X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, jakie macie łóżeczka turystyczne?
    Szczerze mówiąc nie jestem obeznana w temacie. Co byście mogły polecić?
    my mamy to
    https://4baby.pl/pl/product/moderno/8

jest przewijak, 2 poziomy, kieszenie :) stabilne, nie chwieje się, tylko Oskar i tak śpi ze mną ;p ale na drzemki już kładę go do łóżeczka :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset u mnie w 6+0 zarodek miał tyle samo :) też dostałam duphaston mimo ładnego proga. Piękny dzidziutek:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:

Czy ktoras z Was ma kontakt z Nową? Martwię sie

Tez nie mogę przestać o niej myśleć :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dobrze, że rozmowa łagodnie przebiegła a co do tego gnojka to szkoda słów, oby karma wróciła do niego.
    Reset ❤️ rośnijcie zdrowo.
    Malka, Leon zaczął raczkować przed 10 miesiącem a siadał samodzielnie ok 9 miesiąca, starszak też siadał jak miał 9 miesięcy a raczkował przed 11 miesiącem.
    Justyna ja mam łóżeczko jeszcze po starszaku, caretero 2 poziomowe, mam też po siostrzeńcu jakiś stary model i gdyby nie to ze siateczka jest juz dziurawa to byłoby niczego sobie.
    A ja się wkurzyłam, byłam umówiona na oglądanie wózka, rano z babką gadałam i potwierdzałam, pyta się mnie czy napewno wózek biorę, to tłumaczę jej (kolejny raz) że najpierw muszę go zobaczyć na żywo. Wlokę się z Leonem do miejscowości obok a ta mi mówi że wózek sprzedała godzinę temu, skoro ja zdecydowana nie byłam... Tylko zapomniała mnie o tym powiadomić. Wycieczkę z dzieckiem sobie zrobiłam bez celu.

malka lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa bardzo się cieszę że rozmowa poszła pomyślnie. Na szczęście masz jeszcze trochę czasu by zastanowić się co dalej :) na pewno podejmiesz dobra decyzję :)

Achia piękna bransoletka :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Rucola , a mnie irytuje wpadanie ze skrajności w skrajność. Jedne położone dawałyby każdemu dziecku mm, a drugie - wywierały stres i presję kp. A tak naprawdę, gdzie troska o matkę i dziecko i indywidualne podejście?

Choć oczywiście, zgadzam się z Tobą, że chęć szybszego wyjścia ze szpitala nie powinna być podstawą do podania mm. Ale jeśli dziecko, przystawiane do piersi - nadal jest głodne bo mleka brakuje, to nie widzę innej opcji jak dokarmianie.
    pewnie, ze tak ale tak jak pisałam wczesniej są metody/systemy (choćby SNS albo sonda o której pisze Aicha) które wspomagają laktację a nie ją zastępują, a do tego powinni być doradcy laktacyjni na stałe a nie z doskoku. zamiast tego jest gotowa buteleczka. Sama dostałam opier**l że moje dziecko płacze bo na pewno jest głodne a ja mu kropelki mm daję zamiast wsadzić flachę w dzioba. Mi ta polityka nie odpowiada i myślę, ze w przeciągu kilku,kilkunastu lat się to zmieni :) A co do skrajności to się z Tobą w 100% zgadzam. Wszystko powinno być dostępne, ale nie wciskane.
    My mamy łóżeczko CARETERO basic plus z podwieszaną podłogą, ale w tym wieku Lewka brałabym już takie z niską podłogą i one są dużo tańsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 19:16

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, to okragłe to chyba pęcherzyk żółtkowy, co? a zarodeczek to ten u góry :) Piękny Pączuś <3
    Jezowa fajnie że ogólnie rozmowa przebiegła pozytywnie, szkoda tylko że masz do czynienia z takimi szumowinami :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Tez nie mogę przestać o niej myśleć :(

