X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, wstawiam do garnka na parze miseczkę, do niej wbijam jajo i daje płatek masła, gdy się gotuje to mieszam co chwilę i w ciągu 3 minut mam pyszną pożywną jajecznicę! Sama też wolę taka zjeść niż smażoną.

Jeżowa lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Śpieszę donieść co u nas - od kilku dni Tosia opanowała obroty z pleców na brzuch! Do tego stopnia, że leżenia na plecach przestało już istnieć, a na brzuchu bardzo szybko się wkurza więc jest nerwowo :D Ale i tak strasznie mnie cieszą te jej nowe umiejętności <3

Powoli zaczynam też podejrzewać, że może gdzieś tam głęboko idzie pierwszy ząbek, bo tak jak ślini się od dawna, tak teraz zaczęła już tak naprawdę mocno, mocno wszystko gryźć i dużo się w nocy budzi - a wcześniej tak nie miała. No, ale kto wie - może to jednak wcale nie zęby.

We wtorek wzięłyśmy też z Tosią udział w mini sesji zdjęciowej łóżeczka dostawnego - do reklamy :) Przypadkowo to wyszło, a w zasadzie fajna przygoda.
    W ramach tej sesji mogłyśmy sobie wybrać produkty ich firmy do 500zł więc mamy już krzesełko do karmienia i jedną bramkę na schody :D
    No i dostaniemy kilka zdjęć na pamiątkę :)

Jutro kończymy 5 miesięcy!

Lecę nadrabiać co u Was :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4f0cdaed5d6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f655f1c6f83.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a449b422fb2b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/821ac27ea749.jpg

Madzik34, Achia, Kaczorka, pilik, Jeżowa, moniśka..., summer86, Karma88, frezyjciada, sliweczka92, StaraczkaNika, staraczka1111, Anna Stesia, Lusesita, Cabrera, Bunia86, Nadzieja22, lamka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez przykro mi z powodu badan i stresu....wiem co to znaczy,bo tez kiedys z coreczka wyladowalam na neurologii i przeszla pelna diagnostyke...
    Badanie w narkozie nie jest takie straszne-usypianie jest zazwyczaj za pomoca maseczki na kolanach rodzica a potem szybciutko zabieraja dziecko i przygotowuja do badania.Narkoza jest plytka i nie trwa dlugo.potem dziecko jest przy tobie wybudzane...
    Wiem,ze to marne pocieszenie,ale w takich chwilach znajdujemy w sobie duzo sily,ale byc oparciem dla naszych dzieci....
    Zobaczysz wszystko sie ulozy i trzymam kciuki za pomyslny wynik badania....

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FREZ kciuki za Ciebie i synka, współczuje przeżyć :*

BUNIA - pięknie wyglądasz!

Bunia86 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka moja księżniczka też od niedawna zaczęła się obracać z pleckow na brzuszek i robi to bardzo często. Za chwilę też się denerwuje ;) U nas ślinienie się na potęgę i pchanie wszystkiego do buzi. Nie wiem ile razy dziennie wymieniam śliniaki. Synek też się strasznie slinil, wszyscy mówili, że to na zęby, a pierwszy ząbek wyszedł dopiero w okolicy 9 m-cy i nie zakończyło to jego slinienia ;). Także u nas to niekoniecznie zwiastun zębów ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, śliczna Tosieńka <3 mamy to samo krzesełko ;)

Agulineczka, miałaś robioną gastroskopię? U mojego taty takie objawy świadczyły o zapaleniu żołądka. Ma jakieś specjalne leki i dietę bardzo lekkostrawną (zero surowych warzy i owoców, białe pieczywo, potrawy tylko gotowane, ewentualnie pieczone itd.)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Przepraszam, że tak wbijam na wątek z tematem z dupy. Kiedyś rozmawialyscie o farbach ściennych w odcieniach szarości.
    Poszukuję jakiejś ładnej popielatej, żeby nie była zbyt ciemna. Pokój od strony zachodniej, więc większą część dnia słońce.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, moge odradzić Silver Pearl Beckersa (wpada w błekit/zieleń) i Sekretne spojrzenie (kolor piękny, ale z fioletowymi refleksami). Czysta szarość to Light Grey Beckersa, ale wg mnie jest to ciemniejszy szary, w sypialni wyglada super, do pokoju dziecięcego zbyt ciemny.

Reset podawała kody z palety NCS na jasną i ciemniejszą szarość, ale już ich dokładnie nie pamiętam.

Edit: doczytałam, że pokoj dobrze doświetlony, więc Light Grey mógłby dał radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 18:04

Lusesita lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia śliczny brzuszek!
    A ze świętami doskonale Cię rozumiem, mam podobnie. I o ile chodziło tylko o nas to jakoś to było... ale teraz to mam wrażenie, że jest liczenie ile u których dziadków jesteśmy.

Śliweczka współczuję naprawy i niespodziewanych wydatków. Dobrze Cię rozumiem. My w tym miesiącu też popłynęliśmy z wydatkami przez samochód...

