Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:AnnaStesia (uwielbiam Twój styl pisania! - ja to w ogole mam słabość do osób, które np. piszą ładne maile, w ten sposób wybrałam jednego z wykonawców przy wykańczaniu domu
),
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości! Też jestem wielbicielką tak stylu, jak poczucia humoru AnnyStesi!
A kryterium wyboru wykonawców cudnePonieważ jestem purystą językowym to też często doceniam takich ludzi.
mi88, Anna Stesia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnySiwulcu Gratuluje! Strasznie sie ciesze że jestescie już razem.
synek jest przsłodziutki.
ja wczoraj w dzien i w nicy mialam straszna migrene, ale ro z nerwów i tak sie jakos wszystko skumulowało.
Wiec teraz zabieram sie za nadrabianie.
I bazylku! CUDOWNA KROPECZKA!!! Gratuluje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:34
bazylkove, Siwulec lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniska super że udało się spędzić czas tylko ze starszakiem i się wyszaleć
teraz życzę Ci spokojnego popołudnia i zbliżającej się nocy, żebyś nabrała sił ;*
Mi88 przybijam piątkę, bo też wolę wiązać kangurka, lepiej nam wychodzia pp ogarniecie szybko, nam nadzieję że koleżanka w tym pomoże :*
Cccierpliwa to Mia pięknie odespała! Wiem, że lepiej by było bez ten nocnej przerwy, ale dobrze i takpospała do południa to i humor dobry
Pytałam lekarza o ten zastrzyk i powiedział dokładnie to co Ty i Reset- nie ma potrzeby, nic się nie stanie. Ponarzekał przy okazji, że teraz nawet narzędzia chirurgiczne robią niekiedy tępe, a kiedyś było to nie do pomyślenia.
Sliweczka super łupy! Za takie pieniądze cieszą podwójnie
Przyłączam się do fanów AnnyStesii Twoich także Reset !
Anna Stesia, mi88, reset, moniśka... lubią tę wiadomość
-
Madzik u mnie na wizycie 7.08 mala wychodzila z waga 3400g, nie powiem przerazilam sie, no bo mysle, do szpitala mam sie stawic za 10 dni, kurde! Przeciez przybierze jeszcze to jak ja ja urodze?!
17.08 stawilam sie w szpitalu, dwoch lekarzy dwa razu usg no inaczej wyjsc nie chciało jak 3000-3050g...
Mia urodzila sie 18.08 z waga 3200g
Wiec z ta waga, to wszystko roznie...
Ale znam tez pomylki w deuga strone...
Sliweczka super lowy!
Lunka ja bralam clexane cala ciaze i caly polog... zdarzaly sie jakies tepe, ale na szczescie sporadycznie...
A Mia to maly spioszek jest jesli o nocne spane chodzi, a raczej poranne... ona nawet bez takich przerw nocnych malo kiedy wstaje szybciej jak 9-10 takze mam z nia mega luksus i nawet idac grubo po polnocy spac, potrafie sie wyspac...
Madzik34, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziękuję, dziewczyny, w moim przypadku to trochę jest tak, że szewc w dziurawych butach chodzi
Mnie z kolei urzeka, jeśli w mejlach ktoś jest formalistą (Szanowna Pani, z wyrazami szacunku itp.). A jeśli do tego używa np.jakichs staromodnych wyrażeń to wiadomo, że załatwię z nim wszystko. Ostatnio sporo pisałam z pewnym panem, który każda wiadomość kończył - kłaniam się nisko. Wydało mi sie to takie urocze!
Mi88, właśnie! Myśmy też zaprosili te babkę z Koali do domu, pokazała nam tylko kieszonke, i to w dodatku źle. Dopiero na sieci znalazłam kilka podpowiedzi, na co zwraca uwagę. I dowiedziałam się, że poly można wkładać między nogi przy dociaganiu, co uratowało mi w ogóle chustonoszenie (sama na to nie wpadłam z swym geniuszu).mi88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCccierpliwa i super! Cudownie czytać, że maluchy mogą tak ładnie spać
mnie też prawdopodobnie czeka clexane w następnej ciąży więc cieszę się że mąż nie boi się mnie kłuć
AnnaStesia o to to, ja zawsze pisze "z wyrazami szacunku" i inne tego typu formy. Mama mi to wpoiła i uważam, że w formalnych wiadomościach to w dobrym guście
Amal juz dlugo się nie odzywała
Zostałyśmy same na pół godziny! Ojciec pobiegł do sklepu. A te oczka już mówią "podnieś mnie mamusiu"
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 23:10
Minnie89, Achia, Lena21, sliweczka92, Yoselyn82, Nadzieja22, blue00, Kaczorka, KateHawke, moniśka..., Patrycja20, pilik, -Mamunia-, Anna Stesia, Barbarka1984, JustynaG, ibishka lubią tę wiadomość
-
Lunka, ale cudowna
No mnie tez jesli bedzie kolejna ciaza czeka clexane znow az do konca pologu...
