X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem pod wrażeniem Waszych brzuszków <3 są śliczne!

Mój to naprawdę wygląda bardziej jak z zamiłowania do jedzenia niż ciążowy ;) ale daję mu jeszcze czas, żeby się zaokrąglił :D

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ale byłaś chudzielec!
    Ja przed zaczeciem leczenia ważyłam 63, a po półtorej roku na starcie ciąży miałam 76, teraz +8 na wadze. Wzrost 178:)

Większość ciąży udawało mi się kontrolować przyrost wagi, a teraz? Wody mineralnej się napije szklankę to że 2 kg przybędzie :-D

Byłam za chuda i jak przestałam palić to chciałam ważyć 65kg - byłoby akurat. Ale waga rosła dalej a ja nic z tym nie zrobiłam bo wtedy dowiedziałam się, że mój Ex mnie zdradza od dawna. No i odechciało mi się wszystkiego. Jadłam za dużo niezdrowych rzeczy i poszło do 73kg. Zmieniłam trochę tryb żywienia potem ale waga już stanęła i nie szła w dół. Zawsze byłam tak chuda, że teraz czuję się jak pulpet :P Ale jak mówicie, że będę wyglądać apetycznie to wierzę Wam :D <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Też jestem pod wrażeniem Waszych brzuszków <3 są śliczne!

Mój to naprawdę wygląda bardziej jak z zamiłowania do jedzenia niż ciążowy ;) ale daję mu jeszcze czas, żeby się zaokrąglił :D

Jeszcze z miesiąc, półtora i zrobi się okrąglutki :) w pewnym momencie brzuszek zaczyna rosnąć z dnia na dzień :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec - bardzo mi przykro. Mam nadzieję, ze szybko do nas wrócisz.

Nasze bobo zwolniło nieco z przybieraniem wagi. Nadal lekko powyżej 50 centyla, ale już nie tak ostro. Poza tym szyjka macicy 2,4mm i nie wiem czy to dobrze czy nie... Gdzieś widziałam normy od 3 do 5 mm.
    Już za tydzień kolejna wizyta, więc się dowiem czy się skraca czy nie.

A tutaj mój obelixowy brzuch z 9 miesiąca:

bf5be7c7ecb3.png

KateHawke, Kaczorka, ibishka, Yoselyn82, pilik, malka, blue00, olik321, Siwulec, Agniechaaaa, Emiilka, Sarna84, Anna Stesia, Rucola, Lena21, E_w_c_i_a, Lunaris, MaryAnn lubią tę wiadomość

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te brzuszki!! Już nie mogę się doczekać aż ja będę taki miala:) tzn taki ciążowy bo duży już mam hehe :) ale chce taka piłkę :) która się rusza oj moje Marzenie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - na tym etapie to już szyjka może się skrócić :) u mnie taka była już w 31tc i spokojnie donosiłam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że teraz to już mniejszy problem z szyjka. Na fioletowej stronie są dziewczyny którym się szyjka skrócila do 25mm i to było przed 30 tyg grubo i miały nakazane leżenie.
    Oszczędzaj się ale też nie martw się zbytnio na zapas, już masz prawie donoszona ciąże to szyjka powinna wytrzymać :-) zresztą zobaczyć co lekarz powie:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Tak właśnie sobie założyłam, że skoro czekają mnie wizyty co tydzień to przynajmniej będę wiedzieć czy coś się zmienia, a tak mogę spokojnie czekać. W sumie nawet dobrze, by było aby tak się powolutku skracała, to część porodu będzie za mną.

Mam nadzieję, że Inna śpi sobie po porodzie, ale niedługo nam pokaże Michałka.

ibishka, Rucola lubią tę wiadomość

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ale zgrabny masz ten brzuszek :) super

Juicy pięknie się prezentujesz :)

Summer Twój na pewno na dniach się zaokrągli, mi tak od miesiąca się stale powiększa. Mam wrażenie, że czasem z dnia na dzień jest większy. Takie skoki są.

ibishka, JuicyB lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a propo brzuszków i dodatkowych kg, robię dziś na obiad domową pizzę, tak na przekór ;)
    może poleci któraś z Was przepis na ciasto ? ;)

I czekam cały czas na wieści o Michasiu :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja polecę dwa.
    Jeden na ciasto puszyste - w przepisie każą mu leżakować całą dobę, ale robiłam dwie godziny przed jedzeniem i było cudownie pyszne
    http://domowa.pizza/jak-zrobic-ciasto-na-pizze-jak-w-pizza-hut/
    A tu na cienkie ciasto błyskawiczne bo nie czekam aż wyrośnie i też jest pyszna :)
    https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-na-pizze-bez-wyrastania-najszybsze-najlepsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 10:45

olik321 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dziewczyny a propo brzuszków i dodatkowych kg, robię dziś na obiad domową pizzę, tak na przekór ;)
    może poleci któraś z Was przepis na ciasto ? ;)

I czekam cały czas na wieści o Michasiu :)
    Ja kocham pizzę na grubym cieście. Jakbyś chciała to przepis:
    500g mąki pszennej
    15g drożdży świeżych (lub 7g suchych)
    300ml wody
    płaska łyżeczka soli
    3 łyzki oliwy z oliwek (lub oleju)

