Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Siwulec gratuluję♥️♥️♥️ mały jest cudowny:)
Siwulec lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnySiwulec jaki on słodki!!! Jeszcze raz Ci mocno gratuluję i cieszę się że tak dobrze będziesz wspominać poród
brawo mamusia, byłaś bardzo dzielna!
Bazylku jest wiele poradników dla oczekujących mamsama przy Tosi kupiłam bo byłam zielona
z czasem wszystko będzie dla Ciebie oczywiste i proste, zobaczysz
najważniejsze że już masz okruszka pod sercem!
Jestem już w domu, kontrola ok, część szwów mi wyciągnęli, część za tydzień. Był lekarz który mnie operował, bardzo miły, doskonale mnie pamiętałchwalił męża że ładnie mi zastrzyki robi. Historia mojego pępka ma szczęśliwe zakonczenie- był zszyty i w środku, i na zewnątrz
także dalej mam swój wielki kanion tylko ładniejszy, bo lekarz mówił że się starał
teraz za tydzień kontrola i wyniki badania h-p
Bajkaaa, Achia, emi2016, blue00, Aga9090, Jeżowa, pilik, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka, Kaczorka, ibishka, Siwulec, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Siwulec gratulacje!!!synek sliczny!!!a jakie wymiary?bo chyba nie napisalas...
Pytanie techniczne:mowili ze w dobrym momencie przyjechalas?czy za wczesnie???
Z tego co piszesz to chyba idealnie co? Fajnie,ze juz masz to za soba!!!
Cieszcie sie wspolnymi chwilami!!
Luna dobrze,ze na kontroli wszystko ok!!!
Bazylku zobaczysz z kazdym dniem bedziesz potrzebowala mniej rad:))bedziesz swietna Mama!!!
Ciesz sie kazdym dniem ciazy-fajnie,ze jest troche czasu aby sie do tego macierzynstwa przygotowac...
Co nie zmienia faktu,ze potem czlowiek i tak nie jest gotowy.he he
Ja wrocilam z usg.Z dzieckiem wszystko ok.szacunkowa masa 3200gram.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 14:41
Luna1993, Aga9090, Achia, pilik, Nadzieja22, Jeżowa, Patrycja20, Anna Stesia, Bajkaaa, JustynaG, Kaczorka, Barbarka1984, Lena21, Rucola, ibishka, Siwulec lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
nick nieaktualny
-
Siwulec ogromne gratulacje, dochodzcie do siebie i tulicie się teraz.
Do innych nie jestem w stanie sie odnieść, Leos prawie wogole w nocy nie spal i jestesmy wykonczeni. Czytam forum a po chwili nie pamietam co czytalam.
Za to wczoraj mieliśmy super dzien, poświęciliśmy go Starszakowi, byliśmy na sankach. Kilka godzin szalelismy i synus przeszczesliwy. A Leon zostal z moimi rodzicami.Siwulec lubi tę wiadomość
-
Siwulec prześlicznego masz synka
opis porodu świetny
jeszcze raz gratulacje!
Madzik piękna wagataka pozytywnie przeciętna i w normie - moja klucha na tym etapie miała przewidywaną masę o kilogram większą!
Luna jeeeest pępek odzyskanycieszę się, że na kontroli wszystko w porządku
Madzik34, Luna1993, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Siwulec, super poród! Gratulacje!
Patrycja, będzie coraz lepiej. Bardzo dobra decyzja z psychologiem
Luna uff, czyli jednak nie zaszyli go na zawsze
Ja robiłam ze cztery podejścia do plecaka prostego. Przez 4 miesiące motałam małą w kangurka i to nam najlepiej wychodzi. Potem zawiązałam kieszonkę i o ile wiąże się szybciej i łatwiej, to brakuje mi tego dostępu do dziecka po bokach, bo nie da się jej poprawić, jak się np. przechyli w jedną stronę z czasem. Dlatego kieszonkę wiążę jak trzeba małą zamotać w warunkach polowych, na szybko albo na krótko, tylko na te 10min uspokojenia. Kiedy mamy przed sobą ponad godzinne noszenie, wolę kangurka.
