Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja się zastanawiam na ile dokładne są te wszystkie pomiary przy prenatalnych skoro to takie niedokładne mój tez się zwiększał i zmniejszał, a a szpitalu mówili ze martwić się można poważnie dopiero jak wymiar z usg się o ponad tydzień rozjedzie .2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Jako mama dziecka z ogromnymi wadami - u nas odchyły na usg były OGROMNE i nawet teraz bogatsza o tą moją historię i całą wiedzę, raczej nie przejmowałabym się jakimiś małymi odchyleniami, milimetrami w pomiarach itd. Choć oczywiście, bywa różnie.
Ale niech wszystkie Pączusie tutaj rosną silne i zdrowe! -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, najpierw podziękowania za kciuki i ciepłe myśli Bycie macochą nastolatki jest łatwiejsze niż bycie matką Pączka
Po drugie już teraz zgłaszam kciuki za jutrzejsze usg KateKum i wyniki Bazylkove. Musi być dobrze, ale... rozumiem Wasz stres. Sama - daj Boże - będę na tym etapie i (niestety wiem, że) też będę panikować.
Po trzecie gratulacje dla Kaczorki. Kawał dziecka
Po czwarte zachwyty na ręce Pilik, Leny i Malki - cudowne macie dzieciaki! Czy całe spotkanie były takie grzeczne jak na zdjęciu?
Po piąte nieco marudzenia. W ogóle to mam wrażenie, że moim objawem ciąży stała się marudność i co gorsze- egoizm, bo ciągle o sobie Ale powiem Wam, że jestem potwornie zmęczona... zmęczona cigłą walką z lekarzami, z ich podejściem, z niewiedzą, tumiwisizmem. Przerabiałam to w czasie starań, jakoś się pogodziłam z tym, że to dziecko sama sobie muszę wywalczyć. Ale teraz... żebym sama musiała interpretować usg i czytać medyczną prasę w zakresie prawidłowych pomiarów ys? Albo żebym sama sobie musiała zlecać białko s i kłamać nawet Zarotowi nt. rzekomych zaleceń poradni? Albo walczyć z hematologiem o receptę na ryczałt na zastrzyki, który mi mówi: "w sumie pani dotychczas nie poroniła, to nie wiemy czy samo białko u pani powoduje poronienia.". No nie, k..wa, sprawdźmy, czy aby nie poronię i za kolejne kilka lat jak znów zajdę w ciążę będę mądrzejsza.
Uprzedzając pytania- do Zarota nie było szans dostać się dzisiaj i jutro. Poza tym nie bardzo chciałam iść mu się przyznać, że działam wbrew jego zaleceniom i że jestem taką wariatką, która nie umiała wytrzymać do 16.04.
No i na koniec powiem Wam, że mimo dzisiejszych przejść i tak jestem spokojniejsza jak wiem, że serce bije, a Pączek rośnie. A z tym cholernym YS to sobie tłumaczę, że mogłam nawet o nim nie wiedzieć!Kaczorka, sliweczka92 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Witam się z wieczora!
Święta trójca wygrywa dzisiejsze internety!
Dziś miałam spontaniczny napad koleżanki ...wyszła a w zasadzie musiałam ją "wyjść" bo trzeba było dziecko odebrać z przedszkola. Fajnie jak ktoś wpada ale jednak wolę zapowiedziane wizyty. Całe przedpołudnie poszło sie bujać!
Summer odpowiedź jest prosta: nie miałam innego wyjścia hahaha (no co najwyżej okno życia) Bardzo Ci życzę żeby Ania zrobiła Ci taki prezent i zaczęła przesypiać noce lub chociaż robiła jedną pobudkę tylko na jedzenie. Ja się doczekałam dopiero przed 4 rokiem życia
Reset ufff aż mi się podniosło ciśnienie jak przewijałam wiadomości... mam nadzieję że to ciałko żółtkowe to po prostu "masło" -bo Pączek musi być w maśle żeby mu było dobrze i żeby duży urósł
Kaczorka moje wymarzone imię dla dziewczynki a Stasio urodził się w Aleksandra i próbowali mnie namówić na zmianę imienia (które przecież nikomu w rodzinie nie pasowało a Pradziadek był Olo ) Super że Ola lub Oluś ma się dobrze a ja postuluję żebyś uczyniła sobie ten zaszczyt i umieściła sie na liście
Bazylek kciuki na jutro!
Cabrera dobrze że mniej bolało ale mnie boli nawet jak czytam o Twoim leczeniu brrr
Kate kciuki oczywiście jutro za Twoje ostatnie grubsze podsumowanie jak się czujesz psychicznie na ostatniej prostej? W zasadzie byle do świąt potem już final countdown
Kaczorka, bazylkove, malka lubią tę wiadomość
-
No, i takimi dobrymi wieściami możemy kończyc dzień!
A nasza trójeczka razem na zdjęciu przepiękna!! Ależ Wam zazdroszczę! Mam nadzieję że my tu niedługo nadrobimy jakieś spotkanie.
