Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale ślicznoty siedzą
Super, że się spotkałyście dziewczyny
I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie
My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra
Idziemy na łatwiznę :p
Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.Anna Stesia, sliweczka92, Bajkaaa, summer86, pilik, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
I ja się zgłaszam z odświeżaniem i czekaniem na wieści od Reset!
Franio błogosławiony między niewiastami! Wygladacie cudownie, zazdroszczę spotkania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:26
Lusesita, Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiękna trójka super że się spotkałyście
Kaczorka- wow, jak szybko udało Wam się to ustalić :p
Lena- słońce dotarło na Pomorze także dziękujemy za wysyłkę
Reset-??
Admiralka- brawa dla dzielnej Tosi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:33
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:Ale ślicznoty siedzą
Super, że się spotkałyście dziewczyny
I jakie dzielne dzisiaj dzieci mamy! Brawa dla Tosi za to, że tak super zniosła szczepienie
My właśnie z mężem ustaliliśmy imiona - Aleksander lub Aleksandra
Idziemy na łatwiznę :p
Ale jak mnie do tej pory nic nie bolało, tak teraz mnie krzyż i lędźwia(?) bolą.
My też początkowo stawialismy na Aleksandrę. Stanęło na UlenceSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyA Fela, Ninka i Franio to rzeczywiście gang słodziakow, jedno słodsze id drugiego
Mi88, dziękuje ze pytasz o zęba, dziś miałam kolejna wizytę, próbuje leczenia kanałowego, czeka mnie jeszcze co najmniej jedna wizyta (ale za jakieś dwa tygodnie), ale dziś juz tak nie bolało jak ostatnio. Widocznie zadziałał antybiotyk i zmniejszył się nieco stan zapalny -
Dziewczyny, na drugim USG lekarka nie zbadała YS, mówiąc, że na tym etapie, przy prawidłowych wymiarach płodu i tętnie, nie bada tego parametru. Za to Pączek "urósł" od rana 20 mm, czyli o 1/5 To pokazuje wiarygodność pomiarów...
Ale najbardziej uspokoiło mnie to, że siadłam teraz w pracy i dotarłam do co najmniej trzech pism medycznych (np. International Journal of Anatomy and Research), które mówią, że pęcherzyk żółtkowy mierzy się po wewnątrz. U mnie rano lekarka nie dość, że wyjechała poza jego obręb to jeszcze mierzyła od zewnątrz do zewnątrz. Jak to napisała mi na fejsie Fozzie- mierzyła jak pijana. Chyba coś w tym jest... Solennie obiecuję, że więcej do tej baby nie idę. Najpierw wyczuła mi guz, którego nie było, dzisiaj dziecko z wadami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:22
JustynaG, -Mamunia-, Minnie89, staraczka1111, Patrycja20, Cabrera, mi88, moniśka..., Achia, nowa na dzielni, summer86, Lena21, admiralka, Anna Stesia, frezyjciada, Rucola, emi2016, Madzik34, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
dzień dobry Dziewczyny!!!!
My z opóźnieniem, bo od rana bylismy w trasie najpierw fitness w chustach a potem warsztaty "mamo to ja" i dopiero uśpiłam Malucha bo do tej pory od 6.30 spał zawrotne 30 minut
Gratuluję udanych szczepień!!! I tak jak Mi88 uważam że wkłucie jest bolesne. Podanie leku swoją drogą, ale jesli plasterkiem znieczulającym mogę chociaz trochę dziecku ulżyć to robię to a poza tym środek znieczulający nie działa tylko powierzchownie tylko penetruje zgłąb (naklejam go godzinę przed szczepieniem) i zamierzam robić to przed każdym szczepieniem czy pobraniem.
Fela, Franio i Ninka!!! Cudowni jestescie! i Ogromnie Wam Dziewczyny zazdroszczę tych spotkań!!
Kaczorka wspaniałe wiadomości! Coś tam kiedyś dziewczyny pisały, ze jak jest po prawej stronie macicy to dziewczynka a jak po lewej to chłopak Ja tam nie bardzo wierze w takie przepowiednie, ale lewko był po lewej stronie Mam nadzieję, ze w razie czego chłopak pożądany
Reset biorąc pod uwagę błędy pomiarowe jestem spokojna o Pączusia ale rozumiem Twój stres.
Agulineczka ja teraz też dużo bardziej martwię się o swoje zdrowie i ogólnie mam teraz bardzo wrażliwa psychikę. Mam nadzieję, ze u Ciebie to nic poważnego.
sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnySlodziaczki z Waszych dzieciaczków.
Kaczorka gratuluje! Małego rozrabiaka.
Dziewczyny super że szczepienia obyly sie bez wiekszego krzyku.
Reset ja również odswierzam.
Edit: ❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:02
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Malka - chyba mamy podobny gust do Twoich rodziców
Achia - my już wcześniej się zastanawialiśmy nad imieniem. Na literkę A nie ma aż tak dużego wyboru. Z Aluśką tez podjęliśmy decyzję spontanicznie
Reset - myślę, że możesz odetchnąć z Pączusiem jest wszystko dobrze
A w ogóle powiedzieliśmy rodzicom moim i bratu i się ucieszyli bardziej, niż myślałam, że się ucieszą :pAchia, Rucola, summer86, Lusesita, JustynaG, Lunaris, Cabrera, malka, Nadzieja22, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Kaczorka, Reset gratuluję z całego serducha.
Lena cóż za spotkanie. Dzieciaczki wyglądają uroczo.
Ja jutro o 12 mam usg trzeciego trymestru. Oczywiście już trzęsę tyłkiem. Mam nadzieję, że kostki mojego dziubka nadrobiły. Chociaż patrząc na te pomiary u Reset, to widzę, że faktycznie delikatny ruch ręki wystarczy, żeby dużo się zmieniło.
Także nieśmiało proszę o kciuki.Kaczorka, Anna Stesia, sliweczka92, Lusesita, JustynaG, Lunaris, summer86, -Mamunia-, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, Reset cieszę się ogromnie że z maluszkami wszystko w porządku.
Kate masz jutro moje kciuki
My z kolei jutro odbieramy wynik pappy... i znowu stres.Kaczorka lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Fela, Franiu, Ninka - Wasze zdjęcia są jak promyki słońca w ten pochmurny dzień! Cudowne maluszki i tak jak Rucola, zazdroszczę spotkania.
Achia, Admirałka, cieszę się, że Oskar i Tosia tak dzielnie znieśli szczepienie.
Rucola, super, że taki aktywny dzień mieliście z Lewciem
Kaczorka, imiona piękne cieszę się, że rodzina tak dobrze zareagowała. Myślisz, że jest szansa na poprawę relacji z tatą?
KateKum, Bazylkove, zatem jutro kciuki za wyniki PAPPA i usg III trymestru. Postarajcie się aż tak nie stresowac.
Lunaris, podziwiam jak Ty dawałaś radę sama. Ja dziś pierwszy raz od dawna wymiękłam i o 1 obudziłam męża, żeby przejął małą. Po prostu zmęczenie pomieszane z nerwami to nie jest dobra mikstura do opieki nad dzieckiem w środku nocy. Mam nadzieję, że nie będzie się to u nas często zdarzać, teraz była dość długa przerwa. Mam nadzieję, że zakupy z Avanti będą udane pochwal się fotkami zdobyczy.Kaczorka, bazylkove, Lunaris, malka lubią tę wiadomość