X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, potwierdzamy Oskar dziś odwiedził narzeczoną ;) Aneczka nie ukrywała zainteresowania Oskarem, Oskar bacznie ją obserwował, ale uśmiechami obdarzał bardziej ciocię Justynę :) zsynchronizowali się z porami jedzenia i drzemką , więc jeśli poszlo to dalej to obawiać się mogę, że Oski zacznie zaraz raczkować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 06:39

emi2016, Cabrera, sliweczka92, Lusesita, moniśka..., Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, pilik, KateHawke, Kaczorka, Lunaris, Minnie89, frezyjciada, Bunia86, Patrycja20, Ania1003, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Emi znasz już płeć?

Nie znam.. Mam nadzieję ze poznam w piątek- mam wtedy połówkowe ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Nie znam.. Mam nadzieję ze poznam w piątek- mam wtedy połówkowe ;)
    Kciuki! Wpadnij tutaj z wieściami z wizyty ;)

emi2016, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja w wiecznym niedoczasie. Dominika ma ostrą mamoze od dłuższego czasu i na dłużej z nikim nie chce zostać.
    Martwi mnie to tym bardziej, że za niespełna 3 tygodnie wracam do pracy.
    Noce też są różne .

Dziewczyny piękne macie dzieciaczki. Aż miło się zagląda na nasz wątek, jak od rana pełno cudownych maluszków :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Justyna, super że udało się Wam spotkać!! Ania i Oskar super dzieciaczki!!! Justyna widzę że masz podobne zabezpieczenia jak ja :P
    Emi nie mogłam uwierzyć, jak popatrzyłam na Twój suwaczek. Połowa za Wami :) Czekam na wiadomość odnośnie płci :)

emi2016 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, mówisz o tym kocu pod szafką? :D To pomysł emka. Ania ciągle wpadała tam nóżkami i piszczała więc dziura została zabezpieczona.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Rucola, mówisz o tym kocu pod szafką? :D To pomysł emka. Ania ciągle wpadała tam nóżkami i piszczała więc dziura została zabezpieczona.
    Dokładnie ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola szybkiego powrotu do zdrowia dla Lewka! Niech te paskudy szybko znikną.

Achia, Justyna - super spotkanie! ❤️

Emi kciuki za piątkowe połówkowe! ✊✊✊

Summer niezmiennie podziwiam za bycie jeszcze na nogach. Ja jak Natalia ma akurat noc z cogodzinnym wstawaniem to potem jestem zombie...

Agulineczka życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla was wszystkich! Podziwiam że dajesz radę sama!

Ja dzisiaj z Natalią na szczepieniu. Następne dopiero za pół roku 😏 no i jednak Nat nie waży 9kg tylko 8400g - zastopowała bardzo z wagą bo ponad miesiąc temu było równe 8kg. Ale tak płakała że aż mi się serce krajało... - bo jakieś głupie babsko wepchnęło się przed nas i Nat już z głodu zaczęła płakać. A że szczepienie bolało to już nawet podstawiona pierś była bee...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 18:26

emi2016, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff wszyscy śpią i nawet jeszcze trochę energii mi zostało co by gołąbki zrobić- za karę będę jadła je do świąt!

Emi daj znać jak tam na połówkach było no i może jakaś foteczka dla ciotek? :) powodzenia!

Achia, Justyna nasza forumowa para całkiem ładnie sie prezentuje :) Fajnie że mogłyście się spotkać.
    Niby jest dużo czasu a jakoś mi brakuje i do tej pory z 4 koleżanek z którymi byłam w ciąży widziałam się tylko z 1 ! A myślałam że będziemy siedziały razem na dywanie co chwila... może jak dzieci będą starsze lub jak się znowu zimno zrobi?

KateHawke współczuję przeżyć okołoszczepiennych :( mnie zawsze w takiej sytuacji nerw hormonalny strzela i robię mega aferę :P bo moje dziecko musi czekać/cierpieć. Spokojnej nocy po szczepionce Wam życzę.

Obejrzałabym "Agenta" (bo czwarty raz 1 odc 8 serii Gry o Tron chyba nie będę katować :P) ale coś czuję że mnie sen dopadnie... życzę wszystkim dobrej nocy a szczególnie Summer i Lewkowi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 20:55

Rucola, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi aż przetarłam oczy że zdumienia, gdy zobaczyłam, który to u Ciebie tydzień ciąży! Trzymam kciuki za połówkowe USG i jestem bardzo ciekawa (choć na pewno nie tak jak Ty) kogo nosisz pod sercem :)

Justyna i Achia ale fajowe macie dzieciaczki! Super, że udało się Wam spotkać :D

Pilik tak, wiem, że żaden kurs nie jest gwarancją sukcesu ze spaniem, ale myślę, że zawsze można się czegoś nauczyć i coś poprawić (u Frez minimalna poprawa była, brak konieczności noszenia po kolejnych karmieniach w nocy to już coś!) . Ja widzę w Agacie całkiem dobry potencjał na ładne noce, bo ona w nocy praktycznie nie je, tylko przytula się do cyca i idzie spać dalej. Fajnie by było, gdyby zamiast cycka w buzi uspokajało ją coś innego... I tak, wiem, że wciąż jest mała, że to normalne, że potrzebuje bliskości. Ale mam ochotę krzyknąć z frustracją, że to także całkiem normalne, że ja chciałabym przespać więcej niż 2,5h ciągiem. A potem sobie uświadamiam, że niektórzy to i te 2,5h by chcieli mieć... Człowiek zawsze chce, żeby było lepiej, cóż poradzić ;)

Rucola trzymam kciuki za szybkie wyleczenie Lewcia :*

U nas dzień bardzo słaby. Nie do końca wiem o co chodzi Agacie, raczej bym się nie doszukiwała w jej zachowaniu winy wczorajszego szczepienia (bo wczoraj była bardzo spokojna). Może po prostu wstała lewą nogą... No ale myślałam, że zwariuję. Na domiar złego poszłam na uczelnię i tam też się tylko nawkurzałam. Plus tego wszystkiego tagi, że poszliśmy całą rodziną na lody, bo musiałam zajeść smutki :P

Lunaris ja właśnie czekam na Agenta i zastanawiam się czy doczekam z otwartymi oczami!

Kate przykro mi, że Nat ciężko zniosła szczepienie... A 8400g to i tak dużo, u nas 7210g, a przecież Agatka urodziła się cięższa. No cóż, to pewnie dlatego, że ja mam chude mleko, a Ty tłuste :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 21:00

emi2016 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa już mi mama dzisiaj wmawiała że mam wodniste mleko bo Nat je co godzinę... I żebym jej dała biszkopcika... Powiedziałam jej tylko czy na pewno chce mnie wnerwiać w taki dzień jak dziś.

U nas noce wyglądają tak że zasypia przy cycku około 21:30-22:00. Zanoszę ją do łóżeczka, ona się odwraca na boczek i zasypia spowrotem. Potem wstaje z płaczem minimum 3 razy. Biorę ją do łóżka, karmię, ona zasypia i odkładam do łóżka. I znowu na boczek i zasypia. I tak do rana.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O biszkopcik! Ile razy słyszę że mam dać Zuzi herbatnika 😅 buziaki dla Nat, obie byłyście dziś dzielne ;*

Emi o rany! Też jestem w szoku że to już ponad połowa za Tobą 😊 koniecznie się odezwij po połówkowych

Ania i Oskar ❤️ super są takie forumowe spotkania 😊

KateHawke, emi2016 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - chyba dzieciaki z 16.10 mają ostatnio jakiś kryzys..
    Mnie Aluśka wczoraj doprowadziła do płaczu, gdy wylądowała z łapami w moim talerzu z gorącym obiadem.. :p Darła się przy tym histerycznie i nie chciała mnie puścić.
    Na szczęście na ratunek przyszła babcia z dziadkiem i ją ode mnie zabrali.

Ale nie wiem czy u nas nie ma jakiegoś skoku przy okazji, bo młoda zaczęła gadać jak najęta.

Emi - też jestem w szoku, że u Ciebie to już druga połowa ciąży leci! Koniecznie daj znać co się po połówkowych dowiedzieliście :)

Achia i Justyna - słodziaki z tych Waszych dzieci <3
    Uroczo się razem prezentują :)

KateH - jak u Ciebie jest chude mleko, to w moich cyckach albo woda albo marne 0.5%, bo taką wagę, jaką Nat ma teraz, to Aluśka miała miesiąc po pierwszych urodzinach :p

KateHawke, emi2016, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że forumowe spotkania są bardzo fajne. Muszę tylko nauczyć ogłady tę moją pannę bo się rzucała na biednego Oskara. 3 randka, mamy patrzą a ta wskakuje na niego :d no przecież tak nie przystoi młodej damie.

