X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, jestem skorpionem i emek ze mną jakoś wytrzymuje te naście lat, nie bój się :P a dzieckiem podobno byłam grzecznym ;)

Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze pampersy premium care w rosmanie rozm 2.sa po 27 gr za szt.

Heloł ja jestem skorpionem i zawsze bylam cichą i zamknietą osobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - co się odwlecze... :) Jej reakcja w takim razie na pewno będzie fantastyczna :)

• reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Reset - co się odwlecze... :) Jej reakcja w takim razie na pewno będzie fantastyczna :)

Będzie <3 Mimo tego, że ma dwoje rodzeństwa strasznie czeka na nasze dziecko... W sumie to ona trochę stała się siłą sprawczą i ślubu, i dzieci, bo zaczęła temat na wakacjach 4 lata temu. Już nam wtedy imię nawet wymyśliła :)
    Potem, po ślubie (w sierpniu) zażyczyła sobie dziecko na urodziny, które ma w listopadzie. Powiedziałam jej wtedy, że tak szybko to się nie da ;) Miną dwa lata i akurat jakieś 2 tygodnie przed jej urodzinami będziemy mieć prezent :)

No i mam nadzieję, że będę się latem dobrze czuć, bo chciałabym jeszcze zaliczyć choćby jakieś krótkie i bliskie wakacje we troje. Ostatnie w takim składzie.

Kaczorka, Achia, Cabrera, JustynaG, Anna Stesia, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset! Węszę synka :)

Kaczorka, jak super! Coś czuję, że sprowokowałaś dziś całą rzeszę extesterek do myślenia o dalszym powiększaniu rodziny :D

Emi, fajnie że się odezwałaś, bo wiesz, odczuwam z Tobą wspólnotę jako łusiowa mama i zastanawiałam się właśnie jak tam u Was.

Pozdrawiamy i z żalem zawiadamiamy że do soboty będzie nas tu mniej, bo mamy gości.

Także nasyćcie się Łusiaczkiem-lisiaczkiem:
    [URL=https://ww

I ciocią Niką w klasycznym wydaniu naczel ego dżołkera:

Alejką parkową zbliżają się do siebie dwie młode matki z wózkami.
    Podczas mijania jak to zwykle bywa zaglądają jedna drugiej do wózka.
    - O...jaki śliczny...ile już ma?
    - Dziesięć miesięcy.
    - Mój też... i właśnie dzisiaj powiedział swoje pierwsze słowo! 
    Na to głos z drugiego wózka:
    - A co powiedział?

Swoją drogą uważam, że nie ma co porównywać dzieci. Z ciekawością śledzę wagę innych grudniowych dzieci, ale zwykle nie odnoszę tego do mojej pulpencji, a zachwycam się różnorodnością. Każde z nich jest wyjątkowe <3

Nadzieja, kciuki! Ale no weź już ródź, bo się tu doczekać nie możemy Twojego Mikiego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:20

emi2016, Minnie89, summer86, Kaczorka, moniśka..., pilik, Achia, Aga9090, -Mamunia-, Bajkaaa, Lena21, Jeżowa, Karma88, KateHawke, Cabrera, Lunaris, sliweczka92, Ania1003, blue00, JustynaG, Anna Stesia, ef36, Rucola, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, nie mogę się powstrzymać... jeszcze jeden:

Spotyka się po 30 latach dwóch przyjaciół.
    - Dzieci masz?
    - Mam.
    - Ile?
    - Jedenaścioro...
    - No co ty?? Musisz ją bardzo kochać.
    - Tak po prawdzie to ona mnie przeraża i się jej boję.
    - To skąd u was tyle dzieci?
    - Wiesz. W tłumie łatwiej się zgubić.

summer86, emi2016, Achia, Aga9090, Bajkaaa, pilik, KateHawke, moniśka..., JustynaG, Rucola, frezyjciada, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jeśli chodzi o wynagrodzenie na l4 po wychowawczym to tu masz fajnie opisane skąd bierze się podstawę do naliczenia wynagrodzenia chorobowego:

https://kadry.infor.pl/kadry/ubezpieczenia/zasilki_i_inne_swiadczenia/642804,Jak-ustalic-podstawe-wymiaru-swiadczenia-chorobowego-dla-pracownicy-po-urlopie-wychowawczym.html

Ja juz tyle czasu jestem poza pracą. Na zwolnienie poszłam w 6 m-cu ciąży z synem, potem wychowawczy, bo nie chcialam od razu dawać do żłobka i mieliśmy w planach rodzeństwo. Trochę się wszystko przedłużyło w związku z moimi stratami. Nie wiem jak to będzie jak po takim czasie będę musiała wrócić do pracy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:33

Kaczorka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, seria głupich pytań:
    1. Czy można kawę w ciąży, a jeśli tak to ile?
    2. Co ze zwykłą herbatą i pu erh?Czy zostaje mi tylko woda i bawarka? :P
    3. Czy jak za dwa tygodnie na USG wszystko będzie ok, do tego nie będzie plamień, skurczy itp. to wolno uprawiać seks? Mam ochotę jak mało kiedy (M. zresztą też :P)

Więcej głupich pytań chwilowo nie pamiętam, z naciskiem na chwilowo ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    3. Czy jak za dwa tygodnie na USG wszystko będzie ok, do tego nie będzie plamień, skurczy itp. to wolno uprawiać seks? Mam ochotę jak mało kiedy (M. zresztą też :P)

1. Reset, pracowałam do 20 tygodnia i bez kawy przy ciążowej senności nie dałabym rady. Piłam jedną dużą dziennie lub dwie mniejsze. Bezpieczna ilość to ok. 200 mg kofeiny.
    2. Co do herbaty, ilość uzależniałam od wypitej kawy ;) Piłam sporo herbat owocowych bez kofeiny.
    3. Jeśli nie ma przeciwwskazan, seks jest dozwolony, ale o to najlepiej zapytaj lekarza.
    My po tak długich staraniach się baliśmy w I trymestrze, a później się zaczęły akcje szyjkowe. Ale ja jestem z tych zbyt ostrożnych osób i w drugiej ciąży pewnie już bym aż tak nie uważała.

Artykuły mamaginekolog:
    https://mamaginekolog.pl/stosunki-plciowe-w-ciazy/
    https://mamaginekolog.pl/zmienic-zyciu-kobieta-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:47

reset, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

1-2). można ale z umiarem i nie zbyt mocną
    3). mi lekarz pozwolił :) ale bez szaleństw

reset lubi tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - dziękuję :)
    Pewnie jak wrócisz do pracy to będziesz jak świeżak ;) ale wszystko sobie przypomnisz.

Reset - kawę można pić. Ale nie wiem ile max. Ja najwięcej piję 2 dziennie.
    Na herbatach się nie znam, ale zielona ponoć nie jest wskazana. I wszystkie owocowe, które mają w składzie lukrecję.
    A seks nie jest zakazany, o ile wszystko jest oki :)

Mąż wrócił do domu i jak na niego patrzę, to już mi go szkoda.. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:49

summer86, reset, Achia, -Mamunia-, pilik, emi2016, KateHawke, Cabrera, JustynaG, Rucola, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka czekamy na relacje z reakcji męża : D

Achia, Kaczorka, pilik, emi2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łusia <3 jaka Ty tu do mamy jesteś podobna :))

Czy Was też boli dziś głowa? Mąż zaraz na masaż jedzie a mi na migrene się zbiera :/ usypia Oskara, mam nadzieję, że Junior pośpi min pół godziny...

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset
    1. Kawę możesz, do 3 filiżanek
    2. Pu erh i rooibos możesz spokojnie. Czarna i zielona tak jak kawa, lepiej nie przesadzać.
    3. Oczywiście że tak! ;)

Teraz doczytałam ze dopisaliście ;p

Veritaserum - jak się macie?

