Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Też jestem pod wrażeniem Waszych brzuszków są śliczne!
Mój to naprawdę wygląda bardziej jak z zamiłowania do jedzenia niż ciążowy ale daję mu jeszcze czas, żeby się zaokrąglił -
ibishka wrote:Ale byłaś chudzielec!
Ja przed zaczeciem leczenia ważyłam 63, a po półtorej roku na starcie ciąży miałam 76, teraz +8 na wadze. Wzrost 178:)
Większość ciąży udawało mi się kontrolować przyrost wagi, a teraz? Wody mineralnej się napije szklankę to że 2 kg przybędzie
Byłam za chuda i jak przestałam palić to chciałam ważyć 65kg - byłoby akurat. Ale waga rosła dalej a ja nic z tym nie zrobiłam bo wtedy dowiedziałam się, że mój Ex mnie zdradza od dawna. No i odechciało mi się wszystkiego. Jadłam za dużo niezdrowych rzeczy i poszło do 73kg. Zmieniłam trochę tryb żywienia potem ale waga już stanęła i nie szła w dół. Zawsze byłam tak chuda, że teraz czuję się jak pulpet Ale jak mówicie, że będę wyglądać apetycznie to wierzę Wam -
summer86 wrote:Też jestem pod wrażeniem Waszych brzuszków są śliczne!
Mój to naprawdę wygląda bardziej jak z zamiłowania do jedzenia niż ciążowy ale daję mu jeszcze czas, żeby się zaokrąglił
Jeszcze z miesiąc, półtora i zrobi się okrąglutki w pewnym momencie brzuszek zaczyna rosnąć z dnia na dzień -
Siwulec - bardzo mi przykro. Mam nadzieję, ze szybko do nas wrócisz.
Nasze bobo zwolniło nieco z przybieraniem wagi. Nadal lekko powyżej 50 centyla, ale już nie tak ostro. Poza tym szyjka macicy 2,4mm i nie wiem czy to dobrze czy nie... Gdzieś widziałam normy od 3 do 5 mm.
Już za tydzień kolejna wizyta, więc się dowiem czy się skraca czy nie.
A tutaj mój obelixowy brzuch z 9 miesiąca:
KateHawke, Kaczorka, ibishka, Yoselyn82, pilik, malka, blue00, olik321, Siwulec, Agniechaaaa, Emiilka, Sarna84, Anna Stesia, Rucola, Lena21, E_w_c_i_a, Lunaris, MaryAnn lubią tę wiadomość
-
Też mi się wydaje że teraz to już mniejszy problem z szyjka. Na fioletowej stronie są dziewczyny którym się szyjka skrócila do 25mm i to było przed 30 tyg grubo i miały nakazane leżenie.
Oszczędzaj się ale też nie martw się zbytnio na zapas, już masz prawie donoszona ciąże to szyjka powinna wytrzymać zresztą zobaczyć co lekarz powie:) -
Dzięki dziewczyny Tak właśnie sobie założyłam, że skoro czekają mnie wizyty co tydzień to przynajmniej będę wiedzieć czy coś się zmienia, a tak mogę spokojnie czekać. W sumie nawet dobrze, by było aby tak się powolutku skracała, to część porodu będzie za mną.
Mam nadzieję, że Inna śpi sobie po porodzie, ale niedługo nam pokaże Michałka.ibishka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Ibishka ale zgrabny masz ten brzuszek super
Juicy pięknie się prezentujesz
Summer Twój na pewno na dniach się zaokrągli, mi tak od miesiąca się stale powiększa. Mam wrażenie, że czasem z dnia na dzień jest większy. Takie skoki są.ibishka, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Olik ja polecę dwa.
Jeden na ciasto puszyste - w przepisie każą mu leżakować całą dobę, ale robiłam dwie godziny przed jedzeniem i było cudownie pyszne
http://domowa.pizza/jak-zrobic-ciasto-na-pizze-jak-w-pizza-hut/
A tu na cienkie ciasto błyskawiczne bo nie czekam aż wyrośnie i też jest pyszna
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-na-pizze-bez-wyrastania-najszybsze-najlepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 10:45
olik321 lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:dziewczyny a propo brzuszków i dodatkowych kg, robię dziś na obiad domową pizzę, tak na przekór
może poleci któraś z Was przepis na ciasto ?
I czekam cały czas na wieści o Michasiu
500g mąki pszennej
15g drożdży świeżych (lub 7g suchych)
300ml wody
płaska łyżeczka soli
3 łyzki oliwy z oliwek (lub oleju)
Drożdże świeże zalewasz wodą i odstawiasz na 15 minut. Jeśli suche to od razu do reszty składników. Wyrabiasz sprężyste ciasto i odstawiasz na godzinę do ciepłego miejsca (powinno podwoić objętość). Rozłóż ciasto na blaszce, nałóż na ciasto dodatki. Piekarnik nagrzej do 220 stopni i piecz ok. 15 minut.
