X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris apropo brzuszka - moja Klara też nie przepadala, a w połączeniu z dużą ilością snu bałam się, że nie wystarczająco ćwiczy kręgosłup - i tak zaczęliśmy się turlac na łóżku! Pokochała to, głowę trzyma już pięknie i nawet to lubi! Wiadomo - jej Maks to średnio 10-15 minut, ale to i tak przecież dużo! Więc polecam turlanko :)

Swoją drogą podejrzewam, że to się przyczyniło do jej jechać obrotów plecy-brzuch, choć pierwsze koty miała brzuch - plecy!

JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, brawa dla Florka! :)

Lunaris, właśnie! Jak Fozzie napisała o turlaniu się na łóżku to mi się przypomniało, że Aneczka też to uwielbia! Wygłupy na łóżku. Tu niby pierdzioszki na brzuszku, tu zjadania szyjki i udka... a tu ćwiczymy obroty. Warto próbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 18:54

mi88 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko za wszystkie rady odnosnie chusty bardzo dziekuje. :-) w glowie sobie to uloze i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Cora ma dzien spania + wiszenia na nas. Spanie w lozeczku odpada. Na szczescie temperatury nie ma. My juz od pol godziny w lozku, po ostatniej nocy to pewnie za chwile padniemy. No nic. Niech dziecko zdrowieje przez sen.

A to sie jeszcze podpytam. Jak podajecie syrop takim maluchom?
    Strzykawka probowalismy i wypluwa. Dolewanie do butli z mlekiem generalnie sie sprawdza, ale teraz na wieczor zrobila psikusa i dziob zatrzasnela. Wykombinowalam umoczenie smoczka w syropie i o dziwo przeszlo. Ale moze jeszcze jakies patenty? :-)

Ostatnie dni takim stresem sie odbily, ze dzis sciagnelam mleka co kot naplakal. Moze noc bedzie obfitsza.

Padam na twarz, wiec dla Was spokojnego wieczoru.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez brawa dla Florka!
    A wagą to Ty się chyba nie musisz przejmować co?:)

Pytanie do mam basenowych, możliwe że jutro byśmy poszli na jedne zajęcia. Ale w czwartek mieliśmy szczepienie. Tym razem było bez temperatury, myślicie że możemy jutro pójść? I jakieś rady może?;) i jeśli ja bym weszła do wody to jak to ogarnąć jeśli chodzi o laktacje? przecież wkładki sobie nie włożę..a czasem mleko samo leci i to jest mój opór żebym to ja weszła...
    edit- idziemy jednak po świętach,ale rady chętnie przyjmę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nooo tragedii nie ma, ale zamiast chudnąć to tyje! Już nie wspomnę o kształtach.... Muszę się zabrać za siebie, żeby dobrze czuć się w swoim ciele. No i chciałabym dojść do tych moich ulubionych 53kg, czyli jeszcze 4kg... Tylko przydała by się umiejętność naginania czasoprzestrzeni 😅 żeby udało się z doby uszczknąć choć pół godziny dla siebie- na jakieś ćwiczenia, a nie mycie zaległych garów 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooreety chciałabym tyle ważyć co Ty teraz :D a to sie chyba nigdy nie stanie :p

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, do syrupu zostawiłam sobie pipetkę z Pedicetamolu, ale np. Espumisan czy witaminę C podawaliśmy normalnie na łyżeczce.

Minnie, foch na jedną z piersi czy odrywanie się przy karmieniu są częste na Waszym etapie. Sprobuj innej pozycji, trochę pooszukuj Milana, zapewnij Wam ciszę i spokój. Z czasem powinno przejść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 20:44

Minnie89 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka wrote:
    Minni a moglabys pokazac jak to wyglada? Moj ma na policzkach i brodzie nie wiem czy to po prostu tradzik czy alergia na nabial, ograniczylam do minimum. Jeszcze chyba musze z chleba zrezygnowac.

Na twoim miejscu odrzucilabym pomidory, tym bardziej ze jesz w duzych ilosciach.

U mnie to tak wyglada.

Kochana, spróbuję jutro cyknąć zdjęcie bo teraz już śpi :) ale twarz mamy ładną, a na ciele...no troszkę inne. Bardziej takie skupiska czerwone, takie plamki.

Karletka lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, pytałaś o fizjo, przepraszam, że piszę dopiero teraz. Ja korzystałam z usług w Meavicie.

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lunaris u nas brzuszek to też tragedia była... 1-2 minuty i złość, płacz, uderzanie nosem w ziemię. Kładłam ją jednak cały czas i po pewnym czasie (tak serio z kilkanaście tygodni) zaczęło się poprawiać. A najbardziej polubiła leżeć na brzuchu, jak sama się na niego zaczęła przekręcać :D myślę, że to wszystko jest po prostu kwestią czasu...

Co do zmian skórnych to nie pomogę nikomu, bo u nas nic takiego nie było :(

Karma, Nika mam nadzieję, że Wasze córeczka czują się dzisiaj lepiej!

