X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U nas dzień zaczął się kilka minut przed 7. Już tak od jakiegoś czasu ( żeby nie zapeszyc).
    Jestem niewyspana, bo starsza córka też mi się ulokowala w łóżku.
    Zaraz zbieram się na zakupy, bo jutro gości mamy z okazji roczku. Oby to przeżyć jakos.
    Wrzucam zdjęcie mojego pedziwiatra. Zrobić jakies normalne, to trzeba mieć nadludzkie zdolności :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 21:23

staraczka1111, summer86, Minnie89, frezyjciada, Bajkaaa, Lunaris, Patrycja20, Luna1993, Achia, sliweczka92, Lena21, Anna Stesia, JustynaG, Rucola, -Mamunia-, emi2016, Yoselyn82, moniśka..., malka, StaraczkaNika, Kaczorka, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ALI polecam przedłużkę do kranu (łatwiej dziecku umyć ręce przy wannie a w czasie kąpieli fajna zabawa):

https://pl.aliexpress.com/item/2017-Crab-Cartoon-Faucet-Extension-Children-s-Guide-Sink-Hand-Sanitizer-Handwashing-Tools-Extension-of-The/32814324566.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.37dd2e0eMzl8fi

oraz dla mam karmiących osłonki na piersi za grosze, bardzo fajnie się u nas sprawdzały:

https://pl.aliexpress.com/item/2-Pcs-wielokrotnego-u-ytku-Anti-Overfill-wk-adka-laktacyjna-piersi-poprawianie-pow-oki-opieki-mleka/32871998921.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.37dd2e0ecqgRWF

Baba-sling nosidełko, bardzo przyzwoita jakość, filmiki na youtube jak nosić dziecko od urodzenia choć ja osobiście wolę chustę (na szybko jak trzeba wyjść lub w domu ponosić to ok):

https://pl.aliexpress.com/item/Cotton-Baby-Carrier-Baby-Sling-Backpack-Shoulder-Front-Carry-Infant-Kangaroo-Ring-Hip-Seat-Sling-Wrap/32815909556.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.408f2e0e67pgq8

Kupowałam też aparat dla dzieci- bardzo fajny jak ktoś będzie chciał to podlinkuje

Teraz mam w koszyku koszule dla siebie i Frania do sesji :D zobaczymy czy fajna oraz plecak dla młodego ale jeszcze nie wiem który.

https://pl.aliexpress.com/item/Autumn-And-Winter-Family-Matching-Clothes-Baby-Girl-Red-lattice-Cardigan-Shirt-cartoon-fashion-Mother-Daughter/32753339145.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.260.30453c00ZHm7Zu

https://pl.aliexpress.com/item/Komiks-Superman-Batman-Spaiderman-Ch-opiec-Dziewczynka-Dzieci-Przedszkole-Przedszkole-Szko-a-torba-Bagpack-Tornistr-w/32943469476.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.24412e0etnW6OL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 09:24

-Mamunia- lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które podawały maluszkom Dicoflor albo inne probiotyki - jak długo ja to mogę podawać? Kilka dni, tygodni? I codziennie?

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie codziennie i trzeba je zmieniać- jak Ci się skończy to kup inny. Szczerze mówiąc nie wiem do kiedy, ja nadal podaję.

Minnie89 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita tort będzie? Na ile osób impreza? :) pochwal się jeśli macie. Kochana ta Twoja Mysia powiedz mi kiedy to przeleciało bo ja nadal patrzę na swojego i nie mogę uwierzyć że też zaraz rok ma.

