Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola - zdrówka dla taty
i pamiętaj że jakbyś potrzebowała ojojania to jesteśmy :* :* :* :*
KateKum - a jak Ty się czujesz?? nic nie marudzisz o zgadze ani o jakiś innych dolegliwościach ciążowychopowiadaj co u Ciebie
-
Witajcie w czwartkowy poranek
Moja księżniczka kończy dziś 5 miesięcy. Jak ten czas szybko leci...
Dziś czeka nas wizyta w prywatnym żłobku.
a my walczymy z plamami na ciele Ani. Jest coraz gorzej. Plecy są czerwone, chropowate. Mam nadzieję, że kuracja zalecona przez pediatrę szybko zacznie działać.
Mamunia , to miałaś poród jak marzenie.
Miałam zarówno nacięcie jak i pęknięcie. Jestem szczęściarą bo podobno wszystko ładnie się zagoiło ale szybciej poszło z nacięciem. Szwy mogły zostać zdjęte na pierwszej wizycie położnej.
Rucola - zdrowia dla taty!
Ibishka wszystkiego najlepszego dla Gabi! Jest na świecie już tyle co trwa ciąża
Ania zgadzam się z dziewczynami, że nie musisz się tłumaczyć na co wydajesz swoje pieniądze. W gruncie rzeczy - od tego są.
Więc jeśli miałabyś tyle kasy (i chęć wydania ich w ten sposób) to zatrudnij sprzątaczkę, kucharkę i nianię a Ty leż i odpoczywajPoczułabyś się chociaż niczym księżna Kate. I nikomu nic do tego.
A tak zupełnie serio, nie zazdroszczę Ci tego, że nie masz eMka obok siebie. Można kochać swoje dziecko ponad życie ale 24h/na dobę tylko z dzieckiem... oszaleć można! I oczywiście - jak ktoś spojrzy z boku - to tylko narzekamy. Ale jesteśmy tylko ludźmi a nikt - nawet pracoholik - nie jest w stanie być na pełnych obrotach 24h/7.
Nie zgodzę się jednak ze stwierdzeniem,że każdy powinien zarabiać 3 tys. by godnie żyć. Jeśli każdy będzie zarabiał minimum 3 tys. to w sklepie też wyda więcej i tyle samo mu w kieszeni zostanie.
Płace w Polsce się zwiększyły ale ceny również. No bo siłą rzeczy, jeśli wszystko drożeje to odbija się to na cenach produktów, które kupujemy.
Już kiedyś mieliśmy czasy, że ludzie zarabiali w milionach. No i co z tego? Ile warty był ten milion.
Co nie zmienia faktu, że oczywiście życzę każdej z nas by zarabiała jak najwięcej, żeby pracodawcy doceniali naszą pracę.summer86, Achia, Lunaris, Jeżowa, veritaserum, pilik, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, Lusesita, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Rucola, przykro mi z powodu problemów ze zdrowiem taty. Życzę aby szybko udało się je rozwiązać a gdybyś potrzebowała się wygadać, pamiętaj, że tu jesteśmy.
Justyna, widzę, że pod względem poglądów na ekonomię byśmy się świetnie dogadałyDaj znać jak poszła wizyta w żłobku. Kiedy planujesz powrót do pracy?
Wszystkiego najlepszego dla Aneczki i Gabiz okazji kolejnego ukończonego miesiąca.
Ania, zgadzam się z tym co napisały dziewczyny - nie musiałaś nam się tłumaczyć ze swoich wydatków, dobrze, że stać Was na życie na takim poziomie i jednocześnie możecie się już zabezpieczyć na przyszłość w tak młodym wieku. My żyliśmy na odległość w trakcie moich studiów, ale i tak widywaliśmy się co tydzień-dwa, dłuższe przerwy były w trakcie sesji i ja się po prostu nie nadaję do takiego życia, tym bardziej podziwiam Was, że sobie z tym radzicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:40
JustynaG, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Justyna-już 5 miesięcy! wszystkiego dobrego dla Was!
Zmiany na plecach mogą być większe bo to najbardziej ucieplone po nocy miejsce. Mam nadzieję że szybko zwalczycie to to. Franiowi wyskoczyły plecy po wprowadzeniu glutenu, bardzo swędziało, był niespokojny i tarł strasznie plecami o materac. Koszmar! A jak Ania w nocy śpi? Nie macie kłopotów?
Ps zauważyłam że jak z ex zarabialiśmy dużo to i dużo wydawaliśmy-wyższy standard życia. Jak była 1 pensja to nic nie zostawało ale dawaliśmy radę. Wg mnie apetyt rośnie w miarę jedzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:54
-
Rucola dużo zdrowia dla taty!
Buziaczki dla pięciomiesięcznej Ani i dziewięciomiesięcznej Gabi!