Mam tęczową koronkę LennyLamb 3.6m i jest idealna do kangurka i plecaka prostego. Do kieszonki jest na styk - może też dlatego nie trzyma się tak dobrze i po czasie wychodzą luzy.
A co do plecaka - jedna z tych czterech prób zakończyła się namiastką sukcesu, bo mogłam chodzić z małą po domu przez chwilę (oczywiście była dociągnięta tak na aby aby. W pozostałych mała zbyt się złości, wyrywa i prostuje. O ile z przodu jest to do ogarnięcia, to z tyłu wymiękam. W dodatku muszę mieć męża do asekuracji, więc rzadko kiedy jest czas na naukę motania...
Mam koleżankę, która od urodzenia mota synka w pp, muszę się z nią umówić, a jak się nie uda, to skombinuję doradcę (mam bardzo fajną, przyjechała do nas jak mała miała miesiąc skontrolować jak wiążę kangurka).
Może u nas też przerzucanie z biodra lepiej się sprawdzi, jak u Pilik.pilik, Patrycja20, Luna1993, Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Jeżowa wrote:Nawet mąż mi to wytknął, że za bardzo ją rozpieszczam swoją obecnością hahaha
oczywiście powiedział to w kontekście tego, żebym się tak nie przejmowała, że nic się złego nie dzieje Agatce i żebym m.in. spokojnie gacie podciągnęła po wizycie w toalecie, a nie z gołą dupą do dziecka leciała
Jako że moje dziecko jest głośne z natury, to jak już idę sama (= bez niej
) do toalety, to z reguły gada albo płacze, albo przynajmniej kopie sobie w dzwoniącego liska. I to jest ok, bo wiem, że nic jej nie jest. Ale zwykle bywa tak, że nagle cichnie - albo wręcz zakrztusi się i cichnie. Ile już razy wybiegałam z łazienki sprawdzić, czy wszystko w porządku!
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Borys jest wcielona słodyczą!
Siwulcu, jesteś cudowna!
Bazylku, widziałam wczoraj Twoje 13-milimetrowe szczęście, to widok, który w każdej mamie chyba budzi najpiękniejsze uczucia! A jeśli chodzi o opiekę nad maluchem to ja po porodzie miałam ochotę zerknąć sobie do pochwy w nadziei, że znajdę tam zagubiona rzy porodzie instrukcję obslugi. Przychodzi taki kosmita na planetę ziemia i choćbys przeczytała wszystkie podręczniki świata to i tak nie będziesz gotowa na to wszystko, co Cię czeka.bazylkove, Jeżowa, pilik, sliweczka92, Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, na yt jest trochę filmików, jak wrzucać pp z kolana (pozycja dla starszych dzieci), dzięki nim coś tam już umiem, ale przyznaję, że ciągle wychodzi nam to tak sobie. Pewnie spotkanie z doradcą sporo by mi pomogło, ale mam źle doświadczenia, więc może w końcu droga prób i błędów jakoś do tego wszystkiego dojdę sama.
-
Siwulec piekny maluszek!
Pilik cudnie! Ja jakos mam opory z moja wiercipieta na plecy ja wrzucac... chyba poczekam, az bedzie gotowa na nosidlo...
Lunka mysle, ze jesli sie ruszasz, nie lezysz plackiem, to mysle, ze ten jeden zastrzyk nie zrobi az tak duzej roznicy
Ale zapytaj moze dla pewnosci lekarza...
Mi88 to u nas najczwzciej kieszonka, bo Mia srednio za kangurkiem przepada... Ale chuste mamy dluga, wiec starcza bez problemu...
Ale szkoda mi, bo jakos zaczynalam od kangurka i mi sie duzo latwiej i lepiej mota tak, no ale co jak mala ma ficha i sie nie lubi tak motac, a w kieszonke nie robi problemow
Moja mala dzis przed 3 stwierdzila, ze jest wyspana i kulala sie po calym lozeczku w te i spowrotem... zasnela po 4 dopiero...
