X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kiedyś też czytałam, że skład mleka kobiety w ciąży się zmienia i że wtedy dzieci się same odstawiają ;) Także może Aluśka też stwierdzi, że już starczy?

Też o tym słyszałam. Ale nie wiem czy tego cycocholika to zniechęci.. :p

Śliweczka - no już ma długie :) ale od tyłu jej rosną, więc z przodu aż tak nie widać.

Zamówiliśmy pizzę i tak głodna już jestem a jej nie ma i nie ma.. zupełnie jak tych moich wyników! :P

Bunia - lekarz z pewnością coś zaradzi i wszystko się dobrze skończy :) myślę, że ma doświadczenie z tego typu problemem i wie co robić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 15:48

Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- widzisz,a u mnie nie ma prądu! A chciałam kawę zrobić... :P

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kaczorka. To jest przegięcie tak długo robić tą bete. Teraz wiem że jak bym pracowała w labie, to bym wszystkie bety robiła jako pierwsze ;)

Kaczorka, pilik, mi88 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kaczorka- widzisz,a u mnie nie ma prądu! A chciałam kawę zrobić... :P

Zwiało Wam?
    Bo u nas taki wiatr, że głowy urywa..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, u nas od rana tak wieje, przez to ledwo 40 minut pospacerowałyśmy, bo bałam się dłużej. Wózek mi aż znosiło. Kciuków nie puszczam i odświeżam co chwilę!

Rucola, Ania to jak Lewcio, cycki traktuje zadaniowo, najeść się i pa, jedynie po kąpieli i w nocy jakoś bardziej się wczuwa ;)

Agulineczka, daj znać po wizycie. Trzymam kciuki, żeby nie było to nic poważnego.

KateHawke, gdy Ania zaczęła przyjmować pozycję czworaczą, czyli ok. 6 m-ca przenieśliśmy ją z dostawki do łóżeczka już z obniżonym materacem. Teraz gdy zaczęła stawać, daliśmy materac na najniższy poziom.

Mąż mnie dziś zaskoczył, zamiast być w pracy do 20 wziął dziś wolne i spędza dzień ze swoimi kobietami :) Powiedział też, że musimy raz jeszcze przemyśleć oboje temat drugiego dziecka i przedyskutować za i przeciw. Zaskoczył mnie tym strasznie i sama już nie wiem co robić.

Kaczorka, reset, KateHawke, Lena21, sliweczka92, Achia, Jeżowa, veritaserum, Cabrera, Lusesita, Bunia86, Bajkaaa, Anna Stesia, pilik, Aga9090, Luna1993, Minnie89, JustynaG, Rucola, Morusek, emi2016, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka słodko Alusia wygląda. Obawiam się że moja Ania będzie identyczna. Teraz też jest z niej ogromny cycoholik. Spedzilaby przy nim 24 na dobę mam wrażenie ;D a no i życzę smacznej pizzy ;)

Summer no widzisz. Nawet własny mąż potrafi zaskoczyć :) i dobrze ! Temat ważny i wymagający przemyślenia ;)

Agulineczka kciuki. Mam nadzieję że nic powaznego z tego nie wyniknie.

Bunia będzie dobrze ! Leczenie konieczne ale naprawdę nie zamartwiaj się na zapas.

Kaczorka, Bunia86, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - super prezent mąż Wam zrobił :)
    Życzę podjęcia dobrej decyzji <3

Bunia - nie wiem dlaczego ciążowe parametry zawsze na sam koniec są robione..
    Może malka by nam wytłumaczyła?

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Zwiało Wam?
    Bo u nas taki wiatr, że głowy urywa..
    Chyba tak, bo u nas też wieje jak nie wiem.

Summer jak to nie wiesz co zrobić. Pogadać z mężem :) fajnie że to powiedział :)

Ja zamiast kwiatków dostałam ptasie mleczko.w serduszka! Nigdy nie zrzucę tych kg :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:20

Lusesita, summer86, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ooo cóż za zmiana nastawienia eMka. Mam nadzieję że spokojnie sobie to przedyskutujecie i Ania będzie może miała za jakiś czas siostrzyczkę albo braciszka :)

Agulineczka kciuki! ✊✊✊

Bunia dobrze że udało się dodzwonić do lekarza. Życzę szybkiego pozbycia się paskudztwa.

Kaczorka mojego cycoholika to też chyba nic nie zniechęci. Nawet butelki już nie tyka, samo mleko mamy chce. I tylko z piersi, z butelki nawet mojego nie tknie.

summer86, Anna Stesia, Bunia86 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia super, że lekarz szybko Cię jutro przyjmie. Sama nie miałam do czynienia z takimi bakteriami, więc nic nie doradzałam.

Summer super, że mąż przyszedł wcześniej do domu :) no i temat drugiego dziecka! Nie dziwię się, że jesteś zaskoczona. Mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia - cokolwiek by to miało oznaczać.

summer86, Bunia86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, u nas od rana tak wieje, przez to ledwo 40 minut pospacerowałyśmy, bo bałam się dłużej. Wózek mi aż znosiło. Kciuków nie puszczam i odświeżam co chwilę!