Mamunia opisałaś poród lżej niż ja niektóre moje miesiączkisuper, że poszło szybko
zdradź imię swojego synka
Ja dostałam dzisiaj okres, jak w zegarku 27 dni po poprzednim. Nie wiem czy to przypadek czy w dobie panującego w moim życiu chaosu organizm postanowił pozostać regularny jak przed ciążą -
Jeżowa, u mnie druga @ też była w miarę terminowo (przed ciążą 26 dni, po ciąży 29 dni), ale teraz na kolejną czekam już 42 dni. Poza ciążowym to mój najdłuższy cykl w życiu, ale czytałam że po ciąży i przy kp taka nieregularność może występować. Chyba u Kaczorki też było podobnie.
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Dużo zdrowia dla naszych rocznicowych dziewczyn
a dla mam spokojnie przesypianych nocy
Summer zdecydowałaś co z kojcem? Ja jestem już na 90% przekonana i zamówię dzisiaj (chyba :p) lionelo stella.
A póki co zamówiłam metki. Swoje z logo (które btw narysowała mi 10 letnia chrześnica) i się jaram jak głupia! Pewnie sprzedam 5 rzeczy zanim mi „biznes” padnie, ale metki będą piękne
Fozzie mistrzu obiadów, może jakieś pomysły na szybkie dania? Bo pisałaś że obiad na szybko robiłaś, a takich mi brakuje
Ja jakiś zjazd mam od poniedziałku i czytam ale jak przez mgle, mało do mnie dociera.
Mamunia super szybko poród! I opisujesz go całkiem łagodnie, mam nadzieje że taki był
Rucola dużo zdrowia dla taty!!
A ja dalej nie mam @, nie żeby mi brakowało, ale koło kwietnia mogłaby się jednak pojawićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:01
Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehe zgadzam się Mamunia poród ekspres ja w zasadzie też taki miałam
Sto lat dla naszych solenizantek dzisiaj czyli Aneczki i Gabi
Rucola zdrowia dla taty.
Co do okresu ja już też dostałam dwa zobaczymy kiedy trzeci przyjdzie.
U nas dziś noc koszmarna...Ania budziła się co 1h i ciągle drapała po suchej czerwonej plamie na policzku. W dodatku tak jej jeździło w brzuchu że szok. Znowu powraca do mnie jak bumerang sprawa alergii. Tylko że cholera ona ma dosłownie te jedną plamę na policzku nic więcej no i niespokojne noce. Ja padam a w dodatku dzisiaj mamy szczepienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:02
-
Pilik ja akurat robiłam leczo ze sloika
opłacało się latem narobić
Ale na szybko, to polecam nogi i skrzydełka kurczaka w rękaw - razem z cebula w piórka i ziemniakami - i do piekarnika
Albo samego kuraka zalać w rękawie śmietanka 30% rozrobniona z curry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:13
Jeżowa, sliweczka92, pilik lubią tę wiadomość
-
Pilik, jeszcze nie zdecydowałam, mąż się upiera przy drewnianym, ale moim zdaniem się nie sprawdzi. JUtro wieczorem siądę do tego, ale ten Stella też jest u mnie na krótkiej liście.
Veritaserum, współczuję i Tobie i Anulce. Może przy okazji wizyty szczepiennej porozmawiaj jeszcze o tych objawach z pediatrą? -
Summer nie polubiłam za długi cykl, tylko za podobną sytuację. Przy kp nie liczę na regularność (nie spodziewałam się też tak szybko okresu). Miło o tyle, że nie boli w ogóle! Odmiana niesamowita.
Pilik a Ty ostatnio pisałaś o jakimś daniu z warzywami i kaszą, oczywiście nie zrobiłam screena, ale jakbyś miała siłę i ochotę powtórzyć to byłabym wdzięcznai też czekam na inne szybkie przepisy, najlepiej takie, które wygodnie zrobić z dzieckiem w chuście - bo wczorajsze krojenie cebuli było bardzo głupie z mojej strony
i pochwal się metkami
i ja na pewno coś od Ciebie zamówię, zapewne jak wiele dziewczyn stąd, więc chyba więcej niż 5 rzeczy sprzedasz spokojnie!!!
U nas wciąż intensywny okres. Agatka sprawdza moją cierpliwość. Zaprzyjaźniłyśmy się z chustą elastyczną, na weekend pożyczam chustę od Olik i będziemy próbować z tkaną - jak ogarnę to jak tylko elastyczna przestanie nam pasować (do 10kg) to kupię tkanązaraziłyście mnie trochę, nie ukrywam. Aczkolwiek na pewno stawiam na coś budżetowego, bo niestety na te cuda drogie mnie nie stać. Ale mam koleżankę, która ręcznie tka chusty, moja teściowa też się tym zajmowała - więc naprawdę wiem z czego może wynikać taka cena.
