X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia współczuję siostry i mamy... No nie pojmuję jak można tak różnie traktować swoje dzieci... Aczkolwiek u moich teściów podobnie, ale szkoda gadać. Ja jestem czarną owcą i tyle, przyzwyczaiłam się 😁

Lunaris Ty to kuźwa wieczna 18stka!😱 Co to za czary mary odprawiasz, żeby wiecznie taką młodą być? Też chcę!

Rucola pochwal się później zdjęciami!

My nie robiliśmy fotek na roczek itd, bo Tymek to żywe dziecko i on nie usiedzi na tyłku minuty. Pokusiliśmy się o zdjęcia na Boże Narodzenie i sesja trwała 2h a zdjęć takich względnych są może 3, bo on był nieokiełznany po prostu.
    I szczerze od pierwszego porodu to ja nie mam za wiele zdjęć. Z dziećmi tym bardziej, bo to ja zazwyczaj latam z aparatem 😂 z chrzcin Florka jedynie mamy jakieś pamiątkowe.
    Aaaa nie sory! Mam jedno swoje z wesela co byliśmy w sylwestra! Robione telefonem na rach ciach, tylko żeby dziewczynom na dinkach kieckę pokazać 😊 ooo i tyle 😂 ale ja mało fotogeniczna, to nie ma co się wyrywać 😅

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa ale na co dzień to nie tak słodko-pierdząco. Na dowód zaraz Wam pokażę pozostałości po Stasiu ( lub nowo nabyte przez dietę drożdżówkową :P).:
    [
    Ps Frez mój sekret to zjadanie ojców swoich dzieci :D hehehe czasem myślę że to przez to że jestem wredną babą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:57

Yoselyn82, pilik, Patrycja20, Bunia86 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jesteś w błędzie! Oczywiście, że skomentowała. Powiedziała: AHA 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris 😂 hahaha 😂 to może i ja zjem starego 😂

Lunaris lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ta nasza roczkowa sesja to też była robiona "w biegu" :p mąż stał z jednej strony, ja z drugiej i tylko ją łapaliśmy ;)
    Ale fotografka uwielbia dzieci, ma do nich anielską cierpliwość i mega umiejętność łapania momentów :p

Justyna - daj mężowi wolną rękę. Może jak on nie będzie chciał, to chociaż Ty z Anulką zróbcie sobie sesję :)

Lunaris - nie będziemy młodej słać do przedszkola przed czasem. Raczej pójdzie od 09/2020. Boję się, że by mi zarazę do domu zaczęła znosić i to młodsze by często chorowało.
    Chociaż wizja chwili spokoju kusi :p

Frez - taka już chyba rola kobiety, że biega z aparatem za dziećmi :p ja nie wiem czemu mężczyźni są tacy niekumaci, że ciężko im wziąć aparat do ręki i co jakiś czas cyknąć kilka fotek.. :p

Luna - Twoja teściowa to ciężki przypadek.. ale może faktycznie jakby ją Zuzia obrzygała, to miała by nauczkę :p

Moi teściowie ostatnio trują nam, byśmy na święta przyjechali, bo oni się za wnuczką stęsknili. Już im mąż dobitnie powiedział, że nigdzie się nie wybieramy i że jak tak bardzo chcą młodą zobaczyć, to sami mogą przyjechać.
    Ale nie, im to nie pasuje. Bo my możemy się tłuc pociągiem z walizkami i wózkiem, ale im ciężko tyłek do samochodu wsadzić i przyjechać..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam dziewczynek. Co zakladacie do sukienek z body?

Np coś takiego

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0709517001.html

Rajstopki, leginsy? Zastanawiam się czasem z czym to zestawic, bo ta część sukienkowa doczepiona do body jest zazwyczaj krótka. Jeśli jest z lekkiego tiulu to wszystko prześwituje. Przy rajstopkach np widac ich szew spod warstwy cienkiego tiulu i wyglada to średnio.
    Próbowałam kiedyś zapiąć body na rajstopkach, a nie pod nimi. No nie wiem

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Stasiu miał sesje na roczek, wrzucam jedno ze zdjęć :)

Co do tesciowych - ahhh :) nasza nas zaprosiła na święta! Mamy być na 13 w niedzielę i zostać Maks do 18, bo później maja plany :D no cóż - nie powiem, wyjątkowo cieszy mnie ta wersja w tym roku!
    Za to moja mama zaprosiła nas na sobotę i śniadanie w niedzielę wraz z noclegiem, ale stwierdziła, że nie wie gdzie będziemy spać, bo tyle ludzi! (rodzice, siostra z córką i my - a oni mają jedynie 5 pokoi :D)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d10.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 22:34

Kaczorka, sliweczka92, emi2016, Lunaris, Yoselyn82, pilik, Patrycja20, Cabrera, Bunia86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - ja czasami myślę że moja mama to po prostu mnie nie lubi bo wszystko robię inaczej niż ona i tak było zawsze. Kompletnie się różnimy. No i jest egoistką.

Achia - nie żebym broniła Twoją siostrę ale mój poród też trwał tylko 8 godzin i wszyscy mówią że to super krótko i w ogóle a ja go wspominam jak najgorszą traumę i do dziś nie mogę się przemóc żeby chcieć świadomie zrobić to drugi raz. Emocje porodowe są bardzo subiektywne i tolerancja na ból jest różna u każdego. U mnie najwyraźniej jest bardzo mała...
    Co nie zmienia faktu, że przybijam piątkę i współczuję pokręconych rodzinnych relacji.