Achia a pijesz dużo? U nas wieje strasznie, może u Was tez się cos dzieje i ciśnienie szaleje?

A dodam z ciekawostek - jeżeli po roku chcecie dziecku wprowadzić herbatę czy coś smakowego to super jest właśnie porządny rooibos :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:13

summer86, Achia, veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #betahcg
    Hej, myślicie, ze jest ok? Martwię się, że jakieś niskie te wyniki.. według ostatniej miesiączki to 6t (5t 4d)
    Beta hcg
    26.02 18
    28.02 53
    05.03 607

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dzięki że pytasz.

Ja z Aneczka żyjemy i mamy się całkiem dobrze. Zaczęłyśmy rozszerzać powoli dietę dzisiaj 3 dzień ale mała na razie małe zainteresowanie przejawia :p i trochę się bałam jeszcze kawałków i podałam słoiczek dyni przez dwa dni i dzisiaj brokuł. I zastanawiam się bo coś tam zjadła chyba i już 3 kupa dzisiaj po tym brokule. Zobaczymy

Silniczki spisują się super. Wszystko jest brudne dookoła a ubranie czyste :)

Nocki jak były takie są. Standard to 5 pobudek i wtedy fajna noc ale bywają takie i po 10. Dzisiaj mnie zszokowala bo obudziła się myślałam że chce jeść / ssać a ona na śpiocha zaczęła po prostu rękami macać pierś chyba sprawdzała czy jest na swoim miejscu i nigdzie nie uciekł cycus. Wyglądało to komicznie ;)

Z mężem sytuacja cały czas bardzo napięta i muszę dodać że to pierwszy taki poważny konflikt u nas :(

pilik lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, przykro mi, że noce wciąż słabe. Dają popalić te nasze Anie :)

Przy okazji spania, czy Wasze maluszki miewają złe sny? Dziś co chwile czuwałam od 23 do 1, bo Ania pochlipywała przez sen jak nigdy, nawet smoczek ani pierś nie pomagały, widać było że coś przeżywa, w koncu ją wybudziłam i na nowo ululałam po karmieniu.
    Nic złego się wczoraj nie wydarzyło a pierwszy raz tak się zachowywała.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila0530 wrote:
    #betahcg
    Hej, myślicie, ze jest ok? Martwię się, że jakieś niskie te wyniki.. według ostatniej miesiączki to 6t (5t 4d)
    Beta hcg
    26.02 18
    28.02 53
    05.03 607
    Nie sugeruj się data ostatniej miesiaczki, bo wtedy rzeczywiscie beta byłaby niska. Może miałaś później owulacje.
    Przyrosty są ładne :)

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Nie sugeruj się data ostatniej miesiaczki, bo wtedy rzeczywiscie beta byłaby niska. Może miałaś później owulacje.
    Przyrosty są ładne :)

No właśnie tej owulacji to jestem w sumie pewna, ze była dokładnie 17 lutego i dlatego się martwię :(

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Veritaserum, przykro mi, że noce wciąż słabe. Dają popalić te nasze Anie :)

Przy okazji spania, czy Wasze maluszki miewają złe sny? Dziś co chwile czuwałam od 23 do 1, bo Ania pochlipywała przez sen jak nigdy, nawet smoczek ani pierś nie pomagały, widać było że coś przeżywa, w koncu ją wybudziłam i na nowo ululałam po karmieniu.
    Nic złego się wczoraj nie wydarzyło a pierwszy raz tak się zachowywała.

Rzadko nas to spotyka ale dzisiejszej nocy też tak było ... Aż mi jej było szkoda :(

Kaczorka - czekam na relację :)

Nika - miło mi że czasem o mnie myślisz: ) ja mam podobnie z tego samego powodu ! :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 3034 3035 3036 3037 3038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