X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie nic ciekawego się nie dzieje dlatego się nie odzywam.

Gratuluję pięknych maluszków tych już na świecie i tych jeszcze w brzuszkach :) uwielbiam oglądać zdjęcia z USG, zwłaszcza że ja dawno nie byłam :/

Mnie niestety jakieś choróbsko złapało, ból gardła, katar i zmęczenie... Ale już jest lepiej :)

Inna, czekamy na Michasia z niecierpliwością ;)

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec ciąży kupiłam sobie sportowe staniki i to było wybawienie - w końcu nic nie uwierało :) i w sumie do tej pory je noszę.

A co do płci, to ja znowu częściej spotykałam się z przypadkami, że z chłopca robiła się dziewczynka :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A co do płci, to ja znowu częściej spotykałam się z przypadkami, że z chłopca robiła się dziewczynka :p

Zadziwiające! A wydawałoby się, że jak mówią Ci "chłopak" to będzie na 100% a jak dziewczynka, to zawsze może los spłatac figla.

Choć w rodzinie krąży taka opowieść, że mój tata miał być dziewczynką (ale w tamtych czasach usg nie było tak dostępne więc może to były tylko pobożne życzenia :D).

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama w ciąży ze mną nie miała ani jednego USG :) serduszka lekarz słuchał za pomocą jakiejś trąbki a brzuch mierzył miarką, żeby sprawdzić czy dobrze rośnie :p o poznaniu płci przed porodem mogła sobie tylko pomarzyć.

innamorata88, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam być chłopcem, ale wtedy też jeszcze nie było robione go usg i wszyscy oceniali to tylko na podstawie zachcianek itd., a mój mąż dalej twierdzi że powinnam być chłopcem :D
    Odnośnie pukania dziecka w głowę to polecam francuska komedie "Josephine w ciąży" w którym dziewczyna dosadnie wyjaśnia swojemu facetowi że to niemożliwe :)
    A tak z ciekawości, Kiedy zaczął się Wam zaokrąglac brzuszek?

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam być Jakubem :) W sumie dziś o wiele więcej wiem o sportach motorowych niż o modzie, więc trochę tego wymarzonego przez rodziców Kuby we mnie zostało :)

Buko - brzuch miałam wystający od samego początku, bo mnie męczyły wielkie wzdęcia i miałam balon trudny do ukrycia w czasie lata. Ale taki ciążowy, twardy i nie pozostawiający wątpliwości pojawił mi się około 14 tygodnia.

Pisałyście coś wcześniej o stawianiu się macicy - mi się to zdarza od wczesnej ciąży. W większości przypadków to po prostu twardnienie brzucha. Problem przychodzi kiedy robi się wtedy jakiś ruch np. zmianę ułożenia z lewego na prawy bok. Boli paskudnie. Sama sobie jestem winna :)Za dużo dotykam brzucha, ale to już mój taki odruch i przyzwyczaiłam się.

Jutro podglądamy u lekarza pulpecika. Ciekawa jestem ile podrósł. Cieszę się z tej wizyty, bo skurcze w tym tygodniu mam niemal codziennie, ruchy dziecka są bardzo bolesne. szyjka też mnie boli coraz bardziej, a od wczoraj upławy coś za bardzo wodniste są i oczywiście się boję, że mi się wody sączą. A tak to sprawdzę czy wszystko ok i przy okazji poproszę po raz pierwszy o zmierzenie długości szyjki macicy.
    Z tego stresu kupiłam dziś w aptece internetowej takie wkładki higieniczne, które mają wykrywać wypływ wód, ale zanim przyjdą będę się denerwować ;(

Inna - powodzenia na porodówce :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18df0e68a1eb.jpg

Także my nadal w radosnym dwupaku :D zaraz lecimy na obiad :) po powrocie poskaczę na piłce, a i może Emek się postara hahaha :D ale serio, ostatnia prosta jest najgorsza. :D

Lusesita, KateHawke, Anna Stesia, Yoselyn82, Bajkaaa, Barbarka1984, Lunaris, pilik, staraczka1111, Sarna84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Także my nadal w radosnym dwupaku :D zaraz lecimy na obiad :) po powrocie poskaczę na piłce, a i może Emek się postara hahaha :D ale serio, ostatnia prosta jest najgorsza. :D
    Ja już myślałam że się chwalisz zdjęciem Michałka, a Ty jeszcze nie rozpakowana! :D

innamorata88 lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Na taki mróz nie chce wychodzić ;D niech eMek postuka porządnie :)

innamorata88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ja już myślałam że się chwalisz zdjęciem Michałka, a Ty jeszcze nie rozpakowana! :D
    Haha umiem budować napięcie :D

KateHawke :D nie ma, że boli stukać musi hahahahah :D

KateHawke lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, pięknie <3 Michasiowi za dobrze u mamy, więc nie ma ochoty na ewakuację. Może do wtorku się zdecyduje. Trzymam kciuki!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja pod koniec ciąży kupiłam sobie sportowe staniki i to było wybawienie - w końcu nic nie uwierało :) i w sumie do tej pory je noszę.

