Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d643f2ed40.jpg
A wiecchłopaki (tak, tak juz stu procentowo) zdroweeeee
piękni, duzi
jeden prawie 500g drugi prawie 550g
Ginek obiecał, ze to on bedzie mnie kroiłw 37tc wstępnie sie ugadalismy
Buzie jak malowane!!! I już wstępne rozmowy o porodzie ohhh jak czas leci !!
Ja mam połówkowe za 3 tyg.Rucola lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Aguś - super chłopaki
Olik - spokojniemi ginka mówiła, że połówkowe najlepiej robić w okolicach 22tc, bo wtedy narządy są większe i można lepiej je obejrzeć
A to zalecenie, że niby powinno się zrobić przed 22tc to stąd, że jakby coś było nie tak i ktoś by się zdecydował na usunięcie płodu, to to jest taki graniczny czas, bo po 22tc już nie można tego zrobić legalnie. -
nick nieaktualny
-
Emilka możesz mi napisać które HALa ci wyszły? Mojej siostrze dziś przyszły i dodatnie ma więc chyba i sobie zrobię.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Aga 15 !!! To juz tuż tuż....
Ja się stresuje Inną, wiem ze po cc lub porodzie to nie ma sie głowy na of.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
olik321 wrote:no właśnie przyśpieszę sobie moją prywatną wizytę, bo bezsensu się tak denerwować..
w ogóle co ile chodzicie na wizyty lub chodziłyście?
mi prywatnie mówi, że co 4 tyg starczy..
Standardowo chodzi się chyba co 4 tygodnie.
Na NFZ miałam wizyty w : 7tc, 11tc, 13tc i kolejna wizyta w 16tc.
Ostatnio miałam częstsze wizyty ze względu na wymioty.
Dopiero na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na badania krwi. A na kolejnej otrzymam kartę ciąży.olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
piękni, duzi
Podwójne piękno!Bedziesz czerwcową mamusią!
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Siwulec, nie mam słów
czekamy aż do nas wrócisz !
Inna, napisz cokolwiek bo eciocie czekają ze wstrzymanym oddechem
Co do tego, że kiedyś coś tam a teraz niby przesadzamy - moja teściowa tak ma, wkurza mnie to niemiłosiernie, wg niej nie mogę jeszcze kupić wózka bo głupie przesady, ale ona już może planować, że będzie małego karmić płatkami z krowim mlekiem, wrrrrr... powiedziałam jej tylko, że jak będzie tak gadać to go zobaczy 3x w roku - tylko spokój może mnie uratować
Moja teściowa zapowiedziała mi, że mamy z nią konsultować zakupy, bo ona się zna i nam powie, czy możemy coś kupić czy nieolik321 lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Bo oni to są zawsze najmądrzejsi. Moja mama np. uważa że jak w ciąży mam wielką ochotę napić się winka to mała ilość nie zaszkodzi. A wątróbkę to mogę jeść codziennie bo to przecież same mniammniam witaminy. A sery z niepasteryzowanego mleka i surowe jaja też są w porządku... Tłumaczenie jej, że jest inaczej czasami mnie przerasta.
Jakbym słuchała mojego ojcaJak usłyszałam, że odrobina wina nie zaszkodzi to myślałam, że żartuje. A on mówił serio!
Anna Stesia wrote:Tylko czasem tacie się wyrwie (kiedy narzekam, że w szpitalu, w którym chce rodzić, ojcowie mogą w sali poporodowej przebywać góra 30 minut dziennie), że kiedyś on to w ogóle nie miał możliwości wejść na oddział położniczy.
W mojej rodzinnej miejscowości chyba nadal nie wpuszczają na oddział gości. Więc jak kobieta ma gości to wychodzi do nich. Ewentualnie przez szybę może pokazać maluszka.
Jak np. na sali są 4 łóżka i prawie ciągle ktoś ma gości a kobieta chce nakarmić to nie chce mieć świadków. Plusy i minusy.
piękni, duzi
Pięknie!Jak ten czas leci... Jeszcze 14-15 tygodni i masz dzieci przy sobie
Anna Stesia wrote:Moja teściowa zapowiedziała mi, że mamy z nią konsultować zakupy, bo ona się zna i nam powie, czy możemy coś kupić czy nie
Podziękowałaś jej za chęci?)
Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Agniecha ale duże te Twoje chłopaki! Super.
Ciekawe czy do końca będą tak książkowo iść czy troszkę zwolnią (nie umiem się wysłowić :p chodzi mini to że bliźniaki zwykle mniejsze jednak?) ale czas leci...
Oby Inna odsypiała i tuliła malucha z padniętym telefonem po prostu.
Agniechaaaa lubi tę wiadomość