Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny Luna, ale mama nieładnie się zachowała
Przykro mi. Mogła chociaż w inny sposób o czynszu wspomnieć, a nie w odpowiedzi na życzenia.
Właśnie rośnie mi ciasto na chałkę, jakaś ochota mnie naszła, a dawno nic nie piekłam
Niech rośnie, a ja idę trochę pomęczyć młodego ćwiczeniami na obrót, bo właśnie się uaktywnił 
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola powtórzę za Summer OB to dość przestarzały wskaźnik. Raczej się już go nie robi crp jest znacznie bardziej czułe wiec jest okej!
Summer sto lat dla Anulki zdrówka i żeby ciut lepiej spala !
Luna ciężka sytuacja z tym mieszkaniem, mama. Wiem że każdy grosz się dla Was liczy ale ja bym płaciła już ten czynsz i miała to gdzieś jeśli dacie radę. Przynajmniej nigdy nie usłyszysz takich slow a jak dla mnie zdrowie psychiczne jest ważniejsze niż pienkadze
Jeżowa moja Aneczka dzisiaj też, rano spokojna od 12 zaczeła sie jazda i tylko rączki... Padam na szczęście od 16 mąż ja przejął a ja idę na spacer się przejść.
Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Luna - przykra sytuacja z mamą,mam nadzieję że się ogarnie bo obrażać się otakie rzeczy to nie poważne...
Jeżowa - śliczna Agatka !
Karma - mam nadzieję,że następne przyrosty będą lepsze a wyniki moczu wyjdą lepsze.
Ja już przebiera nogami pod gabinetem bo jest opóźnienie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:59
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Karma kochana, bie dokarmiała bym mm na ten moment. Po pierwsze - czy położna ma dobrą wagę i na pewno ważyła na tej samej?
Po drugie. Jeżeli jest infekcja - czego wykluczyć bez badania nie można - to mm nic nie da poza tym że jak teraz wprowadzisz to może mieć większe problemy brzuszkowe na początku i może zacząć odrzucać pierś.
30-40ml na pierwsze ściąganie to super efekt. Jeżeli chcesz dokarmić to sciagalabym ewentualnie swoje i podawała.
Na początek powinna być zlecona morfologia, mocz i mocz na posiew od razu! Jak złapiesz do woreczka to zaklej (składasz go po prostu) i do jałowego pudełeczka w woreczku. Nie przelewaj, jest dużo większe ryzyko zanieczyszczenia moczu wtedy. Jeżeli posiew to trzeba do godziny od pobrania być w lab albo kupić od razu pojemniczek na posiew, tam jest jaka płytka. Wtedy jak złapiesz do woreczka musisz bardzo ostrożnie (najlepiej w rękawiczkach) przelać i zamoczyć płytkę. Ogólnie polecam łapać od razu do pojemniczka. Jakbyś miała pytania co do badań, moczu czy karmienia pisz.
Ninka przybrała 400g w pierwszym miesiącu.
A i powiedz czy Emilka miała oglądane wędzidelko? Jak nie dobrze żeby ktoś na to spojrzał. Najlepiej cdl.
Summer sto lat dla Ani! (Choć coś mi dzwoni że pisałam, ale nie zaszkodzi
)
Luna obraz z colorland. Na grouponie można kupić, trzy obrazy z wysyłką kosztują wtedy 65zl. Polecam też bardzo fotomagnesy od nich! Tanie bardzo i są super. Przy zamawianiu obrazów za darmo być miała wysyłkę więc warto
Rucola b12 mogłaś robić, badanie nie wykazuje aktualnego stanu a to co było ok 6 tygodni temu. Ja robiłam badania nawet podczas kuracji zastrzykami
.
Co do OB - od porodu mam powyżej 20, byłam nawet u lekarza z tym i powiedział że jak morfologia ok to się w ogóle nie przejmować. Crp masz dobre.
Kaczorka Ninka też ma już sporo włosów ale też blondasek i na zdjęciach wygląda łyso
Nadzieja mmmm chałka domowa? Brzmi super!
nick nieaktualny, Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa po ciężkim dniu oddanie dziecka w cudze ręce to bardzo dobry pomysł!

Pilik dziękuję, zerknę sobie. Miałam też się odzywać w sprawie zabawki na priv ale narazie się wstrzymuje, bo prababcia ma mnie nauczyć trochę szyć, chce spróbować swoich sił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 17:11
pilik lubi tę wiadomość
-
Veritaserum dziekuję za uspokojenie!!!
Pilik ja powiedziałam laborantce, ze chciałabym b12 ale że aktualnie przyjmuje suplementy o dużym stężeniu, to powiedziała mi, że wynik może wyjśc niemiarodajny ;/ jak będe w okolicy to koniecznie zrobię, mogłam się wcześniej doinformować. Ale patrząc na morfo to raczej nic nie wskazuje na niedobory , ponoć wskaźnikiem może byc srednia objętośc erytrocytów MCV a to mam przy górnej granicy normy. Ale na pewno to sprawdze!!!
Jezowa,piekna jak zawsze Agatka!!! No i jak zawsze wystrojona
Achia super, ze Oskar tak pięknie rosnie, twoje mleko ma moc!!!!
My wczoraj wazyliśmy się z Młodym przy kąpieli i wychodzi na to, ze od 10 dni nic nie przybrał ;/ a wydawało nam się że jest taki ciężki
a tak na poważnie to czekamy na ważenie 7go lutego, ale widze, ze wyhamował z przybieraniem. Zresztą i tak już jest ciężki
Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola ja morfologię o żelazo zawsze miałam ładne a b12 bardzo nisko. Jak udało mi się trochę poprawić wyniki to rzadziej choruje, stawy mniej bolą i drętwienia rąk prawie minęły. I ile d3 można jakiś tam niedobór założyć i suplementowac tak b12 jest tak ważna dla organizmu i tak trudna w suplementacji że warto kontrolować nie jedzą mięsa.
A co do ważenia - wiesz że taka waga nie jest miarodajna!
Luna nie ma za co
powodzenia w szyciu. A z prywaty pochwale się ostatnimi uszytkami. A od jutro w planach też zabawki z chust...! Tylko czasu mi brak a pomysłów więcej niż kiedykolwiek...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14d0eb158ccc.jpg
Rucola, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Yoselyn82, nick nieaktualny, sliweczka92, JustynaG, Siwulec, Nadzieja22, Lunaris, nick nieaktualny, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia odpisałam, ponaglaj mnie tutaj bo mi nie wyświetla jak dostaje nową wiadomość prywatną.
Pilik przepiękne! Na uszytki z chust też jestem chętna! Tego sama nie ogarnę
a takie zabawki dla małej chętnie poprobuje. Za zacznę od kołderki, bo ta Twoja ciągle siedzi mi w głowie 
Emi kciuki! -
Pilik, od jakiegoś czasu obserwuję Cię na fb. Powiedz, gdzie zamawiałas te akcesoria do szelesciakow? Bo ja też trochę szyję i chciałam uszyć kostkę sensoryczna, choć na pewno nie będzie tak śliczna jak Twoja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:40
-
Hej
ja już po: wszystko jest ok ! 2.64 cm człowieka
serduszko 176 na minutę
ciąża młodsza niz wczensiej liczone i wichodzi dzis 9t 2d termin na 25.08 
Niestety ja już leże bo twa kulszowa nie daje mi chodzić
zwolnienie poszło- jutro muszę zadzwonić do oddzialowej i jej powiedzieć. .. Już się boję
Ostatnio miałyśmy spięcie bo mimo że mam umowę na czas nieokreślony twierdziła że nie ma dla mnie miejsca ! A jest za mnie przyjeta dziewczyna na zastępstwo wiec zgodnie z prawem powinna mnie zatrudnić. .. Ja oczywiście broniłam swooch racji wiec stanęło na tym że ona "nie wiedziala ze jest ktoś za mnie na zastępstwo" a wiedziala na 200% i ze jedbak wracam. I teraz musze zadzwonic ze po roku macierzyńskiego i 2 tygodniach urlopu wypoczynkowego przechodzę na zwolnienie ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:54
pilik, nick nieaktualny, sliweczka92, summer86, Bajkaaa, Jeżowa, nick nieaktualny, olik321, nick nieaktualny, Kaczorka, Patrycja20, moniśka..., nick nieaktualny, Nadzieja22, Lunaris, Madzik34, Sarna84, Rucola, nick nieaktualny, Flowwer, KateHawke, Emiilka, agulineczka, Lena21, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
-
Emi super wiadomość że jest wszystko dobrze a oddziałowa się nie przejmuj, koleżanka tak się bała powrotu do pracy a okazało się że jest w ciąży drugiej i jeszcze bardziej bała się powiedzieć nowej kierowniczce która ponoć była straszna a okazało się że się ucieszyła i pogratulowala że teraz jest czas na dzieci a wróci w swoim czasie i tak wróciła i super jej się pracuje także niewiadomo jak to będzie teraz myśl tylko o sobie i rodzinie
emi2016, pilik, Nadzieja22, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Emi najważniejsze że z okruszkiem wszystko w porządku! Sytuacja z kadrową na pewno stresująca, ale masz do tego prawo. Jutro będziesz to miała z głowy.
Sliweczka kupuje na Allegro, poza tym w pasmanteriach dresowka, minkyitkaninki, Meteyicemtymetry. A co szyjesz?
-
Emi cudna wiadomość
co do pracy... Niby nie robisz nic złego, masz do tego prawo, a i tak wiadomo, że jest to stresujące. Mam nadzieję, że oddziałowa zareaguje w porządku i cały ten stres okaże się być zbędny.
Wracamy od babci męża - mała wyściskana przez szwagierkę, mam nadzieję, że zaraz padnie i będzie ładnie i długo spała (pewnie nie, ale żyję nadzieją)
emi2016, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMinnie po pierwsze gratulacje

Po drugie jeśli jest wskazanie do podciecia to zróbcie to jak najszybciej. A to, że dziecko je to nic nie znaczy
Domin też jadł ale nieefektywnie, poza tym ma wzmożone napięcie mięśniowe i skrócona zuchwe przez za krótkie wedzidelko. Miał podcinane niecałe 2 tygodnie temu, nadal nie jest idealnie, bo to trwa (nie zawsze efekt jest super od razu), ale widać że jest mu lepiej że nie ma uwiezionego języka. Niepodciecie może skutkować w przyszłości problemami z jedzeniem i wymową oraz krzywym zgryzem. Zabieg trwa 15sek. Konsultacja chirurgiczna koniecznie i nie czekajcie. Ja żałuję że wcześniej się nie dowiedzieliśmy o naszym wędzidelku.
Minnie89 lubi tę wiadomość