Rucola, Ania to jak Lewcio, cycki traktuje zadaniowo, najeść się i pa, jedynie po kąpieli i w nocy jakoś bardziej się wczuwa ;)

Agulineczka, daj znać po wizycie. Trzymam kciuki, żeby nie było to nic poważnego.

KateHawke, gdy Ania zaczęła przyjmować pozycję czworaczą, czyli ok. 6 m-ca przenieśliśmy ją z dostawki do łóżeczka już z obniżonym materacem. Teraz gdy zaczęła stawać, daliśmy materac na najniższy poziom.

Mąż mnie dziś zaskoczył, zamiast być w pracy do 20 wziął dziś wolne i spędza dzień ze swoimi kobietami :) Powiedział też, że musimy raz jeszcze przemyśleć oboje temat drugiego dziecka i przedyskutować za i przeciw. Zaskoczył mnie tym strasznie i sama już nie wiem co robić.
    Rób dzidziusia :D

Anna Stesia, Aga9090, sliweczka92, Bunia86, Rucola, emi2016, Sarna84, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro nie ma prądu, to kiedy powinnam zacząć obawiać się o swoje mleko w zamrażarce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, ja przed ciążą leczyłam właśnie jednym z tych antybiotyków.
    No i tez kojarzę, że u KateKum wyszło zaraz po pozytywnym teście, a jak widać wszystko jest w porządku :)

Generalnie bakteria jest dość groźna , ale leczenie jest z reguły dość sprawne (i zawsze odbywa się u obojga). Także na spokojnie czekaj do jutrzejszej wizyty :)

Summer, cudowny prezent (wspólny czas <3). Również życzę podjęcia dobrej dla Was decyzji :)

Edit. Kaczorka, Alusia jest do schrupania <3 no i trzymam kciuki za wyniki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:33

Kaczorka, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ja przed ciaza mialam pierw doxycykline a za 2 razem mialam doxycykline i azytromcyne.

Kaczorka, ale Alusia jest slodka, :) kciuki dalej trzymam!! :)

Summer super ze mezowi udalo sie wyjsc szybciej zeb byc z wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:35

Kaczorka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mam nadzieję że mąż chce tym powiedzieć że będzie rodzeństwo dla Ani <3

Kaczorka gdzie te wyniki :) :) :)

Agulineczka jestem pewna że to nic złego oby lekarz uspokoil Cię

U nas taki wiart masakra ale słońce piękne a teraz mają być kiepskie dni to spędziliśmy dużo czasu na spacerze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tym z Was, które obchodzą Dzień Kobiet przesyłamy z moim małym mężczyzną moc uścisków!

Kaczorka, czekam w napięciu na cudną betę! Alusia też cycomaniak jak moje pacholę! Może jeśli wszystko będzie w porządku z ciążą uda Ci sie karmić a potem wrzucić tandem? To może być niesamowite doświadczenie!

Agulineczka, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku, daj znać.

Summer, niezły prezent od męża :-)

Bajeczko, emek się postarał! Chyba bardzo chciał Ci zrobić przyjemność, pamiętaj o tej chwili, kiedy znów Cię rozczaruje. Mówię poważnie, bo to pomaga laskawszym okiem patrzeć naszych małżonków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:57

Kaczorka, Bajkaaa, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam spacerkiem od alergologa,zajęło mi to dwie godziny.U nas też mocno wieje,ale mimo to ciepło jest.Co do wizyty:dr się pytała na jakiej podstawie przepisano małemu Bebilon Pepti skoro nie ma stwierdzonej alergii na białko mleka krowiego,no to jej wytłumaczyłam ;) .Co do zmian skórnych,przepisała krem Pimafucort,przypuszczam,że to steryd,a na główkę oliwkę Linomag.Testy z krwi najwcześniej w 6mż,także zapisani jesteśmy już na kolejną wizytę.Dostaliśmy też zaświadczenie dla pediatry na zniżkę na mleko.Kupiłam też już poza tymi wszystkimi zleconymi krem Mediderm,z racji,że na grupie wsparcia fb bardzo dobrze o nim prawią ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, na pewno pimafucort? To nie jest maść na grzybka? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Blue, na pewno pimafucort? To nie jest maść na grzybka? :D
    Pimafucin! :D

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki!

12dpo:
    Beta - 98
    Progesteron - 20.1

W poprzedniej ciąży miałam niemal identyczne wyniki 13dpo i było ok.

Anna Stesia, Yoselyn82, Jeżowa, Luna1993, Bajkaaa, KateHawke, summer86, pilik, Aga9090, moniśka..., Cabrera, Achia, blue00, Lena21, Bunia86, Minnie89, Lusesita, Karma88, JustynaG, reset, Morusek, Patrycja20, Rucola, nowa na dzielni, mi88, veritaserum, emi2016, Fozzie Bear, Barbarka1984, Sarna84, Lunaris, Jadranka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3059 3060 3061 3062 3063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