X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie Ignas chory :( 13. 30 lekarz umówiony. Dostał kataru kaszel okropny i gorączka w nocy dochodziła do 39 każdy lek który chcialsm podać kończył się tym że zaczynał wymiotować. :( taki placzliwy smutny bez życia zasnął mi na rękach :( cała noc my nie spali prawie bo aż się biedny zaczynał dusić z tego kaszlu :(

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka współczuję, oby dzisiaj bidulek tak się nie męczył.

U nas noc słaba, zostawiłam syna dzisiaj w domu, bo nie miałam energii szykować go do przedszkola i zbierać Małej jednocześnie. Dzisiaj jeszcze mam wizytę u lekarza z tym brzuchem i już się stresuję :/

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dobrze, że po badaniu ok :) teraz to już naprawdę ostatnia prosta :)

Staraczka- przykro mi z powodu chorobska. Zdrówka dla Małego!

Agulineczka - powodzenia na wizycie! Trzymamy kciuki!

KateKum lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czytam Was na bieżąco ale ostatnio jakoś czasu brakuje na pisanie.

Przez pewien czas się martwiłam, że Ania już jest w czworakach a nie robi obrotów. I co się okazało? Ona boi się robić obroty na macie bo parę razy się uderzyła, za to na łóżku uwielbia.
    Doszła do takiej perfekcji, że leżąc w łóżeczku chicco babyhug (60x85cm) robi obroty we wszystkie strony więc tam gdzie głowa są nogi, a będąc na pleckach jest na brzuszku. Mąż ostatnio próbował ją uśpić to z 10 razy się przekręciła i wielce zadowolona z siebie.
    No a jak ją wezmę nad ranem do naszego łóżka to zamiast przytulić się do matki to ona kombinuje jak zeskoczyć na podłogę!

AnnaStesia, gratuluję pierwszego kroczku. To wyjątkowy dzień.
    Czytałam również o niespodziance jaką Ci Twoje chłopaki zrobili w pracy. To coś uroczego! Taki drobiazg a tak cieszy.

Staraczka, mam nadzieję, że choróbsko szybko przejdzie.

Pilik, współczuję przeżyć w aucie. Aneczka raz mi się tak rozhisteryzowała w foteliku, że zaczęła się krztusić własną śliną. Wyciągałam ją na szybko podczas jazdy. Wolę sobie nie wyobrażać, że w takiej sytuacji jadę z nią sama i jestem kierowcą.

Olik, Lamka, Luna, Yos, Phnappy - co u Was? Długo się nie odzywałyście. Wywołuję.

summer86, sliweczka92 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. U nas nie bylo najgorzej z noca. W sumie bylo dobrze. :-) rano dluzsza przerwa w spaniu, ale poszla spac na dluzsza chwile, a teraz drzemka. Wiec ja sobie pracuje, maz lata za roslinami. Jest dobrze. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!!
    Staraczka bardzo mi przykro że Ignaś się rozchorował :(
    Teraz mamy właśnie taki "zdradliwy" okres. Myślę, ze teraz łatwo dziecko przegrzać, bo to niby marzec/kwiecień a temperatury majowe :) Wczoraj jak spacerowaliśmy to zdjęłam Młodemu czapkę i był chyba jedynym dzieckiem w wieku do 3lat (mniej więcej) które nie miało czapki.
    Justyna widzisz jaka Aneczka przezorna?? Super, ze śmiga z obrotami :) A nas dalej na tapecie cofanie się albo nerwy i płacz "dlaczego nie potrafię iść do przodu" :) ale myślę, ze to kwestia dni.
    Weekend mieliśmy bardzo intensywny, Młody odsypia teraz, tym bardziej że sporo budził się w nocy i potrzebował ewidentnie bliskości.
    Agulineczka powodzenia na wizycie i czekamy na wiadomości.
    Pieknego dnia Dziewczyny!!!!

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Hania też wczoraj chodziła bez czapki :)

Rucola lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za pamięć i życzenia! :)
    Wrzucam zdjęcie urodzinowego chłopaka, ale będę je usuwać, weic proszę nie cytujcie.

Anna Stesia -gratuluje pierwszego kroczka. Każdy kolejny guz "boli" nieco mniej :):):)

U nas gorący czas, kredyty hipoteczne, pogrzeby, praca - ale chyba najgorsze za nami i ten tydzień będzie spokojnieszy.
    Buziaki i miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 20:07

sliweczka92, Rucola, Cabrera, Anna Stesia, Achia, Bajkaaa, Lusesita, moniśka..., mi88, frezyjciada, Yoselyn82, Jadranka, Bunia86, summer86, Patrycja20, Nadzieja22, JustynaG, KateKum, Minnie89, -Mamunia-, Lena21, pilik, admiralka, staraczka1111 lubią tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, super Roczniak!!! Buziaki dla Huba :*

JuicyB lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, co za przystojniak <3 jeszcze raz wszystkiego najlepszego!

Staraczka, biedny Ignas...dużo zdrówka życzę <3

A ja dopijam kawę i powoli udaje się na wizytę (z dusza na ramieniu jak zawsze, mam nadzieje, ze zrobią mi tez usg, ale to szpitalna wizyta, wiec w sumie nie wiem czego się spodziewać...:/)

JuicyB lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pytanie na cito
    Moja znajoma urodziła, chcą ja bezwzględnie wypisać a mała min 2 tyg ma jeszcze być w szpitalu. Dla niej niby brak miejsc. Ona kp. Szpital nie ma obowiązku zapewnić miejsca? - szpital o najwyższym st ref

• mi88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Was i Wasze maluszki, dziewczyny!

