X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli podczas karmienia leci Wam z drugiej piersi możecie kupić kolektor pokarmu i mrozic zapasy!

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dziewczyny, jesli podczas karmienia leci Wam z drugiej piersi możecie kupić kolektor pokarmu i mrozic zapasy!
    oooo niee słyszałam o tym :)

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja kupiłam wielorazowe wkładki które ktoś tu polecał...ale przy obfitym wypływie nie dają rady. W godzinę są mokre i przeciekają :(
    Ja teraz mam jednorazowe z Johnsona i póki co najlepiej leżą, bo ładnie dopasowują się do sutka. Ale klej chyba w każdej jest słaby :/

Sliweczko - no to mam podobnie. Na siedząco też układam poduchę tak żeby miał pod górkę. Ale właśnie na początku karmienia się rzuca, dopiero jak leci gęstsze mleko to jest spokój. I teraz trochę się boje o przyrosty, czy nie będą za duże. A dopiero się bałam że są za małe, co za złośliwość losu! :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, z jednirazowek sprobuj Lansinoh, mają porządny klej. Z wielo masz LanaCare? U mnie nie przeciekaly, ale ja też i nie miałam hiperwyplywu.

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba was nie nadrobie...u mnie srednio.ostatnie dwa dni to hardcore...
    W poniedzialek mialam wizyte kontrolna.szyjka miekka,zgladzona,rozwarcie na 1 cm...
    Wyglada na to,ze moje przepowiadajace skurcze sa calkiem skuteczne...na ktg tez sie pisaly (poziom 40-50).
    Tak wiec nie znam dnia ani godziny...coraz czesciej ten brzuch mam spiety,ale bez zadnej regularnosci.
    Najgorsze jest to,ze w tym wszystkim zlapalam infekcje....
    Mam obustronne zapalenie uszu:(((dostalam antybiotyk....czuje sie fatalnie....
    A jeszcze trzeba sie pakowac bo w sobote przeprowadzka....

Tak wiec u mnie niespecjalnie...
    Jak tam pozostale ciezarowki na koncowce???

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    oooo niee słyszałam o tym :)

Jakieś 40 zyla na allegro. Polecala kiedyś Jadranka.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę tej mlecznej fontanny!
    u mnie tyle mleka co kot napłakał :( ale i tak daje cycka ile się da, zbieram w muszle każdą kroplę.
    Zastanawiam się czemu u jednych kobiet to mleko się produkuje aż z naddatkiem a u innych jest z tym taki problem. Mimo że piję dużo, do wody idą jeszcze 3-4 herbatki laktacyjne, 1-2 karmi albo kwas chlebowy, używam laktator. Już chyba nic nie rozkręci bardziej tego mleka :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik uszy o nieeeeeeeeee :( bardzo współczuję i niech się szybko leczą zanim wyskoczysz z brzuszka! No i w czasie przeprowadzki to ja myślę że Ty na fotelu- tronie będziesz tylko palcem pokazywać? :)

a propo choroby- PILIK jak się dziś czujesz?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, U nas najlepiej sprawdził się smoczek Lovi 0-2m a butelki Avent Natural 60ml. Podgrzewacza nie mam i nie używam. Sterylizator używałam na początku. Teraz służy mi za suszarkę do butelek i laktatora :D
    Niani nie posiadam, monitora oddechu również nie.
    Na dobrą sprawę, jeśli planujesz kp a nie mieszkasz na końcu świata - butelki nie są Ci potrzebne.

Malka, nie wiem czy z tej pierwszej @ się smucisz czy cieszysz?

Rucola, myślę, że zabranie na basen to nie kwestia wychowania dziecka a wspólnego spędzania czasu.

Mi, doskonale Cię rozumiem. Choć u mnie jest lepiej (Chwała dla KPI :)) bo gdy mąż wraca z pracy to jemy obiad i on przejmuje małą. Karmi, zabawia, kąpie, usypia. Ja jedynie pampersiaki zmieniam.
    Jakiś czas temu dzwonił do mnie szef z pytaniem o jakąś starą sprawę, którą się zajmowałam. Wiesz, ile miałam radości z tej rozmowy? :D I oczywiście wszystko wyjaśniłam, omówiłam. I jeszcze uczuliłam na kilka innych spraw, które mi się przypomniały, że ja zawsze ogarniałam w firmie :)
    I jeszcze muszę podziękować, chyba Bajce , bo jakiś czas temu napisała tu o aplikacji Akuku Mamo dzięki której poznałam super babkę z okolicy. Póki co, 2 spacerki za nami.

Veritaserum, Ty się plastyką dziecka nie przejmuj! :) Samo sobie świetnie poradzi.

Rucola, też chcieliśmy zabrać Anię na basen ale pediatra nam odradziła ze względu na problemy skórne :( No i czekamy aż wszystko zniknie i wtedy myślimy o podjęciu próby.
    A mamą się nie przejmuj. I basen to nie jest kwestia wychowania a wspólnego spędzania czasu. No i jeszcze do tego nauka organizacja dla mamusi i tatusia bo w pojedynkę to się chyba nie da wybrać na basen.

Achia,o kolektorze pokarmu już tu dziewczyny wspominały. On świetnie się sprawdza, szczególnie na początku - gdy mleko leci samo. Ale taki kolektor używa się raczej podczas karmienia.

mi88, Bajkaaa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, wspaniale, że możesz tak liczyć na rodziców! :)

Śliweczka, nooo, to całkiem blisko! To w takim razie zapraszam do mnie na Bronowice albo jeśli wolisz, mogę kiedyś podjechać do Ciebie z Zośką, bo my dość mobilne jesteśmy dzięki chuście (tylko z tym muszę odczekać aż ten wirus, który grasuje, trochę minie, żeby czegoś nie złapała w autobusie :)
    A na wiosnę możemy się na spacer przejść, ja Młynówką często chodziłam od końca do końca :) Po drodze zbierzemy Annę Stesię :D Zresztą, teraz też możemy iść na spacer, tyle że krótszy, niż te pół dnia, które latem tam spędzałam :D

Minnie, mi też nadal tak tryska mleko z jednaj piersi. Jak Zosia się oderwie (a odrywa się ZAWSZE na zassaniu!), to muszę jej czasem buzię wycierać. Radzi sobie, czasem się krztusi, ale to niekoniecznie od tego. Karmię już teraz głównie na leżąco, ale przez pierwsze miesiące w ciągu dnia na siedząco.
    Odciągam czasem po karmieniu, ale to na przykład wtedy, kiedy obie piersi mam pełne, a ona zje tylko jedną. Przed nie ma za bardzo jak, bo ten głodomór by tego nie wytrzymał psychicznie :P Zresztą, tak szybko zaczyna lecieć czasem po 5-10 minutach karmienia, więc nie wiem, ile bym musiała odciągać ;)

Madzik, biedna! Uszy to hardcore, i to jeszcze teraz! :/

Pilik, lepiej dziś?

sliweczka92, Patrycja20 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    A mamą się nie przejmuj. I basen to nie jest kwestia wychowania a wspólnego spędzania czasu. No i jeszcze do tego nauka organizacja dla mamusi i tatusia bo w pojedynkę to się chyba nie da wybrać na basen.
    Z mojej grupy praktycznie wszystkie dziewczyny jeżdżą same. Oprócz bliźniaczek, no ale to już byłby hardcore w wodzie :D
    U mnie problem jest taki, że mała panikuje w aucie i trzeba ją zabawiać. Robiliśmy więc tak, że mąż nas podwoził pod basen, a potem odbierał z parkingu. Ale jutro chyba spróbuję sama :) I szczerze mówiąc sam basen jest spokojnie do ogarnięcia w pojedynkę, trzeba się tylko trochę nagimnastykować. No i ja już w domu biorę dokładny prysznic, bo na basenie, to tylko tyle, co złapię wody podczas mycia Zosi.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na dobrą sprawę nie wystarczy przyłożyć butelki do drugiej piersi podczas karmienia? No bo tamten wg opisu nie zasysa nic, tylko tyle że nie trzeba go trzymać. Spróbuję z butelką najpierw :p

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tematyki fantasy nie lubię, ale HP przeczytałam :)
    I super czytało mi się serię Era Pięciorga i Czarnego Maga. To chyba napisała Trudi Canavan.

Zazdroszczę troszkę tych wyjść na basen. Niestety nie mam w pobliżu nic takiego. A i moja Aluśka od urodzenia jakoś za wodą nie przepadała. A szkoda, bo może to by jej pomogło w rehabilitacji.

Laktacja u mnie się chyba stabilizowała rok czasu :p dopiero od niedawna nie mam wycieków mleka z drugiego cyca podczas karmienia.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie HAry P. jakoś nie dociera- dopiero niedawno spodobał mi się film który oglądałam już kilka razy i mooooże przeczytałabym teraz książkę :P

Kaczorka dzięki za inspirację- Canavan nie znałam a po wygooglowaniu zaciekawiło mnie, pożyczę sobie z biblioteki :)

Basen mam pod nosem :) i kartę multi :D Stasio ma za free a ja mogę korzystać ile chcę za 32zł/mies. Czekam tylko do kwietnia i startujemy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:27

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę fantasy i sci fi ani filmów ani książek. Harrego czytałam „za młodu” i mi się podobał. Teraz nie pamietam kiedy czytałam książkę jakąś taka luźną dla przyjemności... nie ma kiedy, a jak jest to jestem na tyle zmęczona ze się skupić nie umiem.

Mi88 przyjaciół za to uwielbiam i widziałam duuuuzo razy! W ogóle ja uwielbiam seriale...

Dziękuje dziewczyny, lepiej, dziękuje <3 gorączki prawie nie mam, kaszle i boli mnie w klatce, ale tragedii nie ma. Słaba jestem. A ta goraczka to chyba ze zmęczenia jednak była... (trzy poprzednie noce spałam po 3 godziny z masą przerw). Wczoraj przed 20 zasnęłam i byłam tak zmęczona że tylko przystawiałam Ninke raz na jedną raz na drugą stronę i spałam dalej.

