Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. U nas dzień zaczął się kilka minut przed 7. Już tak od jakiegoś czasu ( żeby nie zapeszyc).
Jestem niewyspana, bo starsza córka też mi się ulokowala w łóżku.
Zaraz zbieram się na zakupy, bo jutro gości mamy z okazji roczku. Oby to przeżyć jakos.
Wrzucam zdjęcie mojego pedziwiatra. Zrobić jakies normalne, to trzeba mieć nadludzkie zdolności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 21:23
staraczka1111, summer86, Minnie89, frezyjciada, Bajkaaa, Lunaris, Patrycja20, Luna1993, Achia, sliweczka92, Lena21, Anna Stesia, JustynaG, Rucola, -Mamunia-, emi2016, Yoselyn82, moniśka..., malka, StaraczkaNika, Kaczorka, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Ja na ALI polecam przedłużkę do kranu (łatwiej dziecku umyć ręce przy wannie a w czasie kąpieli fajna zabawa):
https://pl.aliexpress.com/item/2017-Crab-Cartoon-Faucet-Extension-Children-s-Guide-Sink-Hand-Sanitizer-Handwashing-Tools-Extension-of-The/32814324566.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.37dd2e0eMzl8fi
oraz dla mam karmiących osłonki na piersi za grosze, bardzo fajnie się u nas sprawdzały:
https://pl.aliexpress.com/item/2-Pcs-wielokrotnego-u-ytku-Anti-Overfill-wk-adka-laktacyjna-piersi-poprawianie-pow-oki-opieki-mleka/32871998921.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.37dd2e0ecqgRWF
Baba-sling nosidełko, bardzo przyzwoita jakość, filmiki na youtube jak nosić dziecko od urodzenia choć ja osobiście wolę chustę (na szybko jak trzeba wyjść lub w domu ponosić to ok):
https://pl.aliexpress.com/item/Cotton-Baby-Carrier-Baby-Sling-Backpack-Shoulder-Front-Carry-Infant-Kangaroo-Ring-Hip-Seat-Sling-Wrap/32815909556.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.408f2e0e67pgq8
Kupowałam też aparat dla dzieci- bardzo fajny jak ktoś będzie chciał to podlinkuje
Teraz mam w koszyku koszule dla siebie i Frania do sesji zobaczymy czy fajna oraz plecak dla młodego ale jeszcze nie wiem który.
https://pl.aliexpress.com/item/Autumn-And-Winter-Family-Matching-Clothes-Baby-Girl-Red-lattice-Cardigan-Shirt-cartoon-fashion-Mother-Daughter/32753339145.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.260.30453c00ZHm7Zu
https://pl.aliexpress.com/item/Komiks-Superman-Batman-Spaiderman-Ch-opiec-Dziewczynka-Dzieci-Przedszkole-Przedszkole-Szko-a-torba-Bagpack-Tornistr-w/32943469476.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.24412e0etnW6OLWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 09:24
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Minnie codziennie i trzeba je zmieniać- jak Ci się skończy to kup inny. Szczerze mówiąc nie wiem do kiedy, ja nadal podaję.
Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Lusesita tort będzie? Na ile osób impreza? pochwal się jeśli macie. Kochana ta Twoja Mysia powiedz mi kiedy to przeleciało bo ja nadal patrzę na swojego i nie mogę uwierzyć że też zaraz rok ma.
Mi wczoraj już balony Na roczek z AliExpress przyszły ubranko ma tort zamówiony ha. A matka w dziurawej skarpecie chyba trzeba jakąś bluzkę ladna chociaz kupić,
-
nick nieaktualnyJuuhuuu, dopięłam się w dżinsy przedciążowe. Nawet bez większego problemu owszem, przydałby się mimo to większy luz w nich, ale idziemy ku lepszemu
U nas znów piekna pogoda, będziemy niebawem uciekac na spacer z nową koleżankąLunaris, Cabrera, frezyjciada, summer86, pilik, Nadzieja22, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!!!
Ja mocno z doskoku bo Mały mi ostro dokazuje i serio nie mam czasu ;/
Lusesita Domi przesłodka!!!!
Lunaris fajnie że chłopcy dają Ci czasem chwilę wytchnienia
Minnie podawaj póki nie przekroczysz daty ważności. Ja w zasadzie podawałam krótko. Możesz zrobić 2-3 dni przerwy i zobaczyć czy jest jakaś różnica.
Dziewczyny jeszcze w temacie prezentu na chrzest to zamówiłam obrazek ręcznie malowany Anioła stróża z dedykacją, kocyk lullalove i dam jeszcze coś kasy. Ja obrazek przyjdzie to pokażę mam nadzieję, ze prezent według was jest spoko-Mamunia-, summer86, pilik, Bunia86 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Dziewczyny a jak jest taka mała temperaturka po szczepieniu, to wyjść normalnie na spacer?
edit. Co masz na myśli piszac "mała temperaturka"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:07
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:jasne!!! jeśli nie ma nic niepokojącego to spaceruj śmiało!!!
edit. Co masz na myśli piszac "mała temperaturka"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:09
-
Achia wrote:Tak 37,8 w sumie nie wiem czy to mała ... Ale jest w dobrym humorze na szczęście#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJa osobiscie bym nie wychodziła temperatura to temperatura.
Ja to nawet przy katarze nie wychodze z tak małym dzieckiem przy marcowej pogodzie.
Ale ja to ja 😉
Dziekuje dziewczynu za linki!