Admiralka , cudowna ta Twoja fotomodelka! Szybko zaczyna pracować :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam pytanie z d... możecie podrzucić jeszcze raz stronę z lekami i kp? :) Veritaserum chyba Ty mi przy okazji migreny pisałaś,a ja oczywiście nie zapisałam.... ;)

• admiralka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Admiralka moja księżniczka też od niedawna zaczęła się obracać z pleckow na brzuszek i robi to bardzo często. Za chwilę też się denerwuje ;) U nas ślinienie się na potęgę i pchanie wszystkiego do buzi. Nie wiem ile razy dziennie wymieniam śliniaki. Synek też się strasznie slinil, wszyscy mówili, że to na zęby, a pierwszy ząbek wyszedł dopiero w okolicy 9 m-cy i nie zakończyło to jego slinienia ;). Także u nas to niekoniecznie zwiastun zębów ;)

Ja ślinienia właśnie z zębami nie wiążę, bo to jest u nas już dobre trzy miesiące. Ale to bardzo mocne gryzienie wszystkiego i częste pobudki w nocy - no ale nie wiem, czas pokażę czy to zęby, czy może jednak wcale nie.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTYNAG właśnie się śmialiśmy, że Tosia już idzie do pracy i sama sobie zarabia na krzesełko :D

JustynaG, Anna Stesia, Bunia86 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A ja też mam pytanie z d... możecie podrzucić jeszcze raz stronę z lekami i kp? :) Veritaserum chyba Ty mi przy okazji migreny pisałaś,a ja oczywiście nie zapisałam.... ;)

http://e-lactancia.org./

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 18:54

Achia, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia prześliczny brzuszek!!! ❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie... Dziś psychicznie ciut lepiej. Niestety nie dodzwoniłam się tam, gdzie mamy zrobić to badanie. Nie wiem czy jest sens próbować jutro, czy już w poniedziałek. Lekarz napisał nam na kartce, że to ma być konkretna pani i podał numer wewnętrzny od razu, a nie do rejestracji. Badanie to jakieś "UT mózgu oraz czaszki".
    Rucola nam usg przezciemiaczkowe wyszło b.dobrze, żadnych mini torbieli, ani odstępstw. Ale mieliśmy się zgłosić na tą konsultacje ze względu na kształt główki. Neurochirurg obawia się, że głowa będzie rozrastać się wzdłóż i musi sprawdzić, czy kości te co wężej są, nie ściskają mózgu, wytwarzając przy tym jakieś ciśnienie. Nic więcej nie wiemy, bo na tym etapie nie chciał rozmawiać o dalszej diagnostyce.

Fozzie Stasio jest extra! myślę, że dogadał by się z moim Tymkiem, jakby tylko ten zaczął więcej mówić po polsku 😁 masz wesoło!

Mi no właśnie mąż to w ogóle twierdzi, że badanie jak badanie i nie ma co roztrząsać na zaś. Może lepiej, że chociaż jedno z nas podchodzi do takich rzeczy na luzaka.

AnnaStesia Ty się Rybko ciesz, że młodzieniec chce jeść! niejadek to jest dopiero problem! bo męczy i siebie i matkę psychicznie. A tak to po prostu musisz kupić do tej pralki w komplecie dużą lodówkę! ;)

Summer u nas po łupinie był Britaxa maxxway, choć chciałam axkida, ale na stanie był tylko różowy, a to już dla męża było za wiele 😉 nie dość, że tyłem ( jak to tyłem, jak nikt tak nie jeździ?! coś Ty znowu wymyśliła!😝) Znajdź w pobliżu sklepy 8* albo fotelik.info, tam Ci dobiorą coś dobrego. Osobiście bardziej polecam fotelik niż 8*, przynajmniej tu w mazowieckim. W moim odczuciu milsza obsługa i większy wybór ( nawet mi kawę zaparzyli, mniaaaam)

Nika dużo zdrówka dla Ciebie! bierzesz coś na to gardełko? działaj szybko, żeby to się w jakieś paskudztwo gorsze nie przerodziło. I odpoczywaj jak najwięcej!

Minnie rozkoszuj się tymi chwilami, bo zanim się obejrzysz, będą wędrówki z cycem w buzi, ale i np pupą na Twoim ramieniu.

Bunia przepiękny brzuś!😘

agulineczka współczuję przejść z żołądkiem 😔 to okropne, że człowiek idzie do lekarza po pomoc, a każdy mówi co innego... Mam nadzieję, że leki pomogą! choć moim zdaniem powinni Ci gastroskopie zrobić, może szybciej ktoś by postawił dzięki temu trafną diagnozę.

Zmykam uśpić Florka, bo dziś cały dzień bujał się na czterech, próbował siadać, kombinował jak koń pod górę, oczy już trze, to liczę, że szybko zaśnie i będę miała chwilę na ogarnięcie mieszkania i zrobienie mężowi jakiejś dobrej kolacji... Strasznie go zaniedbuję ostatnio, mam wyrzuty sumienia...

Anna Stesia, Bunia86 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, płukałam solą i szałwią, pryskałam tantum verde, nałykałam się wit c... ale czuję, że to na nic i zaraz mnie rozłoży. No bo przecież nie może być zbyt pięknie ;)

Moim jedynym osiągnięciem na dziś było przetrwanie moje i dziecka. Ani sprzątania, ani obiadu, ani nawet nie nadrobiłam zaległości w serialach. Może jutro będzie lepszy dzień - tego sobie i Wam życzę!

Dobranoc :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- jasna szarość, która jest szarością nie złamaną żadnym niebieskim itp. to NCS 1000N. Jeśli chcesz taki konkretniejszy szary to NCS 1500N.
    Jak chcesz, jutro zrobię Ci zdjęcia, ale kolory wyskakują w googlu. Ten 1000N będzie się idealnie bronił wszędzie i ze wszystkimi kolorami. Aczkolwiek ja np. uwielbiam moją sypialnię i 1500N (tylko fakt faktem mam białe meble, okno od południa na całą ścianę i 20m2).

summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka no to faktycznie przeboje z brzuchem :( mam nadzieję, że wkrótce odczujesz poprawę na dłużej. Gratuluję Uleńce obrotów!

Admiralka Twojej Antosia również gratuluję obrotów :) czyli rośnie mała gwiazda, skoro już pierwsza reklama za nią :D krzesełko ekstra!

Anna Stesia bardzo dziękuję za odpowiedź :) chyba jutro lub w niedzielę przygotuję taką jajecznicę Agatce :)

Pilik mam do Ciebie pytanie - bardzo mi się podoba Twój system gotowania dla Ninki. Zdradzisz mi proszę jakie połączenia warzyw najczęściej stosujesz aby czas gotowania był zbliżony?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka super Wam się udało! Co to za krzesełko? Wyglada bardzo fajnie :)
    Tosia jest cudna!

Jeżowa łącze wszystkie warzywa. Mój sposób to krojenie. Jak daje np. marchewkę, ziemniaka i cukinie to cukinia jest największa, ziemniaki mniejsze, a marchewka jeszcze mniejsza. Jakoś już to wyczułam i po prostu operuje wielkością warzyw. Jak chcesz na super szybko to ostatnio np. Gotuje z mrożonej mieszanki warzyw, one już zblanszowane i w 10 minut wszystkie zwykle miękkie.

Jeżowa, mi88, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowa porą, po ciężkim popołudniu.

Anna Stesia - jutro muszę wypróbować Twój sposób na jajecznice! Już mi slinka cieknie!

Frez - w jakim wieku jest Tymek? Niecałe 3 lata? Dobrze pamiętam? Mówienie chinszczyzna ma swoje plusy - głowa Ci nie pęka :D Staś zaczął więcej gadać tak na prawdę chwilę przed 3 urodzinami i... Tęsknię za czasem kiedy można było go zatkac smoczki em! Straszny cwaniak7sie z niego zrobił ;) nie miałam Jeszcze okazji napisać - mam nadzieję, że Florek ma taki tym urody po prostu u wszystkie stresy zostaną wam wynagrodzone!

Admiralka, Agulineczka - cieszę się was ty widząc! Odzywaj cię się częściej! Straszne tu braki ostatnio starej gwardii (Amy, Flo?)! Gratuluję waszym dziewczynom pięknych postępów, zaraz konkretnie rusza do przodu! :) Admiralka - super, że udało się z sesją z fajnie jak kiedyś pokażesz jakieś zdjęcie, a jak zobaczę je gdzieś w katalogu to zawsze będę i was myślała :)

Minie - jak już masz takie super książki, to zadbaj o naszą wagę i podrzuć czasem przepisem!

Bunia - jaki Ty masz malutki i sliczniutki brzuszek! <3 A to już prawie półmetek!

Ja dzisiaj miałam walkę z dwójką pociech. Staszek po chorobie zamienił się chyba w wampira energetycznego, bo ja mam poziom energii - 100, ale on wyrabia 200% normy. Całe popołudnie na podwójnym gazie, a jak wybudził 1065477 raz Klare to i ona za przeproszeniem w końcu się wkur.... I tym sposobem starsze plakalo, bo miało karę (a tak plakalo, że było go słychać chyba wioskę obok), a mlodsze było noszone, żeby uspokoić placz, ale płacz ze zmęczenia. Także matka pada na pysk, dzieci już śpią (dzięki boku!), a stary.. No cóż. W nagrodę za swoją pomoc dostal na weekend ziemię to rozplantowania na ogrodzie. Zamówiłam mu pół wywrotki (10 ton), ale pan się pomylił i dostal w gratisie kolejne 10 ton. Będzie mógł się w końcu wykazać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:53

Anna Stesia, frezyjciada, Bunia86, Rucola lubią tę wiadomość

‹‹ 3195 3196 3197 3198 3199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