Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reset nie będziesz ciężarem tylko ciężarówką
każda z nas ma takie pytania więc się nie krępuj i wal śmiało 
Pilik zaraz Ci napisze na priv, bo tez bym coś chciała dla Frania
gratulacje dla Ninki na 7kg ! Na zdjęciach jak zawsze świetna
Ja mam krzesełko kinderkraft i tez polecam - jestem z niego bardzo zadowolona (mamy u rodziców inne, które dostaliśmy w prezencie i tam tacka jest dużo wyżej i niewygodnie)
Kaczorka fajnie, że tak można - ja nawet nie wiedziałam szczerze mówiąc, teraz tylko trzymamy kciuki i czekamy na 1 dzień wiosny
Emi dobrze, że już lepiej u Ciebie, mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała dużo wcześniej leżeć w szpitalu i rozstawać się z Łusią
Achia Oskar może pójść bardziej w wagę Franka, bo ona ma już ok 9300
i nosi ubrania na 74/80
emi2016, pilik lubią tę wiadomość
-
A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe
reset, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Achia, wagi Ninki i Oskara nie ma co porównywać, bo dla dziewczynek i chłopców są różne siatki centylowe.
Tak jak pisała Rucola, później przyrosty mocno wyhamowują.
pilik lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe
Lena, też mam je darmowe w ramach PZU. Stąd pewnie mi tak łatwo biegać na betę
Ja jestem control freakiem (poważnie, kiedyś nawet myślałam nad terapią) i jak nie mam nad czymś kontroli to cierpię fizycznie i psychicznie.
No ale może trzeba zacząć nad sobą panować?
Taram, taram- ogłaszam, że dziś jest ten dzień, kiedy zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży. I ponieważ zamierzam w niej zostać to pojawił się w stopce suwaczek. Mam dość smutnych stopek z wynikami i problemami!
Achia, emi2016, summer86, Jeżowa, nowa na dzielni, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, pilik, Lusesita, frezyjciada, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Flowwer, Lena21, KateHawke, Lunaris, JustynaG, Bunia86, Patrycja20, Nadzieja22, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Reset, dziecko będzie najlepszą terapią
przy takicg maluchach nie da się nad wszystkim panować i trzeba dużo improwizować, co mnie czasem doprowadza do szału
reset, emi2016, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO proszę. Uśmiechy najchętniej na przewijaku rozdaje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:43
summer86, emi2016, moniśka..., Yoselyn82, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, Lusesita, pilik, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeżowa wrote:Piękny suwaczek Reset
i zgadzam się z Summer - malutkie dziecko Cię wyleczy z bycia control freakiem
dzieci mają różne zdolności!
W sumie macie z Summer rację. Pamiętam nasze pierwsze wakacje z Młodą... Te zresztą, co ostatnio opisywałam nad morzem. Po dojechaniu nad Bałtyk i zobaczeniu plaży Młoda o 7 rano zapytała, czy może wejść do wody. Pozwoliła do kostek, po czym tatuś zaczął ją tak podrzucać, że okazało się, że spodnie mokre do majtek. A więc biegiem do auta i przebieramy spodnie, bo było dość chłodno jeszcze... Potem śniadanie, kiełbaska z grilla (nie pytajcie po kim to dziecko ma smaki niczym górnik po nocnej zmianie;)) i oczywiście spodnie w tłustych plamach i ketchupie. Bach, auto i druga para spodni. Ponieważ domek mieliśmy od 13 (notabene, jakby ktoś szukał fajnej miejscówki nad morzem to mogę polecać), więc poszliśmy na spacer plażą. Piach, dziecko i same wiecie - trzecia para spodni. Wreszcie domek. Zaczęliśmy się rozpakowywać, Młoda wzięła soczek i zalała koszulkę i spodnie. Więc czwarta para spodni. Była godzina 14, po całej nocy prowadzenia auta zaczęłam robić pranie... I chyba wtedy do mnie dotarło, że nie tędy droga
Cztery dni później ubieram Młodą na plażę. Nauczona doświadczeniem, poprzedniego dnia ledwo na plażę weszliśmy ściągnęłam z niej założone o poranku czyste szorty i koszulkę. Cały dzień były w torbie plażowej, wracała w ręczniku. Więc tego czwartego dnia wzięłam z torby to samo ubranie i jedynie czyste majtki. Ona mi się wyrywa już z kolan, ja do niej mówię:
- Poczekaj, jeszcze musimy znaleźć skarpetki.
- O, tu leżą!
- Te są wczorajsze, poczekaj...
- I tak mnie całą brudną ubierasz, więc skarpetki chyba też możesz?
Także mój pieszczoch przyzwyczajony do tego, że macocha pierze spodnie brudne nawet od piasku (zamiast wytrzepać
) uznał koszulkę noszoną przez 45 minut za brudną. Ciekawa jestem, co ona w domu matce opowiedziała o tych wakacjach:P
summer86, pilik, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Reset, Kaczorka - będą dwa małe skorpionki

Jak poczytałam charakterystykę skorpiona tutaj: http://horoskopy.gazeta.pl/horoskop/znak/skorpion to w sumie się z własnym dzieckiem powinnam dogadać
Achia wrote:Reset a młoda już wie?
Nie, nie chcemy jej mówić na tym etapie. Za wcześnie. Choć wczoraj mnie mocno kusiło, zwłaszcza po tym jak ucieszyła i rozczuliła ją wieść o dziecku kuzyna M. które ma się urodzić w czerwcu, a które dla niej będzie prawie obce (samego kuzyna widziała raz w życiu).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:49

nick nieaktualny