Achia - właśnie usypiam Milana i zobaczyłam na IG u Ciebie obrazek o usypianiu. Aż się popłakałam ze śmiechu bo zaraz mnie to czeka podrzuć to też tutaj! -
nick nieaktualnyBazylku, KateKum- kciuki za Wasze jutrzejsze wyniki !
Minnie- proszę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c415d32ad96.pngpilik, Lunaris, veritaserum, Minnie89, sliweczka92, bazylkove, Lusesita, Lena21, Rucola, Yoselyn82, emi2016, Madzik34, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Mam tak z tym usypianiem zawsze! Hahaha
Reset bo wiesz, nie musisz walczyć. Wiele kobiet chodzi do pierwszego blisko lekarza, nie robi badań, nie analizuje wyników, a wiele nawet nie pomyśli, że jest się czym martwić!
Ty wiadomo, control freak po przejściach chcesz to wszystko analizować, chcesz mieć częste wizyty i badania i chcesz żeby się Tobą zajęli jak należy. I to jest super bo nic Ci nie umknie! Lekarze jednak są mimo wszystko przyzwyczajeni do tego pierwszego typu kobiet... a niektórzy wręcz mam wrażenie tego drugiego typu nie lubią bo przecież więcej roboty z taką ...
Trzymam kciuki za Twoją hibernacje przynajmniej na najbliższy miesiąc!
Kaczorka gratulacje serducha Kaczorka
A dzieciaki były spokojne i urocze. Franio jest przystojniak a Fela jest przeurocza i ma taką cudowną delikatną urodę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4a668304d99.jpgLunaris, Bajkaaa, frezyjciada, Fozzie Bear, Achia, moniśka..., Kaczorka, Cabrera, bazylkove, sliweczka92, Lusesita, staraczka1111, Lena21, Rucola, malka, Minnie89, Patrycja20, veritaserum, ibishka, JustynaG, Yoselyn82, Nadzieja22, Bunia86, KateKum lubią tę wiadomość
-
Fozzie widzę że mamy takie same gusta imienne
Zamierzam po Big Brotherze uderzyć w relaksującą kąpiel w wannie ... zapewne będzie jak na tym obrazku u Ciebie AchiaFozzie Bear, Achia lubią tę wiadomość
-
A! Chciałam się z wami podzielić pewnym zdjęciem. Całe życie się śmiałam ze zdjęć dzieciaków jak przejmują łóżko rodziców. No, to już się nie śmieje!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bba.jpg
... Za to Klara ma ubaw po pachy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2f6.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 06:01
pilik, frezyjciada, nowa na dzielni, Lunaris, Achia, moniśka..., Kaczorka, Cabrera, summer86, bazylkove, sliweczka92, Lusesita, staraczka1111, Lena21, Rucola, malka, Minnie89, Patrycja20, KateKum lubią tę wiadomość
-
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Fozzie nasz Tymek włazi od ściany i odpycha się nogami żeby mu miejsce zrobić co lepsze przechodzi do nas od siebie nawet nie otwierając oczu, pod nosem tylko mamrocze "mama bleeee" i drep drep do nas...
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Fozzie widzę że mamy takie same gusta imienne
Zamierzam po Big Brotherze uderzyć w relaksującą kąpiel w wannie ... zapewne będzie jak na tym obrazku u Ciebie Achia
A ja mam znajomego w BigBrotherze więc też codziennie z ciekawości oglądam
Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Wow to masz komu kibicować Nowa
Ja lubię takie "psychologiczne" programy. Poza tym do pierwszego sama składałam papiery -
Kibicować jak kibicować Maćka znam, na żywo jest identyczny, tam samo mnie drażni haha, ale inteligentny z niego koleś2019 początek - strata, 10 tc
Nowa Coś mi się wydaje, że Ty intuicyjnie wiesz, że niedługo się uda
Frez, mama bleee rozwala system Biedna Ty jesteś z tymi Twoimi facetami.
Reset, umawiaj te dodatkowe usg u dobrych lekarzy na przyszłość, bo ta Twoja ewidentnie lubi straszyć kobiety w ciąży! A takim mówimy nie!
Też mnie męczyło, że sama muszę walczyć o leki - po tej informacji o mutacjach byłam u immunologa, hematologa, genetyka i trzech ginekologów - i żaden z nich nie widział wskazań nawet do Acardu. A przecież to PAI homo. Ale może przy następnej okazji przejdę si do Borowego, skoro zmienił zdanie, i posłucham, co mi powie
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Fozzie - mój mąż tylko zanucił coś w rodzaju "kurna Olek! Czarny Olek!" I stwierdził, że ma za bardzo zrytą banię polskimi komediami
Na Adasia się nie chciał zgodzić, no bo przecież jest Adam Miałczyński..
Nowa - ten Maciek mnie najbardziej wnerwia, jak już zdarza mi się oglądać.. :p