A i teraz w wypadku dluzszego unieruchomienia np dlugiej podrozy (czyli nawet jak pojedziemy do pl) mam przykazane robic zastrzyk...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Pilik pięknie się motacie ! Wgl podziwiam Was wszystkie chustomamy, bo my tak średnio się lubimy z chustą, używamy sporadycznie, jakoś tego nie poczułam do końca
Siwulec Twój syn jest przepięknyrozkoszny !
Madzik super, że wizyta udana i waga piękna
Śliweczka fajnie Ci się trafiło z tymi zakupami
Bazyliku niezmiennie mnie wzruszają zdjęcia takich kropeczekrośnijcie zdrowo !
U nas dziś „pasta bambini”i powiem Wam, że jak się na chwile zapomni o tym, że się spieszy, że pomidory to nawet po tygodniu w vanishu nie zejdą, że syf będzie okropny a dziecko całe do przebrania to można naprawdę czerpać ogromna radość z rozszerzania diety, bo radość z odkrywania jest przepiękna
[url=https
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 07:17
mi88, sliweczka92, Yoselyn82, Nadzieja22, blue00, Kaczorka, bazylkove, KateHawke, moniśka..., Madzik34, Patrycja20, pilik, -Mamunia-, Rucola, Anna Stesia, Barbarka1984, malka, Emiilka, Lusesita, JustynaG, Siwulec lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia, czyli dla Ciebie "Łącząc wyrazy szacunku pozostaję z poważaniem" byłoby urzekające?
Pamietam, że jak raz zobaczyłam takie zakończenie maila to się zdziwiłam, ale pamiętam tę osobę do dziś.
Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
mi88 wrote:Śliweczka
W którym?
W ciąży buszowałam po ciucholandach, po porodzie poszłam dwa razy z małą w chuście, bo inaczej nie ma opcji
codziennie 1zl taniej, najtaniej w sobotę, bo 1zl/szt.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa, czyli jednak bierzecie pod uwagę kolejne dziecko?
Super Franio!
Tak sobie myślę o krzesełku do karmienia. Póki co wybrałam to z Ikei z wkładką z dmuchanej poduszki. Podobno łatwo wstawić całe pod prysznic i dużo mam BLW poleca.
Tylko tak się zastanawiam, czy to moje kochane 6kilo nie jest zbyt drobne na takie krzesełko i nie powinno mieć czegoś bardziej wypasionego?Próbowałam ją ostatnio posadzić na chwilę na sofie i już się nie chwieje na boki, więc pewnie niedługo będzie już całkiem stabilnie siedzieć. Co radzicie?
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
AnnaStesia- jak lubisz takie zwroty to polecam liczną korespondencję z wszelkiej maści prawnikami! Oczywiście życzę, by kontakty z branżą wiązały się tylko z miłymi zdarzeniami - jakieś milionowe kontrakty, niespodziewane darowizny i umowy kupna nieruchomości!
W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości, pozostaję do dyspozycji.
Z wyrazami szacunku,
reset!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 18:51
Anna Stesia, pilik, Fozzie Bear, Rucola, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Mi88 wiesz rozne "wypadki" chodza po ludziach, wiec biore pod uwage kazda okolicznosc, mimo ze mam swiadomosc, ze u nas to malo prawdopodobne...
Co do takiej swiadomej, zaplanowanej ciazy, mamy jednak bardzo mieszane uczucia...
Glownie przez to, ze jakos nie bardzo widzimy opcje z mala roznica wieku, a na wieksza srednio z racji wieku, glownie meza mamy czas... no i kwestia naszych staran o Mie... jak sobie pomysle kolejny raz przez to przechodzic... chyba nie bardzo mam na to sily...