Ale za to dospala do 11:20 z przerwa na mleko o 8:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 14:29
Luna1993, Siwulec lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Anna Stesia wrote:A jeśli chodzi o opiekę nad maluchem to ja po porodzie miałam ochotę zerknąć sobie do pochwy w nadziei, że znajdę tam zagubiona rzy porodzie instrukcję obslugi. Przychodzi taki kosmita na planetę ziemia i choćbys przeczytała wszystkie podręczniki świata to i tak nie będziesz gotowa na to wszystko, co Cię czeka.
Love you!Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnySiwulcu wpadłam żeby Ci pogratulować pięknego synka i wspaniałego porodu
Wieczorem postaram się napisać coś więcej jak Domiś zaśnie.
Całuję Was!Lusesita, Jeżowa, Achia, Nadzieja22, sliweczka92, summer86, Minnie89, -Mamunia-, Lena21, Anna Stesia, KateHawke, Rucola, ibishka, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Lamka w końcu dałaś znak życia
Ja też nadrobie pozniej, chciałam wam tylko coś zostawić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e921e4d9de67.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 14:41
Madzik34, Nadzieja22, sliweczka92, summer86, pilik, Luna1993, Anna Stesia, moniśka..., Rucola, JustynaG, ibishka lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Madzik to piękna waga Hani
a jak szyjka, są jakieś oznaki porodu?
No waga taka chyba przecietna,choc Pan Doktor mowi,ze moze jeszcze przytyc do 700gram.
Ale ja w to za bardzo nie wierze,bo mlodsza corka miala dokladnie identyczne wymiary w tym czasie,a urodzila sie dokladnie z waga 3280...wiec trzeba miec na uwadze,ze to bardzo orientacyjne wartosci:)oby...bo prawie 4 kg to byloby za duzo:))
Oznak porodu brak-szyjka dluga zamknieta,lozysko w dobrej formie:)ale to dobrze,bo ja musze sie przeprowadzic przed porodem wiec zaciskam nogi!!!!
Lamka fajnie cie widziec:)czekamy na wiesci!
Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik, moją szacowali na 3900 DWA tygodnie przed porodem. Urodziła się 3160
AnnaStesia (uwielbiam Twój styl pisania! - ja to w ogole mam słabość do osób, które np. piszą ładne maile, w ten sposób wybrałam jednego z wykonawców przy wykańczaniu domu), byłam na kursie w Koali i tamta babka od chustonoszenia mi zupełnie nie przypadła do gustu. Miała jakieś dziwne opinie jak na kogoś kto siedzi w chustonoszeniu. Na przykład, że najlepiej kupić nową chustę, i że widziała, że jeśli się nie chce przepłacać, to są opcje kupienia używanej. I że poleca chustę 4.60, bo da się w niej zamotać wszystko.
Na kursie uczyła dwóch wiązań - kieszonki i elastycznej. Była jedna para, której zależało na kangurku, to zrobiła to pod koniec, kiedy córeczka tej pary była już zmęczona i płakała, więc dowiązaliśmy wszyscy do połowy i zrezygnowaliśmy.
Ogólnie dziwne to było.
Pani Wanda z Meavity była z kolei u kolegi i oni też nie polecają.
Pogrzebałam więc w internecie i znalazłam Karolinę z Picolino. Zdjęcie mi się spodobałoi opinie o szkole też są dobre. I była naprawdę fajna! Bez porównania do tej z Koali i też było widać, że ma większą wiedzę i siedzi w temacie
No i sympatyczna. Nauczyła nas przy okazji nosić małą w pozycji na lemurka, u niej na rękach Zocha po raz pierwszy była w stanie przeleżeć bez bujania i chodzenia
reset, pilik, sliweczka92, Anna Stesia, Madzik34, Rucola lubią tę wiadomość
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo