X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ale masz taką siateczkę do podglądu?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie na temat takiej zabawki? Babcia dała stówkę i mam kupić coś do grania hahah. Radziłyście że coś na baterie i znalazłam takie coś. Jak myślicie?
    https://allegro.pl/oferta/fisher-price-szczeniaczek-pianinko-malucha-gfk02-7804787072

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka,poprzedni to spacerówka z miękką gondolą.Bardzo mi się podobał,ale był ciężki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80a570a32549.jpg

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Blue myślałam że tylko nosidlo

Rucola tak jest siateczka ale to co innego zajrzeć a co innego patrzeć cały czas ale wiecie dzieci dorastają szybciej niż rodzic jest na to gotowy heeh :)

Widzialyscie jaki piękny fotelik do karmienia kupiła mamaginekolog? Świetny jest wizualnie <3 ale na bank kosztuje krocie

Wklejam wam zdjęcie ze spaceru :) trochę za ciepło ubrana ale boję się że mi ja przewieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:33

Jeżowa, Rucola, Lusesita, sliweczka92, Kaczorka, Achia, pilik, Bunia86, Patrycja20, Cabrera, Yoselyn82, Nadzieja22, Barbarka1984, Lena21 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ciepło, pomimo paskudnej pogody.
    Reset nie wywołuj wilka z lasu. U mnie mdłości też pojawiły się później i marzyłam, żeby szybko przeszły, bo nie potrafię wymiotować.

Lunka dziewczynki jak zwykle urocze. Zdrówka Tobie życzę.

Patrycja dla Was również dużo zdrowia.

Bunia ureaplasma możesz załapać nawet w publicznej toalecie. My od razu braliśmy oboje antybiotyk. Ja dodatkowo miałam globulki dowcipne z antybiotykiem. Na szczęście udało się pozbyć paskudztwa.

Jeżowa pracuje w działce medycznej, głównie w leczeniu bólu nowotworowego, ale częściowo też w onkologii. Jakbyś miała jakieś pytania, to pisz. Może będę mogła jakoś pomóc.

mi88, Patrycja20 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w szkole rodzenia. Został poruszony temat porodu naturalnego na klinikach we Wrocławiu. Podobno od niedawna lekarze wymagają podłączenia do ktg przez praktycznie cały poród. Pewnie chodzi o ich wygodę.
    Przez to poród aktywny prawie nie istnieje. Położone podobno się buntuja, ale jak lekarz zarządzi to dupa.
    Zaczęłam coraz bardziej skłaniać się w kierunku Oleśnica, jeżeli w grę wchodziłby poród siłami natury.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Reset nie wywołuj wilka z lasu. U mnie mdłości też pojawiły się później i marzyłam, żeby szybko przeszły, bo nie potrafię wymiotować.

Ja wiem, że wiele z Was dużo by dało, by tak się czuć na początku. Tylko, że przez brak objawów oraz brak badań czy sikania na testy mam wrażenie, że nie mam żadnej kontroli nad tym i może w ogóle mi się to przyśniło? Przy moich cyklach to nawet brak miesiączki mi nie daje do myślenia, że to może być z powodu ciąż :P

I tak, przeczytałam dziś pierwsze sto ile stron ex testerek i wiem, że wiele z dziewczyn nie miało objawów do 7 tygodnia. No ale... Poza tym ta lektura wcale nie była taka dobra - końcówka 2017 i początek 2018r. to na tym wątku wiele bardzo trudnych chwil. Staram się tłumaczyć sobie, że to statystyka, ale dziś ogólnie jestem przerażona. A że jeszcze jutro robię białko c i s to będę panikować 5 dni w oczekiwaniu na wyniki...

Moje nastroje są skrajne. Wczoraj M. to już planował rodzeństwo dla Pączka (tak, tak... tłumaczę mu, że najpierw połóg, a potem w ogóle możemy mieć dość dzieci jak się trafi high need baby, a ten mi wczoraj pół wieczoru tłumaczył korzyści z małej różnicy wieku;)), pytał, kiedy wybieram się po zakupy ubraniowe (myślałam, że chodzi mu o bodziaki itp., a on pyta o sukienki ciążowe dla mnie... w 5 tygodniu :P) i w sumie sama się w te rozmowy tak wkręciłam, że wieczór był pod znakiem wyprawki, remontu itp. A dziś znów stan pt. zahibernujcie mnie i obudźcie za kilka miesięcy.

