Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySliweczka udanej imprezki i zakupów
Jeżowa Tobie również życzę miłego spotkania z koleżankami i gratuluję napisania publikacjijesteś niesamowita, że dajesz radę, brawo! A podwyżka jak najbardziej się należy
Pilik po cichutku Ci powiem, że odkąd Cię tu poznałam to jestem zakochana w Twoim imieniu i usilnie namawiam emka, żeby się w przyszłości zgodził nazwać tak córeczkę. Czasem jak słyszymy jakieś imię to od razu wiemy, że to jest to!
Właśnie zrobiłam dla mojej rodzinki placuszki bananowo- twarogowe, podobno były pyszneja to tylko powąchałam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7663a5c250e.jpg-Mamunia-, Fozzie Bear, Jeżowa, moniśka..., Yoselyn82, Achia, blue00, Nadzieja22, pilik, Cccierpliwa, sliweczka92, Patrycja20, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Minnie - zazdroszczę możliwości! Jak mój śpi,to mogę co najwyżej włączyc serial,bo śpi na mnie :p a jak odłożę, to jest szansa że zdążę wstawić wodę na herbatę
Ja nie wiem jakim cudem, ale mój wszystkie drzemki w dzień ma w wózeczku lub łóżeczku. Bez problemu.
Ale w nocy śpi z nami, bo ja się zrywam na każdy dziwny oddech i odgłos. Jeszcze nie jestem gotowa żeby zasnąć nie mając na niego oka
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa poważnie zastanów się nad tym imieniem dla chłopca... Bo niesie ono ze sobą rozrabiakę do potęgi n-tej! Ooo żem ja biedna nie wiedziała tego, jak szukaliśmy imienia dla pierworodnego...
Przepraszam, że tak z doskoku, ni z gruszki, ni pietruszki, ale jestem tak w niedoczasie, że MASAKRA. Staram się być na bieżąco na Dinusiach, bo tam jeszcze parę słoneczek moich mam do wyprawienia na tą drugą stronę życia małżeńskiego-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Dziewczyny,
Ja mialam slaba noc-snily mi sie jakies glupoty,ze w nowym mieszkaniu zalegly sie szczury i trzeba bylo zrywac cala podloge...
Tak sie zestresowalam,ze az sie obudzilam!!!
Podziwiam Was za te kulinarane osiagniecia jak biszkopty o 9:00 rano i placuszki (Luna:)
U mnie inwencja tworcza konczy sie na kanapkach rano....
Jeszcze wiekszy problem mam z obiadami-tak mi sie nie chce teraz przy koncowce gotowac,ze to szok:(((
No a ile mozna zamawiac gotowe? Moze macie jakies pomysly na dobre,szybkie obiady bez zmeczenia sie???
Mamunia ja chyba cie nie pociesze,bo sama nie mialam pomyslu dla chlopca....(w koncu stanelo na Jasiu),ale okazalo sie dosyc szybko ,ze bedziemy mieli corke wiec myslalam ,ze sprawa bedzie prosta i trzecia corka na Z to Zoja....ale moj maz powiedzial,ze my sie nie podoba. Dlugo zajelo mi przestawienie sie na Hanie....
Ale tak jak dziewczyny mowia-w razie czego imie mozna zmienic(tylko chyba jest na to 2 tyg).
Nie sugeruj sie jednak innymi tylko wlasnymi emocjami i meza.co on o tym mysli???
Patrycja milego weekendu!abys mysli skierowala tylko na mile rzeczy:))
Siwulec jak tam u Ciebie?
Dziewczyny wiem,ze temat byl poruszany milion razy,ale chcialam sie upewnic.
Potrzebuje chusty na jakies 3 -4 pierwsze miesiace do uzytku sporadycznego.potem mam tule (z ktorej korzystalam juz przy ostatnim dziecku).
Czy zdecydowac sie na elastyczna(kiedys taka mialam),bo troche prostsza w obsludze? Czy jednak lepiej tkana???Luna1993, Patrycja20 lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Witam sie i ja. U nas nocka dobrze, tzn. Leon spal a ja nie bo czuwalam. Obudzil sie o 3,chwile pomarudzil i pospal jeszcze do 6.teraz ma drzemke a jak wstanie to jedziemy do moich rodzicow.
