X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ooo reeeety co tutaj sie dzieje!!!! :) nie wiem czy dam rade wszystko nadrobic, ale postaram sie i musze wam napisac co i jak! Najpierw odniose sie do dziewczyn bo nic nie pisalam ostanio :)

Reset gratuluje, rosnijcie zdrowo!! :) a testy pieknie ciemnieja

Kaczorka po cichu gratuluje, a kreska widoczna i piekna!! :) kolejny Kaczorek w drodze :)

Nadzieja kciuki mocne za szybki porod i wygladasz suuper :)

Barbarka przykro mi ze sie nie udalo, ale moze jednak nic straconego jeszcze?

Bunia kciuki mocne za prenatalne, na pewno wszystko bedzie dobrze!! :)

Bazylek cuuudny twoj maluch i jakie piekne fotki!! :)

Cabrera przepiękny widok maluszka i juz kawal czlowieka ! :)

Rucola ale Lewcio zadowolony jest! :)

Jezowa mam nadzieje ze skok szybko minie i ze bedzie lepiej! :)

Luna ale Zuzinka rosnie!! a jaka sliczna! :) a chusta swietna!

Blue ale synus juz duzy i sliczny, rosnie jak na drozdzach :)

Achia 10 lat to kawal czasu, a psinka kochana, dobrze ze pilnuje maluszka! :)

mi88 ale sliczna krolewna tobie rosnie i jak pieknie juz trzyma lyzeczke :)

Sliweczka wszystkiego najlepszego dla Haneczki :)

Justyna gratulacje dla Ani z powodu pierwszego zabka :)

Bajka ale Zosienka rosnie i gratuluje z okazji 7 miesiecy :)

Kate gratulacje dla Nat, super ze juz sie przewraca na boki i sama to robi :P

Cuuuudne pieski, a ja uwielbiam psy :)

Kaczorka, Bajkaaa, JustynaG, KateHawke, sliweczka92, Nadzieja22, Cabrera, mi88, pilik, Rucola, blue00, Bunia86, Anna Stesia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia nie wiem, czy już to pisałam ale bardzo się cieszę, że jesteś z nami znów ! Zaglądaj częściej i bardzo mocno trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)

Takie body chyba kupię na wyjazdy do teściowej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d942e134df4.jpg

A to mnie ubawiło nieziemsko, Anna Stesia czy to przypadkiem nie Twój tekst :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd1a6fd178f.jpg

Yoselyn82, Sarna84, Achia, Kaczorka, Rucola, Patrycja20, sliweczka92, Jeżowa, Lunaris, Luna1993, Bajkaaa, Aga9090, emi2016, JustynaG, KateHawke, Nadzieja22, moniśka..., Lusesita, pilik, Morusek, StaraczkaNika, blue00, ibishka, Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a gdzie sa takie body? sa swietne!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:47

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Sarna - nie przegapiłaś starań, bo w sumie nawet dobrze nie zaczęliśmy.. :p
    A odpowiadając na pytanie Twoje i Jardanki - póki co nie zamierzam odstawiać Aluśki. A później zobaczymy jak będzie :)

Rucola - a zadowolona jesteś z krzesełka? Bo wcześniej byłaś trochę sceptycznie nastawiona.
    Po pierwsze uwielbiam Cię za Twoje podejście do kp :*
    Po drugie byłam sceptycznie nastawiona bo naczytałam się o podnóżku, że powinien być regulowany, a potem Malka napisała info z warsztatów, ze do końca 1r.życia dziecko nie powinno miec podnóżka, bo się wtedy odpycha i się uspokoiłam ze swoimi obawami :P Krzesełko oceniam na 5+. Super dopasowane do małego dziecka wzrostowo, na szerokośc obiektywnie jest wąskie, ale dla mojego Malca za luźne stąd zakup poduszki do stabilizacji. Łatwo się myje, jest stabilne, jest opcja "przerobienia" na niskie krzesełko dla większego dziecka. Dla mnie bomba. W tej kategorii cenowej(ba, nawet wyższej) nie mam więcej oczekiwań :)

Kaczorka, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, body świetne a tekst poniżej body hahahahaha

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body CUDOWNE! Też bym poprosiła linka czy coś :D a tekst bardzo w stylu Anny Stesi :P

