X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Luna, ale mama nieładnie się zachowała :( Przykro mi. Mogła chociaż w inny sposób o czynszu wspomnieć, a nie w odpowiedzi na życzenia.

Właśnie rośnie mi ciasto na chałkę, jakaś ochota mnie naszła, a dawno nic nie piekłam :) Niech rośnie, a ja idę trochę pomęczyć młodego ćwiczeniami na obrót, bo właśnie się uaktywnił :P

Luna1993 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola powtórzę za Summer OB to dość przestarzały wskaźnik. Raczej się już go nie robi crp jest znacznie bardziej czułe wiec jest okej!

Summer sto lat dla Anulki zdrówka i żeby ciut lepiej spala ! :)

Luna ciężka sytuacja z tym mieszkaniem, mama. Wiem że każdy grosz się dla Was liczy ale ja bym płaciła już ten czynsz i miała to gdzieś jeśli dacie radę. Przynajmniej nigdy nie usłyszysz takich slow a jak dla mnie zdrowie psychiczne jest ważniejsze niż pienkadze :/

Jeżowa moja Aneczka dzisiaj też, rano spokojna od 12 zaczeła sie jazda i tylko rączki... Padam na szczęście od 16 mąż ja przejął a ja idę na spacer się przejść.

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - przykra sytuacja z mamą,mam nadzieję że się ogarnie bo obrażać się otakie rzeczy to nie poważne...

Jeżowa - śliczna Agatka !

Karma - mam nadzieję,że następne przyrosty będą lepsze a wyniki moczu wyjdą lepsze.

Ja już przebiera nogami pod gabinetem bo jest opóźnienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:59

Jeżowa lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma kochana, bie dokarmiała bym mm na ten moment. Po pierwsze - czy położna ma dobrą wagę i na pewno ważyła na tej samej?
    Po drugie. Jeżeli jest infekcja - czego wykluczyć bez badania nie można - to mm nic nie da poza tym że jak teraz wprowadzisz to może mieć większe problemy brzuszkowe na początku i może zacząć odrzucać pierś.
    30-40ml na pierwsze ściąganie to super efekt. Jeżeli chcesz dokarmić to sciagalabym ewentualnie swoje i podawała.
    Na początek powinna być zlecona morfologia, mocz i mocz na posiew od razu! Jak złapiesz do woreczka to zaklej (składasz go po prostu) i do jałowego pudełeczka w woreczku. Nie przelewaj, jest dużo większe ryzyko zanieczyszczenia moczu wtedy. Jeżeli posiew to trzeba do godziny od pobrania być w lab albo kupić od razu pojemniczek na posiew, tam jest jaka płytka. Wtedy jak złapiesz do woreczka musisz bardzo ostrożnie (najlepiej w rękawiczkach) przelać i zamoczyć płytkę. Ogólnie polecam łapać od razu do pojemniczka. Jakbyś miała pytania co do badań, moczu czy karmienia pisz.
    Ninka przybrała 400g w pierwszym miesiącu.
    A i powiedz czy Emilka miała oglądane wędzidelko? Jak nie dobrze żeby ktoś na to spojrzał. Najlepiej cdl.

Summer sto lat dla Ani! (Choć coś mi dzwoni że pisałam, ale nie zaszkodzi ;))

Luna obraz z colorland. Na grouponie można kupić, trzy obrazy z wysyłką kosztują wtedy 65zl. Polecam też bardzo fotomagnesy od nich! Tanie bardzo i są super. Przy zamawianiu obrazów za darmo być miała wysyłkę więc warto ;)

Rucola b12 mogłaś robić, badanie nie wykazuje aktualnego stanu a to co było ok 6 tygodni temu. Ja robiłam badania nawet podczas kuracji zastrzykami ;).
    Co do OB - od porodu mam powyżej 20, byłam nawet u lekarza z tym i powiedział że jak morfologia ok to się w ogóle nie przejmować. Crp masz dobre.

