Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale ślicznoty siedzą
Super, że się spotkałyście dziewczyny
I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie
My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra
Idziemy na łatwiznę :p
Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.Anna Stesia, sliweczka92, Bajkaaa, summer86, pilik, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
I ja się zgłaszam z odświeżaniem i czekaniem na wieści od Reset!
Franio błogosławiony między niewiastami! Wygladacie cudownie, zazdroszczę spotkania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:26
Lusesita, Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiękna trójka
super że się spotkałyście
Kaczorka- wow, jak szybko udało Wam się to ustalić :p
Lena- słońce dotarło na Pomorze także dziękujemy za wysyłkę
Reset-??
Admiralka- brawa dla dzielnej Tosi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:33
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:Ale ślicznoty siedzą
Super, że się spotkałyście dziewczyny
I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie
My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra
Idziemy na łatwiznę :p
Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.
My też początkowo stawialismy na Aleksandrę. Stanęło na UlenceSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyA Fela, Ninka i Franio to rzeczywiście gang słodziakow, jedno słodsze id drugiego
Mi88, dziękuje ze pytasz o zęba, dziś miałam kolejna wizytę, próbuje leczenia kanałowego, czeka mnie jeszcze co najmniej jedna wizyta (ale za jakieś dwa tygodnie), ale dziś juz tak nie bolało jak ostatnio. Widocznie zadziałał antybiotyk i zmniejszył się nieco stan zapalny -
Dziewczyny, na drugim USG lekarka nie zbadała YS, mówiąc, że na tym etapie, przy prawidłowych wymiarach płodu i tętnie, nie bada tego parametru. Za to Pączek "urósł" od rana 20 mm, czyli o 1/5
To pokazuje wiarygodność pomiarów...
Ale najbardziej uspokoiło mnie to, że siadłam teraz w pracy i dotarłam do co najmniej trzech pism medycznych (np. International Journal of Anatomy and Research), które mówią, że pęcherzyk żółtkowy mierzy się po wewnątrz. U mnie rano lekarka nie dość, że wyjechała poza jego obręb to jeszcze mierzyła od zewnątrz do zewnątrz. Jak to napisała mi na fejsie Fozzie- mierzyła jak pijana. Chyba coś w tym jest... Solennie obiecuję, że więcej do tej baby nie idę. Najpierw wyczuła mi guz, którego nie było, dzisiaj dziecko z wadami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:22
JustynaG, -Mamunia-, Minnie89, staraczka1111, Patrycja20, Cabrera, mi88, moniśka..., Achia, nowa na dzielni, summer86, Lena21, admiralka, Anna Stesia, frezyjciada, Rucola, emi2016, Madzik34, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
dzień dobry Dziewczyny!!!!
My z opóźnieniem, bo od rana bylismy w trasienajpierw fitness w chustach a potem warsztaty "mamo to ja" i dopiero uśpiłam Malucha bo do tej pory od 6.30 spał zawrotne 30 minut
Gratuluję udanych szczepień!!! I tak jak Mi88 uważam że wkłucie jest bolesne. Podanie leku swoją drogą, ale jesli plasterkiem znieczulającym mogę chociaz trochę dziecku ulżyć to robię toa poza tym środek znieczulający nie działa tylko powierzchownie tylko penetruje zgłąb (naklejam go godzinę przed szczepieniem) i zamierzam robić to przed każdym szczepieniem czy pobraniem.
Fela, Franio i Ninka!!! Cudowni jestescie! i Ogromnie Wam Dziewczyny zazdroszczę tych spotkań!!
Kaczorka wspaniałe wiadomości! Coś tam kiedyś dziewczyny pisały, ze jak jest po prawej stronie macicy to dziewczynka a jak po lewej to chłopakJa tam nie bardzo wierze w takie przepowiednie, ale lewko był po lewej stronie
Mam nadzieję, ze w razie czego chłopak pożądany
Reset biorąc pod uwagę błędy pomiarowe jestem spokojna o Pączusia ale rozumiem Twój stres.
Agulineczka ja teraz też dużo bardziej martwię się o swoje zdrowie i ogólnie mam teraz bardzo wrażliwa psychikę. Mam nadzieję, ze u Ciebie to nic poważnego.
sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnySlodziaczki z Waszych dzieciaczków.
Kaczorka gratuluje! Małego rozrabiaka.
Dziewczyny super że szczepienia obyly sie bez wiekszego krzyku.
Reset ja również odswierzam.
Edit: ❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:02
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Malka - chyba mamy podobny gust do Twoich rodziców
Achia - my już wcześniej się zastanawialiśmy nad imieniem. Na literkę A nie ma aż tak dużego wyboru. Z Aluśką tez podjęliśmy decyzję spontanicznie
Reset - myślę, że możesz odetchnąćz Pączusiem jest wszystko dobrze
A w ogóle powiedzieliśmy rodzicom moim i bratu i się ucieszyli bardziej, niż myślałam, że się ucieszą :pAchia, Rucola, summer86, Lusesita, JustynaG, Lunaris, Cabrera, malka, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Kaczorka, Reset gratuluję z całego serducha.
Lena cóż za spotkanie. Dzieciaczki wyglądają uroczo.
Ja jutro o 12 mam usg trzeciego trymestru. Oczywiście już trzęsę tyłkiem. Mam nadzieję, że kostki mojego dziubka nadrobiły. Chociaż patrząc na te pomiary u Reset, to widzę, że faktycznie delikatny ruch ręki wystarczy, żeby dużo się zmieniło.
Także nieśmiało proszę o kciuki.Kaczorka, Anna Stesia, sliweczka92, Lusesita, JustynaG, Lunaris, summer86, -Mamunia-, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, Reset cieszę się ogromnie że z maluszkami wszystko w porządku.
Kate masz jutro moje kciuki
My z kolei jutro odbieramy wynik pappy... i znowu stres.Kaczorka lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Fela, Franiu, Ninka - Wasze zdjęcia są jak promyki słońca w ten pochmurny dzień! Cudowne maluszki
i tak jak Rucola, zazdroszczę spotkania.
Achia, Admirałka, cieszę się, że Oskar i Tosia tak dzielnie znieśli szczepienie.
Rucola, super, że taki aktywny dzień mieliście z Lewciem
Kaczorka, imiona pięknecieszę się, że rodzina tak dobrze zareagowała. Myślisz, że jest szansa na poprawę relacji z tatą?
KateKum, Bazylkove, zatem jutro kciuki za wyniki PAPPA i usg III trymestru. Postarajcie się aż tak nie stresowac.
Lunaris, podziwiam jak Ty dawałaś radę sama. Ja dziś pierwszy raz od dawna wymiękłam i o 1 obudziłam męża, żeby przejął małą. Po prostu zmęczenie pomieszane z nerwami to nie jest dobra mikstura do opieki nad dzieckiem w środku nocy. Mam nadzieję, że nie będzie się to u nas często zdarzać, teraz była dość długa przerwa. Mam nadzieję, że zakupy z Avanti będą udanepochwal się fotkami zdobyczy.
Kaczorka, bazylkove, Lunaris, malka lubią tę wiadomość