Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Luna, ale mama nieładnie się zachowała :( Przykro mi. Mogła chociaż w inny sposób o czynszu wspomnieć, a nie w odpowiedzi na życzenia.

Właśnie rośnie mi ciasto na chałkę, jakaś ochota mnie naszła, a dawno nic nie piekłam :) Niech rośnie, a ja idę trochę pomęczyć młodego ćwiczeniami na obrót, bo właśnie się uaktywnił :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola powtórzę za Summer OB to dość przestarzały wskaźnik. Raczej się już go nie robi crp jest znacznie bardziej czułe wiec jest okej!

Summer sto lat dla Anulki zdrówka i żeby ciut lepiej spala ! :)

Luna ciężka sytuacja z tym mieszkaniem, mama. Wiem że każdy grosz się dla Was liczy ale ja bym płaciła już ten czynsz i miała to gdzieś jeśli dacie radę. Przynajmniej nigdy nie usłyszysz takich slow a jak dla mnie zdrowie psychiczne jest ważniejsze niż pienkadze :/

Jeżowa moja Aneczka dzisiaj też, rano spokojna od 12 zaczeła sie jazda i tylko rączki... Padam na szczęście od 16 mąż ja przejął a ja idę na spacer się przejść.

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - przykra sytuacja z mamą,mam nadzieję że się ogarnie bo obrażać się otakie rzeczy to nie poważne...

Jeżowa - śliczna Agatka !

Karma - mam nadzieję,że następne przyrosty będą lepsze a wyniki moczu wyjdą lepsze.

Ja już przebiera nogami pod gabinetem bo jest opóźnienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:59

Jeżowa lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma kochana, bie dokarmiała bym mm na ten moment. Po pierwsze - czy położna ma dobrą wagę i na pewno ważyła na tej samej?
    Po drugie. Jeżeli jest infekcja - czego wykluczyć bez badania nie można - to mm nic nie da poza tym że jak teraz wprowadzisz to może mieć większe problemy brzuszkowe na początku i może zacząć odrzucać pierś.
    30-40ml na pierwsze ściąganie to super efekt. Jeżeli chcesz dokarmić to sciagalabym ewentualnie swoje i podawała.
    Na początek powinna być zlecona morfologia, mocz i mocz na posiew od razu! Jak złapiesz do woreczka to zaklej (składasz go po prostu) i do jałowego pudełeczka w woreczku. Nie przelewaj, jest dużo większe ryzyko zanieczyszczenia moczu wtedy. Jeżeli posiew to trzeba do godziny od pobrania być w lab albo kupić od razu pojemniczek na posiew, tam jest jaka płytka. Wtedy jak złapiesz do woreczka musisz bardzo ostrożnie (najlepiej w rękawiczkach) przelać i zamoczyć płytkę. Ogólnie polecam łapać od razu do pojemniczka. Jakbyś miała pytania co do badań, moczu czy karmienia pisz.
    Ninka przybrała 400g w pierwszym miesiącu.
    A i powiedz czy Emilka miała oglądane wędzidelko? Jak nie dobrze żeby ktoś na to spojrzał. Najlepiej cdl.

Summer sto lat dla Ani! (Choć coś mi dzwoni że pisałam, ale nie zaszkodzi ;))

Luna obraz z colorland. Na grouponie można kupić, trzy obrazy z wysyłką kosztują wtedy 65zl. Polecam też bardzo fotomagnesy od nich! Tanie bardzo i są super. Przy zamawianiu obrazów za darmo być miała wysyłkę więc warto ;)

Rucola b12 mogłaś robić, badanie nie wykazuje aktualnego stanu a to co było ok 6 tygodni temu. Ja robiłam badania nawet podczas kuracji zastrzykami ;).
    Co do OB - od porodu mam powyżej 20, byłam nawet u lekarza z tym i powiedział że jak morfologia ok to się w ogóle nie przejmować. Crp masz dobre.

