X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, wszystkiego najlepszego dla Frania <3
    Ania też pół dnia spędza w tej pozycji i chwieje się tak w przód i tył.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! U mnie dzisiaj jest mama, więc niby mam więcej czasu, a jakby jednak mniej, bo korzystam z okazji i nadrabiam domowe obowiązki :)

Minnie mnie też by brzuch rozbolał z podniecenia po takich informacjach :) ciekawe kiedy ten dzień dla Was nadejdzie, skoro ciało już takie gotowe :)

Luna bardzo się cieszę i gratuluję podjęcia bardzo rozsądnej decyzji!!! Zazdroszczę nawet trochę, że ja nie mogę po prostu wziąć dziekanki :( no i super, że termin operacji taki nieodległy <3

Patrycja 21 stycznia to przecież za mniej niż tydzień! Już niedługo, oj bardzo niedługo! :) Dobra decyzja, skoro chcesz być w dobrej formie na urodziny Oskarka :)

Achia pięknie tyje Twój syncio :*

Pilik cudna Ninka i ekstra śliniak! Bardzo mi się podoba :) i jak pięknie ona siedzi <3

Lena uwielbiam Frania, widzę w nim takiego zadziornego chłopczyka, a przy tym ma wygląd jak aniołek <3 pięknie ćwiczy podpór :) i absolutnie uwielbiam Jego pokój! Wymarzony <3 a że wymarzony to mam dwa pytania: skąd ten stojak że zdjęciami? I czy te białe gwiazdki na ścianie to malowane czy naklejone? :)

A my, tak jak Pilik już wspomniała, mamy dzisiaj 3 miesiące <3 nie wiem, kiedy zleciało, ale bardzo mnie zdziwiło, że to już 1/4 roku :) pozdrawiamy wszystkie ciocie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e936e056aea.jpg

Noc po szczepieniu ok, gorsze są teraz dni - nagle stała się niezwykle wymagająca i dużo stęka i tak pojękuje... No i chce być dużo na rękach, a mi ręce i kręgosłup wysiadają przy tych ponad 6kg :/

I jeszcze chciałabym ucałować Dominika Emilki! Wszystkiego najlepszego także dla Was z okazji 3 miesięcy!

A i jeszcze Justyna - Twoja Anusia też już pokaźnych rozmiarów :) co do azs to ja się nie znam, no ale jak tu się teraz spierać z lekarzem? Ta kuracja to głównie nawilżająca czy jaka? I co lekarz na swoją diagnozę, gdy powiedziałaś, że Ani te zmiany nie swędzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 16:14

JustynaG, pilik, Minnie89, Aga9090, Yoselyn82, Fozzie Bear, Lena21, Siwulec, summer86, Patrycja20, Achia, Luna1993, Ania1003, Nadzieja22, Lunaris, Lusesita, Emiilka, ibishka, blue00 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, super wiadomości!!! a więc czekamy na informacje kiedy zaciskać kciuki!!
    Pilik a to Ci niespodzianka!!! Ninka to niezła spryciula!! Szybciutko sobie poradziła z siadaniem. Rozszerzanie diety stanie się jeszcze łatwiejsze :)
    Agatka już duża pannica!!! Wszystkiego najlepszego dla Agatki i Frania z okazji miesięcznic!!!
    Justyna to Anulka widze że też idzie cały czas 25tym centylem :) Nie pozostaje nam nic innego jak cieszyć się, że nie musimy dźwigać naszych Maluchów gdyby były w 90tym centylu :)
    U nas ogromny progres leżenia na brzuszku, obroty dalej głównie przez prawą stronę ale przez lewą od bidy też się uda ale w związku z tym w dalszym ciągu nie umówiłam się do fizjo. Nie chcę się nakręcać a widzę, że póki co wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 16:28

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa drabinka na zdjęcia jest z Kika, a gwiazdki na ścianie to tapeta fluorescencyjna - one świecą w nocy ;) jakbyś chciała linka to odszukam na allegro

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna natchnęłaś mnie i zmierzyliśmy odcinkowo Malca i skubaniutki ma lekko 70 cm. Jakby się wyciągnął to jeszcze lepiej :p Od dziś mówię na Niego Dżdżowik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:45

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, pediatra stwierdziła, że to nie ważne bo przecież zmiany są. A! no i jeszcze kazała wprowadzać gluten. A inne rzeczy (słoiczki) to jak chcę. Ale z rozszerzaniem diety to ja jeszcze z miesiąc poczekam.

Rucola, nasze dzieciaczki są podobne wielkościowo i wagowo. Ania idzie 75 centylem jeśli chodzi o długość a waga - 25. No i tak jest ciężka.

Mój gałgan obrotów nie robi ale za to tak mnie dziś zaskoczyła.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa5510b53816.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 18:27

emi2016, Aga9090, Fozzie Bear, pilik, Achia, Yoselyn82, Patrycja20, Siwulec, Kaczorka, Jeżowa, Luna1993, KateHawke, Rucola, Ania1003, Nadzieja22, Lunaris, Lusesita, Emiilka, ibishka, blue00 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Trójmiasta-w akpol baby jest wyprzedaż ekspozycji- foteliki i wózki są minus 30%. Może akurat którąś z Was czeka zakup nowej fury dla Maluszka?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 18:57

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - gratuluję podjętej decyzji ! Oby wszystko układało się po Twojej myśli :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki i to duże ! <3

O nie, nie załapałam się na zdjęcie Klary :( Fozzie wyślij cioteczce chociaż na priv!

