Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlaczego widząc słowa "żegnamy mleko mamy" uroniłam łzę?
Kaczorka naprawdę próbuje sobie wyobrazić ciążę przy takiej Alusi (która służy mi tutaj jako "lornetka w przyszłość") i zastanawiam się czy wciąż chce dzieci z małą różnicą wieku.
U nas po szczepieniu - jak się okazało jednak było to 6w1, coś pokopałam. Agata zniosła je perfekcyjnie, bez krzyku, bez płaczu. Jestem z niej dumna, a z tej okazji jutro idę jej coś kupić. I za namową Fozzie - sobie także, przecież to ja ją tak dobrze wychowałam, co nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 19:23
Rucola, Fozzie Bear, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Bajka - myślę, że roczne dziecko można zacząć zapoznawać z książeczką. Takie maluchy sporo rozumieją.
A dla mamy nie mam niestety rady.. ja to chyba bym płakała razem z Aluśką, gdyby mi przyszło ją odstawić od cyca.
Ginekolog wspomniała ostatnio, że jedna matka powiedziała jej, że kupiła w aptece jakiś "gorzki paluszek" i sutki nim smarowała i podziałało.
Jeżowa - przede wszystkim gratulacje dla Agatki, że taka dzielna była no i dla Ciebie, że tak pięknie ją "wychowujesz"
A co do drugiej ciąży - nie jest lekko, ale liczę na to, że objawy do 9-10 tygodnia miną i wtedy będzie ok. Bo chyba najgorzej jest przy bólu głowy i nudnościach.
I pocieszam się, że za rok będzie lepiej :pBajkaaa lubi tę wiadomość
-
Bunia - cudny brzuchol!
Powodzenia jutro na wizytach dziewczyny .Kaczorka, Bunia86 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyKaczorka ja czytałam rozne pomysłyk w stylu smarowanie sutka pieprzem , plastry na sutkach i że niby cycus chory. Mi się wydaje że takie dziecko wbrew pozorom dużo rozumie i trzeba rozmawiać , rozmawiać , rozmawiać i łagodnie odstawiać. Wiadomo że płacz , pewnie i histeria ale jakoś.jednak te dzieci się odstawiają. Ja się zastanawiam jak to zrobić w miarę bezboleśnie dla Ani ( jeszcze spory zapas ale już myślę heh)bo wszystko trafi się w jednym czasie : powrót do pracy, żłobek i ewentualne odstawienie. Może być ciężko...
Kciuki dziewczyny za wizyty !
U nas dzisiaj nawet w miarę dzień były 3 drzemki , ta trzecia na spacerze i też jakoś łagodniej zasnęła na noc o 19.20 -
nick nieaktualnyKaczorka! Mój starszak miał taki lęk separacyjny właśnie w tym czasie co teraz Aluśka. Przeszło po jakimś miesiącu, może lepiej. I jak wcześniej nie bardzo reagował na moją nieobecność, tak wtedy nawet do kibla musiałam go brać ze sobą. Cycoholik z niego był straszny, ale odstawienie poszło nam gładko. Z nocnym karmieniem był problem, bo on co rusz wycinał tego cycka. Ale jakoś daliśmy radę. Pociesze Cię! Na grupie na fb wrześniowek było sporo mam kp i WSZYSTKIE dzieciaki same się odstawiły w czasie ciąży mamy!
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Veritaserum - dzieci owszem mądre, ale jak masz do czynienia z cycoholikiem, to może być ciężko wytłumaczyć.
Jak nie chciałam raz czy dwa dać Aluśce cyca, to był płacz, zalewanie łzami i ciągnięcie za bluzkę. Myślę, że takie odstawianie "na siłę" może być przykre i dla mamy i dla dziecka.
Dobrze by było znaleźć jakiś mądry/sprytny sposób, żeby dziecko samo nie chciało już po cyca sięgać.
A powrót do pracy czy pójście do żłobka wcale nie oznacza końca KP są przecież wieczory i noce -
Lena21 wrote:Ja przez całą ciąże jadłam płatki z mlekiem przez całe życie tyle nie zjadłam co w ciąży
Bunia brzuszek śliczny ! A jak tam wyniki, kiedy powtórka ureoplasmy ?
Jeszcze mam antybiotyk, jakieś 30 tabletek czyli 10 dni, potem tydzień przerwy i dopiero bede robić badania. Tak więc jeszcze trochę poczekam, ale wierzę, że wytępie to dziwdostwo
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Ja składam serdeleczne podziękowania że nie ma miliona stron do nadrobienia
Lena21, pilik, summer86, Jeżowa, sliweczka92, Lusesita, JustynaG, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOskar znów uznał, że pobudka o 5 to fantastyczny pomysł....
Admiralka- kciuki! My też dziś się szczepimy o 11:20. Też prosimy o kciuki
Kaczorka-, Reset- za Was też zaciskamy co trzeba i czekamy na wieściKaczorka, reset, sliweczka92, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Dobry, my sie karmimy i licze na laskawosc corki, ze pojdzie spac.
Admiralka, Achia powodzenia na szczepieniu!
Reset, Kaczorka i za Was kciuki.Kaczorka, reset lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia