X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt mi dzisiaj masażu nie zrobi, no trudno, jutro pewnie cewnik. Chociaż mam w ciągu godziny ze 2-3 skurcze minimum, takie konkret, że jak np idę, to muszę się zatrzymać. Może samo się jeszcze ruszy, ale póki co słyszałam przypadkowo, że porodówka pełna, więc może lepiej niech jeszcze poczeka ;)

Bunia kciuki za wizytę!

Achia, najprawdopodobniej jutro założą cewnik, ale nie wiem na pewno.

Kaczorka, teraz to już nie ma wątpliwości, że kreska jest! :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- dla Ciebie musza znaleźć miejsce :) troszkę jednak idziesz w moje ślady widze :p
    Reset-a świruj! i zadawaj pytania! nie wiem dlaczego,ale myslę,że będziesz miała synka. taak, wiem, wcześnie jest i w ogóle daleko do takich przemyśleń,ale jakoś tak mnie naszło...

czy Wy też macie dziś jakiś kryzys? matko, poszłam z Oskim na drzemkę, tylko czemu ona trwa tylko 30mn? i ciągle padaaaaaaa.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratuluję !!! :-)
    Czułam, że wam się teraz uda Super :-)

Reset piękna krecha.
    Nie plec glupstw, że będziesz ciężarem. Wylewaj żale wtedy, kiedy potrzebujesz. Każda z nas to przechodziła. Dobrze, że mamy tutaj siebie.

Emi kurcze, już 16tc zaczęłaś. Szok. Ale ten czas mknie.

Yos czekam na relację z porodu ;-)

Lena widziałam wczoraj ten tekst. Też mnie rozbawił.

Nadzieja, niech się już zacznie u Ciebie i szybko pójdzie. Tego Ci życzę.

Bunia kciuki zaciśnięte.

Kaczorka, emi2016, Nadzieja22, Bunia86 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka!!! <3

Pilik, jak się dziś czujesz?

Yos, jesteś wspaniała z tym odnoszeniem się do każdego dziecka :D Ty to sobie musisz chyba gdzieś spisywać! Jak u Was? W końcu uwierzyłaś w swoje szczęście, czy może trochę baby blues? :)

Dziewczyny, oczywiście, że to nie jest porcja Zośki :D My jemy z jednego talerza - w ten sposób jestem w stanie też coś zjeść przy okazji (tym bardziej trzymając ją na kolanach, nie ogarnęłabym jeszcze swojego dodatkowego talerza). Im więcej jej nałożę, tym więcej dla mnie :D
    I szczere mówiąc nawet nie wiem, ile ona zjada - coś na pewno, bo pieluszka nie kłamie ;) Ale jakoś nie czuję potrzeby kontrolowania tego.

Rucola, dzięki za radę co do krzesełka. Może jej coś wsadzę pod dupkę :) Ona niby siedzi fajnie w tym krzesełku, ale nie opiera się całymi plecami o oparcie - a chyba powinna? Dół pleców ma dosunięty, nie “leci” do przodu tak, jak wtedy, kiedy nie potrafiła siedzieć stabilnie, no ale jednak odrywa górną część pleców od oparcia. Niby ja też tak zawsze siedzę, bo ja się rzadko opieram o oparcie, no ale nie wiem :D Chyba bezpieczniej się będę czuła, jak jeszcze poczekam z tym krzesełkiem :)

Jakie kochane pieski! Super, że tak wyczuwają! Ja się nie mogę doczekać swojego psiaka, za jakiś rok :)

Reset, no to kciuki za betę dzisiejszą! Pięknie Pączuś rośnie!

reset, Kaczorka lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może teraz ze trzy godziny popracuję w spokoju...
    Jest dzisiejsza beta <3 159,8 mlU/ml! Średni dwudniowy przyrost to 287 mlU/ml (226.1%) (w normie).

Kaczorka, summer86, moniśka..., sliweczka92, Achia, Bajkaaa, Aga9090, Sarna84, Lusesita, emi2016, -Mamunia-, veritaserum, agulineczka, Minnie89, pilik, Rucola, KateHawke, JustynaG, frezyjciada, Patrycja20, Nadzieja22, Morusek, Karma88, Yoselyn82, Cabrera, blue00, Ania1003, Bunia86, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset <3 cudoooowna beta!!!

reset lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pięknie!!! <3

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Emi - a na kiedy masz termin? Bo wiesz, jeszcze Cię na naszej liście nie ma :p
    Łucja nie skacze Ci po brzuchu? Bo ja się tego boję :/
    I czego się uczysz?

A w ogóle jest tutaj ktoś, kto skracał wychowawczy i szedł na L4?

Miło mi, że chcesz mnie dopisać do listy <3 racji, że rzadko się udzielam... Mam termin na 25.08., ale zapewne będzie sporo wczesniej, tak jak z Łucją...

Uczę się programowania, lubię mój zawód, ale jest tak mało doceniany, tyle przykrych słów słyszę codziennie i jest tak strasznie ciężko psychicznie i fizycznie, że postanowiłam się przekwalifikować, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Łucja jet aktywnym dzieckiem i czasem zdarzy się jej na mnie wejść, ale raczej nie skacze po brzuchu, ogólnie jest ostrożniejsza odskąd jestem w ciąży, zaakceptowała nawet że trochę mniej noszę ją na rękach ! Ale nadal się pcha... Niestety tego nei da się uniknąć. Na początku jak plamiłam i nie mogłam jej nosić, dużo leżeć bylo ciężko, teraz jest dobrze :)

Co do wychowawczego, wypowiadała się matka prawnik:

http://matkaprawnik.pl/ciaza-na-urlopie-wychowawczym/

Może coś Ci to pomoże :)
    reset wrote:
    No to może teraz ze trzy godziny popracuję w spokoju...
    Jest dzisiejsza beta <3 159,8 mlU/ml! Średni dwudniowy przyrost to 287 mlU/ml (226.1%) (w normie).