Kaczorka Ninka też ma już sporo włosów ale też blondasek i na zdjęciach wygląda łyso ;)

Nadzieja mmmm chałka domowa? Brzmi super!

nick nieaktualny, Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa po ciężkim dniu oddanie dziecka w cudze ręce to bardzo dobry pomysł! :)

Pilik dziękuję, zerknę sobie. Miałam też się odzywać w sprawie zabawki na priv ale narazie się wstrzymuje, bo prababcia ma mnie nauczyć trochę szyć, chce spróbować swoich sił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 17:11

pilik lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam waszą wiedzę. To forum to jedna wielka skarbnica. I niby to wiem od dawna, ale jakoś za każdym razem jestem zaskoczona!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum dziekuję za uspokojenie!!!
    Pilik ja powiedziałam laborantce, ze chciałabym b12 ale że aktualnie przyjmuje suplementy o dużym stężeniu, to powiedziała mi, że wynik może wyjśc niemiarodajny ;/ jak będe w okolicy to koniecznie zrobię, mogłam się wcześniej doinformować. Ale patrząc na morfo to raczej nic nie wskazuje na niedobory , ponoć wskaźnikiem może byc srednia objętośc erytrocytów MCV a to mam przy górnej granicy normy. Ale na pewno to sprawdze!!!
    Jezowa,piekna jak zawsze Agatka!!! No i jak zawsze wystrojona :)
    Achia super, ze Oskar tak pięknie rosnie, twoje mleko ma moc!!!!
    My wczoraj wazyliśmy się z Młodym przy kąpieli i wychodzi na to, ze od 10 dni nic nie przybrał ;/ a wydawało nam się że jest taki ciężki :P a tak na poważnie to czekamy na ważenie 7go lutego, ale widze, ze wyhamował z przybieraniem. Zresztą i tak już jest ciężki :P

Jeżowa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja morfologię o żelazo zawsze miałam ładne a b12 bardzo nisko. Jak udało mi się trochę poprawić wyniki to rzadziej choruje, stawy mniej bolą i drętwienia rąk prawie minęły. I ile d3 można jakiś tam niedobór założyć i suplementowac tak b12 jest tak ważna dla organizmu i tak trudna w suplementacji że warto kontrolować nie jedzą mięsa.
    A co do ważenia - wiesz że taka waga nie jest miarodajna!

Luna nie ma za co :) powodzenia w szyciu. A z prywaty pochwale się ostatnimi uszytkami. A od jutro w planach też zabawki z chust...! Tylko czasu mi brak a pomysłów więcej niż kiedykolwiek...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14d0eb158ccc.jpg

Rucola, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Yoselyn82, nick nieaktualny, sliweczka92, JustynaG, Siwulec, Nadzieja22, Lunaris, nick nieaktualny, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to tym bardziej zrobię czym prędzej. Uszytki piekne!!!
    A co planujesz robić z chust??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola też szmacianki. Poza tym takie szaliki/kominy dla maluchów (nie wiem jak Wy,
    Ja nie znoszę sklepowych szalików/kominów. Za duże i nie fajne jakieś...) i może kostki sensoryczne ;)

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to czekam na ofertę uszytków z chust :) no i na sliniaki oczywiście. Zaznaczam, ze nie kupiłam jeszcze żadnego bo czekam na Twoje!!!

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania odpisałam, ponaglaj mnie tutaj bo mi nie wyświetla jak dostaje nową wiadomość prywatną.

Pilik przepiękne! Na uszytki z chust też jestem chętna! Tego sama nie ogarnę :) a takie zabawki dla małej chętnie poprobuje. Za zacznę od kołderki, bo ta Twoja ciągle siedzi mi w głowie :)

Emi kciuki!

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, od jakiegoś czasu obserwuję Cię na fb. Powiedz, gdzie zamawiałas te akcesoria do szelesciakow? Bo ja też trochę szyję i chciałam uszyć kostkę sensoryczna, choć na pewno nie będzie tak śliczna jak Twoja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:40

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, Agatka cudna!
    Wojtuś, Oskar przystojniaki. :)
    Achia, super waga Oskara!
    Rucola, cieszę się, że wyniki masz dobre.
    Pilik, śliczne uszytki!

