X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się zastanawiam na ile dokładne są te wszystkie pomiary przy prenatalnych skoro to takie niedokładne :D mój tez się zwiększał i zmniejszał, a a szpitalu mówili ze martwić się można poważnie dopiero jak wymiar z usg się o ponad tydzień rozjedzie ;).

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, bardzo się ciesze że się uspokoiłaś :* Pączek na pewno jest zdrów jak ryba!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako mama dziecka z ogromnymi wadami - u nas odchyły na usg były OGROMNE i nawet teraz bogatsza o tą moją historię i całą wiedzę, raczej nie przejmowałabym się jakimiś małymi odchyleniami, milimetrami w pomiarach itd. Choć oczywiście, bywa różnie.

Ale niech wszystkie Pączusie tutaj rosną silne i zdrowe!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset super, że znosisz dobre wieści. I obiecaj, że od teraz wierzysz w swojego Pączka! Kto inny ma wierzyć w to dziecko jak nie jego własna matka!

Kaczorka u mnie obaj chłopcy byli po lewej stronie ;)

Kaczorka, Sarna84 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najpierw podziękowania za kciuki i ciepłe myśli <3 Bycie macochą nastolatki jest łatwiejsze niż bycie matką Pączka ;)

Po drugie już teraz zgłaszam kciuki za jutrzejsze usg KateKum i wyniki Bazylkove. Musi być dobrze, ale... rozumiem Wasz stres. Sama - daj Boże - będę na tym etapie i (niestety wiem, że) też będę panikować.

Po trzecie gratulacje dla Kaczorki. Kawał dziecka <3

Po czwarte zachwyty na ręce Pilik, Leny i Malki - cudowne macie dzieciaki! Czy całe spotkanie były takie grzeczne jak na zdjęciu?

Po piąte nieco marudzenia. W ogóle to mam wrażenie, że moim objawem ciąży stała się marudność i co gorsze- egoizm, bo ciągle o sobie :( Ale powiem Wam, że jestem potwornie zmęczona... zmęczona cigłą walką z lekarzami, z ich podejściem, z niewiedzą, tumiwisizmem. Przerabiałam to w czasie starań, jakoś się pogodziłam z tym, że to dziecko sama sobie muszę wywalczyć. Ale teraz... żebym sama musiała interpretować usg i czytać medyczną prasę w zakresie prawidłowych pomiarów ys? Albo żebym sama sobie musiała zlecać białko s i kłamać nawet Zarotowi nt. rzekomych zaleceń poradni? Albo walczyć z hematologiem o receptę na ryczałt na zastrzyki, który mi mówi: "w sumie pani dotychczas nie poroniła, to nie wiemy czy samo białko u pani powoduje poronienia.". No nie, k..wa, sprawdźmy, czy aby nie poronię i za kolejne kilka lat jak znów zajdę w ciążę będę mądrzejsza.
    Uprzedzając pytania- do Zarota nie było szans dostać się dzisiaj i jutro. Poza tym nie bardzo chciałam iść mu się przyznać, że działam wbrew jego zaleceniom i że jestem taką wariatką, która nie umiała wytrzymać do 16.04.

No i na koniec powiem Wam, że mimo dzisiejszych przejść i tak jestem spokojniejsza jak wiem, że serce bije, a Pączek rośnie. A z tym cholernym YS to sobie tłumaczę, że mogłam nawet o nim nie wiedzieć!

Kaczorka, sliweczka92 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wieczora!

Święta trójca wygrywa dzisiejsze internety! <3 <3 <3

Dziś miałam spontaniczny napad koleżanki ...wyszła a w zasadzie musiałam ją "wyjść" bo trzeba było dziecko odebrać z przedszkola. Fajnie jak ktoś wpada ale jednak wolę zapowiedziane wizyty. Całe przedpołudnie poszło sie bujać!

Summer odpowiedź jest prosta: nie miałam innego wyjścia hahaha (no co najwyżej okno życia) ;) Bardzo Ci życzę żeby Ania zrobiła Ci taki prezent i zaczęła przesypiać noce lub chociaż robiła jedną pobudkę tylko na jedzenie. Ja się doczekałam dopiero przed 4 rokiem życia :P

Reset ufff aż mi się podniosło ciśnienie jak przewijałam wiadomości... mam nadzieję że to ciałko żółtkowe to po prostu "masło" -bo Pączek musi być w maśle żeby mu było dobrze i żeby duży urósł <3

Kaczorka moje wymarzone imię dla dziewczynki :) a Stasio urodził się w Aleksandra i próbowali mnie namówić na zmianę imienia (które przecież nikomu w rodzinie nie pasowało a Pradziadek był Olo :) ) Super że Ola lub Oluś ma się dobrze a ja postuluję żebyś uczyniła sobie ten zaszczyt i umieściła sie na liście :D

Bazylek kciuki na jutro!

Cabrera dobrze że mniej bolało ale mnie boli nawet jak czytam o Twoim leczeniu :P brrr

Kate kciuki oczywiście jutro za Twoje ostatnie grubsze podsumowanie :) jak się czujesz psychicznie na ostatniej prostej? W zasadzie byle do świąt potem już final countdown ;)

Kaczorka, bazylkove, malka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, i takimi dobrymi wieściami możemy kończyc dzień! <3

A nasza trójeczka razem na zdjęciu przepiękna!! Ależ Wam zazdroszczę! Mam nadzieję że my tu niedługo nadrobimy jakieś spotkanie.

Achia - właśnie usypiam Milana i zobaczyłam na IG u Ciebie obrazek o usypianiu. Aż się popłakałam ze śmiechu bo zaraz mnie to czeka :D podrzuć to też tutaj!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku, KateKum- kciuki za Wasze jutrzejsze wyniki !

Minnie- proszę ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c415d32ad96.png

pilik, Lunaris, veritaserum, Minnie89, sliweczka92, bazylkove, Lusesita, Lena21, Rucola, Yoselyn82, emi2016, Madzik34, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - ja bardzo chciałam Stasiowi dać na imię Aleksander :) ale mąż przez tydzień chodził za mną i śpiewał piosenkę Ole Olek z kampanii Kwaśniewskiego..... ;)

mi88, summer86, Rucola lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak z tym usypianiem zawsze! Hahaha

Reset bo wiesz, nie musisz walczyć. Wiele kobiet chodzi do pierwszego blisko lekarza, nie robi badań, nie analizuje wyników, a wiele nawet nie pomyśli, że jest się czym martwić!
    Ty wiadomo, control freak po przejściach chcesz to wszystko analizować, chcesz mieć częste wizyty i badania i chcesz żeby się Tobą zajęli jak należy. I to jest super bo nic Ci nie umknie! Lekarze jednak są mimo wszystko przyzwyczajeni do tego pierwszego typu kobiet... a niektórzy wręcz mam wrażenie tego drugiego typu nie lubią bo przecież więcej roboty z taką ;)...
    Trzymam kciuki za Twoją hibernacje przynajmniej na najbliższy miesiąc!

Kaczorka gratulacje serducha Kaczorka :)

A dzieciaki były spokojne i urocze. Franio jest przystojniak a Fela jest przeurocza i ma taką cudowną delikatną urodę <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4a668304d99.jpg

Lunaris, Bajkaaa, frezyjciada, Fozzie Bear, Achia, moniśka..., Kaczorka, Cabrera, bazylkove, sliweczka92, Lusesita, staraczka1111, Lena21, Rucola, malka, Minnie89, Patrycja20, veritaserum, ibishka, JustynaG, Yoselyn82, Nadzieja22, Bunia86, KateKum lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie widzę że mamy takie same gusta imienne :D

Zamierzam po Big Brotherze uderzyć w relaksującą kąpiel w wannie ... zapewne będzie jak na tym obrazku u Ciebie Achia :P

Fozzie Bear, Achia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Chciałam się z wami podzielić pewnym zdjęciem. Całe życie się śmiałam ze zdjęć dzieciaków jak przejmują łóżko rodziców. No, to już się nie śmieje!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bba.jpg

... Za to Klara ma ubaw po pachy ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2f6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 06:01

pilik, frezyjciada, nowa na dzielni, Lunaris, Achia, moniśka..., Kaczorka, Cabrera, summer86, bazylkove, sliweczka92, Lusesita, staraczka1111, Lena21, Rucola, malka, Minnie89, Patrycja20, KateKum lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie haha, niezły Stasiu!

Sliweczka https://domwkratke.pl/pl/c/Tasmy-bawelniane/57

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie nasz Tymek włazi od ściany i odpycha się nogami żeby mu miejsce zrobić :D co lepsze przechodzi do nas od siebie nawet nie otwierając oczu, pod nosem tylko mamrocze "mama bleeee" i drep drep do nas...

Fozzie Bear, mi88 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Fozzie nasz Tymek włazi od ściany i odpycha się nogami żeby mu miejsce zrobić :D co lepsze przechodzi do nas od siebie nawet nie otwierając oczu, pod nosem tylko mamrocze "mama bleeee" i drep drep do nas...
    Stachu przychodzi ze swoją poduszką (też po omacku) i tylko mówi "mama, przesuń sie" :D całe szczęście trafia do nas dopiero ok 6 rano :)

frezyjciada lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Fozzie widzę że mamy takie same gusta imienne :D

Zamierzam po Big Brotherze uderzyć w relaksującą kąpiel w wannie ... zapewne będzie jak na tym obrazku u Ciebie Achia :P

A ja mam znajomego w BigBrotherze :D więc też codziennie z ciekawości oglądam :D

Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :D to masz komu kibicować Nowa :)
    Ja lubię takie "psychologiczne" programy. Poza tym do pierwszego sama składałam papiery :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 28 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kibicować jak kibicować :D Maćka znam, na żywo jest identyczny, tam samo mnie drażni :D haha, ale inteligentny z niego koleś

• mi88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa <3 Coś mi się wydaje, że Ty intuicyjnie wiesz, że niedługo się uda :)
    Frez, mama bleee rozwala system :D Biedna Ty jesteś z tymi Twoimi facetami.
    Reset, umawiaj te dodatkowe usg u dobrych lekarzy na przyszłość, bo ta Twoja ewidentnie lubi straszyć kobiety w ciąży! A takim mówimy nie!
    Też mnie męczyło, że sama muszę walczyć o leki - po tej informacji o mutacjach byłam u immunologa, hematologa, genetyka i trzech ginekologów - i żaden z nich nie widział wskazań nawet do Acardu. A przecież to PAI homo. Ale może przy następnej okazji przejdę si do Borowego, skoro zmienił zdanie, i posłucham, co mi powie :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie - mój mąż tylko zanucił coś w rodzaju "kurna Olek! Czarny Olek!" I stwierdził, że ma za bardzo zrytą banię polskimi komediami ;)
    Na Adasia się nie chciał zgodzić, no bo przecież jest Adam Miałczyński..

Nowa - ten Maciek mnie najbardziej wnerwia, jak już zdarza mi się oglądać.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3157 3158 3159 3160 3161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