Kaczorka Ninka też ma już sporo włosów ale też blondasek i na zdjęciach wygląda łyso ;)

Nadzieja mmmm chałka domowa? Brzmi super!

Luna1993, Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa po ciężkim dniu oddanie dziecka w cudze ręce to bardzo dobry pomysł! :)

Pilik dziękuję, zerknę sobie. Miałam też się odzywać w sprawie zabawki na priv ale narazie się wstrzymuje, bo prababcia ma mnie nauczyć trochę szyć, chce spróbować swoich sił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 17:11

pilik lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam waszą wiedzę. To forum to jedna wielka skarbnica. I niby to wiem od dawna, ale jakoś za każdym razem jestem zaskoczona!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum dziekuję za uspokojenie!!!
    Pilik ja powiedziałam laborantce, ze chciałabym b12 ale że aktualnie przyjmuje suplementy o dużym stężeniu, to powiedziała mi, że wynik może wyjśc niemiarodajny ;/ jak będe w okolicy to koniecznie zrobię, mogłam się wcześniej doinformować. Ale patrząc na morfo to raczej nic nie wskazuje na niedobory , ponoć wskaźnikiem może byc srednia objętośc erytrocytów MCV a to mam przy górnej granicy normy. Ale na pewno to sprawdze!!!
    Jezowa,piekna jak zawsze Agatka!!! No i jak zawsze wystrojona :)
    Achia super, ze Oskar tak pięknie rosnie, twoje mleko ma moc!!!!
    My wczoraj wazyliśmy się z Młodym przy kąpieli i wychodzi na to, ze od 10 dni nic nie przybrał ;/ a wydawało nam się że jest taki ciężki :P a tak na poważnie to czekamy na ważenie 7go lutego, ale widze, ze wyhamował z przybieraniem. Zresztą i tak już jest ciężki :P

Jeżowa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja morfologię o żelazo zawsze miałam ładne a b12 bardzo nisko. Jak udało mi się trochę poprawić wyniki to rzadziej choruje, stawy mniej bolą i drętwienia rąk prawie minęły. I ile d3 można jakiś tam niedobór założyć i suplementowac tak b12 jest tak ważna dla organizmu i tak trudna w suplementacji że warto kontrolować nie jedzą mięsa.
    A co do ważenia - wiesz że taka waga nie jest miarodajna!

Luna nie ma za co :) powodzenia w szyciu. A z prywaty pochwale się ostatnimi uszytkami. A od jutro w planach też zabawki z chust...! Tylko czasu mi brak a pomysłów więcej niż kiedykolwiek...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14d0eb158ccc.jpg

Rucola, Achia, blue00, Yoselyn82, Luna1993, sliweczka92, JustynaG, Siwulec, Nadzieja22, Lunaris, Aga9090, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to tym bardziej zrobię czym prędzej. Uszytki piekne!!!
    A co planujesz robić z chust??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola też szmacianki. Poza tym takie szaliki/kominy dla maluchów (nie wiem jak Wy,
    Ja nie znoszę sklepowych szalików/kominów. Za duże i nie fajne jakieś...) i może kostki sensoryczne ;)

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to czekam na ofertę uszytków z chust :) no i na sliniaki oczywiście. Zaznaczam, ze nie kupiłam jeszcze żadnego bo czekam na Twoje!!!

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania odpisałam, ponaglaj mnie tutaj bo mi nie wyświetla jak dostaje nową wiadomość prywatną.

Pilik przepiękne! Na uszytki z chust też jestem chętna! Tego sama nie ogarnę :) a takie zabawki dla małej chętnie poprobuje. Za zacznę od kołderki, bo ta Twoja ciągle siedzi mi w głowie :)

Emi kciuki!

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, od jakiegoś czasu obserwuję Cię na fb. Powiedz, gdzie zamawiałas te akcesoria do szelesciakow? Bo ja też trochę szyję i chciałam uszyć kostkę sensoryczna, choć na pewno nie będzie tak śliczna jak Twoja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:40

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, Agatka cudna!
    Wojtuś, Oskar przystojniaki. :)
    Achia, super waga Oskara!
    Rucola, cieszę się, że wyniki masz dobre.
    Pilik, śliczne uszytki!