Słuchałam ostatnio na yt o dokarmianiu dzieci przez rodzinę. Zuzia Antecka (szpinakrobible, alaantkoweblw) tłumaczyła, że po prostu dorośli jak karmią to jest to ich wyraz troski. A już nakarmienie dziecka to dla niektórych jest niczym misja.
    Tylko czemu chcą karmić biszkoptami zamiast brokułami? Czemu chcą dawać ciasteczka i smakołyki a jak juz dziecko kumate i chce te słodycze i się dopomina to wtedy juz im się to nie podoba.

Jeżowa, Luna1993, Lunaris, Achia, pilik, mi88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jak słyszę " to tylko biszkopcik, tylko tic taki, tylko jedna czekoladka, tylko jeden lizaczek" to mam ochotę wetknąć im tego lizaka, tam gdzie słońce nie dochodzi. Strasznie mnie to irytuje. A tymbardziej, że mój starszak ma okropne zęby, dwójek to praktycznie nie ma, wyszły już przebarwione i zaraz zaczęły się kruszyć. Zeżrło je całkiem :( a przecież nie jadł słodyczy wcale! No i to też obróciło się przeciwko mnie, bo "nie dawałaś mu słodkiego a i tak ma takie zęby, to widać jest bez różnicy czy je słodkie czy nie"... To jest walka z wiatrakami...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez takich komentarzy to ja się obawiam najbardziej bo moja mama już patrzy na mnie jak na wariatkę. A szczególnie po tym jak jadła jogurt z Nat na kolanach i mówi "zooobacz jak otwiera buzię! No chce jogurcik!" Tłumaczę jak krowie na rowie, że przecież może mieć uczulenie na bmk więc niech głupot nie robi. To ona oblizała łyżeczkę i chcę jej taką wciskać do buzi żeby mieć uciechę jak to Natalka ładnie buzię otwiera... Ale się wkur***łam!!! Zabrałam jej Nat z kolan i powiedziałam jej że dostanie ją jak skończy jeść. To ona jeszcze do mnie z pretensjami że "przecież oblizała". Tłumaczę znowu jak osłuchowo, czy widziała kiedyś dziecko z opryszczką (mam i ja i mama w organizmie), wysłałam nawet zdjece jak to wygląda. Ale równie dobrze mogę mówić do ściany - efekt podobny a przynajmniej nie odpowie ..

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bo inni traktują nasze dzieci trochę jak zabawki. Chwilę chcą się pobawić, a później niech się mama martwi. Śpi? To nic, obudzę bo chce ją zobaczyć tylko na chwilę. Dałabyś jej biszkopcik/herbatnik/soczek/sroczek. Zobacz jak ładnie stoi, zaraz będzie chodzić. Jezu jaka ona chuda! Teraz: boże jak ona przytyła! Powiem Wam, że nawet przy drugim dziecku to irytuje ;) przy Tosi nic nie mówiłam, teraz nie miałam oporów, gdy podczas chrzcin teściowa wyrywała mi małą z rąk tuż po jedzeniu "no daj ją, ty ją masz na codzień". Wprost powiedziałam nie, bo jadła. Oczywiście wszyscy się gapili. Żeby jeszcze te nasze mamy/babcię/ciocie, które się tak interesują dietą i rozwojem naszych dzieci były chętne do pomocy, kiedy chcemy odpocząć czy wrócić do pracy ;)

JustynaG, KateHawke, Achia, Minnie89, Jeżowa, pilik, mi88 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, zgadzam się w 100%!

Kate, ja na takie teksty mówię, że równie dobrze może dać Ani starego kapcia. też będzie z zainteresowaniem brała go do buzi. :)

KateHawke, Achia, Jeżowa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Witam się z rana :) Trochę mam dziś dylemat, bo nie planowałam Małego dziś ciągnąc na fitness ale dziś ma być sesja zdjeciowa chustomam. Taka okazja moze się więcej nie powtórzyć i jestem w rozterce...
    Kaczorka przykro mi, że Alusia ma teraz gorszy czas :( Mam nadzieję, ze chociaż Ty fizycznie czujesz się nie najgorzej :)
    Kate to Natalka bardzo ładnie waży :) dzieciaczki teraz mocno zwalniają... mój Mały był ważony u urologa i wyszło 8250 a 20go marca na szczepieniu ważył 7850 więc w prawie miesiąc 400g.... A co do chudości mleka to coraz częściej słysze komentarze, ze to moje mleko to już się słabe robi... Ale ja to tego nie przyswajam i robię swoje :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jeśli Lewko jest pogodny i dobrze znosi infekcje to wydaje mi się, że możesz go zabrać.

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