X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) życzę Wam spokojnej miłej soboty (dzięki Patrycja, mówię że jestem naćpana lekami :D), na południu ma być cieplutko więc korzystajcie. Ja dzisiaj chyba spróbuję pójść na mały spacer. Było już lepiej, ale dziś w nocy znów miałam takie bóle, że musiałam ratować się ketanolem :(

Patrycja udanego spotkania z siostrą i pobytu u rodziców :*

Ibishka jak się trzymacie?

Juicy ostatnio coś pisała? Już wczoraj miałam o nią pytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:40

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia uwierz mi ze nie będą go tak przezywac ja mam siostrzenca Kubę i przezywaja go w różny inny sposób a imienia nie ruszają, dzieci są takie że jak mają truc życie komuś to i tak będą nie patrząc na imię, mi np tylko raz w życiu w szkole powiedzieli jolka fasolka, chce tylko powiedzieć tylko że na pewne rzeczy nie ma wpływu a Jakub to piękne imię :) i dla dziecka i dla dorosłego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:41

Luna1993, -Mamunia-, Jeżowa, pilik, Aga9090, Nadzieja22, Rucola, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, bardzo mądrze napisane <3
    I zgadzam się z tym w pełni, jeśli dzieci będę chciały przezywać to i tak niestety znajdą sposób niezależnie od imienia.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :*
    Lunka dziś sobota :D

Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to się zgrałyśmy, bo też wczoraj myślałam o Juicy. Jakoś wkrótce miała chyba wracać do pracy, więc mocno trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najbardziej gładko i bezstresowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:41

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, summer dziekuję za wsparcie <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Summer/Anna Stesia ponownie pokłony nad waszym codziennym funkcjonowaniem po (niestety) permanentnie trudnych nocach. U nas wczoraj cyrki z usypianiem i pobudki co godzinę w nocy i przysięgam, ledwo żyję i patrzę na oczy (znaczy o 7 tak się czułam, na szczęście weekend to mogłam dospać).

Mamunia mnie osobiście imię Jakub bardzo się podoba, świetnie nadaje się na różne etapy życia: Kubuś, Kuba, Jakub. Bajka fajnie napisała. Ja naprawdę miałam ciężką przeprawę w podstawówce i gimnazjum ze znajomymi, ale nigdy nie miało to absolutnie nic wspólnego z moim imieniem. Mam nadzieję, że wkrótce będziesz spokojniejsza co do tej kwestii.

Luna haha, chyba Ketonal jeszcze trzymam jak pisałaś post, ale nie ukrywam, że ja wcale nie znalazłam błędu, więc lepsza nie jestem :D

Do mnie dzisiaj wpadają koleżanki, a mąż jedzie na parapetówko-urodziny, więc zapowiada się miły dzień. Zaraz lecę szybko dokończyć pisać publikację, bo jak tatuś z córcią pójdą na spacer to wolałabym mieć czas na sprzątanie a nie pracę!

Miłej soboty gwiazdy!

PS. Już 3 raz DOZ po złożeniu zamówienia przysyła mi, że będą opóźnienia. Niedługo to dwa tygodnie wcześniej będzie trzeba składać zamówienie, żeby dotarło na czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:58

-Mamunia-, Luna1993 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, nie wiem czy coś to pomoże, ale wszyscy mężczyźni o imieniu Jakub, których znam, bardzo dobrze mi się kojarzą i są fajnymi ludźmi.

Jeżowa, ja dziś po 5 i po bóg wie której pobudce miałam ochotę strzelić sobie w łeb ;) Ale jem śniadanie, piję kawę i jakoś to będzie.

-Mamunia- lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... Jeśli syn budzi Cię słowami "o kurcze mama, zobacz jakie to jest połamane" to wiedz, że coś się dzieje.....

blue00, pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, co się stało? ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, dzieci znajduja przezwiska i ksywki nuezaleznie od imienia...

Moje imie jest dosc oryginalne jak na czasy kiedy chodzilam do szkoly, ciezko je z czyms zrymowac do przezwisk...
    Ale juz np nazwisko bylo latwiejsze do skrotow myslowych dzieci ;) a ze to tez nie az takie fajne bylo, to zawsze sie znalazlo cos zwiazanego z dana sytuacja (mielismy w klasie takiego zlosliwego kolege, ktory bez przerwy cos na kogos wymyslal)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Fozzie, co się stało? ;)
    Jajka się "połamały" - 15 szt. Olał te jajka, ale "połamały się" na podłodze w całej kuchni, pokoju i drodze do sypialni

Patrycja20, blue00, JustynaG, Siwulec lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witam się po w miarę udanej nocy (czytaj: bez moich łez ;))
    W tej całej euforii postanowiłam upiec biszkopta z borówkami, gdy syn grzecznie śpi.