Rucola lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja już po: wszystko jest ok ! 2.64 cm człowieka :) serduszko 176 na minutę :) ciąża młodsza niz wczensiej liczone i wichodzi dzis 9t 2d termin na 25.08 :)

Niestety ja już leże bo twa kulszowa nie daje mi chodzić :( zwolnienie poszło- jutro muszę zadzwonić do oddzialowej i jej powiedzieć. .. Już się boję :( Ostatnio miałyśmy spięcie bo mimo że mam umowę na czas nieokreślony twierdziła że nie ma dla mnie miejsca ! A jest za mnie przyjeta dziewczyna na zastępstwo wiec zgodnie z prawem powinna mnie zatrudnić. .. Ja oczywiście broniłam swooch racji wiec stanęło na tym że ona "nie wiedziala ze jest ktoś za mnie na zastępstwo" a wiedziala na 200% i ze jedbak wracam. I teraz musze zadzwonic ze po roku macierzyńskiego i 2 tygodniach urlopu wypoczynkowego przechodzę na zwolnienie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:54

pilik, Achia, sliweczka92, summer86, Bajkaaa, Jeżowa, Ania1003, olik321, blue00, Kaczorka, Patrycja20, moniśka..., -Mamunia-, Nadzieja22, Lunaris, Madzik34, Sarna84, Rucola, Aga9090, Flowwer, KateHawke, Emiilka, agulineczka, Lena21, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi super wiadomość że jest wszystko dobrze a oddziałowa się nie przejmuj, koleżanka tak się bała powrotu do pracy a okazało się że jest w ciąży drugiej i jeszcze bardziej bała się powiedzieć nowej kierowniczce która ponoć była straszna a okazało się że się ucieszyła i pogratulowala że teraz jest czas na dzieci a wróci w swoim czasie i tak wróciła i super jej się pracuje także niewiadomo jak to będzie teraz myśl tylko o sobie i rodzinie

emi2016, pilik, Nadzieja22, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi najważniejsze że z okruszkiem wszystko w porządku! Sytuacja z kadrową na pewno stresująca, ale masz do tego prawo. Jutro będziesz to miała z głowy.

Sliweczka kupuje na Allegro, poza tym w pasmanteriach dresowka, minkyitkaninki, Meteyicemtymetry. A co szyjesz? :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi cudna wiadomość <3 co do pracy... Niby nie robisz nic złego, masz do tego prawo, a i tak wiadomo, że jest to stresujące. Mam nadzieję, że oddziałowa zareaguje w porządku i cały ten stres okaże się być zbędny.

Wracamy od babci męża - mała wyściskana przez szwagierkę, mam nadzieję, że zaraz padnie i będzie ładnie i długo spała (pewnie nie, ale żyję nadzieją)

emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi- cieszę się, że Okruszek rośnie i ma się dobrze :) a z oddziałową na pewno sobie poradzisz ;)

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie po pierwsze gratulacje :-)
    Po drugie jeśli jest wskazanie do podciecia to zróbcie to jak najszybciej. A to, że dziecko je to nic nie znaczy
    Domin też jadł ale nieefektywnie, poza tym ma wzmożone napięcie mięśniowe i skrócona zuchwe przez za krótkie wedzidelko. Miał podcinane niecałe 2 tygodnie temu, nadal nie jest idealnie, bo to trwa (nie zawsze efekt jest super od razu), ale widać że jest mu lepiej że nie ma uwiezionego języka. Niepodciecie może skutkować w przyszłości problemami z jedzeniem i wymową oraz krzywym zgryzem. Zabieg trwa 15sek. Konsultacja chirurgiczna koniecznie i nie czekajcie. Ja żałuję że wcześniej się nie dowiedzieliśmy o naszym wędzidelku.

Minnie89 lubi tę wiadomość

‹‹ 2766 2767 2768 2769 2770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