Edit: Fozzie dzięki za przypomnienie o leczu, przecież też mam ze 20 słoików
PS. Dzisiaj mam imieniny (nie chodzi mi o życzenia!), ale jestem ciekawa, kiedy mój mąż ogarnieon ma swoje imieniny w bardzo popularną datę, więc w sumie zawsze jakoś obchodzimy, mimo że wśród znajomych tej tradycji raczej już nie ma. No i Agatce też "wyznaczyłam" imieniny, dla mnie bez znaczenia, a nasi dziadkowie i rodzice chcą świętować - co ja im będę bronić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:17
sliweczka92, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gabi
dla Ciebie też dużo zdrówka i pomyślności na kolejne miesiące!
Kurcze nie chcę tu straszyć alergią wszystkichnie każda zmiana jest alergią. Veritaserum u nas zaczęło się od swędzących policzków w 4 miesiącu życia
dopiero potem dochodziły kolejne zmiany w miarę rozszerzania diety (pisałam wyżej o plecach przy glutenie, potem były dopiero ręce i nogi). Mam nadzieję że to nie to ale warto się wybrać do alergologa. Tak to wyglądało:
[ur
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 22:42
-
nick nieaktualnyRucola zdrowia dla taty! Masz rację, to najważniejsze, sama boleśnie się o tym przekonuje.
Sto lat, wszystkiego najlepszego i dużo uśmiechu dla Ani i Gabi
Pilik gratuluję swoich metekto ogromna radość!
Jeżowa fajnie że Wam chusta pasujedo tkanej też się przekonasz. Powiesz skąd wynika taka zawrotna cena? Chodzi pewnie o materiały typu jedwab np?
Mamunia faktycznie poród ekspresowy i bardzo dobrze, ciesze się że jesteście już razem. -
Jeżowa wszystkiego najlepszego!
Ja też mam elastyczną- nosisz w kieszonce? przyznam że motanie nie jest trudne ale jakoś mam wrażenie-tak jak Ty, że na dalszym etapie to tylko tkana.
Moje leczo- 15 słoików, poszło do śmiecicoś musiałam źle zrobić bo się zepsuło
zostały smażone jabłka :jak nic szarlotka i ryż z jabłkami przez kolejny miesiąc na obiad
Pilik ja się przymierzam do kostki u Ciebienic się nie martw, metek to Ci jeszcze zabraknie
pilik lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, przeczytałam "chusta elektryczna" i miałam dziwne wizje
niewyspanie daje znać
Luna, jak dziś nastrój?Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Luna materiały to jeden element, ale przy tkaniu ręcznym chyba najwięcej kosztuje czas wykonania. Samo przygotowanie włókien (farbowanie, nawijanie, mocowanie na krośnie) potrafiło trwać tydzień. Moja teściowa mówiła, że to najgorsze elementy. Samo tkanie jest według niej czasochłonne, ale przyjemne. Ale na miesiąc tkała max 2-3 chusty.
pilik lubi tę wiadomość
-
Dużo zdrówka dla Gabi i Ani okazji ukończenia kolejnego miesiąca życia
My dziś mieliśmy przymusową pobudkę o 5:35. Włączył nam się alarm w czujniku gazu i czadu. Było już pogotowie gazowe i stwierdzili jakąś nieszczelność. Czekamy więc na speców. A w chacie zimno.. i wody ciepłej brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:37
-
nick nieaktualnyKaczorka o Jezu, jak dobrze że ten alarm zadzwonił i szybko sprawdza co się dzieje... Nie dacie rady do kogoś pójść w tym czasie? Współczuję nerwów
Jeżowa dziękuję za wyjaśnienie. Wszystkiego najlepszego kochanazdrowia i pociechy z córeczki. Z emka też
mam nadzieję że przygotuje dla Ciebie jakaś niespodziankę ;*
Summer dziękuję że pytasz, kiepsko. Dlatego już nic nie pisze o sobie, dziękuję Wam z całego serca za wsparcie. Babcia u mnie była rano, bardzo się ucieszyłam z jej wizyty, kocham Ją ponad wszystko. Tosi kaszel jutro się skończy u lekarza, bo jest coraz gorzej... Z emkiem rozmawiałam wczoraj i poczekamy z jakąkolwiek decyzja do października, najwyżej zrezygnujemy z budowy domu i kupimy mieszkanie. To nie koniec świata. Ale tak chciałam móc dbać o ogródek, zrobić dzieciom plac zabaw, posadzić drzewo, warzywa... Zobaczymy jak to będzie. Póki co jest dobrze jak jest, zacznę korzystać z "macierzyńskiego" jak wrócę ze szpitala. -
Kaczorka dobrze że mieliście czujnik! kij z zimną wodą... aż strach pomyśleć co mogło się stać!
Lunka u nas za ogródek robi miejska działkanawet domek na wypasie dla dzieci jest
i też dobrze. Trzymaj się dzielnie :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:44
Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość