X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset na resztę już dziewczyny odpowiedziały, ja natomiast kiedyś wyczytałam, żeby nie pić herbaty owocowej, w której składnikiem jest hibiskus, bo podobno ma działanie wczesnoporonne... Ale to nie był jakiś naukowy artykuł tylko post w internecie, więc nie bierz tego za pewnik, tak tylko chciałam się podzielić, że wyczytałam to kiedyś. Ja oczywiście przez to nie piłam herbat owocowych całą ciążę :P ale kawkę tak, ojjjjj tak!!! Bez niej nie byłabym w stanie żyć :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie odrzuciło od kawy i w 1 trym nie piłam jej w ogóle, więc Reset-różnie może być :) a kawoszem byłam ogromym!

Pilik- no mogłabym pić więcej..ale staram się!

Veritaserum- mam nadzieję, że uda Wam się porozumieć z mężem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Dziewczyny to znowu ja powracam do Was z opuszczoną głową, bo znowu mi wstyd, że nie jestem na bieżąco. :-( o ile na facebooku jeszcze ciut ogarniam, to forum prawie wcale. Ale myślę o Was często.
    Ogromnie się cieszę Reset z Twojej ciąży, myślę że każda z nas ma na forum kogoś, komu wyjątkowo kibicuje i dla mnie jedną z takich osób jesteś Ty.

Lena, dziękuję, że do mnie napisałaś, dzięki temu zmotywowałam się, żeby się odezwać.

Idę nadrabiać.

reset, Barbarka1984, Madzik34 lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach. Wszystko wyszło w porządku :) Maluch ma 7,1 cm. Płci nie pokazał bo wsadził sobie między nogi pepowinę ;) lekarka długo nie mogla znalesc jakiegoś przepływu w serduszku I było trochę strachu, ale po jakis 10 minutach znalazła :) spłakałam się tam ze wzruszenia..
    No I mamy wielką stopę 1.3 cm :D

Ide coś zjeść i za chwilę Was nadrobie

Dziękujemy za Wasze kciuki !

9334865c88751bf1med.jpg

Kaczorka, veritaserum, Aga9090, Bajkaaa, Jeżowa, lamka, Achia, emi2016, Morusek, summer86, agulineczka, KateHawke, Yoselyn82, Lena21, nowa na dzielni, reset, Cabrera, mi88, Karma88, -Mamunia-, Lunaris, StaraczkaNika, Luna1993, moniśka..., Izape_91, blue00, pilik, Anna Stesia, Rucola, JustynaG, Patrycja20, sliweczka92, Nadzieja22, Lusesita, frezyjciada, Barbarka1984, Minnie89, Sarna84, Madzik34 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia też mam taką nadzieję . Będziemy musieli. Ale jest to sprawa w której nie odpuszczę. Po raz pierwszy. Chodzi o Anię i jej wychowanie i będę nieugięta. Albo mąż coś zrozumie albo nie wiem. Na ten moment on w ogóle nie chce za bardzo rozmawiać bo spróbowałam i podjęłam próbę rozmowy. Jak do muru w takim razie Ja czekam aż sam zacznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:59

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia cudownie :) teraz już poleci :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Łusia <3 jaka Ty tu do mamy jesteś podobna :))

Czy Was też boli dziś głowa? Mąż zaraz na masaż jedzie a mi na migrene się zbiera :/ usypia Oskara, mam nadzieję, że Junior pośpi min pół godziny...

Achia mi dzisiaj głowa dosłownie pęka i to od samego rana. Nie wiem czy ma to jakikolwiek związek, ale często mam bóle głowy, gdy na dworze mocno wieje. Być może to tylko zbieg okoliczności, ale zauważyłam taka zależność. Czekam jak na zbawienie, aż mąż wróci z pracy. Na szczęście Mała śpi teraz trzecia godzinę w wózku.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia - cudownie <3
    A jak nie pokazał co ma między nogami, to pewnie dzidziutek płci żeńskiej ;) chłopcy z reguły świecą klejnotami za każdym razem :p