Drożdże świeże zalewasz wodą i odstawiasz na 15 minut. Jeśli suche to od razu do reszty składników. Wyrabiasz sprężyste ciasto i odstawiasz na godzinę do ciepłego miejsca (powinno podwoić objętość). Rozłóż ciasto na blaszce, nałóż na ciasto dodatki. Piekarnik nagrzej do 220 stopni i piecz ok. 15 minut.
    Jak będziesz miała duużo mokrych składników to może troche woda puścic z dodatków - też tak czasem mam. Ja daje szynkę, paprykę, pieczarki, oliwki i ser :)

Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć E-Ciocie! :)

Dzięki uprzejmości pierwszej E-Cioci Okruszka tj. Kaczorki, byłam dzisiaj na wizycie u bardzo sympatycznego pana doktora :) Pan doktor powiedział, że jak na ten moment wszystko jest wzorcowo, dzidzia dalej jest do przodu (jest 7+4, a z usg 8+1) i mierzy już 1,7 cm :) Pokazał mi mózg i serduszko. Powiedział też, żebym nie dała sobie wmówić, że jestem chora, bo z wyników moich badań, wcale to nie wynika. Dał namiary na dobrego reumatologa. Na 90% będziemy odstawiać Sulfasalazynę. W gabinecie spędziłam prawie godzinę i czuję się bardzo dobrze zaopiekowana :)

Oto mój Okruszek:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06e1d6762ba9.jpg

A teraz zabieram się za nadrabianie forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:02

Siwulec, Jadranka, JuicyB, pilik, malka, Meśka, Agniechaaaa, Flowwer, Kaczorka, panan12, Sarna84, Anna Stesia, summer86, olik321, KateHawke, Lusesita, Kargo31, Jeżowa, Bajkaaa, Rucola, lamka, Lena21, JustynaG, Barbarka1984, E_w_c_i_a, Lunaris, blue00, Bocianiątko, MaryAnn lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:

Dzięki uprzejmości pierwszej E-Cioci Okruszka tj. Kaczorki, byłam dzisiaj na wizycie u bardzo sympatycznego pana doktora :) Pan doktor powiedział, że jak na ten moment wszystko jest wzorcowo, dzidzia dalej jest do przodu (jest 7+4, a z usg 8+1) i mierzy już 1,7 cm :) Pokazał mi mózg i serduszko. Powiedział też, żebym nie dała sobie wmówić, że jestem chora, bo z wyników moich badań, wcale to nie wynika. Dał namiary na dobrego reumatologa. Na 90% będziemy odstawiać Sulfasalazynę. W gabinecie spędziłam prawie godzinę i czuję się bardzo dobrze zaopiekowana :)

Oto mój Okruszek:

To już nie okruszek. To już pełnowymiarowa fasolka :)
    Pięknie :)

Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

age.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:

Oto mój Okruszek:

Wspaniale <3 trafiłaś na dobrego lekarza więc mam nadzieję że teraz już odetchniesz pełną piersią i będziesz się już tylko cieszyć tą ciążą :* :*
    pozdrawiam Okruszka <3 :*

Emiilka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi cudownie!!!! I juz kawał człowieka <3 cuuuuudownie

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Wspaniale <3 trafiłaś na dobrego lekarza więc mam nadzieję że teraz już odetchniesz pełną piersią i będziesz się już tylko cieszyć tą ciążą :* :*
    pozdrawiam Okruszka <3 :*

Dziękuję Ci Kochana <3 Dziękuję też za informację dot. objawów. Teraz to chyba zwariuję, jak mi przejdą... Dzisiaj się bardzo cieszę, ale cały czas mam w głowie te słowa mojej gin prowadzącej: "to jest ciąża baaaaardzo wysokiego ryzyka"...

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziękuję Ci Kochana <3 Dziękuję też za informację dot. objawów. Teraz to chyba zwariuję, jak mi przejdą... Dzisiaj się bardzo cieszę, ale cały czas mam w głowie te słowa mojej gin prowadzącej: "to jest ciąża baaaaardzo wysokiego ryzyka"...

A czemu ciąża wysokiego ryzyka?
    Będzie dobrze :)
    Moja ciąża wysokiego ryzyka zaraz skończy 4.5 m-ca i ma się bardzo dobrze. Trzeba się tylko słuchać lekarzy i oszczędzać :)
    A dzidziulek super :) niech rośnie zdrowo! <3

Piszecie o pizzy a ja myślę o drugim śniadaniu :p Ale w lodówce pusto, za oknem mróz a dwa pokoje dalej dwa chore osobniki.. strach nosa wystawić :p
    Muszę mężowi listę zakupów chyba wysłać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorko, zdaniem gin, ciąża bardzo wysokiego ryzyka ze względu na te moje przeciwciała anty-HLA i anty-MICA. Tylko ja już coraz mniej ufam tej mojej pani dr... Oczywiście pan dr dzisiaj był szoku, że w piątek nie miałam zrobionego usg...

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś porządkowo, przeglądam ciuchy w szafach,
    Tradycyjnie mam ten sam dylemat, jeśli czegoś nie noszę już np 2 lata to czy jeszcze założę bo w sumie nie zniszczone ;)

Jadranka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