Mnie też to dziwi, ale na jednej grupie, którą podglądam, tych zmian z chłopca na dziewczynkę było całkiem sporo, w dodatku np. dopiero na 3 prenatalnym lub w dwudziestym którymś tygodniu.

Izolda - zdrówka!

Pilik - cudna Nineczka <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 19:26

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - śliczne zdjęcia Ninki <3 cieszę się, że wszystko ok!

Inna, może Michałek chce być marcowym chłopakiem :) albo tak jak Anna Stesia pisze - na ten mróz nie chce się ruszać ;) stukajcie tam skutecznie :D

Kaczorka, trzymaj się tam z Luśką i nie dajcie się żadnym choróbskom!

Izolda, zdrówka dla Ciebie!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pępowina czasami gdzieś się zaszportnie między nogami albo co innego i wychodzi chłopak na USG :p

A z zarazą walczymy :) nie damy się!

Inna - musisz Michasiowi zieloną noc zrobić :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że skoro u mnie 3 lekarzy widziało siusiaka to chyba zmiany nie będzie? Jak na początku było mi wszystko jedno, tak teraz już się przywiązałam do myśli, że będzie chłopiec i chwilkę zajęłoby mi, gdybym się miała przestawić.

Kaczorka, a małą też coś wzięło?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - póki co i ona i ja jesteśmy zdrowe :) mam nadzieję, że sprzedam jej z mleczkiem odpowiednią dawkę przeciwciał.

A co do płci - myślę, że powinien zostać u Ciebie synek. Ale na 100% okaże się po porodzie ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, nie wiem czy już to pisałam, ale uwielbiam Twoje profilowe :D od razu humor lepszy gdy się patrzy na taki uśmiech ;)

Anna Stesia, jeśli trzeba różnych lekarzy to małe szanse, ale tak jak pisze Kaczorka, na 100% dowiemy się po porodzie :P choć u mnie też na ostatnich 2 wizytach 2 lekarzy mówiło, że na pewno dziewczynka. Prowadzący nawet w kartę wpisał.

Anna Stesia, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślę, zwłaszcza że mały zawsze zaczyna pozowanie na usg od pokazania tego, co ma między nóżkami. Ale zobaczymy po porodzie. A teraz zwierzę się Wam z pewnej perwersji - uwielbiam, jak mnie syn bije :-D Wolałabym, żeby mu te przyzwyczajenia nie zostały, gdy już się wysfermuje z brzucha, ale na razie kiedy mnie okłada (a robi to już całkiem boleśnie) to sobie myślę, że chce dać mi znać, że wszystko u niego ok. No i że ruchliwe dziecko to zdrowe dziecko.

Bajkaaa, Kaczorka, summer86, Jadranka, Siwulec, Emiilka lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Tak też myślę, zwłaszcza że mały zawsze zaczyna pozowanie na usg od pokazania tego, co ma między nóżkami. Ale zobaczymy po porodzie. A teraz zwierzę się Wam z pewnej perwersji - uwielbiam, jak mnie syn bije :-D Wolałabym, żeby mu te przyzwyczajenia nie zostały, gdy już się wysfermuje z brzucha, ale na razie kiedy mnie okłada (a robi to już całkiem boleśnie) to sobie myślę, że chce dać mi znać, że wszystko u niego ok. No i że ruchliwe dziecko to zdrowe dziecko.

Pamiętaj jeszcze, że z każdym tygodniem on jest silniejszy :D
    Ja już teraz doceniam te chwile kiedy mały śpi, ale też troszkę tęsknię. Zaraz przenosimy się do łóżka, więc zacznie się impreza :)

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - dzięki :) taka kiedyś słodka byłam :p

AnnaStesia - takie kopniaczki z pewnością uspokajają :) mi ich brakowało trochę, bo Luśka siedziała na pupie z nogami na bok. I z reguły czułam i widziałam jak głowę wypychała albo wciskała pod żebra!
    Za to teraz nadrabia :p od urodzenia macha i nogami i rączkami ;)

summer86, Jadranka, Lusesita, Siwulec, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