X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, u nas pierwsza drzemka jest nadal 2,5-3h po wstaniu (pobudka między 6 a 7), ale na drugą idziemy koło 14 razem i wtedy najczęściej trwa 1,5 h.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia - super brzusio! Taki "chłopczykowy" ;)

Justyna - chyba mamy podobne dylematy odnośnie diety dzieci. Też mam wrażenie, że nie do końca robię to dobrze i jedzenie jest mało urozmaicone.
    Ale może jak zacznę prowadzić swój dom, to będę ustalać kuchnię i dania po swojemu. Teraz u mamy nie chce mi się wcinać.. ;) zwłaszcza, że moja miłość do gotowania jednak wielka nie jest :p

A tymczasem odliczam już godziny do 16:30, bo wtedy mąż już będzie w domu i będzie miał 4 dni wolnego.
    Aluśka aktualnie ma drzemkę a ja się męczę niemiłosiernie siedząc obok. Ból głowy i mdłości oddam pilnie w dobre ręce!!

Veritaserum - a u Was te dwie drzemki to długie są? U nas było tak, że pierwsza przypadała w godzinach przedpołudniowych, a druga po południu. Może faktycznie trzeba by było Anulkę przeciągnąć.

Bunia86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia piękny bębenek <3 rośnij okrąglutka :)

Achia my właśnie próbujemy wynegocjować z Babcią weekend dla siebie: Franek jedzie do swojego taty, gdyby Babcia była chętna zostać ze Stasiem to my uciekamy na jakiś weekend SPA :D już oferty przegladam choć nie wiem jeszcze czy dostaniemy zielone światło. To tak w temacie "randek z mężem"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 12:42

Bunia86, Patrycja20, Madzik34 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka masz jakieś przeczucia co do płci drugiego dziecka?:)

age.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    A, jeszcze miałam napisać, Madzik, czy na brodawce widzisz może, że w szczelinie zbiera się coś źółtego? Bo może trzeba by włączyć jakiś miejscowy antybiotyk (ja miałam mupirox).

Anna Stesia dopiero znowu po przerwie ogarniam forum..nie jestem na biezaco.dziekuje,ze pytasz!
    Odnosnie brodawki to teraz jest troche lepiej i nie widze nic zoltego,ale faktycznie cos bylo.
    Na razie przyszly te kompresy nursicare i od wczoraj testuje.zobaczymy jak pojdzie.
    A mupirox mam w domu.nie wiedzialam,ze mozna go stosowac na brodawki.super!

Ps.ide nadrabiac kilka stron.

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Kaczorka masz jakieś przeczucia co do płci drugiego dziecka?:)

Jak powiem, że na chłopca, to na bank będzie dziewczynka :p
    Czuję się trochę gorzej niż w pierwszej ciąży (wtedy nie bolała mnie tak głowa) i mega mi się cera popsuła. Nawet na szyi mi krosty wyskakują!

Ktoś mówił kiedyś, że na syna jadł serki homogenizowane i banany - tylko to mi wchodzi na śniadanie ;)

No ale wiadomo, że to takie wróżenie z fusów ;)

Lunaris - to kciuki, żeby babcia się Stasiem zaopiekowała :)

Lunaris, JuicyB lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, cudowny brzusio, ja też już taki chcę <3

Reset i Kaczorka - trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, już nie mogę doczekać się zdjęć Waszych maluchów :)

reset, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- mi wchodziły tylko kanapki z białym twarożkiem i pomidorkiem ;) ale też cera na początku się popsuła!

Mam dZis dzień lenia.. Oskar wstał o 5(!) Ok 6 zasnął na 50min i do tej pory już 2 drzemki wjechały. Na drugą poszłam z nim. chyba niebawem wyjdziemy na spacer, bo w domu się okocę...i po jakąś kawę wejdę!a my dziś sami all day,Mąż wróci jak będziemy spać. Więc dziś sama wykąpie tego szkraba. A jutro szczepienie..