Tez się bardzo martwię...szczerze mówiąc nie mogę dojść do siebie po tej wiadomości...to tak bardzo niesprawiedliwe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset gratuluję !! Bardzo się cieszę.
    Jeżowa cieszę się że rozmowa nie była taka zła i przebiegła jak chciałaś . A na takie szumowiny brak słów !
    Justyna my mamy zwykle chyba kinderkraft. Jeden poziom kosztowało chyba 180 zł. Generalnie polecam. Póki co kossystam Z niego u rodziców.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a Ty już zastanawiałaś się gdzie będziesz rodzić ? czy za bardzo wybiegam w przyszłość ? ;)

Co do poronień to ja za każdym razem czuję ból jakbym to ja straciła maleństwo. Pamiętam to doskonale i nigdy nie zapomnę. Te dzieciaczki nie powinny odchodzić :( ale nawet już nie próbuje tego zrozumieć...

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej bajki, kiedy zaczełyście podawać dzieciom nabiał? Mam na myśli jogurt naturalny np

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 19:54

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie uśpiłam Zośkę i puściłam jej szum, żeby ją jak najdłużej w tym śnie utrzymać. Emek wraca za dwie godziny, a ja muszę choć chwilę odpocząć.

Też myślę dziś ciągle o Nowej i o tym, jak kiedyś pisała, że przez pierwsze tygodnie się nie bała, a dopiero od któregoś zaczęła panikować... Może wyczuła to, co się stało :(

Reset, jak już ochłoniesz, opisz nam tu swoją wizytę. Jestem bardzo ciekawa, jak Zarotyński podszedł do Twojej ciąży. Rozmawiałaś z nim o mutacjach?
    Planuję się do niego wybrać latem ocenić bliznę w kontekście dalszych starań. Wiem, że on jest dość ostrożny - koleżance odradzał lot do Stanów w drugim trymestrze. Dlatego trochę się boję, co mi powie. No i jestem ciekawa, jak podchodzi do mutacji, gdybym kiedyś miała u niego prowadzić ciążę.

A odnośnie spanikowanego emka - mój powiedział, że już nigdy w życiu mnie nie puści mnie do niego samej na wizytę ;) W trzecim trymestrze Zarot wepchnął mnie między pacjentkami na szybkie, darmowe usg - mielismy sprawdzić, czy parametr, który był na granicy, po dwóch tygodniach tej granicy nie przekroczył.
    Mój emek stwierdził, że w takiej sytuacji nie będzie się pchał do gabinetu, tylko te parę minut poczeka na korytarzu, żeby nie zawadzać.
    Wyszłam po 20 minutach do bladego, spanikowanego emka, który w myślach odmawiał już dwudziestą zdrowaśkę :D Bo zamiast szybkiego zerknięcia, Zarot przez większość wizyty szukał jakiegoś fajnego ujęcia 3D buzi dzidziusia - stwierdził, że ładnie się ułożyl, to mi zrobi dodatkowe na pamiątkę :D

A i coś mi się wydaje, że jak Pączek okaże się dziewczynką, będziecie o nim nadal mówić w formie męskiej :D My do tej pory na Zośkę mówimy "on", bo od początku była Bobosiem :D

Jeżowa, uhh, współczuję żonie tego debila.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potem się do Was szerzej odniosę, będę opowiadać wrażenia z wizyty, klnąć na receptę bez refundacji, dziękować za wszystkie ciepłe słowa (szaleństwem jest to, co zrobiłyście i w oczekiwaniu, i potem <3 - nawet M. patrzył na to i pytał, o co chodzi?), ale powiedzcie mi dwie rzeczy- czy odzywała się Nowa albo czy ktoś ma z nią jakiś kontakt oraz czy ktoś widział Kaczorkę. Radość radością, ale coś martwi mnie brak wieści od dziewczyn...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny z innej bajki, kiedy zaczełyście podawać dzieciom nabiał? Mam na myśli jogurt naturalny np
    Po 6 miesiącu można ją dałam tylko roślinny bo u nas bmk

Rucola lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś co chwilę myślę o Nowej.

Justyna, nie pomogę, bo nie mamy turystycznego. Ocenimy po pierwszym wyjeździe czy warto kupować.