Mąż poinformowany :) najpierw spytał czy to dorysowane :p a jak powiedziałam, że nie, to w zasadzie się uśmiechnął i stwierdził, że się cieszy ;)
    Tańca radości nie odtańczyliśmy ;)

Bajkaaa, summer86, emi2016, veritaserum, KateHawke, Luna1993, pilik, Anna Stesia, Bunia86, JustynaG, Patrycja20, sliweczka92, Rucola, Nadzieja22, Lusesita, Minnie89, Sarna84 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia swietne informacje!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia super, że wszystko w porządku :) piękny mały człowieczek :) niezmiernie się cieszę, że nareszcie po wielu cierpieniach możecie cieszyć się zdrową ciążą! Wielokrotnie w ciągu zeszłego roku o Tobie myślałam (gdy nie było Cię na forum) - i wróciłaś w wielkim stylu! Rośnijcie zdrowo <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi na moje pytania :)
    3 filiżanki kawy brzmią optymistycznie - jeszcze mi ta ciąża wyjdzie na zdrowie jak ograniczę moje 8 kaw dziennie :P
    Herbatę z hibiskusem wyeliminuję, muszę sobie znaleźć zatem coś innego, bo wszystkie, które mam w domu, mają taki skład :o
    A na seks po usg już się cieszę ;) Nawet mój M. pytał wczoraj, czy nie musimy jakoś poprawić tego zapłodnienia :P Teraz mu się zachciało...

Zrobiłam zakupy, sałatkę na jutro, kolację i kręci mi się w głowie. Narzekałam na brak objawów, a to chyba jedyny i to taki, który pojawia się wtedy, gdy przeginam. Więc teraz tylko prysznic i popracuję w łóżku, niech sobie Pączek powypoczywa horyzontalnie!

Bunia- kawał człowieka masz pod sercem <3 Bardzo się cieszę, że nareszcie los się do Was uśmiecha. Podziwiam i podziwiałam Cię za hart ducha, niezłomność i siłę, by się podnosić i walczyć. Oby teraz ciąża była nuda i spokojna...

Lamka- dobrze, że tu jesteś! <3 No i piękny, nowy avatarek! <3

Kaczorka- M. pewnie zatańczy jak się z szoku otrząśnie! W sumie nawet my byłyśmy w szoku, że się tak uwinęliście, więc co dopiero bidny chłop ;)

Kaczorka, Bunia86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, cudowne wieści <3

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Twojego testu się mój mąż wystraszył jak zobaczył zdjecie na telefonie ;) myślaśz że to mój, bo u mnie znów cykl 40 dni.

reset, Cabrera, Kaczorka, Lena21, veritaserum, Luna1993, Anna Stesia, Bunia86, JustynaG, Rucola, Nadzieja22, Nadzieja22, Lusesita, Barbarka1984, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RESET ALE CZAAAD!!!
    GRATULACJE!!!

Nie zaglądałam na forum z miesiąc i wstyd mi niesamowicie, ale nie sądziłam, że powrót do pracy mnie tak pochłonie. Coś dziś mnie tknęło, żeby sprawdzić co za nowe fasolki mamy i czułam, że się nie zawiodę :D
    Obiecuję sobie, że gdy położę dziś małego spróbuję cokolwiek nadrobić i poczytać co tam u Was, bo bardzo się stęskniłam. Póki co zauważyłam tylko Resetowego groszka, kreseczke Kaczorki (super!!) no i sprawdziłam, że Yos już tuli na pewno synka (może dokopię się do jakiejś cudnej fotki) :)

reset, Kaczorka, KateHawke, Lunaris, summer86, Anna Stesia, JustynaG, Nadzieja22, Sarna84 lubią tę wiadomość

age.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - u nas też z pierwszym razem łzy szczęścia a teraz uśmiech i "to dobrze" : ) ta wylewność ;)

Lusesita lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - u nas za pierwszym razem też łez nie było :p
    I Reset masz rację - uwinęliśmy się tak szybko, że chyba to do nas nie dociera do końca.. większe emocje odczuwałam, jak na Twój test patrzyłam ;)

A Yose uparcie unika odpowiedzi na temat swojego porodu i Michasia..