Lunaris- kciuki żeby wypad doszedł do skutku!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze brak u nas regularnosci nawet z długością ale jakbym miała uśrednić to śpi po 1h zazwyczaj. Czasami 1,5 h ta druga. Tylko ten czas po 1 drzemce też nie wytrzymuje dłużej niż 3h i zazwyczaj idąc spać od 9-10 i od 13-14 nie wytrzymuje do wieczora i jest przemęczona. No nic może będzie lepiej

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów bunie wyobrażalam sobie jako blondynę hii cudowny brzusio aż się tęskni za takim :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 12:53

Bunia86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie randek to nam się zbliża rocznica :) Marzy mi się jakieś spa, no ale w ciąży to chyba nie można, poza tym ja nigdy w takim miejscu nie byłam :D Nawet nie wiem co tam robią, ale brzmi super :D

W tamacie jedzenia - ja to mam wrażenie że już na większość rzeczy nigdy nie spojrzę :P, Szukam właśnie przepisów na jakieś przekąski i śniadania, które nie są kanapką ;)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia piękny brzuszek!!!! ja tam nie wiem jaki jest chłopczykowy a jaki dziewczyński, ale ja z Lewkiem miałam zupełnie inny :) Mi się wydaje, ze kształt brzucha zależy przede wszystkim od położenia łożyska.
    Lunaris trzymam kciuki, żeby babcia się zgodziła!!!
    Summer, dziękuję, nawet nie wiedziałam że dzieci jakoś to tak przechodza ;)
    Veritaserum u nas drzemki to kwestia losowa, ale taka prawda, ze dotychczas zazwyczaj były 3 ale zdarzały się dni, ze były 2. Ja mojego dziecia nie jestem w stanie uporządkować, bo sama jestem mało uporządkowana ;) Dzis obudził się po 6tej, pierwsza półgodzinna drzemka była koło 9.30 a teraz padl mi z marudzenia o 13. Wysprzątałam kuchnię chociaż i gotuje obiad ;) jesli faktycznie przejdzie na 2 drzemki to z drugą drzemką będę musiała Go przeciągać do 2-3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 13:33

Lunaris, veritaserum lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie przez pierwsze tygodnie tylko pomidorki cherry i owoce wchodziły dość znośnie
    po wszystkim miałam ciągłe nudności, ale przy owocach było to do zniesienia :)

Rucola my powoli przechodzimy z 2ch drzemek do 1 i też główkuję jak to tak bezboleśnie ogarnąć.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to nikt na początku niej jadł smalcu, ogorków kiszonych i śledzi? :D do tej pory mnie od śledzi odrzuca.

Ale dzis ogladałam gazetkę z Lidla i patrzę a tam lody Roller, poczułam sie jak prawie rok temu gdy na zgagę jadłam na przemian te lody i kaktusy ;)

Lunaris, Achia, Jeżowa, Rucola, -Mamunia-, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola i Veritaserum dołączamy z Florkiem do tych drzemkowych problemów.... Chyba czas na przejście na dwie drzemki... Choć podobnie jak u Veritaserum włącza się jeczybuła ze zmęczenia kiedy próbuję go przeciągnąć.... I tak dziś wstał o 5, pierwsza drzemka o 8 trwała 1,15min a druga właśnie trwa. Tzn dosypiam go,bo obudził się po pół h i płakał. Wjechał cyc i bujanie i liczę,że zaśnie jeszcze.... Bo pewnie na trzecią drzemke nie da się położyć....

