Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do książek to nie przeczytałam żadnej fantasy, także nie jestem w temacie ale coś musi być w tych książkach skoro tyle ludzi czyta!!! Ale jak mam wybór to zawsze sięgam po bardziej realną książkę i najlepiej na czasie
a tak ogólnie to wstyd się przyznać, mało czytam
film obejrzę pod warunkiem urywajacej dupy recenzji... Ale za to słucham bardzo dużo muzyki, od zawsze, szeroko pojętej alternatywy, czyli tego czego w radiu nie usłyszysz
przesłuchuje zazwyczaj płyty całościowo, czasem po kilka razy... Mam wrażenie że Lewko zna już niektórych wykonawców po tym jak osłuchał się w brzuchu :p
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzień dobry Kochane!
Mówiłam, że jak dziecko śpi w dzień, to w nocy da popalić? No to dał.
A w dodatku moje cyce oszalały, bo zaczęło z nich samo kapac mleko! Dosłownie jak z kranu, aż się Milan dławił i może to go przestraszyło. Mnie w sumie też...robię zimne okłady. Niechże się tam laktacja ustabilizuje!
Nadzieja, Yos, Madzik - brakowało mi tych emocji już, czekamy na Wasze maluszki.
A Harrego Pottera nie czytałam. Chyba jestem w mniejszości, ale fantastyka nie jest dla mnie. Chociaż filmy zdarza mi się obejrzeć, jeśli są ładnie zrobione.Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Rucola, Minnie, piątka, mnie też fantastka nigdy nie kręciła. Nigdy nawet nie obejrzałam ani jednej części Władcy Pierścieni mimo wielu podejść z emkiem, zawsze zasypiałam. Chyba zbyt twardo stąpam po ziemi. Do książek HP robiłam kilka podejść w gimnazjum, wymęczyłam jedną część i więcej nie ruszyłam.
Edit: teraz zaczęłam czytać Śmierć w Breslau, z sentymentu do Wrocławia i dlatego, że przy przeprowadzce znalazłam książkę, którą dostałam dobrych kilka lat temu i nie mogłam jej przez długi czas namierzyć w mieszkaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:49
Minnie89, Rucola lubią tę wiadomość
-
sliweczka92 wrote:Minnie, mi do dzisiaj tak mleko kapie...
A Hania sobie z tym radzi? Odciągasz przed karmieniem?
Bo podobno często się wtedy przekarmia dzieci i zjadają więcej niż potrzebują. No i ja po 3h już mam ochotę go budzić żeby mi nie eksplodowały... -
nick nieaktualnya myślałam,że jestem dziwna bo HP mne tez nie kręci ;p
aczkolwiek film "władcy perścieni" lubię i oglądałam
a wczoraj moja przyjciółka powiedziała mi,żę KP ją obrzydza, że jak zajdzie w ciąże to się zmusi ale max pół roku. i że widok kobiety karmiącej jest okropny. mamy się spotkać w kwietniu, wpada do Gdańska,ale jak po takich słowach mam przy niej karmić w razie potrzeby to nie wiemja wiem,ze można mieć różne poglądy, no ale wiecie...
Minne- mnie najbardzoej denerwuje jak karmię jedną pierią ,a leci z drugiej. najgorzej jak wkładak się przesunie i czuję już tą plame... musze usiąśc i zamówić wielo w końcu. bo na razie nie trafiłam na żADNE sensowne. a miał ktoś te rossmannowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:55
-
Zgadnijcie czyja córa wstała dzisiaj o 4:45? Do tego w nocy jakimś cudem pogryzła mi piersi, strasznie mnie dzisiaj bolą
Pilik jak się czujesz dzisiaj?
Yos już bardzo niedługo wytulisz swojego synka!
A mi się Rucola ta recenzja spodobała i powiedziałam mężowi, żeby mi kiedyś kupił tę książkę, a ten od razu zamówił. Czasem mnie zadziwia. Ale może to dlatego, że ostatnio często mi mówi, że jest bardzo dumny, że karmię piersią, ale jeśli jestem tym zbyt zmęczona (czasem narzekam) to jeśli o niego chodzi, to będzie mnie wspierał jakąkolwiek decyzję podejmę. No ale mi do odstawienia jeszcze daleko! Też idziemy niedługo na basen, chyba jakoś od kwietnia się zajęcia zaczynająja uważam, że to świetny pomysł! U nas na ulotce szkoły pływania jest napisane, by odczekać 30 minut po.
Śliweczka piękna mata! Bardzo bardzo BARDZO mi się podoba
Ja oprócz Harry'ego to innej fantastyki też nie lubię. Jakoś nigdy nie odbierałam Harry'ego jako typową fantastykę. No ale ja to jestem fanatyczką, przeczytałam te książki nie 5 czy 10 razy, a raczej 50-60. I chętnie przeczytam jeszcze raz, a cała ta dyskusja tylko rozgrzała moje potterowe serducho i zabieram się dzisiaj do czytania!!!
