X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Czy to możliwe że u nas zbliża się/ trwa kolejny skok? Oskar jak zasypia MUSI mieć cycka w buzi. Nawet jak go noszę, oczy mu się kleją ,to płacze i szuka. Jak tylko dostanie pierś, zasypia w sekundę.i nie, że płakał już długo czy coś. Nie, noszony tylko przez chwilkę. Cycek i dziecka nie ma. Wcześniej tak nie było.
    Achia u mnie to samo*, więc albo to chemtrails, albo skok ;)

*Z różnicą cycek - smoczek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:21

Achia lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziewczynki przesłodkie ! <3
    Reset mi mdłości również zaczęły się jakoś po 7 tc :) także jeszcze wszystko przed Tobą :)

Mnie tez coś zaczyna brać kuźwa Olivier znowu zakatarzony, emek tez ... tragedia

Edit: a chłop znosi to najgorzej :D wiadomo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:25

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa bardzo mi przykro, że tak sie u taty ułożyło, mam nadzieję że kolejne badania będą optymistyczne. Musicie teraz być wsparciem dla taty.

Luna córeczki masz cudowne.

Ibishka daj znać jak Gabi się miewa.

Ja 2 dni temu wróciłam do domu bo mój musiał wyjechać, wrócił w nocy także dzisiaj czeka nas poważna rozmowa. Trzymajcie kciuki, żeby dotarło do niego co może stracić.

Kaczorka, Luna1993, Aga9090, Lusesita, veritaserum, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska to trzymam kciuki

Patrycja zdrówka dla was

Moje dziecko już po kąpieli hehe ale przynajmniej jelita wyczyscila hehe

sliweczka92, Patrycja20, moniśka..., Lusesita, veritaserum, summer86 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Achia u mnie to samo*, więc albo to chemtrails, albo skok ;)

*Z różnicą cycek - smoczek :D

Próbowałam mu dać smoczka - nie ma mowy :p

Moniśka- kciuki za rozmowę!

• mi88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, kciuki!

Achia, to w sumie super, że tak łatwo możesz uśpić Oskara :) Bralabym taki skok w ciemno :D

Dziś sobie przypomniałam, jak przez pierwsze miesiące zdarzyło się kilka takich dni, że Zosia od rana do wieczora leżała mi na rękach na kanapie, budząc się tylko na jedzenie. Uwielbiałam te dni, bo nie było tego wiecznego noszenia/bujania/marudzenia! Jedynym problemem było wyjście do łazienki, bo czasem się budziła, kiedy tam z nią szłam :D

Achia lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik widziałam Twoje nosidełka i są boskie! <3 warto było siedzieć do 1 w nocy, są naprawdę super :)

Moniska z całych sił trzymam kciuki zeby rozmowa dała wyjaśnienie Waszych problemów, a Twojemu emkowi daje wirtualnego kopa w dupę żeby się ogarnął

Bajka dziś się wybierzecie na spacer nową furą czy pogoda nie sprzyja?

Jezusie jeśli przestanę się odzywać to znaczy ze mnie zamknęli na oddziale zamkniętym, dziecko niewyspane+chore+marudne+wredne z natury+ w okresie buntu... Zamiast porannej kawy chyba sobie poleje wódki :P

Patrycja zdrowia dla Was ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:57

-Mamunia-, Patrycja20, Bajkaaa, pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u Nas od wczoraj to samo. Niby twardy sen a pierdniecie muchy potrafi go obudzić. Ale ja lubie ten stan. 😁

Monisia trzymam kciuki

Lunka dziewczynki słitaśne ❤

Reset życze Tobie aby jednak obeszło się bez mdłości. 😘

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Jeżuś, trzymaj się. Trzymam kciuki za Twojego tatę.

Reset <3 Ja tam myślę, że jeszcze Cię mdłości dopadną :P

A my mamy dziś o 13 szczepienie. W połączeniu z trudną kupą i ogólną marudnością dziecka i nerwami o sis składa się to na ciężki dzień. Ale damy radę, bo przecież zaraz wiosna i jest na co się cieszyć.

Miłego i spokojnego dnia!

reset, -Mamunia-, sliweczka92 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jezusie jeśli przestanę się odzywać to znaczy ze mnie zamknęli na oddziale zamkniętym, dziecko niewyspane+chore+marudne+wredne z natury+ w okresie buntu... Zamiast porannej kawy chyba sobie poleje wódki :P

Gdyby nie ciąża to bym polała sobie wódki w pracy! Kochana, zapamiętaj sobie największą mądrość zawodową w świecie prawniczym: największym wrogiem prawnika jest Twój własny klient! (a na sali sądowej dodaj do tego jeszcze: własny świadek).
    Wczoraj wymyśliłam jak Klientowi uratować 200 tyś i tyłek przed audytorami za niegospodarność, a dziś klient wysłał maila do drugiej strony umowy, w której przeprasza, że my się z niej wycofujemy. Tylko, cholera, cały myk polegał na tym, że to tamci się mieli wycofać i tak wczoraj prowadziłam rozmowy. Dobrze, że nie mam dostępu do broni, bo nie ręczę!

Idę po coś słodkiego, skoro wódki nie mogę! :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

My mieliśmy na weekend pojechać spotkać się że znajomymi (zorganizowany wypad na ponad 20 osób, tylko my z dzieckiem, Bo reszta jeszcze nie posiada), ale jak zobaczyliśmy ten napięty grafik prób (mieliśmy tam zaśpiewać koncert), to postanowiliśmy zrezygnować. Myśleliśmy, że będzie to taki luźny weekend, gry, zabawy, ploteczki, spacerki... no trudno. Zorganizujemy sobie coś na miejscu. Zwłaszcza, że niedziela ma być piękna podobno. :)

Luna, Twoje córeczki są śliczne. Slemy buziaczki! <3
    Dla Ciebie dużo zdrówka.

Patrycja, Tobie też zdrowia i cierpliwości do Twoich Chłopaków. Oni chorobę znoszą najgorzej. :P

Jezowa, jestem z Tobą. Trzymam kciuki, żeby przy następnym badania okazało się, że jest lepiej niż mysleliscie.

Moniska, mam nadzieję, że do Twojego Chłopa w końcu dotrze, kto jest dla niego najważniejszy.

Patrycja20, Luna1993, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dużo cierpliwości Ci życzę :) :)
    Reset Tobie również :)

A co do mnie... To pogoda taka że jeśli pójdę na spacer to starym wózkiem a tak z innej beczki to przeraża mnie wizja sprzedaży wózka, ja jestem cienki bolek i nie lubię nic sprzedawać najchętniej bym go zostawiła ale po co? No i fajnie by było jakąś kasę za niego wziąść, ehh te moje problemy :) codzień to lepsze, chyba ta pogoda tak mnie demotywuje do wszystkiego... A patrzac na prognozy długoterminowe niepoparawia mi się nastrój :(

reset, Luna1993 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika! własnie miałam pytać czy już coś wiadomo co z sis i malutką! kciuki !

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja Ciebie absolutnie nie chce straszyć ale u mnie właśnie w tych okolicach co jest teraz Oskarek zaczęły się drzemki mej księżniczki tylko z cycem w buzi i trwają do dzisiaj ;p
    Nie wiem jakie te dzieci są mądre czy mają takie czucie czy co bo w dzień nie pozwoli się odłożyć do łóżeczka za nic ale na spanie wieczorne nie ma z tym żadnych problemów i śpi w łóżeczku do jakieś 5 rano. Od 5 znowu włącza się tryb spania przy cycu trwający do 19 ;p

Luna super córeczki ;)

Bajka jak nie planujesz drugiego malucha to ja bym wózek sprzedała ;) zawsze się kasa przyda.

Edit : moja Ania też już po kąpieli strzeliła kupę po 2 dobach co jej się nie zdarzało. Matko i córko jakie to śmierdzące i wielkie !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:29

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wystaw na olx, cena bez negocjacji i nie odpisuj na głupie wiadomości. Madki zaraz by chciały coś ugrać, a najlepiej wziąć za darmo i żebyś Ty im jeszcze 100zl w rękę wcisnela :-)
    Ostatnio wystawiłam 4 butelki Tommee Tippee w tym jedna antykolkowa i kubek niekapek. Wszystko nowe, bo kupiłam zestaw przed porodem ale się nie przydal. Wystawiłam za śmieszne pieniądze, ale oczywiście dostałam wiadomość że może 10zl taniej bym oddała? Pisze że nie. Następna wiadomość od tej osoby, że może 5 zł mniej i koszt wysyłki ja pokryje? Dramat. Już nie odpisałam. Zadzwoniła później jakąś kobitka i wzięła bez marudzenia.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dodałam,że aby zasnąć chce cycka,ale mogę go później odłozyć :) drzemki nadal trwają po 30\40 min

