X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Kaczorko, zdaniem gin, ciąża bardzo wysokiego ryzyka ze względu na te moje przeciwciała anty-HLA i anty-MICA. Tylko ja już coraz mniej ufam tej mojej pani dr... Oczywiście pan dr dzisiaj był szoku, że w piątek nie miałam zrobionego usg...

No właśnie, skoro ciąża wysokiego ryzyka to tym bardziej powinna USG zrobić..
    A na tych wynikach to ja się niestety nie znam :/ ale doktorek pewnie wie o co chodzi i skoro dał Ci namiar na reumatologa to będzie Oki :)
    On jest raczej realistą i zawsze mówił wprost jak jest.

Emiilka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    u mnie dziś porządkowo, przeglądam ciuchy w szafach,
    Tradycyjnie mam ten sam dylemat, jeśli czegoś nie noszę już np 2 lata to czy jeszcze założę bo w sumie nie zniszczone ;)

Skąd ja to znam!? Ale ostatnio odkładam wszystko do wora i oddam na zbiórkę PCK. Czasami jeżdżą i zbierają.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka też wole taki system, choć niektórych rzeczy żal

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka piękna Dzidziulka <3 <3 <3 Rośnijcie zdrowo i buziaczki od e-cioci :* :* :*
    A lekarz widać, że bardziej ogarnięty. Olej tamtą bo tylko niepotrzebnie Cię straszy na na... guziku sie zna ;)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Kochana, a Ty kiedy wizytujesz? Czekamy teraz na foteczkę Twojego Kropka <3 :) Ale fajnie, że tak nas dużo ze zbliżoną datą porodu ;)

Rucola lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Kate, Kochana, a Ty kiedy wizytujesz? Czekamy teraz na foteczkę Twojego Kropka <3 :) Ale fajnie, że tak nas dużo ze zbliżoną datą porodu ;)

Ja się wczoraj zapisałam na 09.03. :) Przed muszę zrobić jakieś podstawowe badania : morfologia, mocz, cukier na czczo i TSH. Chyba nic więcej tam nie było. Po następnej wizycie czeka mnie wirusologia. Mam nadzieję, że nie będzie mi wszystkich dawał bo w końcu robiłam ją już w listopadzie przed procedurą.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja się trochę martwię.. wczoraj mieliśmy wizytę w medicover i myślałam, że trochę wypytam lekarza o ten spowolniony przyrost małego i te przepływy
    A nawet USG mi nie zrobili, bo jest jeden aparat na 3 lekarzy.. żałosne..
    Co do pachwiny, lekarz powiedział, że może być ból od żyły, może być od kręgosłupa albo neurologiczny.. i że teraz to nawet za bardzo nikt mi nic nie powie, bo jak mnie zbadać bez rtg..

Normalnie żal... cieszę się, że chodzę też prywatnie, ale co 4 tygdonie, więc lubiłam w międzyczasie podejrzeć małego w Medicover..

Teraz się denerwuję czy napewno z nim wszystko ok

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jak tam Inna?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dziewczyny a ja się trochę martwię.. wczoraj mieliśmy wizytę w medicover i myślałam, że trochę wypytam lekarza o ten spowolniony przyrost małego i te przepływy
    Co do pachwiny, lekarz powiedział, że może być ból od żyły, może być od kręgosłupa albo neurologiczny.. i że teraz to nawet za bardzo nikt mi nic nie powie, bo jak mnie zbadać bez rtg..

Normalnie żal... cieszę się, że chodzę też prywatnie, ale co 4 tygdonie, więc lubiłam w międzyczasie podejrzeć małego w Medicover..

Rzeczywiście żałosna ta przychodnia... Przecież USG to podstawa przy badaniu. A moŻ(RZ)e jest głębokie i szerokie - jak nie wiedzą co to jest to przecież trzeba da skierowania na badania, do specjalistów a on powiedział że nie wie i to mu wystarcza...Gałgan.
    Nie martw sie Olik, bedzie dobrze. A możesz przyspieszyć następne badanie czy musisz czekać te 4 tygodnie?

