X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Kaczorko, zdaniem gin, ciąża bardzo wysokiego ryzyka ze względu na te moje przeciwciała anty-HLA i anty-MICA. Tylko ja już coraz mniej ufam tej mojej pani dr... Oczywiście pan dr dzisiaj był szoku, że w piątek nie miałam zrobionego usg...

No właśnie, skoro ciąża wysokiego ryzyka to tym bardziej powinna USG zrobić..
    A na tych wynikach to ja się niestety nie znam :/ ale doktorek pewnie wie o co chodzi i skoro dał Ci namiar na reumatologa to będzie Oki :)
    On jest raczej realistą i zawsze mówił wprost jak jest.

Emiilka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    u mnie dziś porządkowo, przeglądam ciuchy w szafach,
    Tradycyjnie mam ten sam dylemat, jeśli czegoś nie noszę już np 2 lata to czy jeszcze założę bo w sumie nie zniszczone ;)

Skąd ja to znam!? Ale ostatnio odkładam wszystko do wora i oddam na zbiórkę PCK. Czasami jeżdżą i zbierają.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka też wole taki system, choć niektórych rzeczy żal

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka piękna Dzidziulka <3 <3 <3 Rośnijcie zdrowo i buziaczki od e-cioci :* :* :*
    A lekarz widać, że bardziej ogarnięty. Olej tamtą bo tylko niepotrzebnie Cię straszy na na... guziku sie zna ;)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Kochana, a Ty kiedy wizytujesz? Czekamy teraz na foteczkę Twojego Kropka <3 :) Ale fajnie, że tak nas dużo ze zbliżoną datą porodu ;)

Rucola lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Kate, Kochana, a Ty kiedy wizytujesz? Czekamy teraz na foteczkę Twojego Kropka <3 :) Ale fajnie, że tak nas dużo ze zbliżoną datą porodu ;)

Ja się wczoraj zapisałam na 09.03. :) Przed muszę zrobić jakieś podstawowe badania : morfologia, mocz, cukier na czczo i TSH. Chyba nic więcej tam nie było. Po następnej wizycie czeka mnie wirusologia. Mam nadzieję, że nie będzie mi wszystkich dawał bo w końcu robiłam ją już w listopadzie przed procedurą.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja się trochę martwię.. wczoraj mieliśmy wizytę w medicover i myślałam, że trochę wypytam lekarza o ten spowolniony przyrost małego i te przepływy
    A nawet USG mi nie zrobili, bo jest jeden aparat na 3 lekarzy.. żałosne..
    Co do pachwiny, lekarz powiedział, że może być ból od żyły, może być od kręgosłupa albo neurologiczny.. i że teraz to nawet za bardzo nikt mi nic nie powie, bo jak mnie zbadać bez rtg..

Normalnie żal... cieszę się, że chodzę też prywatnie, ale co 4 tygdonie, więc lubiłam w międzyczasie podejrzeć małego w Medicover..

Teraz się denerwuję czy napewno z nim wszystko ok

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jak tam Inna?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dziewczyny a ja się trochę martwię.. wczoraj mieliśmy wizytę w medicover i myślałam, że trochę wypytam lekarza o ten spowolniony przyrost małego i te przepływy
    Co do pachwiny, lekarz powiedział, że może być ból od żyły, może być od kręgosłupa albo neurologiczny.. i że teraz to nawet za bardzo nikt mi nic nie powie, bo jak mnie zbadać bez rtg..

Normalnie żal... cieszę się, że chodzę też prywatnie, ale co 4 tygdonie, więc lubiłam w międzyczasie podejrzeć małego w Medicover..

Rzeczywiście żałosna ta przychodnia... Przecież USG to podstawa przy badaniu. A moŻ(RZ)e jest głębokie i szerokie - jak nie wiedzą co to jest to przecież trzeba da skierowania na badania, do specjalistów a on powiedział że nie wie i to mu wystarcza...Gałgan.
    Nie martw sie Olik, bedzie dobrze. A możesz przyspieszyć następne badanie czy musisz czekać te 4 tygodnie?

