X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznoty siedzą <3
    Super, że się spotkałyście dziewczyny :)

I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie <3

My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra :D
    Idziemy na łatwiznę :p

Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.

Anna Stesia, sliweczka92, Bajkaaa, summer86, pilik, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się zgłaszam z odświeżaniem i czekaniem na wieści od Reset!

Franio błogosławiony między niewiastami! Wygladacie cudownie, zazdroszczę spotkania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:26

Lusesita, Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna trójka :) super że się spotkałyście :)

Kaczorka- wow, jak szybko udało Wam się to ustalić :p

Lena- słońce dotarło na Pomorze także dziękujemy za wysyłkę :D

Reset-??

Admiralka- brawa dla dzielnej Tosi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:33

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ale super fota! Istny gang słodziaków!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, daj nam tu znać, bo z zaciśniętymi kciukami ciężko obiad mężowi zrobić ;)

• admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nadrobiłam i też czekam na wieści!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ale ślicznoty siedzą <3
    Super, że się spotkałyście dziewczyny :)

I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie <3

My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra :D
    Idziemy na łatwiznę :p

Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.

My też początkowo stawialismy na Aleksandrę. Stanęło na Ulence ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fela, Ninka i Franio to rzeczywiście gang słodziakow, jedno słodsze id drugiego <3

Mi88, dziękuje ze pytasz o zęba, dziś miałam kolejna wizytę, próbuje leczenia kanałowego, czeka mnie jeszcze co najmniej jedna wizyta (ale za jakieś dwa tygodnie), ale dziś juz tak nie bolało jak ostatnio. Widocznie zadziałał antybiotyk i zmniejszył się nieco stan zapalny :)

• malka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja jestem Alicja Aleksandra ;)

Rucola, Kaczorka, Jeżowa, pilik, summer86, Bunia86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam!

Fela, Ninka, Franio, super dzieciaki! <3

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie te nasze dzieciaki, super że udało wam się takie spotkanie! :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziaki
    Reset??

• reset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na drugim USG lekarka nie zbadała YS, mówiąc, że na tym etapie, przy prawidłowych wymiarach płodu i tętnie, nie bada tego parametru. Za to Pączek "urósł" od rana 20 mm, czyli o 1/5 :P To pokazuje wiarygodność pomiarów...

Ale najbardziej uspokoiło mnie to, że siadłam teraz w pracy i dotarłam do co najmniej trzech pism medycznych (np. International Journal of Anatomy and Research), które mówią, że pęcherzyk żółtkowy mierzy się po wewnątrz. U mnie rano lekarka nie dość, że wyjechała poza jego obręb to jeszcze mierzyła od zewnątrz do zewnątrz. Jak to napisała mi na fejsie Fozzie- mierzyła jak pijana. Chyba coś w tym jest... Solennie obiecuję, że więcej do tej baby nie idę. Najpierw wyczuła mi guz, którego nie było, dzisiaj dziecko z wadami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:22

JustynaG, -Mamunia-, Minnie89, staraczka1111, Patrycja20, Cabrera, mi88, moniśka..., Achia, nowa na dzielni, summer86, Lena21, admiralka, Anna Stesia, frezyjciada, Rucola, emi2016, Madzik34, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!
    My z opóźnieniem, bo od rana bylismy w trasie :) najpierw fitness w chustach a potem warsztaty "mamo to ja" i dopiero uśpiłam Malucha bo do tej pory od 6.30 spał zawrotne 30 minut ;)
    Gratuluję udanych szczepień!!! I tak jak Mi88 uważam że wkłucie jest bolesne. Podanie leku swoją drogą, ale jesli plasterkiem znieczulającym mogę chociaz trochę dziecku ulżyć to robię to :) a poza tym środek znieczulający nie działa tylko powierzchownie tylko penetruje zgłąb (naklejam go godzinę przed szczepieniem) i zamierzam robić to przed każdym szczepieniem czy pobraniem.
    Fela, Franio i Ninka!!! Cudowni jestescie! i Ogromnie Wam Dziewczyny zazdroszczę tych spotkań!!
    Kaczorka wspaniałe wiadomości! Coś tam kiedyś dziewczyny pisały, ze jak jest po prawej stronie macicy to dziewczynka a jak po lewej to chłopak ;) Ja tam nie bardzo wierze w takie przepowiednie, ale lewko był po lewej stronie ;) Mam nadzieję, ze w razie czego chłopak pożądany :)
    Reset biorąc pod uwagę błędy pomiarowe jestem spokojna o Pączusia ale rozumiem Twój stres.
    Agulineczka ja teraz też dużo bardziej martwię się o swoje zdrowie i ogólnie mam teraz bardzo wrażliwa psychikę. Mam nadzieję, ze u Ciebie to nic poważnego.

sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziaczki z Waszych dzieciaczków.

Kaczorka gratuluje! Małego rozrabiaka.

Dziewczyny super że szczepienia obyly sie bez wiekszego krzyku.

Reset ja również odswierzam.
    Edit: ❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:02

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela Ninka Franio <3
    Super spotkanie.

Reset cieszę sie, że się uspokoiłas :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - chyba mamy podobny gust do Twoich rodziców ;)

Achia - my już wcześniej się zastanawialiśmy nad imieniem. Na literkę A nie ma aż tak dużego wyboru. Z Aluśką tez podjęliśmy decyzję spontanicznie :)

Reset - myślę, że możesz odetchnąć :) z Pączusiem jest wszystko dobrze :)

A w ogóle powiedzieliśmy rodzicom moim i bratu i się ucieszyli bardziej, niż myślałam, że się ucieszą :p

Achia, Rucola, summer86, Lusesita, JustynaG, Lunaris, Cabrera, malka, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Kaczorka, Reset gratuluję z całego serducha.
    Lena cóż za spotkanie. Dzieciaczki wyglądają uroczo.

Ja jutro o 12 mam usg trzeciego trymestru. Oczywiście już trzęsę tyłkiem. Mam nadzieję, że kostki mojego dziubka nadrobiły. Chociaż patrząc na te pomiary u Reset, to widzę, że faktycznie delikatny ruch ręki wystarczy, żeby dużo się zmieniło.
    Także nieśmiało proszę o kciuki.

Kaczorka, Anna Stesia, sliweczka92, Lusesita, JustynaG, Lunaris, summer86, -Mamunia-, Bunia86 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Reset cieszę się ogromnie że z maluszkami wszystko w porządku.

Kate masz jutro moje kciuki :)

My z kolei jutro odbieramy wynik pappy... i znowu stres.

Kaczorka lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela, Franiu, Ninka - Wasze zdjęcia są jak promyki słońca w ten pochmurny dzień! Cudowne maluszki <3 i tak jak Rucola, zazdroszczę spotkania.

Achia, Admirałka, cieszę się, że Oskar i Tosia tak dzielnie znieśli szczepienie.

Rucola, super, że taki aktywny dzień mieliście z Lewciem :)

Kaczorka, imiona piękne <3 cieszę się, że rodzina tak dobrze zareagowała. Myślisz, że jest szansa na poprawę relacji z tatą?

KateKum, Bazylkove, zatem jutro kciuki za wyniki PAPPA i usg III trymestru. Postarajcie się aż tak nie stresowac.

Lunaris, podziwiam jak Ty dawałaś radę sama. Ja dziś pierwszy raz od dawna wymiękłam i o 1 obudziłam męża, żeby przejął małą. Po prostu zmęczenie pomieszane z nerwami to nie jest dobra mikstura do opieki nad dzieckiem w środku nocy. Mam nadzieję, że nie będzie się to u nas często zdarzać, teraz była dość długa przerwa. Mam nadzieję, że zakupy z Avanti będą udane :D pochwal się fotkami zdobyczy.

Kaczorka, bazylkove, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3156 3157 3158 3159 3160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