Kate polecam wideo nianie bardzo! Monitor oddechu dla spokoju też. Jakbyś szukała do łóżeczka to mam na sprzedaż babysense 7 na gwarancji do lipca 2020 ;)

Lunaris chciałam pisać że można do siatki z ikei wsadzić na pieluszce i ważyć, ale uznałam za zbyt drastyczne, haha. A Ty jak 18tka! Mój eMek tez nie uwierzył jak powiedziałam ile masz lat.
    Stasio cudowny! I się zmienia mocno!

Fozzie och jakie piękne dzieciaki! I rzeczywiście Klara na długą wygląda

Sliweczka piękna mata! Materiał z nitkami cudny! Gdzie kupowałaś bawełne?

Ja tez bym mogła być „kurą domową” choć z pracą swoją (tak mi się marzy mieć swoj pokój-pracownie i 3-4 godziny dziennie moc w niej pracować, słuchając muzyki czy oglądając seriale. To by było spełnienie moich marzeń gdybym była w stanie na tym dorobić na tyle żeby mi się nie opłacało brać w dzień opiekunki/wysyłać dzieci do żłobka...)
    Ostatnio eMek mi mówi żebym nie brała zamówień skoro jestem taka zmęczona. Ale on nie rozumie, że mimo zmęczenia ja potrzebuje tej odskoczni.
    Potrzebuje przez chwile zrobić coś innego niż być „tylko” mamą.

Achia i może kolektor mleka? Też niedrogo można kupić a dziewczyny bardzo chwalą. (Edit. Widzę że dziewczyny już poleciły, ale pisałam na bieżąco w notatniku ;)) Podobno on zasysa lekko, ale tylko ze słyszenia znam bo u mnie nie ma wycieków

Lunaris lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez jakis czas malo mnie tu bedzie, troche mi się posypalo w rodzinie, musze sobie wszystko poukladac i przemyśleć. W miare możliwości bede Was podczytywala.
    Yos, Madzik, Nadzieja kciuki za bezproblemowe porody.
    Buziaki dla Was mamuski

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Śliweczka, nooo, to całkiem blisko! To w takim razie zapraszam do mnie na Bronowice albo jeśli wolisz, mogę kiedyś podjechać do Ciebie z Zośką, bo my dość mobilne jesteśmy dzięki chuście (tylko z tym muszę odczekać aż ten wirus, który grasuje, trochę minie, żeby czegoś nie złapała w autobusie :)
    A na wiosnę możemy się na spacer przejść, ja Młynówką często chodziłam od końca do końca :) Po drodze zbierzemy Annę Stesię :D Zresztą, teraz też możemy iść na spacer, tyle że krótszy, niż te pół dnia, które latem tam spędzałam :D
    Mnie też zgarnijcie! Melduję się z Krowodrzy :)

sliweczka92, Rucola, mi88, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska życzę by się wszystko poukładalo <3 trzymaj się

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Mnie też zgarnijcie! Melduję się z Krowodrzy :)

To tylko ja biedna zostałam z innej strony miasta...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już u rodziców, dopiero nadrobiłam.p
    Moniska cały czas jesteśmy i czekamy tu na Ciebie :*
    Pilik dobrze że się odezwałaś!!! Na szczęście gorączka odpuściła ale uwierz mi, gdybym mieszkała bliżej zabrałabym Ci Ninke na kilka dni hahaha no dobra, na kilka godzin :)
    Minnie na wycieki i nawały piłam na początku szałwię. Co drugi, co trzeci dzień. Bardzo bałam się zastojów. Szałwia ładnie mi hamowała produkcję i jak widzisz nie odbiło się to negatywnie na dalszej produkcji bo trwa do dziś. I do dziś mi cieknie z drugiej piersi jak karmię jedną.
    Achia kolektor się zasysa a zwykła butelką nie i kolektorem "udoisz" dużo więcej :p mi cały czas wisi w koszyku bo zdecydowałam się na kaszki bez mleka i nie wiem czy kupować czy nie :/ a zdjęcia komina do karmienia zaraz zrobię i podeślę :)
    Lunaris z tego co czytałam to laktacja może być słabsza przez gorzej rozwinięte gruczoły piersiowe (rzadko się to zdarza ale się zdarza) a czasem też głowa swoje dokłada... Sama miałam "psychiczne" kryzysy laktacyjne i to był mój baby blues. Prawy cycek wisiał jak worek, młody się przy nim wydzierał, ja płakałam. Horror. Każdy jest inny i u każdego jest inny problem, na szczęście żyjemy w takim dobrobycie że nasze dzieci nie muszą być głodne bo mamy do dyspozycji mm. I mimo tego, że dla mnie to ostateczność to zawsze było mi na sercu lżej :)
    Justyna my będziemy ma basen jedzili w trójkę, w sumie nie zastanawiałam się w jakim sensie opisywałam ten basen :p ale mam nadzieję że będzie wesoło i przyjemnie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:05

JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2915 2916 2917 2918 2919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