Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
moniśka... wrote:Reset pamiętaj, że pomiary z różnych maszyn moga się różnić, trzymam kciuki za kolejne usg, żeby Cię uspokoiło.
Dlatego z tym CRL to się trochę uspokoiłam, zwłaszcza, że oba USG pokazują ten sam tydzień ciąży, więc rośnie jakby 'proporcjonalnie' do jakichś tam norm.
Tylko żeby ten pęcherzyk wyszedł teraz mniejszy...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Dziewczyny, na razie krótko - jest średnio. Tzn. tętno ładne, bo 135, więc na ten etap ok), ale wyszedł mi w pomiarze za duży pęcherzyk żółtkowy - 0,75 cm oraz w sumie Pączek też nie przyrasta idealnie, bo poprzednie 0,25 cm, a teraz 0,82 cm.
O 14.40 umówiłam jeszcze jedno USG.
Ja tak na szybko. U mnie 16 stycznia CRL 0.29 A 31 stycznia 1.24. Jakies 1.5 tygodnia młodszy niż powinien.
Lekarz nie skomentował tego, powiedział że zobaczymy ile urośnie na następną wizytę, ale nie powiedział że to coś złego. Ja mimo wszystko się zamartwiałam, miałam jakieś oczekiwania po przeczytaniu internetów, że koło 2 cm już powinno być, więc stres. Po miesiącu byłam dopiero na kolejnym usg, maluch nadrobil tak, ze nawet byl 2 dni starszy niz z terminu OM
Przy takich niewielkich rozmiarach lekarz może się sporo pomylić, poza tym to inny sprzęt.
Jeszcze przykład z niedawna, podczas jednego z USG miałam robione 3 pomiary CRL - 5.99, 6.31, 6.25 tak więc dużo zależy od pomiaru mam nadzieję że może Cię trochę uspokoilam. Bądź dobrej myśli, Pączek jest silny :*
A i pęcherzyka mi nie mierzył w ogóleWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:06
reset lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualnyJesteśmy po szczepieniu. Oskar był b.dzielny,.bardzo szybko się uspokaja mierzy ok 64cm( około, bo nie naciągają dzieciaczków :p) a waży 6,05 także trochę przystopował z wagą :p
W Gdańsku piękna wiosna! Idziemy na spacer i lody w 3 z mężem:)Lusesita, Patrycja20, Cabrera, sliweczka92, Bunia86, staraczka1111, JustynaG, summer86, Minnie89, Lena21, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReset ja mam nadzieję, że po tym usg ciut odetchniesz!
Aż mi się przypomniała taka jedna z wątku wrześniówek, Rucola, Justyna pamiętacie? Udzielacie się tam czasem? Czasem sobie tak myślę czy Krasnalova przystopowała, czy dalej wyszukuje jakiś "anomalii".
Kurcze Achia zazdroszczę pogody! U nas rano gwizdało jak siemasz, potem ciut się uspokoiło, więc zaliczyliśmy spacer- Tymek na rowerku biegowym, a po godzinie musieliśmy szybko chować się w domu, bo zaczęło padać. Jeszcze chwilę temu było słońce, a teraz pada śnieg... Marzec w pełnej krasie, nie ma co!
Śniło mi się dziś, że byliśmy całą czwórką w górach uwielbiam góry, a tak daaaawno nie byliśmy nigdzie :'( przydał by się taki weekend wytchnienia i odpoczynku w malowniczej okolicy -
Bunia86 wrote:Kaczorka, super wiadomości masz jakieś fotki?
No właśnie nie dostałam.. więc musicie mi uwierzyć na słowo, że Kaczorek jest i rośnie :p
W Szczecinie też pogoda do dupki.. jak wracałam, to jakiś deszcz zaczął padać.
Achia - brawa dla dzielnego OskaraBunia86 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka super!
Reset nie przejmuj się tak tym mierzeniem, w szpitalu mi mówili że oni nawet na dobrym sprzęcie widzą to tak naprawdę mniej więcej i nie ma co się aż tak strasznie do tych wymiarow przywiązywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:23
Kaczorka lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Reset, Kaczorka, bardzo mnie cieszą pięknie bijące serduszka Waszych maluszków ;*
-
nick nieaktualny
-
Reset, daj znać po wizycie! To będzie na sprzęcie jakości tego z gabinetu Zarota? Bo Luxmedowym usg bym się nie sugerowała, a już szczególnie jeśli lekarka była niegodna zaufania. Czytałaś wątek dwa razy od początku, więc na pewno widziałaś moje porównanie dwóch usg, które dzieliło kilka godzin różnicy.
Kaczorka, to teraz możesz siebie samą dopisać do listy na pierwszej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:18
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Kaczorka gratuluję kaczorka
Reset czekam również na wspaniałe wieści od CiebieKaczorka lubi tę wiadomość
-
Co do szczepień - ja się nie zgodzę z tym, że wkłucie nie boli, a wprowadzanie leku boli. Zosia miała już sporo pobrań krwi, parę razy się o coś uderzyła - i zawsze zaczyna płakać dopiero po jakichś dwóch-trzech sekundach. Na tym nieszczęsnym pierwszym Bexsero pielęgniarka zaczęła wbijać igłę, Zosia się wzdrygnęła i wyrwała jej nóżkę, tak, że igła wbiła się przypadkiem dwa razy (bez wprowadzania leku). Już wtedy płakała strasznie, a dopiero potem pielęgniarka zrobiła trzecie wkłucie i wprowadziła szczepionkę.
Więc jak dla mnie to nie chodzi o to, że wkłucie nie boli, ale dziecko potrzebuje paru sekund, żeby uzmysłowić sobie, że boli i ze trzeba to zasygnalizować. Przynajmniej Zosia tak ma
Cabrera jak ząb?Rucola lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Kaczorka super wieści rośnie małe Kaczątko
Reset trzymam nadal kciuki, ale wierzę mocno, że wszystko jest w porządku, a dodatkowe usg Cię uspokoi
Ja dziś miałam bardzo miłe przedpołudnie z Malką i Pilik - dziewczyny są super i mają cudne córeczki Na żywo są jeszcze bardziej urocze
[urlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:05
Kaczorka, mi88, Achia, Bajkaaa, sliweczka92, Yoselyn82, malka, Lusesita, Minnie89, Anna Stesia, StaraczkaNika, Cabrera, Patrycja20, bazylkove, admiralka, staraczka1111, moniśka..., Rucola, -Mamunia-, pilik, Ania1003, KateKum, Karma88, Bunia86, Lunaris, summer86, emi2016, Madzik34, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Hej
Nasza Tosia dziś zniosła szczepienie, jak żadne inne wcześniej! Z uśmiechem na ustach i nawet na sekundę nie zapłakała - moja dzielna córa!
No i mamy już 7kg do noszenia i kochaniaAchia, Yoselyn82, Kaczorka, Minnie89, Cabrera, Lena21, -Mamunia-, pilik, Bunia86, Lunaris, emi2016, Madzik34, Nadzieja22 lubią tę wiadomość