U nas na froncie sukcesy w rozszerzaniu diety, Agata wciąga praktycznie wszystko co jej się poda, więc hurra :) wczoraj też byliśmy na basenie - jakaż to jest wspaniała rozrywka :D Achia, ja na Twoim miejscu bym poszła, jak tylko masz okazję :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/750300fe9cd7.jpg

KateHawke już kiedyś Cię wywoływałam, ale chyba nie doczekałam się odpowiedzi :( jeśli czytasz to daj znać co tam u Ciebie i Twojej półrocznej Natalii <3

Patrycja20, frezyjciada, Lusesita, JustynaG, Luna1993, Achia, Karletka, summer86, pilik, Anna Stesia, moniśka..., Fozzie Bear, Nadzieja22, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka - u nas tak jak poniżej, ciężko mi uchwycić lepsze zdjęcie. Ale podobnie jest na brzuszku i nogach. To się już trochę zlało w jedno wielkie krostkowisko.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73be9be5d409.jpg

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jesteśmy po 😊 Zuzia była bardzo grzeczna (moje ulubione określenie :P ) i pięknie śpiewała z księdzem na mszy. Rodzice chrzestni wzruszeni, widziałam że to dla nich ogromne wyróżnienie i przeżycie. Zuzia dostała piękną pamiątkę od ojca chrzestnego, taką grzechotkę. Pokazuję Wam, bo myślę że to świetny pomysł na prezent, z grawerem, i nawet godzina urodzenia jest pokazana w formie zegara
    ]
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 14:47

Achia, sliweczka92, Minnie89, Karletka, Kaczorka, summer86, frezyjciada, Cabrera, Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, mi88, Anna Stesia, moniśka..., Fozzie Bear, pilik, Bunia86, ibishka, Lusesita, Nadzieja22, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna pięknie wygladaliscie <3

Minii zrezygnuj z tych pomidorow. Wysypka jeszcze nie wyglada najgorzej i ja bym wykapala w krochmalu.

Minnie89 lubi tę wiadomość

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna pięknie wyglądalyście :) mam nadzieję, że teściowa nic tam nie próbowała zamieszać ;) grzechotka super, fajna pamiątka :) i uniwersalna, bo dla chłopca też mogłaby być :)

Jeżowa- my na pewno pójdziemy na basen, już mieliśmy chodzić ,ale szkółka którą wybraliśmy trochę zrobiły nas w konia. I teraz jedziemy gdzieś indziej ,ale jednak po świętach. Mam nadzieję, że tam nie będę musiała mieć czepku,bo widzę że masz hehe :p i nie wiem jak u Was ale u nas każą wykupić karnet, a kurcze przy tak małym dziecku,to czasami ciężko przewidzieć ,bo zęby,katarek czy coś...więc pójdziemy na próbne zajęcia i zobaczymy.
    Oskar w ogóle jak jest w takiej pozycji półleżącej, to mocno podnosi głowę, jakby chciał usiąść. Wasze dzieci też tak robiły mniej więcej w jego wieku?

A Oskar miał dziś jedną pobudkę w nocy, a potem nad ranem się wiercił, ale wstał o 7:40 :D to była dobra noc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 08:28

• reset Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada- chwilowo jedyna nagroda jaką mogłabym odebrać to za Mistrzostwo Świata w senności! I zamiast długiej sukni to chyba tylko długi szlafrok ;) A na poważnie - dziś kolejny dzień kryzysu, nie wiem, czy jak nie wrócę od klienta to się nie zwolnię do domu spać.

Minnie- pomidory mogą uczulać i to świeże. Ja tak mam - świeżych nie tknę, bo od razu ręce i nogi wysypane, przetworzone - w zupie, w sosie, w ketchupie- już nie uczulają.

A tak w ogóle to wg OM i wg wymiarów z ostatniego USG dziś zaczynam 11 tydzień! <3 Brzmi to dla mnie całkowicie nierealnie.

Patrycja20, Achia, Jeżowa, Karletka, Anna Stesia, Minnie89, JustynaG, Fozzie Bear, pilik, Nadzieja22, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - wspaniale :) a kiedy USG prenatalne?

Mój mąż twierdzi że Oskar przewrócil się z pleców na brzuch, i tak został leżąc trochę na ręce bo nie wiedział co z nią zrobić. Ja byłam pod prysznicem i jakoś mu nie wierzę :p :p

• reset Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Reset - wspaniale :) a kiedy USG prenatalne?

Przez ten powiększony (?) pęcherzyk żółtkowy umówiłam prenatalne u dwóch lekarzy - obaj z certyfikatem. Pierwsze 30.04 o 18.30, drugie 6.05 o 16.
    I po rozmowie z ginekologiem, z uwagi na różne okoliczności, w tym nasz wiek rozważamy bardzo poważnie test sanco (coś takiego jak harmony/ nifty/ panorama, ale bada kilka rzeczy więcej i ciut krócej czeka się na wynik).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie mam czepka, to moje włosy widać na zdjęciu :P my jesteśmy zapisani na zajęcia zorganizowanie, więc z góry płaciliśmy za kilka miesięcy.

Luna pięknie wyglądałyście! Prezent śliczny <3 dobrze, że Zuzia była GRZECZNA :P

Reset 11 tydzień brzmi bardzo poważnie! I ponownie przekonuję się o tym, że czyjaś ciąża leci zdecydowanie szybciej niż własna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 09:04

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa faktycznie :D nooo bujna czupryna :) a można u Was odrabiać zajęcia?nam niby powiedzieli , że tylko jedne..ale pójdziemy na te "próbne" zajęcia to wypytam jak to jest w praktyce ;)

Reset- jak macie możliwość zrobić takie badanie, to pewnie. Będziecie spokojni :) a ono jest takie pewne pewne tak?kiedy byś je robila? Już trzymam kciuki, ale wierzę, że masz pod sercem zdrowego małego człowieka :)

Fozzie- a wy dziś macie szczepienie tak? Kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kiedy powiecie młodej? Twoja ciąża jakoś mi strasznie szybko leci! Nim się obejrzymy będziesz nam pisać relację z porodówki!😄

Luna super, że wszystko się udało. Mam nadzieję, że teściowa Wam nie zakłóciła świętowania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 09:32

‹‹ 3200 3201 3202 3203 3204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