Luna ale zrobilas smaka na takie placuszki. Musze w tygodniu zrobic takie.
Jezowa z aptek internetowych polecam gemini, szybko wysylaja i przynajmniej z tych rzeczy co ja biore to wiekszosc jest tansza niz w doz.Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Nic nie ogarniam, bo wczoraj prawie cały dzień organizowałam dom na przyjście synka. Tyle roboty, że aż się zdziwiłamDzisiaj dalsza część i nawet o dziwo nic mnie nie boli. Chyba widmo porodu robi swoje
Wieczorem spróbuję Was ogarnąć.
Miłego dnia!Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Hej Luna dzięki że pytasz. Przed wczoraj pojechałam z młodą. Do Krakówa. Noc tragedia i wczoraj nefrolog. Mimo 2 godz opóźnienia Pani doktor super babka. Mam dalej kontrolować mocz u Gabi i jeśli się pojawi choć jedna infekcja to ladujemy na cystografii a jak nie to kontrola w sierpniu. Także kciuki o to żeby nie było już ZUM.
Wczorsj byłam tak padnięta że posmarowalam wieczorem młodej dziąsła zamiast żelem na ząbkowanie to dezaftanem.. MaDka roku.
W czwartek przed jazda znowu szlag trafił akumulator i z młodą na rękach lazilam od drzwi do drzwi sąsiadów czy ktoś mnie odpali z kabli.. Dziś pięke ciasto. Wpierdziele sama. A. Co.. We wtorek jazda z rodzicami do Krakowa. Mam nadzieję że nie. Zadzwonia z kolejnym terminem.
Siwulec gratulacje. W. Miarę nadrobilam ale nie mam jak porządnie odpisać. Zębów cd. Jest już 5 i idą 3 kolejne i młodą zaczęła chodzić. I jest tragedia bo co. Chwike muszę ratować ja lub dom przed totalnym zniszczeniem.. -
Achia ja na początku też nie odkładałam Agatki, bo mówię ach, niech śpi, przynajmniej nie będzie znowu chciała jeść (a wtedy cycki jeszcze bolały). Ale z czasem powiedziałam basta i uparłam się, że nauczę ją spać nie w moich ramionach. Nam pomogło duuuużo cierpliwości i samozaparcia, noszenie gdy jednak się obudziła przy odkładaniu, no i smoczek. No i zaczęłam od odkładania na kanapę, ale siedzenie obok niej, potem powolutku zaczęłam się oddalać w obrębie pokoju (ale skubana często się budziła), a potem po kilku(nastu) dniach już byłam "wolna".
Ibishka zawsze czuję się zmęczona fizycznie jak czytam Twoje posty! Dziewczyno, chyba masz energii za stu. Smacznego ciasta, należy się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:18
-
nick nieaktualnyJeżowa jeszcze z miesiąc lekko
codziennie wprowadzam jeden produkt do diety, jem już sucharki, jogurty 0%, twaróg chudy, marchew, ziemniaki a dzisiaj wjechało białko jajka
Madzik Ty od siebie nie wymagaj za dużo na końcówce ciąży :* ekspertem od szybkich i smacznych dań jest Fozzie i Resetja przeważnie szukam przepisów w internecie i próbujemy nowych rzeczy, bo z Tosi był niejadek. Co do chusty to nie znam się na elastycznych, jeśli zdecydujesz się na tkaną to Lenny Lamb albo Little frog, długości 4,2-4,6 zależy jaki nosisz rozmiar ale widząc Twoje zdjęcie to 4,2 powinna wystarczyć
najlepiej używana złamana, choć moja LL była miękka od nowości. Elastyczna ma Jeżowa, polecasz kochana?
Moniska lubię za dobrą nic Leosia, tej nocy i Ty będziesz spokojniejsza :* więc odeśpisz troszkę
Achia nie odkładać!a tak serio to nie wiem czy Oskarek się daje odkładać, Zuzinka absolutnie nie
dopiero od jakiegoś czasu
Ibishka ja także Cię podziwiam jak to wszystko ogarniasz! Jesteś bardzo zorganizowana :* oczywiście kciuki za Domi są cały czasciesze się że może się skończyć tylko na kontroli, oby tak było! A we wtorek moje myśli są z Twoją rodziną, Wasz koszmar musi się wreszcie skończyć.
Madzik34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra dziewczyny nadrobiłam po łebkach i spieszę donieść co u nas.
Ogólnie jest ciężko. Z Dominikiem chodzimy od lekarza do lekarza, a to kontrola, a to coś. Problem jest taki, że a) źle ssie, b) prawie nie przybiera c) nie pracuje mu prawa strona nasady języka d) ma wzmożone napięcie mięśniowe w obręczy barkowej i słaby środek ciała, brak stabilizacji miednicy e) ogromna nadwrażliwość czuciowa f) jakiś stan zapalny za wałem dziąsłowym. Jedno wynika z drugiego. Do tego miał jeszcze katar, a teraz skok rozwojowy. Byliśmy u dwóch cdl, dwóch fizjoterapeutów, neurologa, dwóch neurologopedów, pediatry i gastrologa. Każdy mówi coś innego. Robimy codziennie milion ćwiczeń i masaże ciała, twarzy i buzi w środku. Mały pręży się i spina, jest niespokojny i ma bóle brzuszka. Nie przepada przez to wszystko za leżeniem. Pewnie pomyślicie, że jestem szalona/wyrodna, że zamiast podać butelkę to nadal męczę go cycem (co zresztą bardzo lubi). Jest nam ciężko, ale każdego dnia cieszę się, że go mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:00
-
Luna mniam jadlabym!
Pilik piekne masz imiemi sielubuje w takich nietypowych, nietradycyjnych, ale tez nie zbyt udziwnionych...
pilik lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A u nas dzisiaj miesiąc!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee8ee.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 18:17
Bajkaaa, Yoselyn82, Kaczorka, Rucola, Achia, frezyjciada, Minnie89, ibishka, JustynaG, summer86, Patrycja20, Luna1993, Jeżowa, malka, sliweczka92, Nadzieja22, moniśka..., Karma88, veritaserum, -Mamunia-, KateHawke, Cccierpliwa, Emiilka, Madzik34, Barbarka1984, Anna Stesia, pilik, Siwulec, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka nigdy po tym co opisałas nie pomyślałabym że jesteś wyrodna matka, raczej łzy wzruszenia mi się pojawiły jak to przeczytałam ( nie mam pojęcia dlaczego ) i uważam że jesteś bohaterka. Dajesz synkowi to co najlepsze możesz mu dać na tym etapie. Mam nadzieję że wszystkie problemy które opisujesz mina . Najgorsze jest właśnie to że każdy lekarz mówi co innego a cLowiek i tak na końcu z problemem zostaje sam i podejmuje decyzję. Ja trzymam za Was mocne kciuki czasami tak jest że początki są trudne ale macierzyństwo to cholerne ciężka ale jakże wspaniała sprawa. Ściskam Was mocno.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka też nie pomyślałam że jesteś wyrodną matką-skad taki pomysł w ogóle! Wręcz odwrotnie, nie macie łatwo,a robisz wszystko by pomóc swojemu dziecku. Mam nadzieję, że problemy w końcu znikną, a przynajmniej że traficie na takiego lekarza, który pomoże nie głosząc kolejnej, innej teori. Jesteście niesamowici, trzymam kciuki!
Fozzie-no jak na rok młodszą od Oskara to Klara wygląda podobnie-w sensie wiekowym :p gratuluję miesiąca! Niech rośnie zdrowa;)
Jeżowa- podejmuje cały czas próby odłożenia, na razie średnio skuteczne. Smoczek też próbuje przeforsować- wczoraj zassał go aż na 2 minuty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:22
-
Pilik - dziękuję, że pytasz. U nas wszystko oki. Trochę chciałam się zdystansować do życia w necie.