Achia ja miałam z rossmanna, są bardzo podobne do tych z Belli (nie wiem czy używałaś). Dla mnie były bardzo fajne, mięciutkie i przyjazne. No ale ja jakiś ogromnych potoków nie miałam, więc nigdy mi nie przesiąkły czy coś, nie wiem jak to jest w przypadku, gdy z piersi dużo leci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:58
sliweczka92, emi2016, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
YOS miałam właśnie pytać jak się czujesz na końcówce- emocjonalnie widzę wspaniałe nastawieniecieszę się że doczekałaś się swojego skarbu
KATE -tak, ważenie w torbie ma dość drastyczny opisale straszne nie jest. Mam taką małą torbę sportową rozpinaną na całej długości zamkiem z 2 rączkami i ona sprawdza się najlepiej przy ważeniu szalkowym. Chociaż pewnie za jakieś 2-3 miesiące już się nie zmieści i znowu będę musiała coś kombinować
Ja z kolei podziwiam wszystkich którzy czytają kryminały i horrory. Mnie to strasznie nuży i totalnie mi nie podchodzi. Fantastykę za to kocham, pozostałe gatunki literatury też. Nie wyobrażam sobie życia bez książki
NADZIEJA jak tam straszaki? jak się czujesz z rana?Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość
-
Achia a nie wolałabyś przy karmieniu używać muszli? Wkładki zakładam jak wychodzę z domu a w trakcie karmienia muszle. Zawsze trochę mleka sie w nich zbiera
potem podaję małemu.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lunaris, jak to kryminał może nużyć?
z założenia jest to gatunek, w którym ciężko się nudzić według mnie, bo przecież cały czas dążymy do rozwiązania zagadki. Ale jestem fanatyczką kryminałów, to pewnie dlatego. Bogu dzięki Międzynarodowy Festiwal Kryminału odbywa się we Wrocławiu
to zdobyłam autograf Tess Gerritsen i do dzisiaj jaram się tym na maksa i nikomu nie pozwalam ruszać tej podpisanej przez nią książki haha. A nawet zdarzyło mi się, że moje opowiadanie kryminalne się zakwalifikowało i brałam udział w warsztatach literackich na MFK
Lunaris, Achia, JustynaG, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
O taki news o syropach właśnie przeczytałam- może komuś jeszcze się przyda:
https://www.rmf.fm/magazyn/news,21727,gif-wstrzymal-obrot-popularnych-syropow-dla-dzieci.html?fbclid=IwAR05MdKPrNfZzWfdnwPbTI9afAHL70BdADSwkFNC4G-7t4aZ3xNfY_ULYgU
...a miałam kupić Pulneo tydzień temu, dobrze że w domu były zapasy Flegaminy do zużycia. -
Jeżowa przyznam się bez bicia że jest jedna autorka która łamie ten mój schemat- mam prawie wszystkie jej książki na półce i najczęściej jak czytam to nie mogę się oderwać: polska królowa Joanna Chmielewska
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Minnie89 wrote:A Hania sobie z tym radzi? Odciągasz przed karmieniem?
Bo podobno często się wtedy przekarmia dzieci i zjadają więcej niż potrzebują. No i ja po 3h już mam ochotę go budzić żeby mi nie eksplodowały...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:21
-
Rucola dziękuje! Tak z dnia na dzień jest lepiej
my nadal u rodziców
chociaż wczoraj miałam mały kryzys bo łzy same leciały nie wiadomo dlaczego ale mama szybko sprowadziła mnie na ziemie
Summer tez się zbieram do przeczytania tej książkimi88, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lunaris, dobrze się czuję, po straszakach śladu nie ma
Właśnie wstałam i idę jeść.
Yos Ty gdzieś na dniach masz termin, prawda?Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa to ppbilas wszystkich
i też nie przepadam za inna fantastyka.
Obecnie czytam najszczęśliwsze dzieci na świecie czyli o wychowaniu po holendersku i jest to całkiem przyjemna pozycja
Mi też wkładki przeciekają ale to jest dziwne bo ja nie mam aż tyle mleka , pomiędzy karmieniami ledwo co odciagam ale jak już przychodzi pora na jedzenie czyli w dzień co 2h to z piersi tryska samo.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Achia a nie wolałabyś przy karmieniu używać muszli? Wkładki zakładam jak wychodzę z domu a w trakcie karmienia muszle. Zawsze trochę mleka sie w nich zbiera
potem podaję małemu.
mi wkładki nie przeciekają, tylko ten klej nie trzyma i potrafią sie przesuwaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:27
-
sliweczka92 wrote:Mi, mieszkam na Krowodrzy. Okolice stacji kolejowej Łobzów. Mi też doskwiera samotność.
Żartujesz! To my dalekie, ale sąsiadki! Kiedys nawet w chusxie dotarlam na nigach do Parku Krowoderskiego! Musimy się skrzyknac większą ekipą na spacer!sliweczka92 lubi tę wiadomość