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dzięki za opinię bo ja też się na nie nastawiłam :)

Staszek dostał takie ( zdjecie z netu) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08f30fac0322.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:15

Kaczorka, sliweczka92, Luna1993, Lena21, Sarna84, Rucola, KateHawke, Patrycja20, Nadzieja22, Achia, Lusesita, Aga9090, mi88, pilik, Bunia86, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - to cieszę się, że jesteś zadowolona :) trochę się czułam zobowiązana, bo tak je tu trochę chwaliłam :p
    Ten stoliczek można odsuwać, więc i większe dziecko się spokojnie mieści. Teoretycznie dla dzieci do 4+ jest dostosowane.

Lunaris - myślę, że możesz je brać :)

Lena - body super :) ciekawe jak teściowa by na nie zareagowała :p

Yose - napisz nam kiedy urodziłaś (tydzień ciąży też możesz) i podaj wzrost i wagę Michałka, to na listę Was wrzucę :)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej !
    Wiem, że znowu wbijam się w temat, ale muszę to napisać:

Reset !!!! Tak się cieszę!!! Gratuluję, trzymam kciuki i życzę spokojnej i nudnej ciąży, zakończonej między 37-40 tc urodzeniem zdrowego bobasa ! :)

Kaczorka - Tobie oczywiście też z całego serca gratuluję i trzymam kciuki za małe Kaczątko <3 Rośnijcie zdrowo !

No i Yos - Gratuluję Michałka ! Niech Wam się zdrowo chowa !

Jak zostawałam tu moje wiruski ciążowe niecałe 3 miesiące temu nei sądziłam, że tak się przyjmą :D :D :D A tu tyyyyle drobrego się dzieje !!! Tak się cieszę :)

No i wszystkiego najlepszego dla Hani i Zosi !

Bazylkove i Cabrera - niezmiennie trzymam kciuki za Wsze fasolki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:19

Kaczorka, summer86, Rucola, KateHawke, reset, sliweczka92, Cabrera, Bajkaaa, pilik, Bunia86 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam linku, bo wyświetliło mi się to na fejsie i zniknęło, ale jak się wpisze ten tekst w googla to od razu wyskakują sklepy ;)

Emi jak to możliwe, że jesteś już w 15 tygodniu ciąży ? :) co u Was ? Jak się czujesz ?

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Dziewczyny nie mam linku, bo wyświetliło mi się to na fejsie i zniknęło, ale jak się wpisze ten tekst w googla to od razu wyskakują sklepy ;)

Emi jak to możliwe, że jesteś już w 15 tygodniu ciąży ? :) co u Was ? Jak się czujesz ?

Ja też nei wiem jak to możliwe :O Czasu ucieka mi strasznie szybko, czytam Was, ale na pisanie zwykle brakuje czasu - staram się uczyć w czasie wolnym - czytaj jak Łucja śpi, a na forum zaglądam zwykle przed snem ;)

U mnie spoko, dziękuję że pytasz :) Małe rośnie, a ja nie mogę się doczekać aż dowiem się jakiej jest płci - wszystko mi jedno, ale jestem ciekawa ;) No i nei wiem czy wystrczy to co mam po Łucji, czy muszę dokupić trochę chłopięcych ciuszków ;) Korzystam z czasu, który mi pozostał, bo najpóźniej z pierwszym dniem sierpnia idę na "leżakowanie" do szpitala, dla mojego i dziecka dobra, nie wyobrażam sobie rozstania z Łusią :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka bardzo dużo maluchów samo się odstawia w czasie ciąży mamusi ;) mi się marzył tandem, ale ze względu na plamienia podczas kp musiałam starszaka odstawić... baaaaardzo nudnej ciąży życzę!

Bunia mocne kciuki za prenatalne! pochwal się fociałkami jak wrócisz!

Lena czyżbyś miała zalajkowany na fb "Blog ojciec"? uwielbiam gościa :D dziś się oplułam przy śniadaniu jak to czytałam :D

Rucola Lewcio jest przecudny!

