Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Karma ja był próbowała motać. Polecam 4,6 bo i takie do wszystkiego, ogony zawsze gdzieś podwiniesz. I najlepiej serducha albo jodełkę np. I nie super cienizne. Z byle jaką chustą możecie się zrazić i wywalic kasę... takie 220-250 GSM, wykochane, mogłoby być dla Was optymalne.
U nas słaby dzień niestety -
mi88 wrote:Minnie, a może to jakiś inny alergen? Jesz czegoś dużo?
Raczej mam bardzo zróżnicowaną diete... No ewentualnie pomidory, bo uwielbiam i sporo ich mam w obiadach. Ale czy one też uczulają?
Dziś Miluś ma tak czerwone łapki, że aż się popłakałam nad nimi -
Minnie, skoro przetwory mleczne ograniczałaś do minimum, a i tak jest źle, to albo Miluś ma ogromną alergię na bmk, albo to jednak coś innego. Okolice 3ciego miesiąca to właśnie czas na pokazywanie się alergii (na szczęście większość przechodzi z czasem).
Lekarz co najwyżej potwierdzi fakt, że to jest najprawdopodobniej alergia, ale nie powie, na co.
Spróbuj z tymi pomidorami, skoro jesz ich dużo. Możesz też ewentualnie spróbować, czy kontaktowo reaguje na pomidora/nabiał w jakiś sposób - jeśli nie, to to o niczym nie powie, ale jeśli akurat tak, będziesz miała jasność.
Czytałam gdzieś o chłopczyku mającym ogromną alergię na marchewkę - jego mama podczas kp wykluczyła niemal wszystko, w końcu zrezygnowała z kp - i dopiero przy rozszeraniu diety okazało się, że nawet skóra wokół ust robiła mu się czerwona po marchewce.Minnie89 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dzień dobry,
My rodzinną niedzielę zaczęliśmy około 7. Było pyszne śniadanko, poświęcenie palemki, później kawa i ciacho. Teraz sobie nagrywamy z eMkiem piosenki chóralne, a za chwilę rosołek. 😊 natomiast Haneczka właśnie budzi się z drzemki.
A to ciacho, zainspirowane przepisem podrzuconym przez Reset.
Dobrej niedzieli.Achia, summer86, reset, pilik, JustynaG, Cabrera, Yoselyn82, Lusesita, Rucola, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySliweczka ale to pysznie wygląda!
Minnie- przykro mi z powodu alergii,miejmy nadzieję,że to jednak będzie pomidor a ne nabiał...
a słuchajcie to prawda, że robiąc kaszkę na mleku mamy to ta kaszka nigdy nie zgęstnieje,tylko będze taka do picia ewent. jako zupa? tak mówła jedna laska na IG po warsztatach u Hafiji. że można i kilo kaszki wrzucić,ale gęsto to to nie będzie, bo składniki mleka mamy i enzymy w nim zawarte tak rokładają te składniki..sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Achia, moim zdaniem nieprawda robiłam początkowo kaszkę na 40-50 ml mojego mleka podgrzanego do 40 stopni i udawało się zrobić kaszkę do karmienia łyżeczką.
Minnie, wspołczuję alergii. Chyba też bym pomidory odstawiła.
Śliwieczka, piękne ciacho!
Lunaris, przykro mi z powodu wózka a co do leżenia na brzuszku, Ania też nie lubiła i mielismy zalecenie od fizjo kłaść często, ale na krótko.
Anię do leżenia na brzuszku mobilizowała książeczka Księga dźwieków (ale nie ta niebieska, tylko taka z krówką na okładce ).
Pilik, dajesz jakoś radę, maż w domu na weekend czy ma zjazd? Dużo sił!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 15:58
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer a widzisz, bo kupiłam woreczk do zamrażania,żeby własnie mieć np do kaszek- samym kolektorem teraz wyciągnęłam 40mm i szkoda to marnować...
Lunaris- też mi przykro z powodu wózka.
Pilik- mam nadzieję,że popoludnie chociaż będzie lepsze
co do śpiewania- to u nas powstają piosenki nowe na bieżąco albo przypominają mi się śpiewki typu "była sobie żabka mała " -
Mi, wspaniałe zdjęcie w sam raz do albumu! Piękne oczyska!
A jak podaliście te borówki leśne, że taki piękny efekt?
Nie korzystałam z wypożyczania w Trójmieście. Mam na oku taką firmę https://itinere.pl Tylko oni mają do wypożyczenia Manducę i jakieś profesjonalne.
hahhahaha Rozbawiłaś mnie tą opowieścią o tacie - papieżu.
Lunka wiem, że u Was już po uroczystości! Mam nadzieję, że wszystko poszło po waszej myśli.
Jeżowa to te body (umorusane marchewką) będzie w sam raz na przygodę Agatki z borówkami!
Rucola czekam na fotki Lewka na Twoich plecach!
Karma Zdrówka dla Emilki!
Jeśli masz możliwość pożyczyć od kogoś chustę to warto sprawdzić czy Tobie to pasuje. U nas to emek wiązał od początku. Mi niestety nie szło. Dopiero od niedawna udaje mi się wiązać Anię w chustę.
LittleFrog miewa w bardzo dobrych cenach nowe chusty. No i można też dostać je z drugiej ręki. My mamy 4,6 - ja rozmiar S a mąż L.
Nika Jaka Twoja Łusia jest duża! Wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy! Nadal Twoja metryczka zachwyca.
Podziwiam za recytowanie Łusi, aż mi głupio bo ja Aneczce puszczam Szczeniaczka Uczniaczka "Ucho. Mam niebieskie ucho" "Czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieskie, fioletowy, oto tęcza". A jak już jej śpiewam to leci "Ah śpij kochanie" lub "Szła Aneczka do laseczka, do zielonego ..." Muszę chyba polepszyć repertuar.
Lunaris Przykro mi, że wózek siadł. Mógł jeszcze te 2-3 miesiące wytrzymać... eh... Wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy dla Stasia!
Jeśli chodzi o leżenie na brzuszku, to chyba nie ma złotej metody. Trzeba po prostu próbować. U nas momentem przełomowym był katar Aneczki właśnie jak skończyła 4 miesiące, wtedy lepiej jej się leżało na brzuszku. I tak zostało.
Niestety, jak się obudzi w nocy to od razu ląduje na brzuchu i wtedy się rozbudza.
Ania Mmmm jak smakowicie wyglądają te Twoje kulinarne wyżyny. Babeczki z malinami? Wyglądają obłędnie!
Minnie A konsultowałaś z pediatrą te krosty? Albo jeszcze lepiej - z dermatologiem?
Myślę tak jak dziewczyny, odstaw pomidora i jeśli zobaczysz poprawę to będziesz wiedziała co i jak.
Śliweczka Chyba też będę musiała zrobić ten przepis! Wygląda obłędnie. Ale to poczekam z tym aż będę mogła jeść nabiał.
Achia dziewczyna ma i nie ma racji zarazem. Robię kaszkę na swoim mleku i ona po prostu zmienia konsystencję. Czyli im dłużej karmię łyżeczką tym jest mniej gęsta. Taką płynniejszą kaszkę podawałam w doidy cup. Zawsze też można w trakcie jedzenia dosypać jeszcze trochę kaszki, zamieszać i będzie gęstsza. Póki co Ania dostaje kaszki Holle, robię je "na oko" czyli sypię tyle by była satysfakcjonująca konsystencja.sliweczka92, mi88, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Sliweczka aż mi ślinka pociekła! Ale bym zjadła jakieś ciacho, mmmm.
Summer niestety eMek na uczelni do 20 same jesteśmy na placu boju.
Szwagierka poratowala przyjechała na pół godziny żebym mogła wyjść z psem i się umyć więc chociaż tyle...
Ninka jest przekochana, widać że się źle czuje, słabiutka jest, ale nauczyła się pięknie chodzić przy meblach i coraz lepiej jej idzie samodzielne stanie, próbuje tego wszystkiego, ale jest za słaba i się sporo przewraca i nie potrafi tego zrozumieć widać.
Właśnie się tulimy w nosidle żeby mogła odpocząć.
Achia ja robiłam ja swoim mleku i można było karmić lyzeczka. Trzeba dać dużo więcej kaszki, ale da się. No i nie uzyskasz nigdy takiej bardzo gęstej jedynie.
A mleko do zamrazarki i jak się w kaszkach nie sprawdzi to zawsze możesz dodać do owsianki ugotowanej na wodzie czy do kąpielisliweczka92, Achia lubią tę wiadomość
-
Pilik, dobrze, że szwagierka przyszła wspomóc. Dobre i te pół godziny.
No i brawa za super postępy dla Ninki! -
Dziewczyny jak któraś planuje wkrótce kupić nosidło ll baby to dziewczyna na grupie chustowej (takiej ogólno polskiej, pewna, kupowałam od niej kilka rzeczy), wrzuciła właśnie dwie nowki - I gat w kolorze grafitowym za 225zl i II gat w kolorze kalcyt za
Lunaris miałam jeszcze apropo wózka - a w razie co nie chcesz spróbować po prostu w joie na leżąco? Może akurat da radę i tak starczy? -
Justyna - kiedyś tu pisałam chyba moje wrażenia po pediatrze, która mnie spytała co ja jem że dziecko ma szorstka skórkę (bo najpierw była po prostu sucha, teraz mamy krostko-plamki czerwone). I kazała jeść mniej nabiału, unikać orzechów, i wczesnych warzyw bo mają tone nawozów. No i kazała nawilżać, to nawilżam - pewnie stąd zmiana z suchego na "zwykle" uczulenie.
A w dodatku Milan mi odrzucił prawa pierś! Rzuca się przy niej i ulewa wszystko. Dzień pełen wrażeń...
Pilik - kochana, współczuję przeżyć z Nina. Męczy się biedactwo, mam nadzieję że to niedługo minie!
Luna - właśnie, czekamy na relację! I zdjęcie księżniczki -
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny za informację. Mleko zamrażam, nawet nie tyle że tylko do kaszek, ale np na gorsze czasy, czy jakbym chciała gdzieś wyjść. Wzięłam laktator i wyszło mi dziś ok 100ml razem z tym z kolektora
Pilik- mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień!
Minnie- pisałam kiedyś że Oskar też nie miał ochoty na jedną pierś. To był chyba skok, przeszło mu
Słuchajcie a od kiedy dzieci robią się "mamowe"? Oskar jakoś tak płacze jak mąż go przebiera czy coś, a jak ja wezmę na ręce czy zagadam to spokojny się robi... Nie jest tak za każdym razem, ale jakoś tak pojawiła się taka tendencja...Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Minni a moglabys pokazac jak to wyglada? Moj ma na policzkach i brodzie nie wiem czy to po prostu tradzik czy alergia na nabial, ograniczylam do minimum. Jeszcze chyba musze z chleba zrezygnowac.
Na twoim miejscu odrzucilabym pomidory, tym bardziej ze jesz w duzych ilosciach.
U mnie to tak wyglada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 11:36
-
nick nieaktualnyDlaczegoż co tutaj wejde to ktoś coś o jedzeniu!🙈 Jak ja MUSZĘ schudnąć jakoś, a ja z tych co klikną lajka w foto czekolady i już +2kg😂
Uzależniona jestem od słodyczy... Straszne... Muszę się wziąć za siebie, serio! Ale Wasze wypieki wyglądają taaaak apetycznie, że ślinotok normalnie!
Lunaris u nas do zachęty leżenia na brzuszku działało lusterko. Tylko musiało być duże, żeby bez problemu siebie widział a potem jak się znudziło lusterko, to taka latareczka co jak się włączyło to wyświetlała jakiś obrazek na ścianie. Moja mama gdzieś u chińczyka kupiła. Starszak był baaaaaaardzo nie brzuszkowy, więc kombinowaliśmy na milion sposobów i tylko to działało. Florek zupełnie odwrotnie, nawet śpi na brzuchu.
Pilik przytulam Cię mocno! Pamiętaj, wszystko mija nawet najdłuższa żmija!
Florek dziś zaczął raczkować ja nie wiem kiedy to moje dziecko tak urosło!
Reset śniłaś mi się dziś! Miałaś piękna długą suknię w kolorze butelkowej zieleni i cudny zgrabny brzuszek! Odbierałaś jakąś nagrodę od prezydenta 😂JustynaG, sliweczka92, Achia, Karletka, reset, summer86, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość