Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka, jestem skorpionem i emek ze mną jakoś wytrzymuje te naście lat, nie bój się
a dzieckiem podobno byłam grzecznym
Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Reset - co się odwlecze...
Jej reakcja w takim razie na pewno będzie fantastyczna
BędzieMimo tego, że ma dwoje rodzeństwa strasznie czeka na nasze dziecko... W sumie to ona trochę stała się siłą sprawczą i ślubu, i dzieci, bo zaczęła temat na wakacjach 4 lata temu. Już nam wtedy imię nawet wymyśliła
Potem, po ślubie (w sierpniu) zażyczyła sobie dziecko na urodziny, które ma w listopadzie. Powiedziałam jej wtedy, że tak szybko to się nie daMiną dwa lata i akurat jakieś 2 tygodnie przed jej urodzinami będziemy mieć prezent
No i mam nadzieję, że będę się latem dobrze czuć, bo chciałabym jeszcze zaliczyć choćby jakieś krótkie i bliskie wakacje we troje. Ostatnie w takim składzie.
Kaczorka, Achia, Cabrera, JustynaG, Anna Stesia, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset! Węszę synka
Kaczorka, jak super! Coś czuję, że sprowokowałaś dziś całą rzeszę extesterek do myślenia o dalszym powiększaniu rodziny
Emi, fajnie że się odezwałaś, bo wiesz, odczuwam z Tobą wspólnotę jako łusiowa mama i zastanawiałam się właśnie jak tam u Was.
Pozdrawiamy i z żalem zawiadamiamy że do soboty będzie nas tu mniej, bo mamy gości.
Także nasyćcie się Łusiaczkiem-lisiaczkiem:
[URL=https://ww
I ciocią Niką w klasycznym wydaniu naczel ego dżołkera:
Alejką parkową zbliżają się do siebie dwie młode matki z wózkami.
Podczas mijania jak to zwykle bywa zaglądają jedna drugiej do wózka.
- O...jaki śliczny...ile już ma?
- Dziesięć miesięcy.
- Mój też... i właśnie dzisiaj powiedział swoje pierwsze słowo!
Na to głos z drugiego wózka:
- A co powiedział?
Swoją drogą uważam, że nie ma co porównywać dzieci. Z ciekawością śledzę wagę innych grudniowych dzieci, ale zwykle nie odnoszę tego do mojej pulpencji, a zachwycam się różnorodnością. Każde z nich jest wyjątkowe
Nadzieja, kciuki! Ale no weź już ródź, bo się tu doczekać nie możemy Twojego Mikiego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:20
emi2016, Minnie89, summer86, Kaczorka, moniśka..., pilik, Achia, Aga9090, -Mamunia-, Bajkaaa, Lena21, Jeżowa, Karma88, KateHawke, Cabrera, Lunaris, sliweczka92, Ania1003, blue00, JustynaG, Anna Stesia, ef36, Rucola, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Sorki, nie mogę się powstrzymać... jeszcze jeden:
Spotyka się po 30 latach dwóch przyjaciół.
- Dzieci masz?
- Mam.
- Ile?
- Jedenaścioro...
- No co ty?? Musisz ją bardzo kochać.
- Tak po prawdzie to ona mnie przeraża i się jej boję.
- To skąd u was tyle dzieci?
- Wiesz. W tłumie łatwiej się zgubić.summer86, emi2016, Achia, Aga9090, Bajkaaa, pilik, KateHawke, moniśka..., JustynaG, Rucola, frezyjciada, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Kaczorka jeśli chodzi o wynagrodzenie na l4 po wychowawczym to tu masz fajnie opisane skąd bierze się podstawę do naliczenia wynagrodzenia chorobowego:
https://kadry.infor.pl/kadry/ubezpieczenia/zasilki_i_inne_swiadczenia/642804,Jak-ustalic-podstawe-wymiaru-swiadczenia-chorobowego-dla-pracownicy-po-urlopie-wychowawczym.html
Ja juz tyle czasu jestem poza pracą. Na zwolnienie poszłam w 6 m-cu ciąży z synem, potem wychowawczy, bo nie chcialam od razu dawać do żłobka i mieliśmy w planach rodzeństwo. Trochę się wszystko przedłużyło w związku z moimi stratami. Nie wiem jak to będzie jak po takim czasie będę musiała wrócić do pracy/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:33
Kaczorka lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
No dobrze, seria głupich pytań:
1. Czy można kawę w ciąży, a jeśli tak to ile?
2. Co ze zwykłą herbatą i pu erh?Czy zostaje mi tylko woda i bawarka?
3. Czy jak za dwa tygodnie na USG wszystko będzie ok, do tego nie będzie plamień, skurczy itp. to wolno uprawiać seks? Mam ochotę jak mało kiedy (M. zresztą też)
Więcej głupich pytań chwilowo nie pamiętam, z naciskiem na chwilowo
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:No dobrze, seria głupich pytań:
3. Czy jak za dwa tygodnie na USG wszystko będzie ok, do tego nie będzie plamień, skurczy itp. to wolno uprawiać seks? Mam ochotę jak mało kiedy (M. zresztą też)
1. Reset, pracowałam do 20 tygodnia i bez kawy przy ciążowej senności nie dałabym rady. Piłam jedną dużą dziennie lub dwie mniejsze. Bezpieczna ilość to ok. 200 mg kofeiny.
