Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Emiilka wrote:Kaczorko, zdaniem gin, ciąża bardzo wysokiego ryzyka ze względu na te moje przeciwciała anty-HLA i anty-MICA. Tylko ja już coraz mniej ufam tej mojej pani dr... Oczywiście pan dr dzisiaj był szoku, że w piątek nie miałam zrobionego usg...
No właśnie, skoro ciąża wysokiego ryzyka to tym bardziej powinna USG zrobić..
A na tych wynikach to ja się niestety nie znam ale doktorek pewnie wie o co chodzi i skoro dał Ci namiar na reumatologa to będzie Oki
On jest raczej realistą i zawsze mówił wprost jak jest.Emiilka lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:u mnie dziś porządkowo, przeglądam ciuchy w szafach,
Tradycyjnie mam ten sam dylemat, jeśli czegoś nie noszę już np 2 lata to czy jeszcze założę bo w sumie nie zniszczone
Skąd ja to znam!? Ale ostatnio odkładam wszystko do wora i oddam na zbiórkę PCK. Czasami jeżdżą i zbierają. -
Emilka piękna Dzidziulka Rośnijcie zdrowo i buziaczki od e-cioci :* :* :*
A lekarz widać, że bardziej ogarnięty. Olej tamtą bo tylko niepotrzebnie Cię straszy na na... guziku sie znaEmiilka lubi tę wiadomość
-
Kate, Kochana, a Ty kiedy wizytujesz? Czekamy teraz na foteczkę Twojego Kropka Ale fajnie, że tak nas dużo ze zbliżoną datą porodu
Rucola lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka wrote:Kate, Kochana, a Ty kiedy wizytujesz? Czekamy teraz na foteczkę Twojego Kropka Ale fajnie, że tak nas dużo ze zbliżoną datą porodu
Ja się wczoraj zapisałam na 09.03. Przed muszę zrobić jakieś podstawowe badania : morfologia, mocz, cukier na czczo i TSH. Chyba nic więcej tam nie było. Po następnej wizycie czeka mnie wirusologia. Mam nadzieję, że nie będzie mi wszystkich dawał bo w końcu robiłam ją już w listopadzie przed procedurą.Emiilka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a ja się trochę martwię.. wczoraj mieliśmy wizytę w medicover i myślałam, że trochę wypytam lekarza o ten spowolniony przyrost małego i te przepływy
A nawet USG mi nie zrobili, bo jest jeden aparat na 3 lekarzy.. żałosne..
Co do pachwiny, lekarz powiedział, że może być ból od żyły, może być od kręgosłupa albo neurologiczny.. i że teraz to nawet za bardzo nikt mi nic nie powie, bo jak mnie zbadać bez rtg..
Normalnie żal... cieszę się, że chodzę też prywatnie, ale co 4 tygdonie, więc lubiłam w międzyczasie podejrzeć małego w Medicover..
Teraz się denerwuję czy napewno z nim wszystko ok -
olik321 wrote:dziewczyny a ja się trochę martwię.. wczoraj mieliśmy wizytę w medicover i myślałam, że trochę wypytam lekarza o ten spowolniony przyrost małego i te przepływy
Co do pachwiny, lekarz powiedział, że może być ból od żyły, może być od kręgosłupa albo neurologiczny.. i że teraz to nawet za bardzo nikt mi nic nie powie, bo jak mnie zbadać bez rtg..
Normalnie żal... cieszę się, że chodzę też prywatnie, ale co 4 tygdonie, więc lubiłam w międzyczasie podejrzeć małego w Medicover..
Teraz się denerwuję czy napewno z nim wszystko ok
Rzeczywiście żałosna ta przychodnia... Przecież USG to podstawa przy badaniu. A moŻ(RZ)e jest głębokie i szerokie - jak nie wiedzą co to jest to przecież trzeba da skierowania na badania, do specjalistów a on powiedział że nie wie i to mu wystarcza...Gałgan.
Nie martw sie Olik, bedzie dobrze. A możesz przyspieszyć następne badanie czy musisz czekać te 4 tygodnie? -
Emilka najważniejsze że fasolka rośnie, pilnuj CRP w czasie ciąży bo ono daje odzwierciedlenie czy organizm walczy z fasolką.
Inna ????Emiilka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Rzeczywiście żałosna ta przychodnia... Przecież USG to podstawa przy badaniu. A moŻ(RZ)e jest głębokie i szerokie - jak nie wiedzą co to jest to przecież trzeba da skierowania na badania, do specjalistów a on powiedział że nie wie i to mu wystarcza...Gałgan.
Nie martw sie Olik, bedzie dobrze. A możesz przyspieszyć następne badanie czy musisz czekać te 4 tygodnie?KateHawke, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Dziękuję Ci Kochana Dziękuję też za informację dot. objawów. Teraz to chyba zwariuję, jak mi przejdą... Dzisiaj się bardzo cieszę, ale cały czas mam w głowie te słowa mojej gin prowadzącej: "to jest ciąża baaaaardzo wysokiego ryzyka"...
Emi, mi też lekarz powiedział że mam na chłodno podchodzić do tej ciąży i wiesz olałam go ! Cieszyłam sie każdym dniem, radowały mnie bolesne piersi, mdłości i senność ciągle szukałam jakiś powodów by cieszyć się z maleństwa i nie żałuję, to był baaaaardzo fajny czas
chciałam Ci tylko powiedzieć, żebyś też cieszyła się z tego co się dzieje aktualnie w Tobie tam masz życie wywalaj z głowy negatywne informacje i szukaj radości w najmniejszych objawach czy też sytuacjach, będzie dobrze :* :* :*
Ps. tak Wam jeszcze chciałam się zwierzyć, w środę wieczorem poczułam ruchy (oczywiście wiem że to absurd i jest to nie możliwe i że to pewnie medycznie da się zupełnie inaczej wytłumaczyć, ale proszę nie prostujcie tego i zaakceptujcie moją wersję) było to tylko chwilkę i dzisiaj myślę że to był taki pożegnalny kopniak albo cios z piąchy albo z główki. Od czwartku nie czułam już nic i zaczął się lekki stresik
Emiilka lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:dziewczyny a ja się trochę martwię.. wczoraj mieliśmy wizytę w medicover i myślałam, że trochę wypytam lekarza o ten spowolniony przyrost małego i te przepływy
Teraz się denerwuję czy napewno z nim wszystko ok#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..
w ogóle co ile chodzicie na wizyty lub chodziłyście?
mi prywatnie mówi, że co 4 tyg starczy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:36
-
olik321 wrote:no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..
mi prywatnie mówi, że co 4 tyg starczy..#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
olik321 wrote:no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..
mi prywatnie mówi, że co 4 tyg starczy..
ja też w poprzednich chodziłam raz na 4 tyg, pod koniec co 3 tyg
-
nick nieaktualny
-
Z farbowaniem ostrożnie, ale bez przesady. Najlepiej używać farb z możliwie najmniejszą ilością amoniaku. Mi fryzjer w w 2 i 3 trymestrze zrobił płukankę i to wystarczyło, aby wyrównać kolor między odrostem a pozostałymi.
Natomiast w 1 trymestrze miałam normalnie farbę położoną. -
U mnie do końca 2 trymestru chodzi się co 4 tygodnie, potem co 2 tygodnie, a chyba w ostatnim miesiącu mam się zgłaszać co tydzień (chyba że coś pokreciłam, ale tak mam na rozpisce wizyt).
Siwulec, pięknie napisałaś o tym pożegnaniu, wzruszyłam się!Siwulec lubi tę wiadomość