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny wiecie jak tam Inna?

No właśnie też czekam na info od niej jak na szpilkach.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka najważniejsze że fasolka rośnie, pilnuj CRP w czasie ciąży bo ono daje odzwierciedlenie czy organizm walczy z fasolką.

Inna ????

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Rzeczywiście żałosna ta przychodnia... Przecież USG to podstawa przy badaniu. A moŻ(RZ)e jest głębokie i szerokie - jak nie wiedzą co to jest to przecież trzeba da skierowania na badania, do specjalistów a on powiedział że nie wie i to mu wystarcza...Gałgan.
    Nie martw sie Olik, bedzie dobrze. A możesz przyspieszyć następne badanie czy musisz czekać te 4 tygodnie?
    no właśnie chyba przyśpieszę moją prywatną wizytę, chociaż o tydzień :)

KateHawke, Siwulec lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziękuję Ci Kochana <3 Dziękuję też za informację dot. objawów. Teraz to chyba zwariuję, jak mi przejdą... Dzisiaj się bardzo cieszę, ale cały czas mam w głowie te słowa mojej gin prowadzącej: "to jest ciąża baaaaardzo wysokiego ryzyka"...

Emi, mi też lekarz powiedział że mam na chłodno podchodzić do tej ciąży i wiesz olałam go ! Cieszyłam sie każdym dniem, radowały mnie bolesne piersi, mdłości i senność ciągle szukałam jakiś powodów by cieszyć się z maleństwa i nie żałuję, to był baaaaardzo fajny czas ;)

chciałam Ci tylko powiedzieć, żebyś też cieszyła się z tego co się dzieje aktualnie w Tobie <3 tam masz życie :) wywalaj z głowy negatywne informacje i szukaj radości w najmniejszych objawach czy też sytuacjach, będzie dobrze :* :* :*

Ps. tak Wam jeszcze chciałam się zwierzyć, w środę wieczorem poczułam ruchy (oczywiście wiem że to absurd i jest to nie możliwe i że to pewnie medycznie da się zupełnie inaczej wytłumaczyć, ale proszę nie prostujcie tego i zaakceptujcie moją wersję) było to tylko chwilkę i dzisiaj myślę że to był taki pożegnalny kopniak albo cios z piąchy albo z główki. Od czwartku nie czułam już nic i zaczął się lekki stresik :/

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Olik a kiedy masz kolejne usg? jeśli masz się niepokoic, to moze warto przyspieszyć wizytę, albo pójśc gdzieś jednorazowo, do jakiegoś polecanego lekarza?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..

w ogóle co ile chodzicie na wizyty lub chodziłyście?
    mi prywatnie mówi, że co 4 tyg starczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:36

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..

ja tak co 2-3 tygodnie, do jednego lekarza

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

ja też w poprzednich chodziłam raz na 4 tyg, pod koniec co 3 tyg

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolejne pytanko :) jak to jest z farbowaniem włosów? nie zdążyłam przed transferem, wczoraj zapomniałam zapytać swojego doktora, a niedługo to mi się zrobi sombre, ombre, albo inna odmiana tego typu fryzury.

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z farbowaniem ostrożnie, ale bez przesady. Najlepiej używać farb z możliwie najmniejszą ilością amoniaku. Mi fryzjer w w 2 i 3 trymestrze zrobił płukankę i to wystarczyło, aby wyrównać kolor między odrostem a pozostałymi.
    Natomiast w 1 trymestrze miałam normalnie farbę położoną.

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do końca 2 trymestru chodzi się co 4 tygodnie, potem co 2 tygodnie, a chyba w ostatnim miesiącu mam się zgłaszać co tydzień (chyba że coś pokreciłam, ale tak mam na rozpisce wizyt).

Siwulec, pięknie napisałaś o tym pożegnaniu, wzruszyłam się!

Siwulec lubi tę wiadomość

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