Pięknie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:13

Kaczorka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset--suuuper! to chyba już nie robisz bety węcej co?
    a kiedy wizyta?:) jeśłi pisałaś to wybacz,że nie pamiętam

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja skracalam wychowawczy i przechodziłam od razu na l4

Kaczorka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Reset--suuuper! to chyba już nie robisz bety węcej co?
    a kiedy wizyta?:) jeśłi pisałaś to wybacz,że nie pamiętam

Pierwsza - taka byle gdzie - 11.03, a druga - u poleconego tu doktora - 19.03.
    A co do bety- to się okaże w zależności od stanu psychicznego. Obawiam się, że skoro nie sikam więcej to przez tydzień jeszcze na becie wyląduję, bo ile można nic nie wiedzieć nowego ;)
    Poza tym chcę jeszcze powtórzyć proga przed wizytą i może zrobić takie podstawowe badania typu morfologia, mocz, cukier plus na świeżo wszystkie różyczki, cmv itp. Przynajmniej pójdę do lekarza z jakimś konkretem :)

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób też tsh, choc chyba robiłaś dopiero co prwda?

Rucola lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to zaraz ogarnę jakie mam materiały na śliniaki i też podeśle <3

Rucola możesz prac, ale bez płynu do płukania (niestety może sprawić że materiał zacznie szybko przemakać), ja piorę w 40 stopniach, wirowanie 1200 i nic im się nie dzieje ;)

U nas keter też się genialnie sprawdza! W poprzednim miała właśnie blat za wysoko i abstrahując od mycia to trudno jej się jadło.

Reset nie gadaj głupot! Będziemy się cieszyć, że w końcu się jakkolwiek możemy odwdzięczyć! I nikt tu nie jest ciężarem!
    A wymyślone wyniki tez wpisywałam, haha

Nadzieja podobno masaż osłabia szyjkę i w kolejnej ciąży jest wtedy większe ryzyko niewydolności szyjki więc może i dobrze? ;)

Mi88 dziękuje, głowa wczoraj odpuscila. Chyba się odwodniłam :(

A ja muszę donieść, że moja panienka rośnie jak na drożdżach ostatnio (to na pewno ten chleb!) i wczoraj dobiła 7kg...!

Reset to może lepiej sikaj zamiast na betę latać? Krótszy stres i bez niepotrzebnych domysłów ;o

Rucola, summer86, reset, Kaczorka, Nadzieja22, sliweczka92, KateHawke, Lunaris, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, piękna waga Ninki <3

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dorzucam mojego małego gizda <3
    [url

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d7e9681ff54.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 09:54

Achia, Lusesita, emi2016, Kaczorka, Rucola, Patrycja20, JustynaG, Nadzieja22, summer86, Lena21, sliweczka92, Morusek, frezyjciada, veritaserum, moniśka..., Karma88, Yoselyn82, Cabrera, -Mamunia-, blue00, Aga9090, KateHawke, Lunaris, Bunia86, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia- zbadam tsh (choć robiłam w piątek), bo zwiększyłam dawkę letroxu, a w piątek było dość wysoko, bo 3.3.

pilik- o nie, już nie sikam! Dziś mi starczyło stresów, kiedy kreska ciemniała na moje oko zbyt długo. Szczerze? Bardziej mnie uspokaja beta niż te testy... Zresztą już pisałam dziewczynom na facebooku, że mam plan - jeśli wszystko będzie dobrze - wysłać je w świat np. do Boćka. Niech ta partia i innym szczęście przynosi :)

Kaczorka, Rucola, pilik, JustynaG, Jeżowa, summer86, Lena21, sliweczka92, ibishka, KateHawke lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- skoro Ninka ma 7 kg a Oskar 5,5 to powinnam obawiać się jego wagi w wieku 8mcy?:p

Śliczne zdjęcia;

pilik lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - dziękuję za link do strony. Chyba już wszystko wiem :)
    Agulineczka - możesz mi tylko potwierdzić, że miałaś naliczaną nową podstawę po przejściu na L4?

Ja się chyba na 21.03. umówię - pierwszy dzień wiosny dobry na pierwsze USG.
    Tylko nie wiem do kogo :/ pod koniec poprzedniej ciąży moja ginekolog się zwolniła.

emi2016, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dzieci potem już zwalniają z przyrostami :) To tylko na poczatku jest takie szaleństwo!!!
    PIlik cudna Ninka, no i zacna waga!!!
    Emi fajnie, ze zaglądasz i faktycznie to Ty zapoczątkowałas tą zieloną falę !!
    Reset beta przepiękna. Paczuś pieknie pączkuje, robi przyrosty jak za dwoje ;)

emi2016 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka nową podstawę podobno naliczają jeżeli przepracuje się trzy miesiące.

Achia aż sprawdziłam, w wieku Oskara ważyła 4,1kg. Może nie będzie tak źle? ;)
    Poza tym ona teraz w dwa miesiące tak skoczyła! Na pół roku miała 5,5kg.

Reset rozumiem, ale weź pod uwagę, że teraz beta może zwolnić i to normalne!
    A co do tsh to nie ma sensu powtarzać szybciej niż miesiąc po wprowadzeniu nowej dawki (i właśnie mi przypmnoalyscie ze miałam zbadać tsh. W styczniu....)

reset, summer86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3032 3033 3034 3035 3036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