Mi wczoraj już balony Na roczek z AliExpress przyszły ubranko ma tort zamówiony ha. A matka w dziurawej skarpecie chyba trzeba jakąś bluzkę ladna chociaz kupić,

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuhuuu, dopięłam się w dżinsy przedciążowe. Nawet bez większego problemu :D owszem, przydałby się mimo to większy luz w nich, ale idziemy ku lepszemu :)

U nas znów piekna pogoda, będziemy niebawem uciekac na spacer z nową koleżanką :)

Lunaris, Cabrera, frezyjciada, summer86, pilik, Nadzieja22, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!!
    Ja mocno z doskoku bo Mały mi ostro dokazuje i serio nie mam czasu ;/
    Lusesita Domi przesłodka!!!!
    Lunaris fajnie że chłopcy dają Ci czasem chwilę wytchnienia ;)
    Minnie podawaj póki nie przekroczysz daty ważności. Ja w zasadzie podawałam krótko. Możesz zrobić 2-3 dni przerwy i zobaczyć czy jest jakaś różnica.
    Dziewczyny jeszcze w temacie prezentu na chrzest to zamówiłam obrazek ręcznie malowany Anioła stróża z dedykacją, kocyk lullalove i dam jeszcze coś kasy. Ja obrazek przyjdzie to pokażę :) mam nadzieję, ze prezent według was jest spoko :)

-Mamunia-, summer86, pilik, Bunia86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest taka mała temperaturka po szczepieniu, to wyjść normalnie na spacer?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny a jak jest taka mała temperaturka po szczepieniu, to wyjść normalnie na spacer?
    jasne!!! jeśli nie ma nic niepokojącego to spaceruj śmiało!!!
    edit. Co masz na myśli piszac "mała temperaturka"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:07

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    jasne!!! jeśli nie ma nic niepokojącego to spaceruj śmiało!!!
    edit. Co masz na myśli piszac "mała temperaturka"?
    Tak 37,8 w sumie nie wiem czy to mała ... Ale jest w dobrym humorze na szczęście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:09

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Tak 37,8 w sumie nie wiem czy to mała ... Ale jest w dobrym humorze na szczęście
    hmmm to kurcze nie będe doradzac, bo u nas max to było 37,3. Moze inne Dziewczyny się wypowiedzą,

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie bym nie wychodziła temperatura to temperatura.

Ja to nawet przy katarze nie wychodze z tak małym dzieckiem przy marcowej pogodzie.

Ale ja to ja 😉

Dziekuje dziewczynu za linki!
    I pytanie jak mierzycie temp. Ja mam termometr przykladany do skroni, ale wiecie jal to jest z elektronicznymi.

Właśnie zmierzylam pierwszy pomiar 37,3 drugi 36,8. Ma czole 36.6.

Termometr z medeli za ktory dałam 60 zł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:32

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka będzie 15 osób, nie licząc małych dzieci.
    Muszę to jakoś przeżyć.
    Tort jutro do odbioru, troche tylko przy garach muszę postać. Na szczęście maz mi pomaga :-)

Achia nie byłam w takiej sytuacji, ale znając mnie to nie wyszła bym na spacer jak jest temperatura.

staraczka1111, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odwrotnie: przy katarze bym wyszła przy temperaturze nie :P Dla mnie do 37,5 jest ok powyżej zaczynam wdrażać lecznie, odstawiam spacery -przynajmniej te długie bo jeśli dziesz z/do przychodni czy do sklepu bo trzeba to inna rzecz. Ważne żeby dziecko nie przegrzało się lub nie wyziębiło.

Gratulacje dopięcia się w spodnie :D ja miałam okazję do zakupu kilku nowych sztuk leginsów :P

Lusesita udanej imprezy! I podziwiam, mnie stresują zawsze takie uroczystości choć wiadomo że są wpisane w życiorys dziecka. Ogarnąć 15 osób to duży wysiłek, niech wszystko idzie jak po maśle!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris uwierz, że ja wręcz nienawidzę takich spędów. Ale jakoś przezyje, choć też się stresuje.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, jak ja Cię rozumiem! Też nienawidzę takich imprez i dlatego u nas żadnych roczkow ani urodzin nie będzie.