I pytanie jak mierzycie temp. Ja mam termometr przykladany do skroni, ale wiecie jal to jest z elektronicznymi.
Właśnie zmierzylam pierwszy pomiar 37,3 drugi 36,8. Ma czole 36.6.
Termometr z medeli za ktory dałam 60 zł!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:32
-
Staraczka będzie 15 osób, nie licząc małych dzieci.
Muszę to jakoś przeżyć.
Tort jutro do odbioru, troche tylko przy garach muszę postać. Na szczęście maz mi pomaga
Achia nie byłam w takiej sytuacji, ale znając mnie to nie wyszła bym na spacer jak jest temperatura.staraczka1111, Rucola lubią tę wiadomość
-
U nas odwrotnie: przy katarze bym wyszła przy temperaturze nie Dla mnie do 37,5 jest ok powyżej zaczynam wdrażać lecznie, odstawiam spacery -przynajmniej te długie bo jeśli dziesz z/do przychodni czy do sklepu bo trzeba to inna rzecz. Ważne żeby dziecko nie przegrzało się lub nie wyziębiło.
Gratulacje dopięcia się w spodnie ja miałam okazję do zakupu kilku nowych sztuk leginsów
Lusesita udanej imprezy! I podziwiam, mnie stresują zawsze takie uroczystości choć wiadomo że są wpisane w życiorys dziecka. Ogarnąć 15 osób to duży wysiłek, niech wszystko idzie jak po maśle! -
Lusesita, jak ja Cię rozumiem! Też nienawidzę takich imprez i dlatego u nas żadnych roczkow ani urodzin nie będzie.
Teraz sobie myślę, że chyba jestem nie teges mamuśka, skoro nie podawałam leków przeciwgoraczkowych nawet przy 38.4 w pupce. Nam lekarz zalecił zbijanie dopiero od 38.5.
A dzisiaj pierwsze urodziny świętuje Hubert! Wszystkiego najlepszego, mały smyku!! Juicy, ale to zleciało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:09
JuicyB lubi tę wiadomość
-
Witam.
My zaczęliśmy dzien o 4.45,po 6 zasnal na godzinke, a teraz juz jest po drzemce i do wieczora będzie rozrabial.
Achia, ja przy temperaturze nie wychodzę na spacery.
Rucola, Leon dostal takiego aniola na chrzest, bardzo fajnie wyglada.
Ja dzisiaj juz po 3 kawach i dalej oczy mi się zamykają,a gdzie jeszcze tyle godzin zanim dzieci pojda spac.Rucola lubi tę wiadomość
-
Anna Stestia nie jesteś nie teges.
Ja mam panikę że jak temperatura wyżej jak 38 to potem nie zbiję niczym jak się zacznie nakręcać. Mam syndrom matka-pielęgniarka co się w szpitalu za dużo napatrzyła No i zawsze boję się wpływu tej bardzo wysokiej temperatury na mózg dziecka (powyżej 38,5)- ja już mam przed oczami to ścinające białko. To raczej ja matka- wariatka bo jak dziecko miało sraczkę i wymiotowało to sama mu płyny podawałam dożylnie bojąc się że coś w szpitalu złapie i będzie jeszcze gorzej (Edit: nie Stasiowi, Franio miał 1,5 roku).
Uciekam się pakować i o 15 wyruszamy. Ufff to będzie długie popołudnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:50
Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa podobnie jak Anna Stesia- nie daję przeciwgorączkowych poniżej 38,5. Chyba,że by mi dziecko lało się przez ręce i było ciągle płaczące, to bym się zastanowiła. No i ja wychodzę na dwór i podczas kataru i jak mają temp to też wychodzę. Pediatra mówił,że spoko można wychodzić-przy katarze to nawet trzeba, bo świeże pow.obkurczy śluzówkę. Tylko trzeba pamiętać żeby się dziecko nie przegrzało ani nie zmarzło-czyli standard no
AAAA i te termometry elektroniczne to można przez okno wyrzucić. Kupiłam w aptece zwykły, lekarski, mierze w pupie i od wyniku odejmuje 0,5 stopnia- w ten sposób otrzymujemy realną temp.ciała.
U nas nie było żadnej imprezy na roczek i na pewno nie będzie. Będą urodziny jak sam będzie chciał, dzieciaki pozapraszać z przedszkola czy coś. Tak to uznaliśmy,że to zbędne. Zresztą ma ur w Wigilię to nawet nie było by jak tego ogarnąć logistycznie, bo wiadomo jak to w święta, każdy ma swoją rodzinę.
Rzecz zupełnie się ma inaczej jak wpadają znajomi, bo to akurat uwielbiam. Dość rzadko udaje nam się spotkać, a byliśmy zgraną paczką, to jak przyjadą to jest jak za dawnych czasów, dużo śmiechu, wygłupów, alkoholu a pieluchy w tzw międzyczasie z całej paczki tylko my i jeszcze jedno małżeństwo mamy dzieci, więc jak wpada ferajna bezdzietna i nieżonata to ich bezczelnie wykorzystuje! Tymulku aaaaa kto Ci zmieni teraz pampersa? Wujek Przeeeemeeeek? no doooobra to wujek! mus to mus no! dziecko wybrało huehueehuehuehuehuehuehue Wiem,że akurat im to nie przeszkadza i każdy ma beke. Bywało,że były kłótnie kto teraz
Także Lusesita! powodzenia przy garach!
Anna Stesia, Achia lubią tę wiadomość