Bunia cudny brzuś <3

Co do początków ciąży i płci. U mnie zupełnie inny początek, a dwóch chłopów ;)
    Jak ktoś sprzedaje przepis na dziewczynkę to chętnie przygarnę :D
    W ciąży z Tymkiem do 5 msc wchodziło mi tylko kiwi :P chyba, że w nocy to mogłam jeść wszystko :D z Florkiem nic mi nie podchodziło... I wyglądałam jak pasztet! Krosty na twarzy, szyi, dekolcie, plecach. Coś okropnego!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po roku ponad jedna drzemka i zazwyczaj jest w godzinach 10-11 i trwa 2h. Czasami śpi 1.5h a czasami zdarzy się, że i 3h, ale to coraz rzadziej.
    Ale Aluśka od urodzenia była jakaś taka regularna - i ze spaniem i z kupą :p

Jutro mam to USG a w ogóle nie czuję żadnych emocji. Bardziej się cieszę, że mąż mnie odciąży przy Aluśce.
    Mam nadzieję, że to minie i zacznę w końcu odczuwać pozytywne emocje.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka spokojnie -na emocje będzie czas :) przy pierwszym dzieciaczku mamy za dużo czasu na myślenie a przy kolejnym -szczególnie gdy pierwszy jest mały , nie za wiele. Nie sądzę że leżysz sobie całymi dniami na kanapie patrząc w sufit i myśląc nad tym jak tu nie zwymiotować. Poza tym chyba każda z nas zna ten moment po pozytywnym teście kiedy przychodzą myśli: "o rany! to się dzieje naprawdę" taka chwila paniki. Jak się fasol zacznie wiercić, kręcić i zobaczysz misia haribo to Ci przejdzie ;)
    A Emek kochany że pomaga :)

Co do SPA to ja też nigdy nie byłam na żadnych zabiegach ani na takim weekendzie i dlatego marzy mi się pojechać i zobaczyć jak to jest :D i nawet sobie masaż zafunduje a co!

Uciekam do przedszkola i będę nadrabiać wieczorem, miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:13

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spa polecam, ale jeśli oprócz basenu i saun zamierzacie korzystać z zabiegów, sprawdzcie najpierw opinie na temat ich jakości, bo z tym bywa różnie ;) w hotelach chodzę tylko na masaże ewentualnie maseczki, żadnych poważniejszych zabiegów na twarz bym się nie odważyła.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris z przyjemnością uszyje dla Ciebie taką opaskę <3

U nas trzy drzemki, nie wyobrażam sobie inaczej.
    Ale może dlatego że panienka budzi się od dwóch tygodni jakoś 5-5.30 i pierwsza drzemka musi być 8-8.30, kolejna koło 12 no i potem koło 16.
    Tylko ona mi śpi po 25-30 minut. Wczoraj spała 1,5 godziny to już myśleliśmy że chora jest... ogólnie drzemka 45 minut to rzadka sprawa, pewnie dlatego nie ma opcji póki co zejść na dwie.
    Próbowałam, ale zawsze kończyło się tak że usypiałam na noc a po 30-45 minutach pobudka i przez 2-3 godziny nie spała.

Jezowa polubiłam bo też siębie Bunie jako brunetkę wyobrażałam...!

Lunaris lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)

U mnie i u Tosi wszystko dobrze :) Mąż tylko się w weekend strasznie pochorował :( Ale na szczeście my się uchowałyśmy, a dziś już jest u niego naprawdę dużo lepiej.

Jutro jedziemy na 8.50 na szczepienie. Po poprzednim Tosia miała wieczorem niekończący się krzyk i serce pękało, mam nadzieję, że teraz zniesie to lepiej.

Co do drzemek, to u nas w teorii są trzy, a w praktyce pewniakiem jest tylko ta jedna środkowa - spacerowa.

W wersji idealnej Tosia ma jeszcze jedną drzemkę przedpołudniową i jedną już tak pod wieczór - obie po pół godziny więc krótkie, ale widzę że bardzo jej służą i na pewno ich jeszcze potrzebuje - ma dużo lepszy humor po nich.

Ta spacerowa jest codziennie i ona jest najdłuższa, bo potrafi nawet dwie godziny spać.

No, ale noce ma super, więc wybaczam jej mało spania w dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 16:29

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 3151 3152 3153 3154 3155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