Trochę mi przykro, że nie umiem się cieszyć tak w pełni tym czasem... Dobrze, już nie smęcę!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jeszcze chwilka i usłyszysz serduszko i uwierzysz w Pączka! A Twoje nastroje są naturalne w ciąży!
    Wiem, że chciałabyś mieć kontrolę ale niestety, nie że wszystkim się da.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset mam nadzieję że przypinka tylko brak objawów dała podobna ciąże do mojej bo nie życzę Ci tych przygód co ja miałam ale patrz że nie miałam żadnych objawów oprócz braku @a Zosia jest i ma się całkiem nieźle :) ale masz prawo się stresować tylko pamiętaj że nie ma takiego objawu który mówi o prawidłowej ciąży ale uwierz mi w 13tc już będzie dużo lżej na duszy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas to może mało którą z Was dotyczyć, ale jednak kilkoro starszych dzieci mamy (Luna, Blue, Nenusia). Główny Inspektor Sanitarny wycofał musli z serii baby dream z Rossmann.
    https://www.rp.pl/Bezpieczenstwo/303019947-Niebezpieczna-zywnosc-z-Rossmanna---GIS-ostrzega.html

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, u nas to może mało którą z Was dotyczyć, ale jednak kilkoro starszych dzieci mamy (Luna, Blue, Nenusia). Główny Inspektor Sanitarny wycofał musli z serii baby dream z Rossmann.
    https://www.rp.pl/Bezpieczenstwo/303019947-Niebezpieczna-zywnosc-z-Rossmanna---GIS-ostrzega.html
    Czy zostałam wykluczona przez moje słoiki?!

Rucola, Jeżowa, sliweczka92, JustynaG, KateKum lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Czy zostałam wykluczona przez moje słoiki?!

Zapomniałam o Stasiu! Widać zaczyna mi się budyniowy mózg, kalafior w głowie i całe to pregnancy brain!
    No i w takim razie jeszcze Lunaris! I Olivier Patrycji! I Kubuś Moruska. No i Staszek Melevis i już chyba wszystkie dzieci uwzględniłam. Przepraszam, że o Was - niedobra ciotka - zapomniałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 20:05

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kumających brytolski:
    https://youtu.be/fZ_4HEOfUdo
    Uwielbiam go! O dzieciach ma jeszcze fajny skecz People with no kids don't know i jeszcze jeden o Bedtime

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, w takim razie sama znalazłaś pierwszy objaw ciąży :)

Aga9090, reset lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Kum dziękuję za info, ja właśnie wróciłam od lekarza, dostałam antybiotyk Klacid aż 70 tabletek :O i własnie dowcipną nystatynę czy jakoś tak. Ten klacid na początku mam brać 3x2 później 3x1, jakoś dużo to mi się wydaje :/ Doktor jeszcze powiedział, żebym sie spodziewała bólu żołądka i ogólnie złego zamopoczucia po tych leach..

Kaczorka mi na początku ciąży wyskoczyło coś chyba podobnego, na łydkach gównie i jakby z boku kolan. Mam to do dziś, swędzi głównie wieczorami, i czasem jest a czasem tego nie ma. Jak chciałam pokazać lekarzowi to akurat nie było tego ;) miałam w planie wybrać się do dermatologa ale jakoś mi tak zeszło do teraz ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, świetne! :D tak wlaśnie sobie wyobrażam najbliższe 10 lat życia.. dużo melisy popłynie.. i wina ;)

Ania dziś została 1,5 h z moją mamą.. choć 1,5 h to dużo powiedziane, po 40 minutach poszła spać i obudziła się po naszym powrocie mimo, że nie była to pora jej drzemki. Uwaga, zasnęła bez bujania! I ogólnie moja mama była pod wrażeniem jaka jest grzeczna. Nie wiem jak to działa, że dzieci są totalnie inne przy rodzicach niż przy innych ludziach.
    Mój tato za to skomentował to w ten sposób, że Ania stwierdziła, że nie będzie się bawić z babcią i prześpi do powrotu mamusi.

Rucola, czytając arty o nosidłach, kilku doradców polecało Zaffiro Embrace jako tańszego, ale wcale nie gorszego konkurenta Tuli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 20:54

Bajkaaa, JustynaG, Jeżowa, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. wrócił z pracy, żalę mu się, że nie mam żadnych objawów, że Pączek się ze mną nie komunikuje i nie daje znać, że wszytko u niego dobrze. Na co M.:
    - Albo jest małomówny po mnie albo faktycznie siedzą tam skubańce we dwoje i wzajemnie się animują, mając matkę gdzieś ;)

Ten to umie wszystko wytłumaczyć. Aż dziw, że z takim talentem do argumentacji nie jest prawnikiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 21:10

Bajkaaa, Fozzie Bear, JustynaG, Lusesita, summer86, Jeżowa, Rucola, Aga9090, Cabrera, Bunia86, mi88, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żądam głupie pytanie, wózek spacerowy fajny do 1000zl? Nie musi być takie lekki, pytasz bo kurcze może to kupię na chrzest dziecku :) ostatnio coś pisalyscie ale przyznam że nie zapamietalam bo ja miałam swój wymarzony

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia pamietaj o probiotyku.
    Zaopatrz się w dicoflor 60 i bierz 2x dziennie.

Bunia86 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, ja chyba wolalabym dać pieniądze. Co do wózków, każdy ma swoje preferencje i może być ciężko w nie trafić. Chyba że wybierzesz np. 3 wózki i dasz rodzicom do wyboru zanim kupisz.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