Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reset nie będziesz ciężarem tylko ciężarówką
każda z nas ma takie pytania więc się nie krępuj i wal śmiało
Pilik zaraz Ci napisze na priv, bo tez bym coś chciała dla Franiagratulacje dla Ninki na 7kg ! Na zdjęciach jak zawsze świetna
Ja mam krzesełko kinderkraft i tez polecam - jestem z niego bardzo zadowolona (mamy u rodziców inne, które dostaliśmy w prezencie i tam tacka jest dużo wyżej i niewygodnie)
Kaczorka fajnie, że tak można - ja nawet nie wiedziałam szczerze mówiąc, teraz tylko trzymamy kciuki i czekamy na 1 dzień wiosny
Emi dobrze, że już lepiej u Ciebie, mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała dużo wcześniej leżeć w szpitalu i rozstawać się z Łusią
Achia Oskar może pójść bardziej w wagę Franka, bo ona ma już ok 9300i nosi ubrania na 74/80
emi2016, pilik lubią tę wiadomość
-
A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe
reset, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Achia, wagi Ninki i Oskara nie ma co porównywać, bo dla dziewczynek i chłopców są różne siatki centylowe.
Tak jak pisała Rucola, później przyrosty mocno wyhamowują.pilik lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:A Reset te wszystkie badania się robi i tak chyba ok 8 tygodnia ciąży jeśli mnie pamięć nie myli wiec może zaczekaj co Ci lekarz zleci ? Chyba, że chcesz się kłuć dla sportu :p i nie wiem jak u Ciebie, ale ja miałam tak, że jak były z przepisu lekarza (nie na NFZ) to w enelmedzie były darmowe
Lena, też mam je darmowe w ramach PZU. Stąd pewnie mi tak łatwo biegać na betęJa jestem control freakiem (poważnie, kiedyś nawet myślałam nad terapią) i jak nie mam nad czymś kontroli to cierpię fizycznie i psychicznie.
No ale może trzeba zacząć nad sobą panować?
Taram, taram- ogłaszam, że dziś jest ten dzień, kiedy zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży. I ponieważ zamierzam w niej zostać to pojawił się w stopce suwaczek. Mam dość smutnych stopek z wynikami i problemami!Achia, emi2016, summer86, Jeżowa, nowa na dzielni, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, pilik, Lusesita, frezyjciada, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Flowwer, Lena21, KateHawke, Lunaris, JustynaG, Bunia86, Patrycja20, Nadzieja22, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Reset, dziecko będzie najlepszą terapią
przy takicg maluchach nie da się nad wszystkim panować i trzeba dużo improwizować, co mnie czasem doprowadza do szału
reset, emi2016, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO proszę. Uśmiechy najchętniej na przewijaku rozdaje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:43
summer86, emi2016, moniśka..., Yoselyn82, sliweczka92, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Rucola, -Mamunia-, Lusesita, pilik, blue00, Minnie89, Morusek, Aga9090, ibishka, Bajkaaa, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeżowa wrote:Piękny suwaczek Reset
i zgadzam się z Summer - malutkie dziecko Cię wyleczy z bycia control freakiem
dzieci mają różne zdolności!
W sumie macie z Summer rację. Pamiętam nasze pierwsze wakacje z Młodą... Te zresztą, co ostatnio opisywałam nad morzem. Po dojechaniu nad Bałtyk i zobaczeniu plaży Młoda o 7 rano zapytała, czy może wejść do wody. Pozwoliła do kostek, po czym tatuś zaczął ją tak podrzucać, że okazało się, że spodnie mokre do majtek. A więc biegiem do auta i przebieramy spodnie, bo było dość chłodno jeszcze... Potem śniadanie, kiełbaska z grilla (nie pytajcie po kim to dziecko ma smaki niczym górnik po nocnej zmianie;)) i oczywiście spodnie w tłustych plamach i ketchupie. Bach, auto i druga para spodni. Ponieważ domek mieliśmy od 13 (notabene, jakby ktoś szukał fajnej miejscówki nad morzem to mogę polecać), więc poszliśmy na spacer plażą. Piach, dziecko i same wiecie - trzecia para spodni. Wreszcie domek. Zaczęliśmy się rozpakowywać, Młoda wzięła soczek i zalała koszulkę i spodnie. Więc czwarta para spodni. Była godzina 14, po całej nocy prowadzenia auta zaczęłam robić pranie... I chyba wtedy do mnie dotarło, że nie tędy droga
Cztery dni później ubieram Młodą na plażę. Nauczona doświadczeniem, poprzedniego dnia ledwo na plażę weszliśmy ściągnęłam z niej założone o poranku czyste szorty i koszulkę. Cały dzień były w torbie plażowej, wracała w ręczniku. Więc tego czwartego dnia wzięłam z torby to samo ubranie i jedynie czyste majtki. Ona mi się wyrywa już z kolan, ja do niej mówię:
- Poczekaj, jeszcze musimy znaleźć skarpetki.
- O, tu leżą!
- Te są wczorajsze, poczekaj...
- I tak mnie całą brudną ubierasz, więc skarpetki chyba też możesz?
Także mój pieszczoch przyzwyczajony do tego, że macocha pierze spodnie brudne nawet od piasku (zamiast wytrzepać) uznał koszulkę noszoną przez 45 minut za brudną. Ciekawa jestem, co ona w domu matce opowiedziała o tych wakacjach:P
summer86, pilik, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Reset, Kaczorka - będą dwa małe skorpionki
Jak poczytałam charakterystykę skorpiona tutaj: http://horoskopy.gazeta.pl/horoskop/znak/skorpion to w sumie się z własnym dzieckiem powinnam dogadać
Achia wrote:Reset a młoda już wie?
Nie, nie chcemy jej mówić na tym etapie. Za wcześnie. Choć wczoraj mnie mocno kusiło, zwłaszcza po tym jak ucieszyła i rozczuliła ją wieść o dziecku kuzyna M. które ma się urodzić w czerwcu, a które dla niej będzie prawie obce (samego kuzyna widziała raz w życiu).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:49
nick nieaktualny