Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jadranka wrote:Mnie też zgarnijcie! Melduję się z Krowodrzy
Jadranka, co u Was? Dawno nie pisałaś.
Moniśka/ życzę aby wszystko jak najszybciej się poukładało, powodzenia.
Pilik cieszę się, że już lepiej. Rozumiem potrzebę robienia czegoś innego niż zajmowanie się dzieckiem, ale postaraj się za bardzo nie przeciążać organizmu ;*sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Pilik na torbę z ikei nie wpadłam
a już kilka razy się zastanawialam czy foty z peselem z dowodu Wam nie wstawić dla potwierdzenia swojego zacnego wieku
Dobrze że lepiej się dziś czujesz.
Ja marzę żeby już przyszła ta paczka z gemini bo te gluty wykończą mnie i dziecko. Biedny się denerwuje strasznie bo nie może tego ani wysmarkać ani wciągnąć. Inhalujemy i jeszcze podgrzewacz z aromatolem i świeczką uruchomiłam.
Moniśkamam nadzieję że to tylko przejściowa sprawa
-
Ale dzisiaj pogoda, normalnie melodia na spanie idealna. Wczoraj to chociaż trochę słońca było.
Pilik zapomniałam wczoraj napisać - dużo zdrowia. Cieszę się, że już trochę lepiej.
Moniśka oby się wszystko ułożyło. Trzymaj się!
Bajka ja tylko Dentinox kojarzę.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Przedstawiam Wam naszego nowego domownika: oto OMENA
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87c3d692ae71.jpg
Przyleciała do nas w dniu, w którym musiałam uśpić naszą kotkę. Zamieszkała na naszym balkonie. Śpi w doniczce, wyjada to co wysypię ptakom i czasem tylko gdzieś leci... ma złamaną albo jakąś uszkodzoną łapkę. Jestem osobą która wierzy w różne znaki. Widzę w tym jakiegoś dobrego duszkamoże nas kotka z nieba podgląda
pilik, Jeżowa, Rucola, Luna1993, Patrycja20, Kaczorka, blue00, mi88, veritaserum, Nadzieja22, KateHawke, JustynaG, emi2016, Lusesita, Siwulec, Sarna84, Anna Stesia, -Mamunia-, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Lunaris wierzymy na słowo i zazdrościmy! Chociaż mam siostre w Twoim wieku i też wygląda młodziutko, może taki rocznik super?
(siostra 9 lat starsza a nie widać między nami różnicy
)...
Bajka są różne żele, dentinoxa niby powinno się unikać, ale u nas tylko on daje radę. Z innych viburgel, anaftin baby, camiliaBajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Milan podrośnie to na wiosnę zapraszamy, mimo oblesnego remontu. Mlynowka kusi!
Mieszkałam za młodu koło Młynówki, więc chętnie wrócę odwiedzić stare śmieci
Kaczorka - wpisujemy nasze Dinusie na pierwszą stronę? Bo tam widzę że już serduszko bije u Bazylika!sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Rucola dokładnie. Podobno może nasilać bezdechy dlatego ja zawsze mam obawy i w nocy nie używałam długo. Teraz jak jest kiepsko to stosuje. Nic się nie dzieje a na jakiś czas widoczna poprawa
Lunaris tez wierze w znaki! Cudny ptaszekRucola lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Jadranka, co u Was? Dawno nie pisałaś.
Czytam Was na bieżąco ale mam kompletny niedoczas. Jak mała śpi piszę projekt do pracy i na nic innego czasu nie starcza.
Na szczęście po ostatnim zębie (a mamy ich już 5!) Mała stała się aniołkiem i nie wiem co to marudzenie w dzień. Jest kompletnie absorbująca, od kilku dni ma tylko jedną 1-1.5h drzemkę.
W nocy śpi od 19 do 7, tankując średnio co 2h, więc nie jest lekko.
Codziennie zaskakuje mnie czymś nowym! Ostatnio np. wyjmowała pranie z pralki i mi podawała
I serdecznie polecam kolektor pokarmu, zwłaszcza jeśli coś Wam leci przy karmieniu. Tam jest lekkie podciśnienie.
pilik, KateHawke, summer86, Anna Stesia, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Jakaś wrona czy kawka, nie rozróżniam tych gatunków.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Bajeczko, ja kupiłam Dentinox i Camilie.. U nas żadna z tych rzeczy nie podziałała, w najgorszy dzień gdy szły dolne jedynki mała dostała na noc Pedicetamol.
Rucola, tu artykuł nt. Lidokainy przy ząbkowaniu, na który trafiłam w listopadzie szukając info. FDA to chyba amerykański organ, no i 2% to duża zawartość, u nas te żele chyba mają max 0,5%:
https://dentonet.pl/fda-lidokaina-nie-na-zabkowanie-u-dzieci/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 15:09
Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Kurczę martwię się, bo właśnie sprawdziłam wyniki wczorajszych badań i niby zawsze miałam płytki krwi przy dolnej granicy lub tuż pod nią i jak np miesiąc temu było 127 tys, tak teraz mam 86 tyś... Dobrze, że jutro hematolog, bo już jestem trochę zesrana. Wcześniej mówiła, że jest ok, ale teraz to już nie wiem. Hemoglobina świetna, bo 15.
Oprócz tego tsh mi skończyło na 3, gdzie zawsze miałam w okolicy 1,8-2. Może jeszcze dawkę euthyroxu mi zwiększy na koniec. Dobrze, że chociaż ft4 dalej 1.
Mam nadzieję, że te płytki krwi to nic takiego -
Popieram, na Ząbkowanie najlepsza jest kawa dla matki, melisa (zamiennie z nerwosolem) a dla dziecka pedicetamol!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 15:20
Bajkaaa, pilik, KateKum, Anna Stesia, sliweczka92, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Kate, nie ma z tym wiele roboty, ale trzeba wyjąć płytkę spod materaca i tę stację odpiąć i przypiąć w drugim łóżeczku, ale codziennie raczej nie chciałoby mi się tak robić.
Rucola lubi tę wiadomość