2. Co do herbaty, ilość uzależniałam od wypitej kawyPiłam sporo herbat owocowych bez kofeiny.
3. Jeśli nie ma przeciwwskazan, seks jest dozwolony, ale o to najlepiej zapytaj lekarza.
My po tak długich staraniach się baliśmy w I trymestrze, a później się zaczęły akcje szyjkowe. Ale ja jestem z tych zbyt ostrożnych osób i w drugiej ciąży pewnie już bym aż tak nie uważała.
Artykuły mamaginekolog:
https://mamaginekolog.pl/stosunki-plciowe-w-ciazy/
https://mamaginekolog.pl/zmienic-zyciu-kobieta-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:47
reset, Rucola lubią tę wiadomość
-
reset wrote:No dobrze, seria głupich pytań:
1-2). można ale z umiarem i nie zbyt mocną
3). mi lekarz pozwoliłale bez szaleństw
reset lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Agulineczka - dziękuję
Pewnie jak wrócisz do pracy to będziesz jak świeżakale wszystko sobie przypomnisz.
Reset - kawę można pić. Ale nie wiem ile max. Ja najwięcej piję 2 dziennie.
Na herbatach się nie znam, ale zielona ponoć nie jest wskazana. I wszystkie owocowe, które mają w składzie lukrecję.
A seks nie jest zakazany, o ile wszystko jest oki
Mąż wrócił do domu i jak na niego patrzę, to już mi go szkoda.. :pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:49
summer86, reset, Achia, -Mamunia-, pilik, emi2016, KateHawke, Cabrera, JustynaG, Rucola, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reset
1. Kawę możesz, do 3 filiżanek
2. Pu erh i rooibos możesz spokojnie. Czarna i zielona tak jak kawa, lepiej nie przesadzać.
3. Oczywiście że tak!
Teraz doczytałam ze dopisaliście ;p
Veritaserum - jak się macie?
Achia a pijesz dużo? U nas wieje strasznie, może u Was tez się cos dzieje i ciśnienie szaleje?
A dodam z ciekawostek - jeżeli po roku chcecie dziecku wprowadzić herbatę czy coś smakowego to super jest właśnie porządny rooibosWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:13
summer86, Achia, veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPilik dzięki że pytasz.
Ja z Aneczka żyjemy i mamy się całkiem dobrze. Zaczęłyśmy rozszerzać powoli dietę dzisiaj 3 dzień ale mała na razie małe zainteresowanie przejawia :p i trochę się bałam jeszcze kawałków i podałam słoiczek dyni przez dwa dni i dzisiaj brokuł. I zastanawiam się bo coś tam zjadła chyba i już 3 kupa dzisiaj po tym brokule. Zobaczymy
Silniczki spisują się super. Wszystko jest brudne dookoła a ubranie czyste
Nocki jak były takie są. Standard to 5 pobudek i wtedy fajna noc ale bywają takie i po 10. Dzisiaj mnie zszokowala bo obudziła się myślałam że chce jeść / ssać a ona na śpiocha zaczęła po prostu rękami macać pierś chyba sprawdzała czy jest na swoim miejscu i nigdzie nie uciekł cycus. Wyglądało to komicznie
Z mężem sytuacja cały czas bardzo napięta i muszę dodać że to pierwszy taki poważny konflikt u naspilik lubi tę wiadomość
-
Veritaserum, przykro mi, że noce wciąż słabe. Dają popalić te nasze Anie
Przy okazji spania, czy Wasze maluszki miewają złe sny? Dziś co chwile czuwałam od 23 do 1, bo Ania pochlipywała przez sen jak nigdy, nawet smoczek ani pierś nie pomagały, widać było że coś przeżywa, w koncu ją wybudziłam i na nowo ululałam po karmieniu.
Nic złego się wczoraj nie wydarzyło a pierwszy raz tak się zachowywała. -
kamila0530 wrote:#betahcg
Hej, myślicie, ze jest ok? Martwię się, że jakieś niskie te wyniki.. według ostatniej miesiączki to 6t (5t 4d)
Beta hcg
26.02 18
28.02 53
05.03 607
Przyrosty są ładne1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
summer86 wrote:Veritaserum, przykro mi, że noce wciąż słabe. Dają popalić te nasze Anie
Przy okazji spania, czy Wasze maluszki miewają złe sny? Dziś co chwile czuwałam od 23 do 1, bo Ania pochlipywała przez sen jak nigdy, nawet smoczek ani pierś nie pomagały, widać było że coś przeżywa, w koncu ją wybudziłam i na nowo ululałam po karmieniu.
Nic złego się wczoraj nie wydarzyło a pierwszy raz tak się zachowywała.
Rzadko nas to spotyka ale dzisiejszej nocy też tak było ... Aż mi jej było szkoda
Kaczorka - czekam na relację
Nika - miło mi że czasem o mnie myślisz: ) ja mam podobnie z tego samego powodu !