Rucola lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja już po: wszystko jest ok ! 2.64 cm człowieka :) serduszko 176 na minutę :) ciąża młodsza niz wczensiej liczone i wichodzi dzis 9t 2d termin na 25.08 :)

Niestety ja już leże bo twa kulszowa nie daje mi chodzić :( zwolnienie poszło- jutro muszę zadzwonić do oddzialowej i jej powiedzieć. .. Już się boję :( Ostatnio miałyśmy spięcie bo mimo że mam umowę na czas nieokreślony twierdziła że nie ma dla mnie miejsca ! A jest za mnie przyjeta dziewczyna na zastępstwo wiec zgodnie z prawem powinna mnie zatrudnić. .. Ja oczywiście broniłam swooch racji wiec stanęło na tym że ona "nie wiedziala ze jest ktoś za mnie na zastępstwo" a wiedziala na 200% i ze jedbak wracam. I teraz musze zadzwonic ze po roku macierzyńskiego i 2 tygodniach urlopu wypoczynkowego przechodzę na zwolnienie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:54

pilik, nick nieaktualny, sliweczka92, summer86, Bajkaaa, Jeżowa, nick nieaktualny, olik321, nick nieaktualny, Kaczorka, Patrycja20, moniśka..., nick nieaktualny, Nadzieja22, Lunaris, Madzik34, Sarna84, Rucola, nick nieaktualny, Flowwer, KateHawke, Emiilka, agulineczka, Lena21, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi super wiadomość że jest wszystko dobrze a oddziałowa się nie przejmuj, koleżanka tak się bała powrotu do pracy a okazało się że jest w ciąży drugiej i jeszcze bardziej bała się powiedzieć nowej kierowniczce która ponoć była straszna a okazało się że się ucieszyła i pogratulowala że teraz jest czas na dzieci a wróci w swoim czasie i tak wróciła i super jej się pracuje także niewiadomo jak to będzie teraz myśl tylko o sobie i rodzinie

emi2016, pilik, Nadzieja22, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi najważniejsze że z okruszkiem wszystko w porządku! Sytuacja z kadrową na pewno stresująca, ale masz do tego prawo. Jutro będziesz to miała z głowy.

Sliweczka kupuje na Allegro, poza tym w pasmanteriach dresowka, minkyitkaninki, Meteyicemtymetry. A co szyjesz? :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi cudna wiadomość <3 co do pracy... Niby nie robisz nic złego, masz do tego prawo, a i tak wiadomo, że jest to stresujące. Mam nadzieję, że oddziałowa zareaguje w porządku i cały ten stres okaże się być zbędny.

Wracamy od babci męża - mała wyściskana przez szwagierkę, mam nadzieję, że zaraz padnie i będzie ładnie i długo spała (pewnie nie, ale żyję nadzieją)

emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi- cieszę się, że Okruszek rośnie i ma się dobrze :) a z oddziałową na pewno sobie poradzisz ;)

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie po pierwsze gratulacje :-)
    Po drugie jeśli jest wskazanie do podciecia to zróbcie to jak najszybciej. A to, że dziecko je to nic nie znaczy
    Domin też jadł ale nieefektywnie, poza tym ma wzmożone napięcie mięśniowe i skrócona zuchwe przez za krótkie wedzidelko. Miał podcinane niecałe 2 tygodnie temu, nadal nie jest idealnie, bo to trwa (nie zawsze efekt jest super od razu), ale widać że jest mu lepiej że nie ma uwiezionego języka. Niepodciecie może skutkować w przyszłości problemami z jedzeniem i wymową oraz krzywym zgryzem. Zabieg trwa 15sek. Konsultacja chirurgiczna koniecznie i nie czekajcie. Ja żałuję że wcześniej się nie dowiedzieliśmy o naszym wędzidelku.

Minnie89 lubi tę wiadomość

‹‹ 2766 2767 2768 2769 2770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