X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty! I za szczepienia dzieciaczkow również!

Mnie od prawie 2 tygodni boli żołądek. Zaczął tak nagle boleć/uwierac. Przez pierwsze dni myślałam, że to jakas niestrawność, może sałatka z rukola mi zaszkodzila. No ale tyle czasu? Do tego ciągle mi się odbija i chodzę niesamowicie wzdęta, aż mnie brzuch boli. Wczoraj w końcu żołądek przeszedł, ale wzdety, ciężki brzuch pozostał. Moze to jakas nietolerancja? Ale tak nagle? W poniedziałek mam wizytę u gastroenerologa i pewnie zleci mi jakieś gastroskopie/kolonoskopie czy nie wiadomo co. Stąd też moje wczorajsze pytanie o znieczulenie ogólne. Nie chce tego bez znieczulenia przechodzić. Jest mi ostatnio niesamowicie źle, bo ciągle się mnie coś czepia. Z tego stresu znów schudłam i waze mniej niż przed ciąża, choć wcale nie potrzebuje chudnac.
    Dzieci mam wspaniale, na męża też narzekać wcale nie mogę to z kolei ja się ciągle z czymś męczę :( smutno mi

Sorry, że Wam tu smece, ale w sumie nie mam komu. Mężowi muszę dac żyć ;), a przyjaciółka niedawno została mamusia i nie chce jej głowy zawracać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:57

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - a może też Ci się jakaś przepuklina zrobiła. I od tego stan zapalny. Mi po ciąży się zrobiła i często bolał mnie żołądek i miałam mdłości i brzuch taki wywalony. Lekarka przepisała mi jakieś tabletki i szybko pomogło i póki co mam spokój :)

U nas w czerwcu będą 3 wkłucia na szczepieniu.. nie mam pojęcia jak my Aluśkę utrzymamy. A najpewniej ja będę musiała to zrobić, bo mąż za miękki jest ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka zawsze jak wyrywałam 8 (3x) to miałam potem zapalenie gardła i katar. Także może być po extrakcji zęba. Oby to było to bo szybko przechodzi.

Achia da się przyzwyczaić :) a wręcz potem wpadasz z skrajnosci- jak Ciastek za długo w domu to mi przeszkadza :P
    Weekend z Avanti a wyjazdowy dopiero w kwietniu. Mama powiedziała że się zastanowi -czytaj: nie ma ochoty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:19

staraczka1111 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqulineczka robiłaś sobie badanie na krew utajoną w kale?
    Z tego co opisujesz to faktycznie trzeba poszukać przyczyny utraty wagi i złego samopoczucia. Może być wiele przyczyn ale obstawiałabym jelita. Koniecznie gastro i kolono!

Ps na szybko zakup sobie Ulgix 3w1 to trochę Cię odgazuje a przed jedzeniem dobrze by było siemię lniane łyknąć to nie bedzie Ci tak żołądek dokuczał jak zjesz. Może nadrzerka Ci się zrobiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:20

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za małe Kaczątko, Pączusia, Tosię i Oskiego! I za ich dzielne mamusie :)

U nas pobudka z pierwszą szarówką - ok 4:20. A teraz panienka zajada i zasypia, więc zaraz pojedziemy robić rundki po parku i obserwować, czy obudziły się już żabki i żółwiki (si, w naszym parku mieszkają żółwie błotne).

Milego dnia!

Achia, staraczka1111, Kaczorka, Karma88, JustynaG, Lunaris, summer86, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna i poranek. Pobudki o 2 i 6:30. O 7 Panienka zjadła i już stwierdziła, że szkoda czasu na sen, trzeba pobawić się z Tatusiem. :) ja zdążyłam zrobić śniadanie do pracy dla eMka, chwilę pobawić się z córką, która o 8:40 postanowila pojsc na drzemkę i właśnie sie budzi. :) ja w tym czasie pogadalam z mamą i siostra, jednocześnie robiąc śniadanie (pyszne bajeczne muffiny z przepisu reset <3 ), posprzątałam w kuchni i zjadłam. :) niby tak niewiele, a ile radości!
    Kraków szaro bury dziś, ale chyba na krótki spacer się wyrwiemy, bo trzeba kupić drożdże na chleb. :P

Dobrego dnia, dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 09:34

staraczka1111, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris no właśnie żołądek nie boli mnie tylko po jedzeniu, bynajmniej nie wiążę tego typowo z jedzeniem. Na początku się śmiałam, że zaraziłam się od tesciowej, która niedawno przechodziła jakieś zatrucie pokarmowe (najprawdopodobniej po rybie w IKEI). Dostała leki od lekarza rodzinnego i skierowanie na usg jamy brzusznej. Przeszło jej, usg wyszło w porządku, a później zaczęło się u mnie. Najpierw ten żołądek, a teraz te wzdęcia i odbijanie - nawet po szklance wody na czczo. Kolonoskopię już miałam z 4 lata temu z innego powodu i wiem, że "na żywca" już się nie dam.
    Nigdy jakiś większych gastrycznych problemów nie miałam, praktycznie nie wiem nawet co to jest prawdziwa zgaga, nawet w ciąży mnie ominęło, a teraz nagle coś. Co do chudnięcia to ja od 2 tygodni przez ten ból bardzo mało jem, a mnie waga zawsze szybko leci w dół.
    Zaczynam się zastanawiać czy ten ból nie jest związany ze stresem, bo im więcej o tym myślę, tym bardziej sie stresuję i czuję ścisk.
    Nie wiem czy Wy tez tak macie, ale odkąd mam dzieci jakoś bardziej przejmuję się swoim/naszym zdrowiem, myślę o przyszłości. Już nawet przestałam czytać na necie wiadomości, bo tam w kółko tylko negatywne informacje, jak nie wypadki, to zabójstwa, to choroby.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka- ja niestety nie pmogę w kwestii objawów,ale mam nadzieję,że dojdziesz szybko co to może być i wdrożysz leczenie które pomoże. koniecznie daj znać w poniedziałek co C lekarz powiedział. choć pewnie bez tych badań za dużo póki co nie będzie wiedział...
    i mam tak samo- jak pomyślę, że miałby mi coś sie stać, to co wtedy z Oskarem. też wtedy czuję taki ścisk w dołku...staram się nie czytać negatywnych informacji...

