X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- teraz faktycnie bez sensu troche tsh badać. min 3 tyg bym poczekała od zwiększena dawki

Pilik- zajrzałam na 1 str. wagę wyjściową nasze dzieci miały taką samą ;)

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tylko nas wysyłali po lekarzach przez słabe przyrosty więc się nie sugeruj :)
    A co do chusty - ja kołek nie znoszę! To inna bajka zupełnie.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kółka z myślą o szybkim spacerze z psem kupiłam. W zwykłej też on szybko się nudzi.. eh, jak tak dalej będzie to je sprzedam chyba

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie będziesz ciężarem tylko ciężarówką :) każda z nas ma takie pytania więc się nie krępuj i wal śmiało ;)

Pilik zaraz Ci napisze na priv, bo tez bym coś chciała dla Frania :) gratulacje dla Ninki na 7kg ! Na zdjęciach jak zawsze świetna

Ja mam krzesełko kinderkraft i tez polecam - jestem z niego bardzo zadowolona (mamy u rodziców inne, które dostaliśmy w prezencie i tam tacka jest dużo wyżej i niewygodnie)

Kaczorka fajnie, że tak można - ja nawet nie wiedziałam szczerze mówiąc, teraz tylko trzymamy kciuki i czekamy na 1 dzień wiosny :)

Emi dobrze, że już lepiej u Ciebie, mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała dużo wcześniej leżeć w szpitalu i rozstawać się z Łusią

Achia Oskar może pójść bardziej w wagę Franka, bo ona ma już ok 9300 :) i nosi ubrania na 74/80

emi2016, pilik lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe

reset, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wagi Ninki i Oskara nie ma co porównywać, bo dla dziewczynek i chłopców są różne siatki centylowe.
    Tak jak pisała Rucola, później przyrosty mocno wyhamowują.

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lena21 wrote:
    A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe

Lena, też mam je darmowe w ramach PZU. Stąd pewnie mi tak łatwo biegać na betę ;) Ja jestem control freakiem (poważnie, kiedyś nawet myślałam nad terapią) i jak nie mam nad czymś kontroli to cierpię fizycznie i psychicznie.
    No ale może trzeba zacząć nad sobą panować? :P

Taram, taram- ogłaszam, że dziś jest ten dzień, kiedy zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży. I ponieważ zamierzam w niej zostać to pojawił się w stopce suwaczek. Mam dość smutnych stopek z wynikami i problemami!

Achia, emi2016, summer86, Jeżowa, nowa na dzielni, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, pilik, Lusesita, frezyjciada, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Flowwer, Lena21, KateHawke, Lunaris, JustynaG, Bunia86, Patrycja20, Nadzieja22, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SPoko dziewczyny, ja się nie martwię jego wagą ;p niech rośnie w swoim tempie ten mój Bąbelek :)
    bardziej mysle o swojej hihi

Reset- czekałam na suwaczek! :)

reset, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, dziecko będzie najlepszą terapią ;) przy takicg maluchach nie da się nad wszystkim panować i trzeba dużo improwizować, co mnie czasem doprowadza do szału ;)

reset, emi2016, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę. Uśmiechy najchętniej na przewijaku rozdaje!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:43

summer86, emi2016, moniśka..., Yoselyn82, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, Lusesita, pilik, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny suwaczek Reset :) i zgadzam się z Summer - malutkie dziecko Cię wyleczy z bycia control freakiem :D dzieci mają różne zdolności!

reset, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wczoraj nieśmiało chciałam pisac żebyś ustawiła suwaczek <3 jest przepiękny!

Achia buziaki dla roześmianego Oskara :)

Nadzieja mam nadzieję, że ruszy samo, brawo za spokój i pozytywne nastawienie ;*

reset, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Piękny suwaczek Reset :) i zgadzam się z Summer - malutkie dziecko Cię wyleczy z bycia control freakiem :D dzieci mają różne zdolności!

W sumie macie z Summer rację. Pamiętam nasze pierwsze wakacje z Młodą... Te zresztą, co ostatnio opisywałam nad morzem. Po dojechaniu nad Bałtyk i zobaczeniu plaży Młoda o 7 rano zapytała, czy może wejść do wody. Pozwoliła do kostek, po czym tatuś zaczął ją tak podrzucać, że okazało się, że spodnie mokre do majtek. A więc biegiem do auta i przebieramy spodnie, bo było dość chłodno jeszcze... Potem śniadanie, kiełbaska z grilla (nie pytajcie po kim to dziecko ma smaki niczym górnik po nocnej zmianie;)) i oczywiście spodnie w tłustych plamach i ketchupie. Bach, auto i druga para spodni. Ponieważ domek mieliśmy od 13 (notabene, jakby ktoś szukał fajnej miejscówki nad morzem to mogę polecać), więc poszliśmy na spacer plażą. Piach, dziecko i same wiecie - trzecia para spodni. Wreszcie domek. Zaczęliśmy się rozpakowywać, Młoda wzięła soczek i zalała koszulkę i spodnie. Więc czwarta para spodni. Była godzina 14, po całej nocy prowadzenia auta zaczęłam robić pranie... I chyba wtedy do mnie dotarło, że nie tędy droga :P

Cztery dni później ubieram Młodą na plażę. Nauczona doświadczeniem, poprzedniego dnia ledwo na plażę weszliśmy ściągnęłam z niej założone o poranku czyste szorty i koszulkę. Cały dzień były w torbie plażowej, wracała w ręczniku. Więc tego czwartego dnia wzięłam z torby to samo ubranie i jedynie czyste majtki. Ona mi się wyrywa już z kolan, ja do niej mówię:

- Poczekaj, jeszcze musimy znaleźć skarpetki.

- O, tu leżą!

- Te są wczorajsze, poczekaj...

- I tak mnie całą brudną ubierasz, więc skarpetki chyba też możesz?

Także mój pieszczoch przyzwyczajony do tego, że macocha pierze spodnie brudne nawet od piasku (zamiast wytrzepać :P) uznał koszulkę noszoną przez 45 minut za brudną. Ciekawa jestem, co ona w domu matce opowiedziała o tych wakacjach:P

summer86, pilik, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - jestem ponoć 3 dni za Tobą ;)
    A suwaczek super!

Achia - pięknie Oskar się uśmiecha :)

reset, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Kaczorka - będą dwa małe skorpionki :P

Rucola, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a młoda już wie?

Kaczorka- daj znać jak reakcja męża ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, Kaczorka - będą dwa małe skorpionki :P

Jak poczytałam charakterystykę skorpiona tutaj: http://horoskopy.gazeta.pl/horoskop/znak/skorpion to w sumie się z własnym dzieckiem powinnam dogadać ;)
    Achia wrote:
    Reset a młoda już wie?

Nie, nie chcemy jej mówić na tym etapie. Za wcześnie. Choć wczoraj mnie mocno kusiło, zwłaszcza po tym jak ucieszyła i rozczuliła ją wieść o dziecku kuzyna M. które ma się urodzić w czerwcu, a które dla niej będzie prawie obce (samego kuzyna widziała raz w życiu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:49

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - wiem.. bardzo się cieszyłam, że Aluśka urodziła się przed terminem i jest wagą. A tutaj już chyba się tak nie da.. boję się skorpionów! :P
    TP wychodzi na 15.11.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Rucola dzięki za opinię bo ja też się na nie nastawiłam :)

Staszek dostał takie ( zdjecie z netu) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08f30fac0322.jpg
    też mam takie ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka jest zodiakalnym skorpionem. Trudny charakter (wmawiam dobie, że to przez znak zodiaku :-D )

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 3033 3034 3035 3036 3037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