Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
frezyjciada wrote:A Reset! Ja też takie ciśnienie miałam zawsze! Po pierwszej ciąży ciut było lepiej, w ciąży z Lolkiem całkiem super, a teraz od nowa ciśnienie, jak to określił mój rodzinny- z jedną nogą w grobie. Taki urok😁 kawa to moje drugie imię 😂😂😂 sooory trzecie! Bo w papierach mam dwa😜
A to ja też mam tak zawsze, tylko 6- 8 kaw dziennie i dało się żyć. Teraz piję 3 i jest mi źleeeeee!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Rucola, kochana, dużo zdrówka dla Lewka! Czy dobrze kojarzę, że pobieralas siki przez woreczek? Pamiętaj, że w ten sposób dużo łatwiej zanieczyscic próbkę niż przy lapaniu siuśkow do kubeczka. Może dobrze by powtórzyć badanie?
Reset, Pączuś rośnie bombowo! Już za chwilę prenatalne! -
Buniu, mnie mniej więcej w połowie ciąży zaczęła twardniec macica, dostałam dużo magnezu i nakaz odpoczywania. Dopóki z szyjką jest ok bądź dobrej myśli!
Jeżowa, calusek w czólko dla półrocznej Agatki-Gagatki
Cabrera, cudowne wieści!!Jeżowa, Cabrera, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka dopiero teraz zauważyłam, że pytałaś czym mamy smarować - dostaliśmy maść z estrogenami (druga opcja to była ze sterydami, ale pani doktor sprawdziła jakąś publikację i stwierdziła, że jednak estrogeny lepiej) - ale to na receptę i 4 tygodni kuracji, potem kontrola.
Anna Stesia bardzo mi się podoba określenie Agatka-Gagatka ja zazwyczaj rymuje Agatka-ZagadkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:03
Anna Stesia, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Rucola, dużo zdrowia dla Lewcia ;* dobrze, że szybko to wyłapałaś!
Jeżowa, Agatka cudowna jak zwykle a co do błonki, nawet nie wiedziałam, że to na tym polega, u nas mówili sklejenie warg sromowych i myślałam, że inaczej to wygląda. Taką błonkę pewnie można łatwo przeoczyć. Mocne kciuki abyście szybko się z tym uporali!
Reset, Pączuś od małego jaki grzeczny bardzo się cieszę, że wszystki ok!
Co do badania PAPPA, ja pobierałam je kilka dni przed USG aby na USG mieć już wyniki. Pamiętam, że miałam wątpliwości czy to prawidłowe podejście, bo u wiekszosci lekarzy pobranie jest w dniu USG i w wielu miejscach znalazłam potwierdzenie, że jest to ok plus również trafiłam na info o tych okolicach 11 tc.
Edit: sprawdziłam, ja to badanie robiłam 10t5d.
Kaczorka, Aluśka jest prześliczną dziewczynkąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 18:07
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Rucola, jak tam konsultacja z lekarzem? Mam nadzieję, że to tylko złe pobranie moczu i Lewko jest zdrowy.
Jeżowa, a może to kwestia chusteczek do przemywania pupci? Czy wycierasz wacikami z wodą? -
Dziewczyny będę miała córezczkę!!! Nie ukrywam, marzyłam o córce, ale głośno tego nigdy nie powiedziałam waży 270 gram, serduszko bije 147 uderzeń na minutę, szyjka prawie 4 cm
Jestem taka szczęśliwa Przepłakałam pół USGpilik, Minnie89, JustynaG, Achia, frezyjciada, KateHawke, Jeżowa, reset, summer86, Patrycja20, Kaczorka, Yoselyn82, Cabrera, Rucola, Lunaris, Fozzie Bear, Anna Stesia, Nadzieja22, Lusesita, mi88, StaraczkaNika, Madzik34 lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia, gratuluję córeczki. Macie już wybrane imię?
-
nick nieaktualny
-
Bunia cudowne wieści, gratulacje
Jezowa właśnie tez miałam pytać o mokre chusteczki, one też niestety mogą sklejać właśnie. Mam nadzieje, że maść pomoże.
Reset ja też całą ciąże miałam niziutkie ciśnienie. U mnie dużo picia czasami pomagało. Cieszę się że z Pączkiem wszystko w porządku
Niedługo może się dowiesz czy to nie przypadkiem pani Pączek! -
Bunia cudownie, gratuluję!!! Fajnie mieć córeczkę
Justyna, Pilik - chusteczki używamy tylko sporadycznie, gdy jesteśmy poza domem, w domu tylko waciki+woda... -
nick nieaktualny
-
My używamy chusteczek. Ale nie wiem czy ona tak od początku nie miała. Będziemy w czerwcu na wizycie, to zwrócę uwagę na to lekarce i zobaczymy co powie. Może jak nie ma całej sklejonej, tylko do połowy, to jakoś uda się to "naprawić"
W ogóle dziecko mnie dziś wykończyło i mam jej dosyć.. wygoniłam ją i męża do kuchni, bo jeszcze chwila jej "mamania" i albo bym zwymiotowała albo się popłakała..