A teraz mam cykora, że mogliśmy z mężem zaliczyć "wpadkę".. niby 4dpo to dzień jak co dzień, niby o żadnych objawach mowy być nie może, ale czuję się trochę dziwnie (gania mnie non stop na siku, suszy w gębie, czuję piekące policzki).
I nie wiem czy za tydzień będę się śmiać czy płakać.. -
nick nieaktualnyKochane jesteście!
Jako że dawno nas nie było, to wrzucam zdjęcie.
Achia znam Twój ból, macie jakąś drzemkę w łóżeczku w ciągu dnia? U nas jedna się udaje.
Fozzie Klara jak zwykle przeurocza. Domin dzisiaj za to 8 tygodni
[edit]Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 20:41
Yoselyn82, summer86, veritaserum, frezyjciada, Minnie89, Patrycja20, Kaczorka, Luna1993, Jeżowa, malka, Achia, Bajkaaa, Nadzieja22, ibishka, moniśka..., -Mamunia-, JustynaG, KateHawke, Emiilka, Cccierpliwa, Rucola, Anna Stesia, Madzik34, Barbarka1984, pilik, Aga9090, Siwulec, sliweczka92, blue00 lubią tę wiadomość
-
Lamuś, nie zdawałam sobie sprawy, że aż tylu specjalistów musieliście zaliczyć z Domisiem. Jesteś bardzo dzielna i Twój trud oraz wysiłek zaprocentują małemu na przyszłość. Na czerwcówkach również jeden maluszek miał spore problemy logopedyczne, ale dzięki ćwiczeniom i masażom jest ogromny postęp.
W życiu nie pomyślałabym, że jesteś wyrodną matką, bo walczysz o karmienie piersią. Przy problemach logopedycznych z tego co się orientuję ssanie piersi jest doskonałym ćwiczeniem dla dziecka. Życzę dużo sił, a Domiś pięknie się prezentuje w Twoim awatarze
Edit: dopiero dzisiejsze foto zauważyłam - cudowni jesteście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:36
-
właśnie nadrobiłam, awaryjnie ewakuowałam sie z Małym do rodziców, bo emek niewyraźny
stan podgorączkowy... zobaczymy co dzień przyniesie...
Bajka zgadzam się, jeśli mają przezywać to i tak będą niezależnie od imienia czy nazwiska, zresztą niektóre przezwiska są całkiem spokoMnie "przezywali" moim panieńskim nazwiskiem na studiach, myśląc że to ksywa a nie nazwisko, ale ja je bardzo lubiłam i lubię nadal, wiec to nie był dla mnie żaden problem.
Jeżowa, gratuluję publikacji!!!! I podziwiam. Mój wewnętrzny leniwiec nauce mówi stanowcze NIE, a pozostając w temacie lenistwa to Fozzie Tobie to słowo chyba jest obce i 15 jaj nie zrobiło na Tobie większego wrażenia
Madzik, chustę jest łatwo sprzedać a ciężko coś doradzić, bo każdemu coś innego pasujeja chusty elastycznej nie miałam, ale dlatego ze radziłam sobie z tkaną, ale kupiłam ją (a w zasadzie je) z myślą, ze posłużą dłużej niż do momentu kiedy dziecko usiądzie. Jesli Ty planujesz nosidło to do tych 8kg pewnie łatwiejsza w obsłudze będzie elastyczna, ale myślę że warto kupić tkaną i spróbować dla samego doświadczenia, a może bardzo Ci się spodoba. W razie czego sprzedasz ja bez problemu.
Lamka w moich oczach jesteś cudowną mamą.Nie wiem jak mozesz pomysleć że źle Cię ocenimy za to, ze nie dajesz butelki... Powtórzę za Veritaserum, dajesz Domisiowi wszystko co najlepsze, co mozesz mu dać na tym etapie. Jestem ciekawa czy czytasz "moje dziecko nie chce jeść". Zastanawiam się też czy opinie specjalistów do których chodzicie się chociaż po części pokrywają, bo trzeba znaleźć jakiś złoty środek. Współczuję tego zamętu w głowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:37
Bajkaaa, Madzik34 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021