Summer - niech mąż nie będzie taki strachliwy ;)

reset, summer86, emi2016, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia piękny kawał Okruszka <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł wieczorkiem!

Bunia- cudne 7 cm człowieka <3 zdrowo rośnij maleństwo <3

Lamka już miałam Cię wywoływać! Napisz co tam u Was słychać, jak się ma Domiś? Jak Ty się czujesz?

Achia to co ja mam powiedzieć z klopsikiem 6100 który wyrasta z ubranek 62 w wieku 2 miesięcy? :P

Melduję że bioderka mamy OK, ortopedycznie w porządku. Fizjoterapeuta niestety potwierdził moje podejrzenie że Staś zbyt mocno napięty :( powtórka z Franka. Ma też tendencje do lewej strony i tą spłaszczoną a główkę -pokazała co i jak, kazała kupić poduszkę z dziurkę ( tak jak radziła Fozzie- thx) i będziemy ćwiczyć. Kontrola za 2 miesiące.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia takie dobre informacje to ja lubię :) piękne dzieciątko - aż mi tęskno za tymi zdjęciami z usg

Summer mogłaś go jeszcze trochę wkręcić :) trochę emocji mu nie zaszkodzi :p

Reset to chyba niezbyt pocieszające, ale u nas sex w ciąży to jakaś abstrakcja :))) tzn najpierw miałam plamienie to nie mogliśmy, później moglismy ale się baliśmy, a później praktycznie od 24 tygodnia aż do końca połogu zakaz :O może u Ciebie będzie bardziej optymistycznie ;)

Kaczorka myślę, że jeszcze przyjdzie radość z czasem ;)

Lamka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:39

Kaczorka, Anna Stesia, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po przerwie!

Na początku chciałabym z tego miejsca pogratulować Yos! <3 czekam grzecznie na zdjęcie Michałka! Brawo MAMO!

Reset, Kaczorka - Wam już gratulowalam poza ovu, mnie mniej jednak i tak większość ma mnie za wredna babe, to im nie dam satysfakcji z "pominiecia" Was :D - Gratulacje!
    Reset doczekalas się! Ciągle w Ciebie wierzyłam, teraz już możesz z pełną dumą nosić arbuzową koszulkę i ją czarować, żeby pod koniec ciąży puścić dalej! A ja będę Ciebie wspierała - pijąc arbuzówke! ;)
    Kaczorka - nie mogę się doczekalas przede wszystkim reakcji Alusi jak małe Kaczorzątko pojawi się na świecie! I chciałam powiedzieć, że - dasz radę!

Bunia - śliczny malec, teraz pewnie już się trochę uspokoiłas!

Cabrera, Nowa - widziałam Wasze brzuszki! Czekam na wincyj!

Nadzieja - trochę przez avatar czuję się e-matka chrzestna Twojego Mikołaja - Mikołaj, wychodz już z tego cudownego brzuszka - w domu też będzie fajnie! (ale mu nagdalam, co? :) )

Z migrenowymi koleżankami łącze się w bólu, ciężkie dni dla nas!

Achia - piękna waga Oskara!

Widziałam też zdjęcia Łusi i Agatki! Piękne dziewczyny! <3

Ooo! Flower, Ciebie też tu widziałam! Cieszę się, że "wpadlas", oby częściej!

My w niedzielę się chrzcilismy, niby diabeł wypedzony, ale ksiądz to mi dziecko popsuł, bo budzi się nieco częściej!
    Zostawiam Kluske w chrzcielnym outficie ze starym!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 23:57

Lunaris, veritaserum, Luna1993, Kaczorka, Lena21, emi2016, reset, blue00, pilik, Anna Stesia, moniśka..., Bajkaaa, summer86, Bunia86, Patrycja20, JustynaG, Rucola, Morusek, Cabrera, Nadzieja22, KateHawke, Lusesita, Yoselyn82, sliweczka92 lubią tę wiadomość

‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