Lunaris- nawet jeśli da się przyzwyczaić to nie zmienia faktu,że podziwiam!

Lunaris lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, a może zapalenie żołądka? Wtedy jest dodatkowo brak apetytu (wybacz nie doczytałam czy masz taki objaw)

• reset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na razie krótko - jest średnio. Tzn. tętno ładne, bo 135, więc na ten etap ok), ale wyszedł mi w pomiarze za duży pęcherzyk żółtkowy - 0,75 cm oraz w sumie Pączek też nie przyrasta idealnie, bo poprzednie 0,25 cm, a teraz 0,82 cm.
    O 14.40 umówiłam jeszcze jedno USG.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po. Młode umiejscowiło się tym razem po lewej stronie macicy. Ma 8.7mm a serce bije 123/min.
    TP 15.11.2019 :)
    A pęcherzyk żółtkowy nie wiem jaki. Ale mniejszy od zarodka, więc chyba ok.

Cabrera, Karma88, Aga9090, Achia, frezyjciada, Yoselyn82, staraczka1111, -Mamunia-, Minnie89, sliweczka92, agulineczka, JustynaG, Lusesita, Patrycja20, Izape_91, Bunia86, emi2016, Fozzie Bear, Anna Stesia, veritaserum, Lena21, pilik, KateKum, Lunaris, golonat, Madzik34, Morusek lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, u mnie na pęcherzyk lekarz nie zwracał uwagi, wiec nie znam nawet wymiarów żeby jakoś je porównać...
    Byłaś z PZU czy u swojego lekarza?
    Ta kontrola o 14:40 u Twojego Gina?
    Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a o tym pęcherzyku lekarz Ci powiedział, czy sama doczytałaś?; >
    Zdaje się, że Nika tez martwiła się o pęcherzyk , a z Łusią wszystko było ok :)
    Nie wolisz z tym drugim USG chwilę poczekać?

Kaczorka- gratuluję :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, u mnie na pęcherzyk lekarz nie zwracał uwagi, wiec nie znam nawet wymiarów żeby jakoś je porównać...
    Byłaś z PZU czy u swojego lekarza?
    Ta kontrola o 14:40 u Twojego Gina?
    Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze <3

Mój lekarz ma dziś nadkomplet i mnie nie wciśnie. Idę gdzieś indziej, tam, gdzie było miejsce zaraz po tym, jak skończę rozprawę.
    Achia, pani doktor to w ogóle mało co mówiła. Doczytałam, bo od razu przypomniała mi się Nika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 10:34

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, będziemy tu z Tobą czekać do 14:40 zaciskając kciuki za Paczka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, będziemy tu z Tobą czekać do 14:40 zaciskając kciuki za Paczka <3
    Tak jest!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset spokój i opanowanie ;) przy ciąży z Tysiem też miałam duży pęcherzyk, a dzieciaczki rosną na prawdę baaaaaaardzo różnie. Idź na to usg jak masz być spokojniejsza.

Kaczorka super wieści!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Lunaris no właśnie żołądek nie boli mnie tylko po jedzeniu, bynajmniej nie wiążę tego typowo z jedzeniem. Na początku się śmiałam, że zaraziłam się od tesciowej, która niedawno przechodziła jakieś zatrucie pokarmowe (najprawdopodobniej po rybie w IKEI). Dostała leki od lekarza rodzinnego i skierowanie na usg jamy brzusznej. Przeszło jej, usg wyszło w porządku, a później zaczęło się u mnie. Najpierw ten żołądek, a teraz te wzdęcia i odbijanie - nawet po szklance wody na czczo. Kolonoskopię już miałam z 4 lata temu z innego powodu i wiem, że "na żywca" już się nie dam.
    Nigdy jakiś większych gastrycznych problemów nie miałam, praktycznie nie wiem nawet co to jest prawdziwa zgaga, nawet w ciąży mnie ominęło, a teraz nagle coś. Co do chudnięcia to ja od 2 tygodni przez ten ból bardzo mało jem, a mnie waga zawsze szybko leci w dół.
    Zaczynam się zastanawiać czy ten ból nie jest związany ze stresem, bo im więcej o tym myślę, tym bardziej sie stresuję i czuję ścisk.
    Nie wiem czy Wy tez tak macie, ale odkąd mam dzieci jakoś bardziej przejmuję się swoim/naszym zdrowiem, myślę o przyszłości. Już nawet przestałam czytać na necie wiadomości, bo tam w kółko tylko negatywne informacje, jak nie wypadki, to zabójstwa, to choroby.

Może helicobacter?

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka super wiesci!

Reset na pewno wszystko dobrze!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pamiętaj, że pomiary z różnych maszyn moga się różnić, trzymam kciuki za kolejne usg, żeby Cię uspokoiło.
    Kaczorka gratuluję

‹‹ 3154 3155 3156 3157 3158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