X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, jakie macie łóżeczka turystyczne?
    Szczerze mówiąc nie jestem obeznana w temacie. Co byście mogły polecić?
    my mamy to
    https://4baby.pl/pl/product/moderno/8

jest przewijak, 2 poziomy, kieszenie :) stabilne, nie chwieje się, tylko Oskar i tak śpi ze mną ;p ale na drzemki już kładę go do łóżeczka :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset u mnie w 6+0 zarodek miał tyle samo :) też dostałam duphaston mimo ładnego proga. Piękny dzidziutek:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:

Czy ktoras z Was ma kontakt z Nową? Martwię sie

Tez nie mogę przestać o niej myśleć :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dobrze, że rozmowa łagodnie przebiegła a co do tego gnojka to szkoda słów, oby karma wróciła do niego.
    Reset ❤️ rośnijcie zdrowo.
    Malka, Leon zaczął raczkować przed 10 miesiącem a siadał samodzielnie ok 9 miesiąca, starszak też siadał jak miał 9 miesięcy a raczkował przed 11 miesiącem.
    Justyna ja mam łóżeczko jeszcze po starszaku, caretero 2 poziomowe, mam też po siostrzeńcu jakiś stary model i gdyby nie to ze siateczka jest juz dziurawa to byłoby niczego sobie.
    A ja się wkurzyłam, byłam umówiona na oglądanie wózka, rano z babką gadałam i potwierdzałam, pyta się mnie czy napewno wózek biorę, to tłumaczę jej (kolejny raz) że najpierw muszę go zobaczyć na żywo. Wlokę się z Leonem do miejscowości obok a ta mi mówi że wózek sprzedała godzinę temu, skoro ja zdecydowana nie byłam... Tylko zapomniała mnie o tym powiadomić. Wycieczkę z dzieckiem sobie zrobiłam bez celu.

malka lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa bardzo się cieszę że rozmowa poszła pomyślnie. Na szczęście masz jeszcze trochę czasu by zastanowić się co dalej :) na pewno podejmiesz dobra decyzję :)

Achia piękna bransoletka :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Rucola , a mnie irytuje wpadanie ze skrajności w skrajność. Jedne położone dawałyby każdemu dziecku mm, a drugie - wywierały stres i presję kp. A tak naprawdę, gdzie troska o matkę i dziecko i indywidualne podejście?

Choć oczywiście, zgadzam się z Tobą, że chęć szybszego wyjścia ze szpitala nie powinna być podstawą do podania mm. Ale jeśli dziecko, przystawiane do piersi - nadal jest głodne bo mleka brakuje, to nie widzę innej opcji jak dokarmianie.
    pewnie, ze tak ale tak jak pisałam wczesniej są metody/systemy (choćby SNS albo sonda o której pisze Aicha) które wspomagają laktację a nie ją zastępują, a do tego powinni być doradcy laktacyjni na stałe a nie z doskoku. zamiast tego jest gotowa buteleczka. Sama dostałam opier**l że moje dziecko płacze bo na pewno jest głodne a ja mu kropelki mm daję zamiast wsadzić flachę w dzioba. Mi ta polityka nie odpowiada i myślę, ze w przeciągu kilku,kilkunastu lat się to zmieni :) A co do skrajności to się z Tobą w 100% zgadzam. Wszystko powinno być dostępne, ale nie wciskane.
    My mamy łóżeczko CARETERO basic plus z podwieszaną podłogą, ale w tym wieku Lewka brałabym już takie z niską podłogą i one są dużo tańsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 19:16

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, to okragłe to chyba pęcherzyk żółtkowy, co? a zarodeczek to ten u góry :) Piękny Pączuś <3
    Jezowa fajnie że ogólnie rozmowa przebiegła pozytywnie, szkoda tylko że masz do czynienia z takimi szumowinami :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Tez nie mogę przestać o niej myśleć :(