Franio sto lat przystojniaku <3

Minnie opis Twojej szyjki a raczej jej brak sugeruje że to już tuż tuż! Czekam razem z Tobą na Milana :)

Justyna na moje oko to też nie AZS, ale uwierz mi na słowo, że tylko dobry lekarz dermatolog- alergolog postawi poprawną diagnozę że to AZS. Nawilżaj i póki co się nie martw. Nawet jeśli rozwinie się nie daj Boże w to świństwo, to da się z tym żyć. Zaostrza się jedynie jak są zmiany hormonalne w organizmie, typu dojrzewanie, ciąża, po ciąży. Tak to jest do zniesienia. Ale naprawdę nie sądzę żeby to było to. Zobaczysz jak będzie po sezonie grzewczym ;)

Siwulec kocham Cię, dziękuję za to co piszesz, jak dodajesz mi otuchy. Wszystkim Wam dziękuję!!! Czuję jakbyście były obok i trzymały mnie za rękę w tym trudnym czasie, przytulały. Naprawdę jestem Wam bardzo wdzięczna.

Agatka dla Ciebie słoneczko najlepsze życzenia!!! <3 rośnij zdrowo i dużo się uśmiechaj do rodziców :)

My w tym całym zamieszaniu byłyśmy dzisiaj na szczepieniu, Zuza dalej idzie ładnie 10 centylem, ale bardzo źle się czuję po szczepieniach, dostała też rota. Teraz śpi, ale jest naprawdę ciężko... Oby do jutra jej przeszło, biedna się męczy :(

A jutro matka idzie do fryzjera! Wracam do ciemnych włosów :)

Emi jak się czujesz? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 20:00

Minnie89, Siwulec, Nadzieja22, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzymy Wam spokojnej nocy, szczególnie Tobie Summer ;*
    ]

(Poduszka tylko do drzemki gdy jestem obok, możecie być spokojne ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 07:33

JustynaG, Siwulec, Yoselyn82, Jeżowa, Achia, Nadzieja22, JuicyB, Kaczorka, Aga9090, Rucola, Patrycja20, Fozzie Bear, summer86, pilik, Lunaris, moniśka..., Lusesita, KateHawke, Minnie89, Emiilka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna rozpływam się <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozszerzające dietę. Jest to pytanie z typu #cebula
    Powiedzcie mi czy naprawdę trzeba kupować kaszki typowo dla dzieci?
    Kasza manna 500g w sklepie kosztuje 3zł. Kasza manna dla dzieci 250g - 7zł.

Lunka, Zuzia wygląda tu jak aniołeczek!
    Ale oczywiście kogucik na włosach musi być :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ale z Ciebie aniołek :)

Justyna, gdzieś czytałam, że nawet lepiej gotować zwykłe płatki jaglane/ryżowe/owsiankę niż te "dla dzieci". Bo czesto jest w nich więcej chemii.

Tylko my jeszcze nie rozszerzamy diety więc średnio się orientuje ;p
    Zamówiłam dwie kaszki na początek z holle. A potem planuje kupować te zwyklaki dla dorosłych

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu jakie słodziaki <3

My już w domu, przepływy bez zmian, czyli dobrze, bo nie jest gorzej :) Miki jeszcze głową w górę, ale dajemy mu szansę, bo dużo się rusza i często czuję go w poprzek, a jak nie to cc pod koniec lutego. Za 2 tyg ktg i gbs.

Dziękuję za kciuki :*

Edit. Miki waży ok 2100g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 20:42

JustynaG, Siwulec, Kaczorka, Aga9090, Achia, Rucola, Patrycja20, Luna1993, Ania1003, pilik, Lusesita, KateHawke, Minnie89, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wiele mam podaje normalne kasze. Ja pewnie też się niedługo przerzucę, tylko skończę opakowania, które kupiłam dawno temu. Tak naprawdę dopiero od 2ch tygodni Hub zjada kaszkę.

Minnie kciuki za Was :)

Dziewczyny piękne dzieciaczki, a tu możecie zobaczyć jak mniej więcej wyglada ogarnianie mieszkania z raczkującym Hubertem, który nauczył się stawać przy nodze:
    https://www.facebook.com/ipandacom/videos/1242620132488813/

Achia, JustynaG, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja dawałam zwykla kaszke manne :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Aluśka znowu z gorączką.. od rana już ją brało. I nie mam pojęcia co jej jest, bo żadnych innych objawów nie ma.

Nadzieja - dobrze, że nie jest gorzej :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- to się cieszymy, że nie jest gorzej i czekamy na obrót Mikołaja :)

Juicy-alez to słodko wygląda!:) Choć pewnie jeśli chodzi o dziecko to już tak słodko nie jest ,kiedy chcesz posprzątać :p

Kaczorka- oj, trzymam kciuki żeby nic się nie rozwinęło. Zdrówka dla Ali!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 20:58

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanko kolorowych snów <3

Nadzieja cieszę się że jest dobrze :*

Kaczorka ja również trzymam kciuki aby Ala była zdrowa :*

Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakby ktoras się zastanawiała (bo ja np walczyłam z własną cebula od początku grudnia) nad zamówieniem śpiworka od beztroskiej to.... Polecam! Dzisiaj przyszedł i jestem w nim już totalnie zakochana po uszy! Czekam aż wiatr się uspokoi - bo u nas wieje, że ja nie jestem póki co w stanie ustac na dworze i idziemy w nim spacerować!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f530ae3f9cd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 21:22

Kaczorka, pilik, Lunaris, Luna1993, blue00 lubią tę wiadomość

‹‹ 2733 2734 2735 2736 2737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