Jak będziesz miała duużo mokrych składników to może troche woda puścic z dodatków - też tak czasem mam. Ja daje szynkę, paprykę, pieczarki, oliwki i serEmiilka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Cześć E-Ciocie!
Dzięki uprzejmości pierwszej E-Cioci Okruszka tj. Kaczorki, byłam dzisiaj na wizycie u bardzo sympatycznego pana doktora Pan doktor powiedział, że jak na ten moment wszystko jest wzorcowo, dzidzia dalej jest do przodu (jest 7+4, a z usg 8+1) i mierzy już 1,7 cm Pokazał mi mózg i serduszko. Powiedział też, żebym nie dała sobie wmówić, że jestem chora, bo z wyników moich badań, wcale to nie wynika. Dał namiary na dobrego reumatologa. Na 90% będziemy odstawiać Sulfasalazynę. W gabinecie spędziłam prawie godzinę i czuję się bardzo dobrze zaopiekowana
Oto mój Okruszek:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06e1d6762ba9.jpg
A teraz zabieram się za nadrabianie forumWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:02
Siwulec, Jadranka, JuicyB, pilik, malka, Meśka, Agniechaaaa, Flowwer, Kaczorka, panan12, Sarna84, Anna Stesia, summer86, olik321, KateHawke, Lusesita, Kargo31, Jeżowa, Bajkaaa, Rucola, lamka, Lena21, JustynaG, Barbarka1984, E_w_c_i_a, Lunaris, blue00, Bocianiątko, MaryAnn lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka wrote:Cześć E-Ciocie!
Dzięki uprzejmości pierwszej E-Cioci Okruszka tj. Kaczorki, byłam dzisiaj na wizycie u bardzo sympatycznego pana doktora Pan doktor powiedział, że jak na ten moment wszystko jest wzorcowo, dzidzia dalej jest do przodu (jest 7+4, a z usg 8+1) i mierzy już 1,7 cm Pokazał mi mózg i serduszko. Powiedział też, żebym nie dała sobie wmówić, że jestem chora, bo z wyników moich badań, wcale to nie wynika. Dał namiary na dobrego reumatologa. Na 90% będziemy odstawiać Sulfasalazynę. W gabinecie spędziłam prawie godzinę i czuję się bardzo dobrze zaopiekowana
Oto mój Okruszek:
A teraz zabieram się za nadrabianie forum
To już nie okruszek. To już pełnowymiarowa fasolka
Pięknie
Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Cześć E-Ciocie!
Oto mój Okruszek:
A teraz zabieram się za nadrabianie forum
Wspaniale trafiłaś na dobrego lekarza więc mam nadzieję że teraz już odetchniesz pełną piersią i będziesz się już tylko cieszyć tą ciążą :* :*
pozdrawiam Okruszka :*Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siwulec wrote:Wspaniale trafiłaś na dobrego lekarza więc mam nadzieję że teraz już odetchniesz pełną piersią i będziesz się już tylko cieszyć tą ciążą :* :*
pozdrawiam Okruszka :*
Dziękuję Ci Kochana Dziękuję też za informację dot. objawów. Teraz to chyba zwariuję, jak mi przejdą... Dzisiaj się bardzo cieszę, ale cały czas mam w głowie te słowa mojej gin prowadzącej: "to jest ciąża baaaaardzo wysokiego ryzyka"...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka wrote:Dziękuję Ci Kochana Dziękuję też za informację dot. objawów. Teraz to chyba zwariuję, jak mi przejdą... Dzisiaj się bardzo cieszę, ale cały czas mam w głowie te słowa mojej gin prowadzącej: "to jest ciąża baaaaardzo wysokiego ryzyka"...
A czemu ciąża wysokiego ryzyka?
Będzie dobrze
Moja ciąża wysokiego ryzyka zaraz skończy 4.5 m-ca i ma się bardzo dobrze. Trzeba się tylko słuchać lekarzy i oszczędzać
A dzidziulek super niech rośnie zdrowo!
Piszecie o pizzy a ja myślę o drugim śniadaniu :p Ale w lodówce pusto, za oknem mróz a dwa pokoje dalej dwa chore osobniki.. strach nosa wystawić :p
Muszę mężowi listę zakupów chyba wysłaćEmiilka lubi tę wiadomość
-
Kaczorko, zdaniem gin, ciąża bardzo wysokiego ryzyka ze względu na te moje przeciwciała anty-HLA i anty-MICA. Tylko ja już coraz mniej ufam tej mojej pani dr... Oczywiście pan dr dzisiaj był szoku, że w piątek nie miałam zrobionego usg...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
1 cs. - Aniołek - 6 tc.