Teraz sobie myślę, że chyba jestem nie teges mamuśka, skoro nie podawałam leków przeciwgoraczkowych nawet przy 38.4 w pupce. Nam lekarz zalecił zbijanie dopiero od 38.5.

A dzisiaj pierwsze urodziny świętuje Hubert! Wszystkiego najlepszego, mały smyku!! Juicy, ale to zleciało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:09

JuicyB lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    My zaczęliśmy dzien o 4.45,po 6 zasnal na godzinke, a teraz juz jest po drzemce i do wieczora będzie rozrabial.
    Achia, ja przy temperaturze nie wychodzę na spacery.
    Rucola, Leon dostal takiego aniola na chrzest, bardzo fajnie wyglada.
    Ja dzisiaj juz po 3 kawach i dalej oczy mi się zamykają,a gdzie jeszcze tyle godzin zanim dzieci pojda spac.

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stestia nie jesteś nie teges.
    Ja mam panikę że jak temperatura wyżej jak 38 to potem nie zbiję niczym jak się zacznie nakręcać. Mam syndrom matka-pielęgniarka co się w szpitalu za dużo napatrzyła :P No i zawsze boję się wpływu tej bardzo wysokiej temperatury na mózg dziecka (powyżej 38,5)- ja już mam przed oczami to ścinające białko. To raczej ja matka- wariatka bo jak dziecko miało sraczkę i wymiotowało to sama mu płyny podawałam dożylnie bojąc się że coś w szpitalu złapie i będzie jeszcze gorzej (Edit: nie Stasiowi, Franio miał 1,5 roku).

Uciekam się pakować i o 15 wyruszamy. Ufff to będzie długie popołudnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:50

Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubcio, wszystkiego najlepszego!

JuicyB lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Anna Stesia- nie daję przeciwgorączkowych poniżej 38,5. Chyba,że by mi dziecko lało się przez ręce i było ciągle płaczące, to bym się zastanowiła. No i ja wychodzę na dwór i podczas kataru i jak mają temp to też wychodzę. Pediatra mówił,że spoko można wychodzić-przy katarze to nawet trzeba, bo świeże pow.obkurczy śluzówkę. Tylko trzeba pamiętać żeby się dziecko nie przegrzało ani nie zmarzło-czyli standard no :P
    AAAA i te termometry elektroniczne to można przez okno wyrzucić. Kupiłam w aptece zwykły, lekarski, mierze w pupie i od wyniku odejmuje 0,5 stopnia- w ten sposób otrzymujemy realną temp.ciała.
    U nas nie było żadnej imprezy na roczek i na pewno nie będzie. Będą urodziny jak sam będzie chciał, dzieciaki pozapraszać z przedszkola czy coś. Tak to uznaliśmy,że to zbędne. Zresztą ma ur w Wigilię to nawet nie było by jak tego ogarnąć logistycznie, bo wiadomo jak to w święta, każdy ma swoją rodzinę.

Rzecz zupełnie się ma inaczej jak wpadają znajomi, bo to akurat uwielbiam. Dość rzadko udaje nam się spotkać, a byliśmy zgraną paczką, to jak przyjadą to jest jak za dawnych czasów, dużo śmiechu, wygłupów, alkoholu :P a pieluchy w tzw międzyczasie :D :D :D z całej paczki tylko my i jeszcze jedno małżeństwo mamy dzieci, więc jak wpada ferajna bezdzietna i nieżonata to ich bezczelnie wykorzystuje! :P Tymulku aaaaa kto Ci zmieni teraz pampersa? Wujek Przeeeemeeeek? no doooobra to wujek! mus to mus no! dziecko wybrało :D huehueehuehuehuehuehuehue :D Wiem,że akurat im to nie przeszkadza i każdy ma beke. Bywało,że były kłótnie kto teraz :P

Także Lusesita! powodzenia przy garach! <3

Anna Stesia, Achia lubią tę wiadomość

‹‹ 3159 3160 3161 3162 3163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