Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:Oskar wykąpany, najedzony , zasnął.. naiwnie myślałam,że uda sie go odłożyć i zjem kolację. obudził się po minucie? matko, te dzieci mają wszczepiony jakiś radar czy co?
Lunaris my też braliśmy debridat. Trztmms kciuki żeby pomógłWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 23:51
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Ktoś czuwa, karmi, nie śpi?
Muszę się pochwalić. Milan przespał 2,5h, a teraz od ponad godziny grzecznie ssie. Dumna mamaNadzieja22, Anna Stesia, Jeżowa, Kaczorka, KateKum, pilik, bazylkove, Lunaris, malka, Aga9090, Sarna84, Rucola, Siwulec, JustynaG, KateHawke, sliweczka92, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Ja nie śpię, trochę w dzień pospałam, więc kiepsko będzie teraz ze spaniem.
Na dodatek synek przybiera różne dziwne pozy i cały brzuch mi skacze oraz falujeAnia1003 lubi tę wiadomość
-
Ania, ja przeczytałam
I czuję sie nieswojo, że czujesz, że musisz się tłumaczyć nam ze swoich wydatków
Staram się nie zaglądac nikomu do kieszeni - jeśli kogoś stać to niech kupuje. A jesli nie stać, a mimo to kupuje to też jego sprawa. A jeśli kogos stac a nie kupuje, to też jego sprawa. Najważniejsze, żebyś była szczęśliwa. I masz rację - nie zamieniłabym obecności mojego męża na żadne pieniądze, więc tym bardziej podziwiam, że dajesz radę, mimo że na pewno jesteś zmęczona tak, że tylko usiąść i płakać. Ja czasem po całym dniu z małym mam ochotę wytrzelić się w kosmos. Ty masz tak co dzień. Ale wiem, że oprócz zmęczenia i nieogaru jest jeszcze radość z bycia mamą i wiem, że macierzyństwo daje Ci szczeście. Jakąkolwiek droga podążysz wazne, aby przynosiła Ci spełnienie.
Ania1003, summer86, JustynaG, Rucola, pilik, KateHawke, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
A więc. To co niby lecialo to były sączące się wody. O polnocy taki sluz z krwia i wtedy powiedzialam nie ma co czekac trzrba jechac na izbe. Przyjeli mnie, sprawdzila rozwarcie na 3 cm. Miałam wtedy bole lekko miesiaczkowe. Oczywiscie sie nasilały i gdy wkoncy poczulam parcie na dupcie poszlam do polznej z prośbą o zbadanie rozwarcia. Powiedziala ze jest prawie pełne i idziemy na porodowke. Synek urodził sie o 5.30 i zycze kazdej tak przemilych poloznych w trakcie porodu. Pękłam na trzy szwy i moge powiiedziec ze lepiej pekńac niz być nacinanym.
Dziekuje za wszystkie kciuki. I teraz postaram sie nadrobic forum.Nadzieja22, Lusesita, Yoselyn82, Jeżowa, Karma88, Achia, Bajkaaa, Patrycja20, bazylkove, Ania1003, Lunaris, emi2016, Sarna84, Siwulec, JustynaG, Rucola, Aga9090, blue00, Anna Stesia, pilik, KateHawke, sliweczka92, Kaczorka, KateKum, 91Ewela09, Madzik34, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
DZień dobry wszystkim!
Mam nadzieję że nocne mamusie odsypiają?
Mamunia piękny, szybki poród- zazdroszczę!
Nie zgadzam się tylko z kwestią nacięcia- lepiej nie być naciętym ani pęknietymale jeśli już to pęknięcie gorzej zszyć i gorzej się goi (to tak z medycznego punktu widzenia).
Ania też myślę że nie musisz się tłumaczyć z tego na co wydajesz pieniądze- co komu do tego? a cały ten nowy pomysł rządu (emerytura dla matek x4) to jakiś kolejny niewypalony pomysłJaki to jest ukłon do matek wielodzietnych? LEpiej nich zagwarantują jakąś realną pomoc tu i teraz. Moje zdanie w tej kwestii.
A w kwestii kasy to ja swoją wydaję (choć się nie przelewa) na podróże! Na to nigdy mi nie szkoda i marzę żeby zwiedzić z Ciastkiem i chłopakami cały świat! Reszta to zbytki -wspomnienia zostają i nikt nam ich nie odbierzeibishka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mamunia super, że tak szybko poszło i w sumie z zaskoczenia. Mniej czasu na analizowanie.
Aniu nikt tutaj nie wymaga od Ciebie rozliczeń podatkowych, bo to są Twoje sprawy. Ja też przeczytałam w całości to co napisałaś. Musisz przyznać, że ciągła nieobecność Twojego męża, to jest Wasz wybór i nikomu nic do tego. -
Dzień dobry
Mamunia - zazdroszczę akcji porodowejnapisz kogo urodziłaś, Kamila czy jednak Tomasza ? no i jak duże jest to Twoje szczęście
co do emerytury dla matek, które wychowały min 4 dzieci to dla mnie zwykła kiełbasa wyborcza, ja mając 33 lata nie zagłosuję na nich żeby (o ile urodzę kolejne dziecko) za 30 lat dostać 1000zł (o ile nic się nie zmieni) ale myślę, że kobiety przed 60 (spełniające warunki) pewnie oddadzą swój głos... generalnie nie lubię polityki, nawet na tym forum potrafi wywołać niepotrzebne "zamieszanie", ale za to Was uwielbiam i wolę z Wami gadać o kupkach i porozrywanych kroczach niż o władzy naszego kraju :*
a jak czwartek to tylko do lidla do lidla do lidla po skarpetki dla dziecka dla dziecka..... ja już po zakupachteraz tylko wyprać i Borys będzie miał się w czym bujać po mieście
(choć najpierw to tylko po domu)
kupiłam też produkty na oponki, teraz czekam na siły żeby je zrobić- tak u mnie od dzisiaj tłusty czwartek
dobrego dnia KobitkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:07
Lunaris, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie gorsze chwile, nie chce wchodzić w szczegóły ale chodzi o zdrowie mojego taty wiecy pewnie będzie mnie tu mniej.
Mamunia ja też urodziłam o 5.30!!!
Minnie nie załapałam się na zdjęcia Milana ;(
Ja mam 2 budżetowe chusty, dla mnie w sam raz. Dla mnie liczy się do, żeby dobrze wyglądały do wszystkich ciuchów więc w kolorach mocno neutralnych bez konkretnych wzorów
Ania fajne podsumowanie Twojego podejścia do życia, daje mniej więcej obraz o Twoich priorytetach i dlatego kliknelam "lubię to" a polubiło się nawet podwójnie.
Trzymajcie się Kochane i pamiętajcie że najważniejsze jest zdrowie. Czasem szkoda czasu na kłótnie bo przychodzi taki czas, że pewne sprawy nie mają znaczenia.
Buźka, trzymajcie się Kochane!!!-Mamunia-, Ania1003 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMamunia- gratuluję
pokażesz nam swoje szczęście?
Ania- też przeczytałam całość i zgadzam się z dziewczynami. Nie musisz nam tu się z niczego tłumaczyćnajważniejsze żebyście Wy byli szczęśliwi.a jak Emek wraca to wtedy jak długo zostaje?
A mnie się dziś przypomniało, że dokładnie rok temu odbyło się to moje pierwsze nieudane HSG. Ależ byłam wtedy zła i smutna.
Teraz wiem, że to był kolejny krok do wymarzonego celu
Rucola- zdrowia zatem życzę Twojemu tacie! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:15
-
Ania, nie chciałam żebyś mi się tu spowiadala, ze swoich wydatków. Twój wczorajszy post jednak mnie mocno zaintrygowal, bo miał brzmienie jakbyś serio myśla o 4 dzieci dla rządowej emerytury - i sądzę, że nie tylko ja to tak odebralam.
Porownanie wysokości proponowanej przez rząd do fotelika, było tylko dla zobrazowania, że to nawet nie kiełbasa, a zwykła mortadela rządowa!
Rucola, zdrowia dla Taty, a dla Was dużo siły!
Mój mąż jest chory. Zatrul się. Jeśli zaraz nie przejdzie mu (i nie wróci do pracy), to sama go dobije....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:22
-
Rucola co by nie było zdrówka dla taty
Siwulec rozwaliłaś mnie z tymi kroczami... no i znowu mam ochotę na zakupy w Lidlu! a w portfelu pajęczyny... dobrze że dziś mamy fizjo z Franiem to nie bedę miała kiedy pójść
Siwulec lubi tę wiadomość