X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, a może to jakiś inny alergen? Jesz czegoś dużo?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja był próbowała motać. Polecam 4,6 bo i takie do wszystkiego, ogony zawsze gdzieś podwiniesz. I najlepiej serducha albo jodełkę np. I nie super cienizne. Z byle jaką chustą możecie się zrazić i wywalic kasę... takie 220-250 GSM, wykochane, mogłoby być dla Was optymalne.
    U nas słaby dzień niestety :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Minnie, a może to jakiś inny alergen? Jesz czegoś dużo?

Raczej mam bardzo zróżnicowaną diete... No ewentualnie pomidory, bo uwielbiam i sporo ich mam w obiadach. Ale czy one też uczulają?

Dziś Miluś ma tak czerwone łapki, że aż się popłakałam nad nimi :(

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Raczej mam bardzo zróżnicowaną diete... No ewentualnie pomidory, bo uwielbiam i sporo ich mam w obiadach. Ale czy one też uczulają?

Dziś Miluś ma tak czerwone łapki, że aż się popłakałam nad nimi :(
    Pomidory cholernie uczulają!

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Pomidory cholernie uczulają!

No to teraz wychodzi ze mnie maDka... :/ cholera, to teraz się zastanawiam co odstawić, pomidory czy mleko. I przedświąteczna wycieczka do lekarza nad czeka chyba.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie odstawiła my pomidory bo łatwiej jednak jeden produkt niż mleko i jego pochodne...
    I potwierdzam uczulające pomidory, tez jestem uczulona. (Na ogórki zielone też ;p generalnie chyba wszystko może uczulać)

Minnie89 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, skoro przetwory mleczne ograniczałaś do minimum, a i tak jest źle, to albo Miluś ma ogromną alergię na bmk, albo to jednak coś innego. Okolice 3ciego miesiąca to właśnie czas na pokazywanie się alergii (na szczęście większość przechodzi z czasem).
    Lekarz co najwyżej potwierdzi fakt, że to jest najprawdopodobniej alergia, ale nie powie, na co.
    Spróbuj z tymi pomidorami, skoro jesz ich dużo. Możesz też ewentualnie spróbować, czy kontaktowo reaguje na pomidora/nabiał w jakiś sposób - jeśli nie, to to o niczym nie powie, ale jeśli akurat tak, będziesz miała jasność.
    Czytałam gdzieś o chłopczyku mającym ogromną alergię na marchewkę - jego mama podczas kp wykluczyła niemal wszystko, w końcu zrezygnowała z kp - i dopiero przy rozszeraniu diety okazało się, że nawet skóra wokół ust robiła mu się czerwona po marchewce.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    My rodzinną niedzielę zaczęliśmy około 7. Było pyszne śniadanko, poświęcenie palemki, później kawa i ciacho. Teraz sobie nagrywamy z eMkiem piosenki chóralne, a za chwilę rosołek. 😊 natomiast Haneczka właśnie budzi się z drzemki. :)

A to ciacho, zainspirowane przepisem podrzuconym przez Reset.

e3f3c0b403413abc.jpg

Dobrej niedzieli. <3

Achia, summer86, reset, pilik, JustynaG, Cabrera, Yoselyn82, Lusesita, Rucola, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka ale to pysznie wygląda!

Minnie- przykro mi z powodu alergii,miejmy nadzieję,że to jednak będzie pomidor a ne nabiał...

a słuchajcie to prawda, że robiąc kaszkę na mleku mamy to ta kaszka nigdy nie zgęstnieje,tylko będze taka do picia ewent. jako zupa? tak mówła jedna laska na IG po warsztatach u Hafiji. że można i kilo kaszki wrzucić,ale gęsto to to nie będzie, bo składniki mleka mamy i enzymy w nim zawarte tak rokładają te składniki..

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, moim zdaniem nieprawda ;) robiłam początkowo kaszkę na 40-50 ml mojego mleka podgrzanego do 40 stopni i udawało się zrobić kaszkę do karmienia łyżeczką.

Minnie, wspołczuję alergii. Chyba też bym pomidory odstawiła.

Śliwieczka, piękne ciacho!

Lunaris, przykro mi z powodu wózka :/ a co do leżenia na brzuszku, Ania też nie lubiła i mielismy zalecenie od fizjo kłaść często, ale na krótko.
    Anię do leżenia na brzuszku mobilizowała książeczka Księga dźwieków (ale nie ta niebieska, tylko taka z krówką na okładce ;) ).

Pilik, dajesz jakoś radę, maż w domu na weekend czy ma zjazd? Dużo sił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 15:58

sliweczka92 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a widzisz, bo kupiłam woreczk do zamrażania,żeby własnie mieć np do kaszek- samym kolektorem teraz wyciągnęłam 40mm i szkoda to marnować...

Lunaris- też mi przykro z powodu wózka.

Pilik- mam nadzieję,że popoludnie chociaż będzie lepsze <3

co do śpiewania- to u nas powstają piosenki nowe na bieżąco :P albo przypominają mi się śpiewki typu "była sobie żabka mała " :D

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, przyjmiesz mnie do psiapsiółek?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, wspaniałe zdjęcie w sam raz do albumu! :) Piękne oczyska!
    A jak podaliście te borówki leśne, że taki piękny efekt?
    Nie korzystałam z wypożyczania w Trójmieście. Mam na oku taką firmę https://itinere.pl Tylko oni mają do wypożyczenia Manducę i jakieś profesjonalne.
    hahhahaha Rozbawiłaś mnie tą opowieścią o tacie - papieżu. :D

Lunka wiem, że u Was już po uroczystości! Mam nadzieję, że wszystko poszło po waszej myśli.

Jeżowa to te body (umorusane marchewką) będzie w sam raz na przygodę Agatki z borówkami! :)

Rucola czekam na fotki Lewka na Twoich plecach! :)

Karma Zdrówka dla Emilki!
    Jeśli masz możliwość pożyczyć od kogoś chustę to warto sprawdzić czy Tobie to pasuje. U nas to emek wiązał od początku. Mi niestety nie szło. Dopiero od niedawna udaje mi się wiązać Anię w chustę.
    LittleFrog miewa w bardzo dobrych cenach nowe chusty. No i można też dostać je z drugiej ręki. My mamy 4,6 - ja rozmiar S a mąż L.

Nika Jaka Twoja Łusia jest duża! Wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy! Nadal Twoja metryczka zachwyca.
    Podziwiam za recytowanie Łusi, aż mi głupio bo ja Aneczce puszczam Szczeniaczka Uczniaczka "Ucho. Mam niebieskie ucho" "Czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieskie, fioletowy, oto tęcza". A jak już jej śpiewam to leci "Ah śpij kochanie" lub "Szła Aneczka do laseczka, do zielonego ..." Muszę chyba polepszyć repertuar.

Lunaris Przykro mi, że wózek siadł. Mógł jeszcze te 2-3 miesiące wytrzymać... eh... Wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy dla Stasia!
    Jeśli chodzi o leżenie na brzuszku, to chyba nie ma złotej metody. Trzeba po prostu próbować. U nas momentem przełomowym był katar Aneczki właśnie jak skończyła 4 miesiące, wtedy lepiej jej się leżało na brzuszku. I tak zostało.
    Niestety, jak się obudzi w nocy to od razu ląduje na brzuchu i wtedy się rozbudza. :/

Ania Mmmm jak smakowicie wyglądają te Twoje kulinarne wyżyny. Babeczki z malinami? Wyglądają obłędnie!

Minnie A konsultowałaś z pediatrą te krosty? Albo jeszcze lepiej - z dermatologiem?
    Myślę tak jak dziewczyny, odstaw pomidora i jeśli zobaczysz poprawę to będziesz wiedziała co i jak.

Śliweczka Chyba też będę musiała zrobić ten przepis! Wygląda obłędnie. Ale to poczekam z tym aż będę mogła jeść nabiał.

Achia dziewczyna ma i nie ma racji zarazem. Robię kaszkę na swoim mleku i ona po prostu zmienia konsystencję. Czyli im dłużej karmię łyżeczką tym jest mniej gęsta. Taką płynniejszą kaszkę podawałam w doidy cup. Zawsze też można w trakcie jedzenia dosypać jeszcze trochę kaszki, zamieszać i będzie gęstsza. Póki co Ania dostaje kaszki Holle, robię je "na oko" czyli sypię tyle by była satysfakcjonująca konsystencja.

sliweczka92, mi88, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka aż mi ślinka pociekła! Ale bym zjadła jakieś ciacho, mmmm.

Summer niestety eMek na uczelni do 20 :( same jesteśmy na placu boju.
    Szwagierka poratowala przyjechała na pół godziny żebym mogła wyjść z psem i się umyć więc chociaż tyle...

Ninka jest przekochana, widać że się źle czuje, słabiutka jest, ale nauczyła się pięknie chodzić przy meblach i coraz lepiej jej idzie samodzielne stanie, próbuje tego wszystkiego, ale jest za słaba i się sporo przewraca i nie potrafi tego zrozumieć widać.
    Właśnie się tulimy w nosidle żeby mogła odpocząć.