Rucola, ja zwlekałam trochę z podaniem nabiału. Jogurt pierwszy raz dałam jakoś miesiąc temu. Nic się nie działo, więc podaję dalej i doszły jeszcze twarożki. Z tym że Ania zjada mikro ilości.

Malka, gdzieś czytałam, że do 10 m-ca dziecko ma czas z siadaniem. To chyba tu było: http://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/11/6-miesiecy-i-nie-siedzi/

Rucola, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset obie się nie odzywały

Nowa moze potrzebuje czasu, myślę że jak będzie mogła to napisze. Myślę o niej cały czas, to jest takie niesprawiedliwe :(

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja podałam jogurt jak Leon miał 8 miesięcy, mówią że od 6 można, ale ja wolałam poczekać, Starszak ma uczulenie więc bałam się że Leoś też, ale jest ok.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Cabrera a Ty już zastanawiałaś się gdzie będziesz rodzić ? czy za bardzo wybiegam w przyszłość ? ;)

Co do poronień to ja za każdym razem czuję ból jakbym to ja straciła maleństwo. Pamiętam to doskonale i nigdy nie zapomnę. Te dzieciaczki nie powinny odchodzić :( ale nawet już nie próbuje tego zrozumieć...

Na razie staram się myśleć tylko do poniedziałku, czyli do kolejnej wizyty...
    Dotychczas z każdym „problemem” ladowalam na Polnej, tam tez pracuje mój znajomy lekarz, wiec pewnie ewentualny poród byłby właśnie tam...
    Ale obecnie naprawdę ciężko mi o tym myśleć...

• reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- przypuszczam, że Nowa musi się oswoić (? - bo przecież nie pogodzić) z tym wszystkim, ale gdzieś w głębi duszy liczyłam, że może wczorajsza diagnoza okaże się błędna.
    Natomiast milczenie Kaczorki martwi mnie o tyle, że nie znam jego powodu...

No i doświadczenie Nowej tkwi we mnie na tyle, że już umówiłam usg na przyszły tydzień, mimo że dr Zarotyński kazał przyjść za miesiąc.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do karmienia - myślę tak, jak Justyna. Ja musiałam walczyć w szpitalu z położnymi o kp, muszę do tej pory słuchać narzekań jednej z lekarek Zosi, a Luna usłyszała w szpitalu wiele niemiłych słów od lekarza i pewnie nie było to jej jedyne przykre doświadczenie związane z karmieniem.
    Jednego możemy być pewne - niezależnie od decyzji zawsze znajdzie się ktoś, komu nie spodobają się nasze wybory i będzie uzurpował sobie prawo do pouczania nas.

Każdy rodzic powinien postępować tak, jak czuje. I szczerze mówiąc, rozumiem kobiety, które uważają, że laktoterror jest powszechny. Są sytuacje, w których ktoś chce karmić, ale się nie udaje. Jest mu przykro, ale się z tym oswaja i jest nawet ok. Ale co kilka dni gdzieś widzi jakąś informację na temat wyższości kp nad mm, która przypomina mu o tym wszystkim i męczy psychicznie.
    Ja otwarcie przyznaję się, że cały czas mam taki irracjonalny problem z moją cesarką - i gdyby o wyższości sn nad cc było wszędzie tyle, co o kp/mm, pewnie ryczałabym co kilka dni.

Swoją drogą - a co, jeśli ktoś został kiedyś zgwałcony, nie czuje się dobrze ze swoim ciałem i dlatego nie czuje się na siłach, by karmić swoje dziecko? Nie mówię, że to standardowa sytuacja, ale choćby dla tego jednego przypadku na milion można sobie darować przepychanki odnośnie karmienia - ZAWSZE, niezależnie od tego, co nam się wydaje, niezależnie od powodu, dla którego ktoś nie chce karmić, niezależnie od tego, czy próbował, czy to decyzja zwiazana z jego doświadczeniami, otoczeniem, w jakim się wychował, środowiskiem, w jakim żyje.

Luna1993, Bajkaaa, pilik, Achia, summer86, Siwulec, Aga9090, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 3114 3115 3116 3117 3118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