Czy Wasze dzieci też tak dziwnie skrzypią przez sen? Brzmi to dziwnie i zastanawiam się czy panikować.

Kaczorka - myślę że niedługo możnaby dodać nowe brzuszki na 1 stronę bo lista króciutka!

Patrycja - przesyłam moje pozytywne wibracje, jak będzie trzeba to i tego biszkopta mogę wysłać :)

Jeżowa - zerknij na priv ;*

Patrycja20, Jeżowa lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, haha, dowcipnis Ci rośnie :D
    Współczuję sprzątania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:38

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie chętnie przyjmę :*

Fozzie ja tez wspolczuje sprzątania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:43

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle, to dzień dobry. :)
    U nas noc całkiem niezła, 2 pobudki tylko na jedzenie. Obudzilismy się chwilę po 7, Hania zjadła śniadanie, eMek ja przebral i położył w łóżeczku, a my mieliśmy chwilę czasu na przytulaski. :) zdążyliśmy też zrobić śniadanie. Mała coś zamilkla,okazało się, że po prostu zasnęła. :D
    Teraz ogarniamy się, bo dziś mamy wspólną mini imprezke urodzinową. (Ja mam jutro, eMek miał dwa tygodnie temu).
    Zaraz ma przyjechać ciocia Hani i obiecała,że weźmie ja na spacer. W między czasie małe zakupy. :)

Dobrego dnia!

Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dobrze, że Ty lubisz sprzątać :P żartuję oczywiście :D

Minnie odpisałam :) i też poproszę biszkopta!!!

U nas na długo przed ciążą wybrane było imię Pola dla dziewczynki, ale jak przyszło co do czego, to jakoś z mężem stwierdziliśmy, że stało się ostatnimi czasy zbyt popularne i zaczęliśmy szukać czegoś innego.

Ach i Mamunia - moja córka tez nie nosi wymarzonego imienia (dla mnie). Ja bardzo chciałam mieć Lilię lub Noelię - o ile z tą pierwszą były jakieś negocjacje, to o drugim imieniu mąż kazał mi od razu zapomnieć. Ale jak potem pojawiła się w czasie jakiejś debaty Agata, to tak jakoś nam obojgu podpasowało - mam wrażenie, że oboje poszliśmy po prostu na kompromis (mąż chciał Nadię). I powiem Ci, że jak teraz patrzę na tego szoguna to imię Agata zdecydowanie lepiej opisuje jej osobowość niż opisywałaby Lilia :D za to jak będzie kiedyś trafi się nam synek to niezmiennie zostaje Tymoteusz!

Dziewczyny, skończyłam publikację - teraz nic, tylko czekać aż uczelnia mnie pochwali i da 200 zł podwyżki haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:49

Luna1993, -Mamunia-, Minnie89, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie - zazdroszczę możliwości! Jak mój śpi,to mogę co najwyżej włączyc serial,bo śpi na mnie :p a jak odłożę, to jest szansa że zdążę wstawić wodę na herbatę :D

Fozzie- nudy u Was nie ma :p

Miłego weekendu! Dziś mąż idzie na pępkowe z kumplem, wraca jutro,żeby po nocy po% mnie nie wkurzać, a dziewczyna kumpla za to nocuje u mnie, a jest zakochana w Oskarku więc mam nadzieję, że będzie współpraca i Oski nie będzie widział tylko cycka i ciotka będzie mogła ponosić ;)

Minnie89 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie no to miałaś pobudkę... a kiedy testujesz? Haha. Nie no serio trzymam kciuki źeby los sobie z Was nie zadrwił w ten sposób ;)

Lena co do laktacji to najlepiej podpytać Juicy i Ibishki. Z naturalnych na pewno szałwia. Jakby nie zadziałało to romergon, ale to już mniej przyjemne i bardziej drastyczne dla organizmu

Kaczorka jak się macie?

Patrycja trzymam kciuki za niezły weekend, mam nadzieję że czujesz się w miarę.

Mamunia imię Jakub jest bardzo ładne, ale to Ty będziesz na codzień ze swoim synem i masz się dobrze czuć z tym wyborem. Nie znam żadnego Kuby który by miał problemy znorzezwiskami przez swoje imię. Bajka dobrze napisała :)
    Mnie przeżywali przez imię, ale jest dziwne i nikt nie zna takiego imienia. Zawsze wspominam, jak koleżanka po trzech latach znajomosci zapytała „wiesz, wszyscy na Ciebie mówią ..., a jak Ty tak właściwie masz na imię?” I wiesz. Mówiła serio ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:52

-Mamunia-, Jeżowa, Bajkaaa, JustynaG, Patrycja20, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik a skąd takie imię,mama mówiła?- ładne ale mi totalnie nieznane było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:52

‹‹ 2841 2842 2843 2844 2845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