Ja co do tej czapeczki mam mieszane odczucia. Jak dziecko jest w cieniu, to wiadomo, że ok. Ale jeśli mam Zosię w chuście, czy na rękach, to ta czapeczka musi być, żeby chronić przed słońcem. A że u nas na spacerach też często ją bujam na rękach do spania, to siłą rzeczy idzie do wózka w czapeczce, bo nie będę jej rozbudzać ściąganiem. Tak że u nas czapka i długie rękawy chronią przed słońcem, nie przed zimnem :)

summer86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, MUSZĄ jej zapewnić miejsce. Jest jedynym źródłem pożywienia dziecka, a na podanie mm ma prawo nie wyrazić zgody. Jak się położne stawiają to niech robią zadymę u ordynatora.

mi88, Anna Stesia, summer86, Rucola, JustynaG, KateKum, admiralka lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ale to już chyba zeleży od materiału/rodzaju czapeczki, przynajmniej mi sie tak wydaje. Na lato sama kupię czapkę z daszkiem ;) póki co jestem fanką kapturów

mi88, Olenka87 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Laski pytanie na cito
    Moja znajoma urodziła, chcą ja bezwzględnie wypisać a mała min 2 tyg ma jeszcze być w szpitalu. Dla niej niby brak miejsc. Ona kp. Szpital nie ma obowiązku zapewnić miejsca? - szpital o najwyższym st ref

Z tego co ja się orientuję, to niestety szpital nie ma obowiązku zapewnić miejsca. Są szpitale gdzie za dodatkową opłatą można zostać z dzieckiem. NFZ z tego co wiem twierdzi, że można przyjeżdżać do szpitala z pokarmem. Nie chcą płacić za tekie rzeczy.
    Może to się teraz zmieniło, ktoś może ma bardziej aktualne info.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie jeżeli dziecko jest w dobrej kondycji i może przebywać w pokoju z mamą cały dzień to powinni zostawić (nie wiem czy są przepisy które mówią, że muszą, ale w tej sytuacji od razu bym uderzała do rzecznika praw pacjenta właśnie z argumentem że dziecko wg zaleceń ma pic mleko matki a skoro kp bez problemu i chce kontynuować w domu to bym walczyła). Jeżeli jest na oddziale maluch i mama tam może tylko dochodzić to niestety dostanie wypis jak tylko ona będzie w dobrej formie :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARACZKA zdrowia dla Ignasia! Biedulek :(

ANNASTESIA gratulacje pierwszego kroczku, ale to musi być wydarzenie!

JUICY cudny urodzinowy chłopak! Wszystkiego najlepszego!

Nasza Tosia też ma za sobą już pierwszy spacer bez czapki :) Ale prawda jest taka, że rzeczywiście ciężko maluchy teraz ubierać, szczególnie jak się nie ma doświadczenia.

My dziś zrobiłyśmy długi spacer - super, że już taka wiosna się robi i dni już dłuższe po tej zmianie czasu :)

mi88, JuicyB, Anna Stesia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy twój symus jest śliczny i ma już tyle ząbków <3 piękny uśmiech. Wspaniałego beztroskiego dzieciństwa mu życzę

U nas bez zmian czeka nas znów ciężka noc. Wyniki badań miał w miarę ok więc antybiotyku nie mamy. Co spadnie temperatura wróci na chwilkę humor to znów rośnie i zaczyna męczyć go :/ niewiem jak mogę mu jeszcze pomóż cały dzień spędził płacząc i drzemiąc na mnie pierwszy raz nas dopadła gorączka katar kaszel. Mamy apap na zbicie temp plus okłady zimne z pieluszki mu robie, syrop na kaszel, do noska spray i priobiotyk, apetyt brak nie chce pić ani jeść ratuje nas tylko cyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:54

JuicyB lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy Hubert jest śliczny :-)

Staraczka zdrówka dla Ignasia.
    Też jestem teraz trochę w temacie, bo Domi kaszle, smarka i jest marudna. Tylko na rekach by siedziala u mnie. Jak wyjdę to ryk.
    Byłam z nią u lekarza i prawdopodobnie alergia, bo osluchowo czysta, w uszach ok, gardło też.

Dziewczyny jeśli któraś używa pampers premium care, to wchodząc na aplikacje rossmann mozna je wyhaczyc w dobrej cenie 39.99. Mi.przy znizce rossne wyszły za 37. (Rozmiar 4 52szt)
    Wzięłam,mimo że na codzień używamy Lupilu.
    Ostatnio udało mi się kupić pampers premium pants 44szt za 36zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 19:06

JuicyB lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Fozzie, ja rodziłam równo 3 tyg temu na zwirkach w wawie i niestety zabrali mi córkę od razu po porodzie na dobę do inkubatora na neonatologię z racji wcześniactwa i słabej termoregulacji, ja zostałam na położnictwie i wyszłam po paru dniach a córa została, bo się jeszcze naswietlala.
    I tak jak mnie wypisali z położnictwa (przychodziłam karmić małą i piersią i na noc zostawiałam odciągnięte mleko, bo miałam nawał) tak sie dopytywałam co teraz; okazało się, ze na oddziale jest pokój z bodajże czterema łóżkami, oni (personel) się tym nie zajmują, jak chcę to mam tam iść i zobaczyć czy jest jakieś wolne i sama sie z dziewczynami dogadywać i przyjść im tylko powiedzieć czy bede dojeżdżać czy zostaje. Oczywiście łóżek wolnych nie było, dużo dziewczyn było spoza Warszawy, dlatego postanowiłam odciągać i dojeżdżać..

34bwvkcbc86rh45f.png
‹‹ 3164 3165 3166 3167 3168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