Tez się bardzo martwię...szczerze mówiąc nie mogę dojść do siebie po tej wiadomości...to tak bardzo niesprawiedliwe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset gratuluję !! Bardzo się cieszę.
    Jeżowa cieszę się że rozmowa nie była taka zła i przebiegła jak chciałaś . A na takie szumowiny brak słów !
    Justyna my mamy zwykle chyba kinderkraft. Jeden poziom kosztowało chyba 180 zł. Generalnie polecam. Póki co kossystam Z niego u rodziców.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a Ty już zastanawiałaś się gdzie będziesz rodzić ? czy za bardzo wybiegam w przyszłość ? ;)

Co do poronień to ja za każdym razem czuję ból jakbym to ja straciła maleństwo. Pamiętam to doskonale i nigdy nie zapomnę. Te dzieciaczki nie powinny odchodzić :( ale nawet już nie próbuje tego zrozumieć...

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej bajki, kiedy zaczełyście podawać dzieciom nabiał? Mam na myśli jogurt naturalny np

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 19:54

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie uśpiłam Zośkę i puściłam jej szum, żeby ją jak najdłużej w tym śnie utrzymać. Emek wraca za dwie godziny, a ja muszę choć chwilę odpocząć.

Też myślę dziś ciągle o Nowej i o tym, jak kiedyś pisała, że przez pierwsze tygodnie się nie bała, a dopiero od któregoś zaczęła panikować... Może wyczuła to, co się stało :(

Reset, jak już ochłoniesz, opisz nam tu swoją wizytę. Jestem bardzo ciekawa, jak Zarotyński podszedł do Twojej ciąży. Rozmawiałaś z nim o mutacjach?
    Planuję się do niego wybrać latem ocenić bliznę w kontekście dalszych starań. Wiem, że on jest dość ostrożny - koleżance odradzał lot do Stanów w drugim trymestrze. Dlatego trochę się boję, co mi powie. No i jestem ciekawa, jak podchodzi do mutacji, gdybym kiedyś miała u niego prowadzić ciążę.

A odnośnie spanikowanego emka - mój powiedział, że już nigdy w życiu mnie nie puści mnie do niego samej na wizytę ;) W trzecim trymestrze Zarot wepchnął mnie między pacjentkami na szybkie, darmowe usg - mielismy sprawdzić, czy parametr, który był na granicy, po dwóch tygodniach tej granicy nie przekroczył.
    Mój emek stwierdził, że w takiej sytuacji nie będzie się pchał do gabinetu, tylko te parę minut poczeka na korytarzu, żeby nie zawadzać.
    Wyszłam po 20 minutach do bladego, spanikowanego emka, który w myślach odmawiał już dwudziestą zdrowaśkę :D Bo zamiast szybkiego zerknięcia, Zarot przez większość wizyty szukał jakiegoś fajnego ujęcia 3D buzi dzidziusia - stwierdził, że ładnie się ułożyl, to mi zrobi dodatkowe na pamiątkę :D

A i coś mi się wydaje, że jak Pączek okaże się dziewczynką, będziecie o nim nadal mówić w formie męskiej :D My do tej pory na Zośkę mówimy "on", bo od początku była Bobosiem :D

Jeżowa, uhh, współczuję żonie tego debila.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potem się do Was szerzej odniosę, będę opowiadać wrażenia z wizyty, klnąć na receptę bez refundacji, dziękować za wszystkie ciepłe słowa (szaleństwem jest to, co zrobiłyście i w oczekiwaniu, i potem <3 - nawet M. patrzył na to i pytał, o co chodzi?), ale powiedzcie mi dwie rzeczy- czy odzywała się Nowa albo czy ktoś ma z nią jakiś kontakt oraz czy ktoś widział Kaczorkę. Radość radością, ale coś martwi mnie brak wieści od dziewczyn...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny z innej bajki, kiedy zaczełyście podawać dzieciom nabiał? Mam na myśli jogurt naturalny np
    Po 6 miesiącu można ją dałam tylko roślinny bo u nas bmk

Rucola lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś co chwilę myślę o Nowej.

Justyna, nie pomogę, bo nie mamy turystycznego. Ocenimy po pierwszym wyjeździe czy warto kupować.

Rucola, ja zwlekałam trochę z podaniem nabiału. Jogurt pierwszy raz dałam jakoś miesiąc temu. Nic się nie działo, więc podaję dalej i doszły jeszcze twarożki. Z tym że Ania zjada mikro ilości.

Malka, gdzieś czytałam, że do 10 m-ca dziecko ma czas z siadaniem. To chyba tu było: http://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/11/6-miesiecy-i-nie-siedzi/

Rucola, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset obie się nie odzywały

Nowa moze potrzebuje czasu, myślę że jak będzie mogła to napisze. Myślę o niej cały czas, to jest takie niesprawiedliwe :(

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja podałam jogurt jak Leon miał 8 miesięcy, mówią że od 6 można, ale ja wolałam poczekać, Starszak ma uczulenie więc bałam się że Leoś też, ale jest ok.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Cabrera a Ty już zastanawiałaś się gdzie będziesz rodzić ? czy za bardzo wybiegam w przyszłość ? ;)

Co do poronień to ja za każdym razem czuję ból jakbym to ja straciła maleństwo. Pamiętam to doskonale i nigdy nie zapomnę. Te dzieciaczki nie powinny odchodzić :( ale nawet już nie próbuje tego zrozumieć...

Na razie staram się myśleć tylko do poniedziałku, czyli do kolejnej wizyty...
    Dotychczas z każdym „problemem” ladowalam na Polnej, tam tez pracuje mój znajomy lekarz, wiec pewnie ewentualny poród byłby właśnie tam...
    Ale obecnie naprawdę ciężko mi o tym myśleć...

• reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- przypuszczam, że Nowa musi się oswoić (? - bo przecież nie pogodzić) z tym wszystkim, ale gdzieś w głębi duszy liczyłam, że może wczorajsza diagnoza okaże się błędna.
    Natomiast milczenie Kaczorki martwi mnie o tyle, że nie znam jego powodu...

No i doświadczenie Nowej tkwi we mnie na tyle, że już umówiłam usg na przyszły tydzień, mimo że dr Zarotyński kazał przyjść za miesiąc.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do karmienia - myślę tak, jak Justyna. Ja musiałam walczyć w szpitalu z położnymi o kp, muszę do tej pory słuchać narzekań jednej z lekarek Zosi, a Luna usłyszała w szpitalu wiele niemiłych słów od lekarza i pewnie nie było to jej jedyne przykre doświadczenie związane z karmieniem.
    Jednego możemy być pewne - niezależnie od decyzji zawsze znajdzie się ktoś, komu nie spodobają się nasze wybory i będzie uzurpował sobie prawo do pouczania nas.

Każdy rodzic powinien postępować tak, jak czuje. I szczerze mówiąc, rozumiem kobiety, które uważają, że laktoterror jest powszechny. Są sytuacje, w których ktoś chce karmić, ale się nie udaje. Jest mu przykro, ale się z tym oswaja i jest nawet ok. Ale co kilka dni gdzieś widzi jakąś informację na temat wyższości kp nad mm, która przypomina mu o tym wszystkim i męczy psychicznie.
    Ja otwarcie przyznaję się, że cały czas mam taki irracjonalny problem z moją cesarką - i gdyby o wyższości sn nad cc było wszędzie tyle, co o kp/mm, pewnie ryczałabym co kilka dni.

Swoją drogą - a co, jeśli ktoś został kiedyś zgwałcony, nie czuje się dobrze ze swoim ciałem i dlatego nie czuje się na siłach, by karmić swoje dziecko? Nie mówię, że to standardowa sytuacja, ale choćby dla tego jednego przypadku na milion można sobie darować przepychanki odnośnie karmienia - ZAWSZE, niezależnie od tego, co nam się wydaje, niezależnie od powodu, dla którego ktoś nie chce karmić, niezależnie od tego, czy próbował, czy to decyzja zwiazana z jego doświadczeniami, otoczeniem, w jakim się wychował, środowiskiem, w jakim żyje.

Luna1993, Bajkaaa, pilik, Achia, summer86, Siwulec, Aga9090, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 3114 3115 3116 3117 3118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