Ps. :))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38eb9663053c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:38

Lusesita, pilik, JustynaG, JustynaG, Bunia86, Luna1993, Karma88 lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita ja jak wystawiam coś na OLX, to hurtem kilka ogłoszeń tylko wtedy, gdy mam więcej sił.
    Najgorsze te wiadomości o treści "?" serio tak trudno napisać pełnym zdaniem?
    albo jak ktoś zadaje pytania, na które odpowiedzi są w treści ogłoszenia
    ludzie wolą pytać niż poświęcić tyle samo czasu na czytanie

Przy ogłoszeniach "za darmo" też mam zawsze miliony pytań o jakość produktu mimo, że wszystko opisane albo widoczne na zdjęciu.

Przy okazji ogłoszeń - to mam info dla dziewczyn w ciąży.
    Będę niedługo wystawiać mój laktator na sprzedaż. W końcu do tego dojrzałam. Nie chcę na OLX, bo chwilowo mam dość tego portalu, poza tym chciałabym, aby sprzęt, dzięki któremu mój maluch jadł super mleczko trafiły w jakieś obce ręce. Nie chcę za niego dużo, bo za całość 200 zł, mimo, że wart jest co najmniej 2 razy tyle.
    Kupowałam go w czerwcu, działa super, jedyne co to według mnie warto sobie dokupić do niego konektory za 200 zł. Moje są sprawne, ale nauczona doświadczeniem wiem, że ten element psuje się najczęściej.
    Z nowymi konektorami całość kosztowałaby 400 zł, a ma się w zasadzie idealny egzemplarz bez wydawania 700 zł.
    Jeśli któraś z Was chciałaby ten sprzęt, to dajcie znać na prv.

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów się nie odniose do wszystkich. U nas też Męża rozłożyło, ale dzielnie to znosi. Boje się tylko żeby Milan nie złapał.

Reset - objawy jeszcze mogą przyjść. U mnie też była tylko senność. Ach, i pewnego ranka obudziłam się z myślą że kabanos moczony w nutelli to jest to!

Patrycja,Luna - zdrowka dla Was!

Nika - kciuki za szczepienia!

Jeżuś - przykro mi że wyniki Taty są kiepskie. Trzymam kciuki za jego zdrowie i tulę Cię mocno! ;*

Patrycja20, Luna1993, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dużo zdrowia i siły dla taty i Ciebie. Bardzo mi przyko :(

Luna dziewczynki wspaniałe :) a Ty zdrowiej

Reset jeszcze wszystko możliwe :) ale z całego serducha Ci życzę, żebyś miała same pozytwne objawy ciąży :)

Lusesita lepiej bym tego nie określiła - uczucie kaca giganta podczas jazdy samochodem gdy się ma chorobę lokomcyjną, dokładnie tak ;)

Moniśka kciuki, oby wszystko poszło po Twojej myśli

A z tymi mdłościami i inteligencją to kto wie, jeżeli dalej tak będzie, to może mój Bąbel sam sobie obliczy te punkty w skali apgar jak się urodzi :D i zapisze je na kartce :P

U mnie ta ureaplazma jednak się potwierdziła, jadę do lekarza na 18 po receptę. wiem że trzeba to wyleczyć, ale boję się żaby antybiotyk nie zaszkodził maleństwu. Zastanawia mnie gdzie to mogłam złapać, bo drogą płciową odpada, oboje z emkiem mieliśmy w sierpniu dobre wyniki. Zresztą M pojechał dziś też zrobić to badanie, zobaczymy co wyjdzie u niego, choc pewnie mamy to oboje :/

Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ryzyko spowodowane braniem antybiotyku jest nieporównywalne mniejsze, do nie wyleczenia tego cholerstwa.
    Wiem że masz obawy, ale lekarze wiedzą co robią. Pozbedziesz się tego i będzie ok :-)

pilik, Bunia86, Jeżowa lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 3094 3095 3096 3097 3098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