I przyznaję się bez bicia,że ja tu wpadam sobie pooglądać dzieciaki, bo są takie słodkie <3 czytam na bieżąco, ale jakoś nic sensownego nie wnoszę, więc siedzę cicho :P Dziś już musiałam się odezwać jak tylko zobaczyłam kresunie Kaczorki <3

emi2016, Kaczorka, KateHawke, Bunia86 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos , Jesteś NIEMOŻLIWA! Ledwo co urodziłaś dziecko a Ty zamiast opowiedzieć o swoim porodzie NAJPIERW chcesz się odnieść do każdej z nas.
    Szczerze mówiąc, nadrabiając na bieżąco zapominam co komu miałam napisać... a Ty tu taki elaborat dałaś!

I ja nadal czekam z niecierpliwością na Twoją historię spotkania z synkiem :)

Lena Świetny napis na koszulce lub bodziaku.
    Mi by się przydało coś ze skarpetkami bo babcie palpitacji serca dostają na widok gołych stópek :)
    Ale jak to emek mówi: "Babcia zakłada, Ania zdejmuje. Obie mają zajęcie. Jest ok" :D

Rucola widzę, że marzy Ci się tandem... ale ja jakoś nie ogarniam wyobraźnią jak karmić dziecko z wielkim wielorybim brzuchem. :D
    Choć pewnie mi samej byłoby ciężko zrezygnować teraz z kpi gdybym była w kolejnej ciąży.

Jeżowa , czy to Ty polecałaś Tess Gerritsen? Właśnie zaczęłam czytać "Chirurga" w nocy. Jestem ciekawa czy mnie wciągnie...

frezyjciada, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - a na kiedy masz termin? Bo wiesz, jeszcze Cię na naszej liście nie ma :p
    Łucja nie skacze Ci po brzuchu? Bo ja się tego boję :/
    I czego się uczysz?

A w ogóle jest tutaj ktoś, kto skracał wychowawczy i szedł na L4?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane! Dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa i za Waszą radość z mojej ciąży :)

Obawiam się tylko, że wbrew temu co pisała Luna - że zawsze byłam wsparciem - teraz będę ciężarem, co to będzie zadawał milion głupich pytań i uprawiał czarnowidztwo ;)

P.S. Nie mogę nic więcej sensownego napisać, bo a) albo płaczę albo b) odświeżam w oczekiwaniu na kolejną betę (taaaaak... mój ubezpieczyciel pewnie już myśli jak tu wypowiedzieć mi umowę :P)

sliweczka92, emi2016 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - my tutaj jesteśmy spragnieni takich pytań! Więc się nie krępuj :D

reset lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Emi - a na kiedy masz termin? Bo wiesz, jeszcze Cię na naszej liście nie ma :p
    Łucja nie skacze Ci po brzuchu? Bo ja się tego boję :/
    I czego się uczysz?

A w ogóle jest tutaj ktoś, kto skracał wychowawczy i szedł na L4?

Kaczorka, musisz chyba zglosic chec powrotu do pracy w okreslonyn terminie (sprawdz za chwile priv).

Kaczorka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Reset - my tutaj jesteśmy spragnieni takich pytań! Więc się nie krępuj :D

Ha, tylko ja na większość z nich znam odpowiedź. Np. aktualnie nurtuje mnie kwestia czy BRAK jakichkolwiek objawów na tym etapie może być normalny czy musi oznaczać coś złego?
    I tak, wiem, można w ogóle nie mieć żadnych objawów poza brakiem @, ale co z tego, skoro i tak szukam czegoś u siebie :P

p.s. jestem taką wariatką, że wpisuję sobie do kalkulatora wymyślone wyniki, by wiedzieć jaki wynik dzisiaj musi być minimalny, by było dobrze :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - oj tam wariatką.. to Twoja wyczekana ciąża :) masz prawo trochę poświrować :p kiedy, jak nie teraz :)

Powiem Wam, że ciekawa jestem reakcji męża, jak mu test podstawię pod nos :p
    Nie wiem tylko czy poczekać aż zje, czy od razu mu przekazać radosną nowinę.. :p

Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset płaczliwość tez może być objawem ciąży :) mi jak hormony szalały to raz płakałam raz się śmiałam mąż miał mnie za wariatkę :D

Kaczorka daj się chłopu najeść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:23

Kaczorka, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 3031 3032 3033 3034 3035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