No szajbę jakąś dostała.
Bunia - cieszę się, że będziesz miała wymarzoną córcięWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 18:32
-
Buniu, gratuluję! Jak pięknie, gdy spełniają się kolejne marzenia
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Bunia ogromne gratulacje!!!!
Reset Tobie też gratuluję, Pączuś rośnie jak na drożdżach!!!
My po wizycie u urologa dziecięcego i po usg. Nerki zdrowe ale pęcherz niestety powiększony wypełniony zagęszczonym opalizującym moczem... A ja myślałam że siuśki Lewka tak intensywnie pachną przez ząbkowanie Diagnoza to bakteryjne zapalenie pęcherza ale mamy brać Bactrim a za tydzień powtórka badań moczu. Ma być dobrze Żeby tylko nie cierpiał....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola leki podziałają na dniach, zobaczysz! Skoro Lewek nie gorączkował to powinien szybko zwalczyć infekcję. Jak jest krew w moczu to zawsze boimy się o nerki dlatego Ci pisałam że mam nadzieję że skończy się na pęcherzu- dobrze że to sprawdziłaś na USG i wiadomo na pewno. Za 2-3 dni będzie duuużo lepiej.
Próbki moczu mogą wychodzić nieprawidłowo jeśli chodzi o florę bakteryjną (sposób pobrania) ale jeśli są erytrocyty świeże to raczej nie kwestia pojemnika. To tak od medycznej strony. I jeszcze jedno zawodowo: jakem specjalistka kardiologiczna to nie chcę słyszeć że pijecie dziennie więcej niż 3 kawy !!! WOW! bo was znajdę i stłukę stazą na gołe tyłki
Ps Reset zakładałaś kiedyś holtera? nie masz za wolnej akcji serca?
Kaczorka- może ona czuje że coś się święci...
A teraz już mogę napisać Buniaku gratuluję wymarzonej córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 19:21
Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dziękuję, cała jestem w skowronkach. Jakby był chłopiec to oczywiście też bym się cieszyła, a tak to jakoś tak podwójnie, potrójnie o jakby milion razy bardzej
Cabrera imię nie wybrane, ale myślę że zostanie Ola, Olga albo Ala No ale też jest opcja, że się nam odmieni
Reset chyba bym sie przewrcóciła po tylu kawach, ja pijałam wcześiej 3 i wydawało mi się że przesadzam
BPączek rośnie w ekspresowym tempie
Rucola niech leki szybko zadziałają i Lewcio zdrowieje
Wiem, że był poruszany temat kiedyś inhalatora. Nigdy nie używałam, a potrzebuję zamówić dla siebie, i najlepiej taki, żeby potem można było używać dla dziecka. Polećcie coś bo ja się kompletnie nie znam. A i czy to się inhaluje czymś konkrtenym? trzena coś zakupić? Czy to działa na parę wodną? Sorry za głupie pytania, ale ja blondynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 19:30
reset, Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Lunaris wrote:I jeszcze jedno zawodowo: jakem specjalistka kardiologiczna to nie chcę słyszeć że pijecie dziennie więcej niż 3 kawy !!! WOW! bo was znajdę i stłukę stazą na gołe tyłki
Ps Reset zakładałaś kiedyś holtera? nie masz za wolnej akcji serca?
Lunarisku, holtera miałam 3 albo 4 razy w życiu, bo generalnie mam zawsze podwyższone tętno oraz napadową tachykardię spowodowaną jakąś tam drobną, wrodzoną wadą zastawki. Przez dwa lata byłam na niskich dawkach betablockerów, bo faktycznie ataki tachykardii takiej po 140-150 uderzeń na minutę były częste i dokuczliwe (np. podczas prowadzenia auta, ale też w czasie snu, co wyszło na holterze właśnie). Aktualnie puls mam zawsze w okolicy 80.
Niskociśnieniowcem był też dziadek i mama, a akurat po nich odziedziczyłam sporo innych zdrowotnych cech, więc pewnie i to. Zazwyczaj piję ok. 2 litrów wody dziennie (tak pół na pół wysoko i średniozmineralizowanej, żeby nie przesadzić z potasem) plus kawa i jakoś żyję. Teraz tylko brak kawy daje w kość.
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.