X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznoty siedzą <3
    Super, że się spotkałyście dziewczyny :)

I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie <3

My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra :D
    Idziemy na łatwiznę :p

Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.

Anna Stesia, sliweczka92, Bajkaaa, summer86, pilik, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się zgłaszam z odświeżaniem i czekaniem na wieści od Reset!

Franio błogosławiony między niewiastami! Wygladacie cudownie, zazdroszczę spotkania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:26

Lusesita, Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna trójka :) super że się spotkałyście :)

Kaczorka- wow, jak szybko udało Wam się to ustalić :p

Lena- słońce dotarło na Pomorze także dziękujemy za wysyłkę :D

Reset-??

Admiralka- brawa dla dzielnej Tosi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:33

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ale super fota! Istny gang słodziaków!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, daj nam tu znać, bo z zaciśniętymi kciukami ciężko obiad mężowi zrobić ;)

• admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nadrobiłam i też czekam na wieści!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ale ślicznoty siedzą <3
    Super, że się spotkałyście dziewczyny :)

I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie <3

My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra :D
    Idziemy na łatwiznę :p

Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.

My też początkowo stawialismy na Aleksandrę. Stanęło na Ulence ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fela, Ninka i Franio to rzeczywiście gang słodziakow, jedno słodsze id drugiego <3

Mi88, dziękuje ze pytasz o zęba, dziś miałam kolejna wizytę, próbuje leczenia kanałowego, czeka mnie jeszcze co najmniej jedna wizyta (ale za jakieś dwa tygodnie), ale dziś juz tak nie bolało jak ostatnio. Widocznie zadziałał antybiotyk i zmniejszył się nieco stan zapalny :)

• malka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja jestem Alicja Aleksandra ;)

Rucola, Kaczorka, Jeżowa, pilik, summer86, Bunia86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam!

Fela, Ninka, Franio, super dzieciaki! <3

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie te nasze dzieciaki, super że udało wam się takie spotkanie! :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziaki
    Reset??

• reset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na drugim USG lekarka nie zbadała YS, mówiąc, że na tym etapie, przy prawidłowych wymiarach płodu i tętnie, nie bada tego parametru. Za to Pączek "urósł" od rana 20 mm, czyli o 1/5 :P To pokazuje wiarygodność pomiarów...

Ale najbardziej uspokoiło mnie to, że siadłam teraz w pracy i dotarłam do co najmniej trzech pism medycznych (np. International Journal of Anatomy and Research), które mówią, że pęcherzyk żółtkowy mierzy się po wewnątrz. U mnie rano lekarka nie dość, że wyjechała poza jego obręb to jeszcze mierzyła od zewnątrz do zewnątrz. Jak to napisała mi na fejsie Fozzie- mierzyła jak pijana. Chyba coś w tym jest... Solennie obiecuję, że więcej do tej baby nie idę. Najpierw wyczuła mi guz, którego nie było, dzisiaj dziecko z wadami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:22

JustynaG, -Mamunia-, Minnie89, staraczka1111, Patrycja20, Cabrera, mi88, moniśka..., Achia, nowa na dzielni, summer86, Lena21, admiralka, Anna Stesia, frezyjciada, Rucola, emi2016, Madzik34, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!
    My z opóźnieniem, bo od rana bylismy w trasie :) najpierw fitness w chustach a potem warsztaty "mamo to ja" i dopiero uśpiłam Malucha bo do tej pory od 6.30 spał zawrotne 30 minut ;)
    Gratuluję udanych szczepień!!! I tak jak Mi88 uważam że wkłucie jest bolesne. Podanie leku swoją drogą, ale jesli plasterkiem znieczulającym mogę chociaz trochę dziecku ulżyć to robię to :) a poza tym środek znieczulający nie działa tylko powierzchownie tylko penetruje zgłąb (naklejam go godzinę przed szczepieniem) i zamierzam robić to przed każdym szczepieniem czy pobraniem.
    Fela, Franio i Ninka!!! Cudowni jestescie! i Ogromnie Wam Dziewczyny zazdroszczę tych spotkań!!
    Kaczorka wspaniałe wiadomości! Coś tam kiedyś dziewczyny pisały, ze jak jest po prawej stronie macicy to dziewczynka a jak po lewej to chłopak ;) Ja tam nie bardzo wierze w takie przepowiednie, ale lewko był po lewej stronie ;) Mam nadzieję, ze w razie czego chłopak pożądany :)
    Reset biorąc pod uwagę błędy pomiarowe jestem spokojna o Pączusia ale rozumiem Twój stres.
    Agulineczka ja teraz też dużo bardziej martwię się o swoje zdrowie i ogólnie mam teraz bardzo wrażliwa psychikę. Mam nadzieję, ze u Ciebie to nic poważnego.

sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziaczki z Waszych dzieciaczków.

Kaczorka gratuluje! Małego rozrabiaka.

Dziewczyny super że szczepienia obyly sie bez wiekszego krzyku.

Reset ja również odswierzam.
    Edit: ❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:02

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela Ninka Franio <3
    Super spotkanie.

Reset cieszę sie, że się uspokoiłas :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - chyba mamy podobny gust do Twoich rodziców ;)

Achia - my już wcześniej się zastanawialiśmy nad imieniem. Na literkę A nie ma aż tak dużego wyboru. Z Aluśką tez podjęliśmy decyzję spontanicznie :)

Reset - myślę, że możesz odetchnąć :) z Pączusiem jest wszystko dobrze :)

A w ogóle powiedzieliśmy rodzicom moim i bratu i się ucieszyli bardziej, niż myślałam, że się ucieszą :p

Achia, Rucola, summer86, Lusesita, JustynaG, Lunaris, Cabrera, malka, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Kaczorka, Reset gratuluję z całego serducha.
    Lena cóż za spotkanie. Dzieciaczki wyglądają uroczo.

Ja jutro o 12 mam usg trzeciego trymestru. Oczywiście już trzęsę tyłkiem. Mam nadzieję, że kostki mojego dziubka nadrobiły. Chociaż patrząc na te pomiary u Reset, to widzę, że faktycznie delikatny ruch ręki wystarczy, żeby dużo się zmieniło.
    Także nieśmiało proszę o kciuki.

Kaczorka, Anna Stesia, sliweczka92, Lusesita, JustynaG, Lunaris, summer86, -Mamunia-, Bunia86 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Reset cieszę się ogromnie że z maluszkami wszystko w porządku.

Kate masz jutro moje kciuki :)

My z kolei jutro odbieramy wynik pappy... i znowu stres.

Kaczorka lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela, Franiu, Ninka - Wasze zdjęcia są jak promyki słońca w ten pochmurny dzień! Cudowne maluszki <3 i tak jak Rucola, zazdroszczę spotkania.

Achia, Admirałka, cieszę się, że Oskar i Tosia tak dzielnie znieśli szczepienie.

Rucola, super, że taki aktywny dzień mieliście z Lewciem :)

Kaczorka, imiona piękne <3 cieszę się, że rodzina tak dobrze zareagowała. Myślisz, że jest szansa na poprawę relacji z tatą?

KateKum, Bazylkove, zatem jutro kciuki za wyniki PAPPA i usg III trymestru. Postarajcie się aż tak nie stresowac.

Lunaris, podziwiam jak Ty dawałaś radę sama. Ja dziś pierwszy raz od dawna wymiękłam i o 1 obudziłam męża, żeby przejął małą. Po prostu zmęczenie pomieszane z nerwami to nie jest dobra mikstura do opieki nad dzieckiem w środku nocy. Mam nadzieję, że nie będzie się to u nas często zdarzać, teraz była dość długa przerwa. Mam nadzieję, że zakupy z Avanti będą udane :D pochwal się fotkami zdobyczy.

Kaczorka, bazylkove, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3156 3157 3158 3159 3160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