Znow z drugiej strony, nie mieszkamy w pl i czasem nachodza mnie takie mysli, ze jak nas kiedys zabraknie to Mia zostanie sama jak palec... mieszkaja tu co prawda dwie kuzynki meza majace dzieci, a moja 200km od nas... ale to nie to samo jednak, no i nigdy nie wiadomo, czy chlopcy jak dorosna nadal beda tutaj mieszkac...
Takze narazie niczego nie planujemy i o drugim nie myslimy, no ale wszystko jest mozliwe w zyciu...
Co do krzeselka nie pomoge, bo u mnie przy wyborze warunkiem bylo to, zeby bylo regulowane oparcie i zeby bylo na kolkach...
Takze wybieralismy tylko w takich...
Juz jemy pierwsze lyzeczki poki co, czsem Mia polize surowa marchewke, moge ja zabrac w rozlozonym do kuchni, czy nawet czasem sie zdarza do wc hehe...
Takze regulacja nam sie bardzo przydaje, bo Mia jeszcze sama nie siedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 19:21
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
W końcu sobie Was czytam, ze spokojnym dzieckiem przy piersi, po pierwszej samodzielnej kąpieli.
Anna Stesia i Reset - podpisuje się pod reszta, uwielbiam Wam czytać. Ale królowa anegdot chyba jednak jest Fozzie!
Siwulcu - śliczny synek!
Achia - jak oglądam zdjęcia Oskara i jego minki, to nie mogę oprzeć się wrażeniu że mój robi identyczne! Normalnie brat bliźniak
Lamuś - wróciłaś! Czekam z niecierpliwością na więcej info jak u Was! I przy okazji - zapomniałam podziękować za wędzidełkowe porady!
Anna Stesia, Fozzie Bear, lamka, blue00, Siwulec lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:AnnaStesia, czyli dla Ciebie "Łącząc wyrazy szacunku pozostaję z poważaniem" byłoby urzekające?
Pamietam, że jak raz zobaczyłam takie zakończenie maila to się zdziwiłam, ale pamiętam tę osobę do dziś.
Hehe, ktoś przedobrzyl. Swego czasu krążyła plotka, że Szymborska lubiła kończyć listy słowami 'Całuję stopki ustami mojego sekretarza', ale Rusinek zaprzeczał. I miał rację. Też bym zaprzeczala
Szanowna Pani Reset,
w odpowiedzi na Pani list pragnę zauważyć, ze spotkanie z niektórymi prawnikami musi być niesamowitą przygoda intelektualną. Na co bardzo liczę. Na jakąś intratna umowę również.
Pozostaję z szacunkiem i oddaniem
AnnaStesiasummer86, reset, pilik, Luna1993, Rucola, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie dam rady się do wszystkich odnieść.
Siwulec - piękny ten Twój syn
Minnie- słodkie są te minki prawda?
Ja niby pół dnia spędziłam na kanapie, bo próby odłożenia Oskara to porażka. Trochę też polezelismy na macie na brzuszku, trochę w chuście (tak , podjęłam próbę!) Ale ten cyckoholik zaraz szuka cycka - i jak go tu motać?:p pogadaliśmy i takie tam
Ale czuję się przez to mega zmęczona. Zwłaszcza, że dwa razy urządził taką histerię, bo zmęczony i nie mógł zasnąć, że już wątpiłam w swój pokarm i butelkę mu chciałam robić.
Mam nadzieję, że każda z Was miała dobry dzień
Aha, też się cieszę że Lamka się odezwała i czekam na jej wieściSiwulec lubi tę wiadomość
-
Siwulec sliczny synus.
Mi88 znajomi maja krzeselko z ikei i spokojnie slozylo im 2 lata, nie jest niestabilne. My u cioci korzystamy z takiego. Polecam tylko to z tacka.
AnnaStesia moj pisze takie maile do klientow, za kazdym razem z wyrazami szacunku, klaniam sie nisko itp.
Dzisiejszy dzień tez byl ciezki, 2 drzemki po pol godz, chyba kolejny zab idzie. Teraz tez zasnac nie moze, poplakuje. I na dodatek zwymiotowal polowe butli. Takze kolejna nocka z glowy, tym razem nawet jesli Leon bedzie spal to ja bede czuwała czy czasem nie wymiotuje.
Co do wczorajszego dnia, Starszak byl zachwycony a wieczorem i dzisiaj grzeczny jak nigdy. Chyba częściej będziemy robic takie wypady tylko z nim, przynajmniej do czasu az Leon nie podrosnieAnna Stesia, Siwulec lubią tę wiadomość