Achia ja robiłam ja swoim mleku i można było karmić lyzeczka. Trzeba dać dużo więcej kaszki, ale da się. No i nie uzyskasz nigdy takiej bardzo gęstej jedynie.
    A mleko do zamrazarki i jak się w kaszkach nie sprawdzi to zawsze możesz dodać do owsianki ugotowanej na wodzie czy do kąpieli ;)

sliweczka92, Achia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, dobrze, że szwagierka przyszła wspomóc. Dobre i te pół godziny.
    No i brawa za super postępy dla Ninki!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś planuje wkrótce kupić nosidło ll baby to dziewczyna na grupie chustowej (takiej ogólno polskiej, pewna, kupowałam od niej kilka rzeczy), wrzuciła właśnie dwie nowki - I gat w kolorze grafitowym za 225zl i II gat w kolorze kalcyt za

Lunaris miałam jeszcze apropo wózka - a w razie co nie chcesz spróbować po prostu w joie na leżąco? Może akurat da radę i tak starczy?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - kiedyś tu pisałam chyba moje wrażenia po pediatrze, która mnie spytała co ja jem że dziecko ma szorstka skórkę (bo najpierw była po prostu sucha, teraz mamy krostko-plamki czerwone). I kazała jeść mniej nabiału, unikać orzechów, i wczesnych warzyw bo mają tone nawozów. No i kazała nawilżać, to nawilżam - pewnie stąd zmiana z suchego na "zwykle" uczulenie.
    A w dodatku Milan mi odrzucił prawa pierś! Rzuca się przy niej i ulewa wszystko. Dzień pełen wrażeń...

Pilik - kochana, współczuję przeżyć z Nina. Męczy się biedactwo, mam nadzieję że to niedługo minie!

Luna - właśnie, czekamy na relację! I zdjęcie księżniczki :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za informację. Mleko zamrażam, nawet nie tyle że tylko do kaszek, ale np na gorsze czasy, czy jakbym chciała gdzieś wyjść. Wzięłam laktator i wyszło mi dziś ok 100ml razem z tym z kolektora ;)

Pilik- mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień!

Minnie- pisałam kiedyś że Oskar też nie miał ochoty na jedną pierś. To był chyba skok, przeszło mu ;)

Słuchajcie a od kiedy dzieci robią się "mamowe"? Oskar jakoś tak płacze jak mąż go przebiera czy coś, a jak ja wezmę na ręce czy zagadam to spokojny się robi... Nie jest tak za każdym razem, ale jakoś tak pojawiła się taka tendencja...

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minni a moglabys pokazac jak to wyglada? Moj ma na policzkach i brodzie nie wiem czy to po prostu tradzik czy alergia na nabial, ograniczylam do minimum. Jeszcze chyba musze z chleba zrezygnowac.

Na twoim miejscu odrzucilabym pomidory, tym bardziej ze jesz w duzych ilosciach.

U mnie to tak wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 11:36

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczegoż co tutaj wejde to ktoś coś o jedzeniu!🙈 Jak ja MUSZĘ schudnąć jakoś, a ja z tych co klikną lajka w foto czekolady i już +2kg😂
    Uzależniona jestem od słodyczy... Straszne... Muszę się wziąć za siebie, serio! Ale Wasze wypieki wyglądają taaaak apetycznie, że ślinotok normalnie!

Lunaris u nas do zachęty leżenia na brzuszku działało lusterko. Tylko musiało być duże, żeby bez problemu siebie widział :) a potem jak się znudziło lusterko, to taka latareczka co jak się włączyło to wyświetlała jakiś obrazek na ścianie. Moja mama gdzieś u chińczyka kupiła. Starszak był baaaaaaardzo nie brzuszkowy, więc kombinowaliśmy na milion sposobów i tylko to działało. Florek zupełnie odwrotnie, nawet śpi na brzuchu.

Pilik przytulam Cię mocno! Pamiętaj, wszystko mija nawet najdłuższa żmija!

Florek dziś zaczął raczkować :) ja nie wiem kiedy to moje dziecko tak urosło!

Reset śniłaś mi się dziś! Miałaś piękna długą suknię w kolorze butelkowej zieleni i cudny zgrabny brzuszek! Odbierałaś jakąś nagrodę od prezydenta 😂

JustynaG, sliweczka92, Achia, Karletka, reset, summer86, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

‹‹ 3199 3200 3201 3202 3203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