X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- teraz faktycnie bez sensu troche tsh badać. min 3 tyg bym poczekała od zwiększena dawki

Pilik- zajrzałam na 1 str. wagę wyjściową nasze dzieci miały taką samą ;)

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tylko nas wysyłali po lekarzach przez słabe przyrosty więc się nie sugeruj :)
    A co do chusty - ja kołek nie znoszę! To inna bajka zupełnie.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kółka z myślą o szybkim spacerze z psem kupiłam. W zwykłej też on szybko się nudzi.. eh, jak tak dalej będzie to je sprzedam chyba

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie będziesz ciężarem tylko ciężarówką :) każda z nas ma takie pytania więc się nie krępuj i wal śmiało ;)

Pilik zaraz Ci napisze na priv, bo tez bym coś chciała dla Frania :) gratulacje dla Ninki na 7kg ! Na zdjęciach jak zawsze świetna

Ja mam krzesełko kinderkraft i tez polecam - jestem z niego bardzo zadowolona (mamy u rodziców inne, które dostaliśmy w prezencie i tam tacka jest dużo wyżej i niewygodnie)

Kaczorka fajnie, że tak można - ja nawet nie wiedziałam szczerze mówiąc, teraz tylko trzymamy kciuki i czekamy na 1 dzień wiosny :)

Emi dobrze, że już lepiej u Ciebie, mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała dużo wcześniej leżeć w szpitalu i rozstawać się z Łusią

Achia Oskar może pójść bardziej w wagę Franka, bo ona ma już ok 9300 :) i nosi ubrania na 74/80

emi2016, pilik lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe

reset, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wagi Ninki i Oskara nie ma co porównywać, bo dla dziewczynek i chłopców są różne siatki centylowe.
    Tak jak pisała Rucola, później przyrosty mocno wyhamowują.

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lena21 wrote:
    A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe

Lena, też mam je darmowe w ramach PZU. Stąd pewnie mi tak łatwo biegać na betę ;) Ja jestem control freakiem (poważnie, kiedyś nawet myślałam nad terapią) i jak nie mam nad czymś kontroli to cierpię fizycznie i psychicznie.
    No ale może trzeba zacząć nad sobą panować? :P

Taram, taram- ogłaszam, że dziś jest ten dzień, kiedy zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży. I ponieważ zamierzam w niej zostać to pojawił się w stopce suwaczek. Mam dość smutnych stopek z wynikami i problemami!

Achia, emi2016, summer86, Jeżowa, nowa na dzielni, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, pilik, Lusesita, frezyjciada, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Flowwer, Lena21, KateHawke, Lunaris, JustynaG, Bunia86, Patrycja20, Nadzieja22, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SPoko dziewczyny, ja się nie martwię jego wagą ;p niech rośnie w swoim tempie ten mój Bąbelek :)
    bardziej mysle o swojej hihi

Reset- czekałam na suwaczek! :)

reset, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, dziecko będzie najlepszą terapią ;) przy takicg maluchach nie da się nad wszystkim panować i trzeba dużo improwizować, co mnie czasem doprowadza do szału ;)

reset, emi2016, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę. Uśmiechy najchętniej na przewijaku rozdaje!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:43

summer86, emi2016, moniśka..., Yoselyn82, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, Lusesita, pilik, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny suwaczek Reset :) i zgadzam się z Summer - malutkie dziecko Cię wyleczy z bycia control freakiem :D dzieci mają różne zdolności!

reset, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wczoraj nieśmiało chciałam pisac żebyś ustawiła suwaczek <3 jest przepiękny!

Achia buziaki dla roześmianego Oskara :)

Nadzieja mam nadzieję, że ruszy samo, brawo za spokój i pozytywne nastawienie ;*

reset, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Piękny suwaczek Reset :) i zgadzam się z Summer - malutkie dziecko Cię wyleczy z bycia control freakiem :D dzieci mają różne zdolności!

W sumie macie z Summer rację. Pamiętam nasze pierwsze wakacje z Młodą... Te zresztą, co ostatnio opisywałam nad morzem. Po dojechaniu nad Bałtyk i zobaczeniu plaży Młoda o 7 rano zapytała, czy może wejść do wody. Pozwoliła do kostek, po czym tatuś zaczął ją tak podrzucać, że okazało się, że spodnie mokre do majtek. A więc biegiem do auta i przebieramy spodnie, bo było dość chłodno jeszcze... Potem śniadanie, kiełbaska z grilla (nie pytajcie po kim to dziecko ma smaki niczym górnik po nocnej zmianie;)) i oczywiście spodnie w tłustych plamach i ketchupie. Bach, auto i druga para spodni. Ponieważ domek mieliśmy od 13 (notabene, jakby ktoś szukał fajnej miejscówki nad morzem to mogę polecać), więc poszliśmy na spacer plażą. Piach, dziecko i same wiecie - trzecia para spodni. Wreszcie domek. Zaczęliśmy się rozpakowywać, Młoda wzięła soczek i zalała koszulkę i spodnie. Więc czwarta para spodni. Była godzina 14, po całej nocy prowadzenia auta zaczęłam robić pranie... I chyba wtedy do mnie dotarło, że nie tędy droga :P

Cztery dni później ubieram Młodą na plażę. Nauczona doświadczeniem, poprzedniego dnia ledwo na plażę weszliśmy ściągnęłam z niej założone o poranku czyste szorty i koszulkę. Cały dzień były w torbie plażowej, wracała w ręczniku. Więc tego czwartego dnia wzięłam z torby to samo ubranie i jedynie czyste majtki. Ona mi się wyrywa już z kolan, ja do niej mówię:

- Poczekaj, jeszcze musimy znaleźć skarpetki.

- O, tu leżą!

- Te są wczorajsze, poczekaj...

- I tak mnie całą brudną ubierasz, więc skarpetki chyba też możesz?

Także mój pieszczoch przyzwyczajony do tego, że macocha pierze spodnie brudne nawet od piasku (zamiast wytrzepać :P) uznał koszulkę noszoną przez 45 minut za brudną. Ciekawa jestem, co ona w domu matce opowiedziała o tych wakacjach:P

summer86, pilik, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - jestem ponoć 3 dni za Tobą ;)
    A suwaczek super!

Achia - pięknie Oskar się uśmiecha :)

reset, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Kaczorka - będą dwa małe skorpionki :P

Rucola, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a młoda już wie?

Kaczorka- daj znać jak reakcja męża ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, Kaczorka - będą dwa małe skorpionki :P

Jak poczytałam charakterystykę skorpiona tutaj: http://horoskopy.gazeta.pl/horoskop/znak/skorpion to w sumie się z własnym dzieckiem powinnam dogadać ;)
    Achia wrote:
    Reset a młoda już wie?

Nie, nie chcemy jej mówić na tym etapie. Za wcześnie. Choć wczoraj mnie mocno kusiło, zwłaszcza po tym jak ucieszyła i rozczuliła ją wieść o dziecku kuzyna M. które ma się urodzić w czerwcu, a które dla niej będzie prawie obce (samego kuzyna widziała raz w życiu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:49

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - wiem.. bardzo się cieszyłam, że Aluśka urodziła się przed terminem i jest wagą. A tutaj już chyba się tak nie da.. boję się skorpionów! :P
    TP wychodzi na 15.11.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Rucola dzięki za opinię bo ja też się na nie nastawiłam :)

Staszek dostał takie ( zdjecie z netu) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08f30fac0322.jpg
    też mam takie ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka jest zodiakalnym skorpionem. Trudny charakter (wmawiam dobie, że to przez znak zodiaku :-D )

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 3033 3034 3035 3036 3037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