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny wiecie jak tam Inna?

No właśnie też czekam na info od niej jak na szpilkach.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka najważniejsze że fasolka rośnie, pilnuj CRP w czasie ciąży bo ono daje odzwierciedlenie czy organizm walczy z fasolką.

Inna ????

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Rzeczywiście żałosna ta przychodnia... Przecież USG to podstawa przy badaniu. A moŻ(RZ)e jest głębokie i szerokie - jak nie wiedzą co to jest to przecież trzeba da skierowania na badania, do specjalistów a on powiedział że nie wie i to mu wystarcza...Gałgan.
    Nie martw sie Olik, bedzie dobrze. A możesz przyspieszyć następne badanie czy musisz czekać te 4 tygodnie?
    no właśnie chyba przyśpieszę moją prywatną wizytę, chociaż o tydzień :)

KateHawke, Siwulec lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziękuję Ci Kochana <3 Dziękuję też za informację dot. objawów. Teraz to chyba zwariuję, jak mi przejdą... Dzisiaj się bardzo cieszę, ale cały czas mam w głowie te słowa mojej gin prowadzącej: "to jest ciąża baaaaardzo wysokiego ryzyka"...

Emi, mi też lekarz powiedział że mam na chłodno podchodzić do tej ciąży i wiesz olałam go ! Cieszyłam sie każdym dniem, radowały mnie bolesne piersi, mdłości i senność ciągle szukałam jakiś powodów by cieszyć się z maleństwa i nie żałuję, to był baaaaardzo fajny czas ;)

chciałam Ci tylko powiedzieć, żebyś też cieszyła się z tego co się dzieje aktualnie w Tobie <3 tam masz życie :) wywalaj z głowy negatywne informacje i szukaj radości w najmniejszych objawach czy też sytuacjach, będzie dobrze :* :* :*

Ps. tak Wam jeszcze chciałam się zwierzyć, w środę wieczorem poczułam ruchy (oczywiście wiem że to absurd i jest to nie możliwe i że to pewnie medycznie da się zupełnie inaczej wytłumaczyć, ale proszę nie prostujcie tego i zaakceptujcie moją wersję) było to tylko chwilkę i dzisiaj myślę że to był taki pożegnalny kopniak albo cios z piąchy albo z główki. Od czwartku nie czułam już nic i zaczął się lekki stresik :/

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Olik a kiedy masz kolejne usg? jeśli masz się niepokoic, to moze warto przyspieszyć wizytę, albo pójśc gdzieś jednorazowo, do jakiegoś polecanego lekarza?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..

w ogóle co ile chodzicie na wizyty lub chodziłyście?
    mi prywatnie mówi, że co 4 tyg starczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:36

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..

ja tak co 2-3 tygodnie, do jednego lekarza

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

ja też w poprzednich chodziłam raz na 4 tyg, pod koniec co 3 tyg

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolejne pytanko :) jak to jest z farbowaniem włosów? nie zdążyłam przed transferem, wczoraj zapomniałam zapytać swojego doktora, a niedługo to mi się zrobi sombre, ombre, albo inna odmiana tego typu fryzury.

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z farbowaniem ostrożnie, ale bez przesady. Najlepiej używać farb z możliwie najmniejszą ilością amoniaku. Mi fryzjer w w 2 i 3 trymestrze zrobił płukankę i to wystarczyło, aby wyrównać kolor między odrostem a pozostałymi.
    Natomiast w 1 trymestrze miałam normalnie farbę położoną.

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do końca 2 trymestru chodzi się co 4 tygodnie, potem co 2 tygodnie, a chyba w ostatnim miesiącu mam się zgłaszać co tydzień (chyba że coś pokreciłam, ale tak mam na rozpisce wizyt).

Siwulec, pięknie napisałaś o tym pożegnaniu, wzruszyłam się!

Siwulec lubi tę wiadomość

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