Śliweczka - Dziękuję za tipa odnośnie pisania głosem! Dzięki temu na spacerach mogę Wam odpisywać. Tylko jest problem z niektórymi pseudonimami, na przykład Achia jest "Ach ja'" :D

sliweczka92 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie o taki plenerek właśnie mi się marzy :)
    Twoja Teściowa wygrywa świąteczne przepychanki :]

Uciekam na spacer bo potem terapia Franka. Miłego dnia!

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie - ale tu nie chodzi o czas trwania porodu, ale ona ma pretensje np co do decyzji lekarzy. A one były właściwe, bo naprawdę ta znajoma położna dbała o nią i miała coś do powiedzenia. A poza tym ona cały czas nie miała zarzutów co do porodu, a teraz nagle coś wymyśla..
    Ale jest tak jak pisałyście- mam już swoją rodzinę, cudownego syna i to ich strata , że nie mogą go podziwiać. Już się nie przejmuje raczej.

My byliśmy na spacerku , jest meeega ciepło a niektóre dzieci w śpiworkach i innych ciepłych rzeczach az mi było ich żal
    I pierwsze publiczne karmienie w parku za nami!:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:30

Rucola, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

My mamy się dobrze. Ubiegłej nocy znów Hania obdarowana nas długim, nieprzerwany karmieniem spaniem, bo 6,5h! Pogoda w Krakowie piękna, spacerujemy ile się da. Regularnie widujemy się z Mi i Zosia (O, np. Teraz jesteśmy w drodze do dziewczyn, bo zostawimy u nas kamizelkę, a przez święta może się przydać ta ulubiona :D ). Jutro jedziemy nad morze (do Trójmiasta), w moje rodzinę strony. :) mam nadzieję, że Hania dobrze zniesie podróż, bo ponad 600km przed nami. :) trzymajcie kciuki! A początkiem maja birsrmt się za rozszerzanie diety.

Lunaris, Fozzie, piękne zdjęcia z sesji! Lunaris, ja jestem 5,5 miesiąca po porodzie i chyba wyglądam gorzej. :P

Dziewczyny, współczuję Wam relacji rodzinnych i z Tesciami, bo ja nie mam na co narzekać. Kocham jeździć do jednych i drugich, serio!

Minnie, cieszę się, że ten patent Ci się spodobał i sprawdził. :)

Piękna Zuzia, słodka nasza forumowa padła Oskar i Ania.
    I słodka Ninka. :)

Agulineczka, My ubieram albo rajstopy albo legginsy. Mamy też takie legginsy rajstopkowejakby, bez tych podwójnych szwów.

Trzymajcie się ciepło, choć dziś nietrudno, bo pogoda piękna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 13:04

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho!!!!
    Achia polubiłam za pierwsze karmienie w parku :)
    Lunaris niestety nie załapałam się na foty z Frankiem ale za to załapałam się na poporodowe. Myślę, ze każda z nas boryka się z jakimiś pociążowymi pozostałościami które prędzej czy później znikną. taką mam nadzieję :P
    Summer co u Ciebie? Przegapiłam jakiegoś posta czy nic nie pisałas od rana???
    My już po fitness i po spacerze :) Młody w świetnej formie, własnie ma drugą OSTATNIĄ drzemkę, bo wczoraj po trzeciej nie chciał nam zasnąć o 8 ;) Jak dostanę zdjęcia to się oczywiście pochwalę :)
    Minnie ja też swojego porodu dobrze nie wspominam, przeraża mnie ten ból i brak siły na partych takze nie jestes sama. Tulę Cię.

Minnie89 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mówię do emka na spacerze: może byś mi zrobił jakieś zdjęcie, z brzuchem, tak na pamiątkę, na to on: przecież robiłaś w zeszłym tygodniu sobie przed lustrem :P Także ten tego :P
    Mi się marzy sesja z brzuszkiem i taka po urodzeniu, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;) emek na pewno skory nie będzie :P

Lunaris, Fozzie super te fotki i piękna pamiątka :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- mój też nie był skory do sesji brzuszkowej ale jak już zrobiliśmy i mamy te zdjęcia to mówi, że super i mi dziękował że go namówiłam. Możesz to swojemu przekazać, może się skusi wtedy ;)
    Ale mój Emek jak mi robi zdjęcia to tak je zrobi że wyglądam najgorzej jak to tylko możliwe hehe :p
    Sesji noworodkowej nie mieliśmy ,ale jakoś nie miałam takiej potrzeby. Ale na roczek już coś bym chciała:)
    A jak Twoje samopoczucie ogólne Buniu?

Muszę zakupić ładną rameczkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 21:11

pilik, Rucola, summer86, Jeżowa, Luna1993, emi2016, Lunaris, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nadrabiałam forum spacerując rano i trudno mi było odpisać ;)
    U nas ok, Ania ma chyba jakiś kolejny skok, pogniewała się całkiem na jedzenie inne niż cyc i jak tylko napisałam wczoraj, że aktualnie nie budzi się co godzinę tylko co dwie, postanowiła wyprowadzić mnie z błędu. Dlatego właśnie zaliczyłyśmy 1,5 h wspólnego spania.
    Cieszę się, że Lewko tak dzielnie znosi infekcje, nie mogę się doczekać zdjęć!

Lunaris, piękne zdjęcia <3 dołączam do zachwytów nad Twoją urodą!

Fozzie, świetną sesję roczkową miał Staś <3

Minnie, Achia, współczuję relacji z mamami. U nas się trochę poprawiło, ale też bez szału.. Dziś rozmawiałyśmy o powrocie do pracy i moich rozterkach dot. opieki nad Anią, to konkluzja była taka, że to ja chcę do pracy wracać, więc muszę sobie poradzić i że w razie choroby mam brać L4, bo przecież oni mogą się zarazić ;)

My myślimy o jakiejś sesji, nie wiem czy koniecznie o roczkowej. Marzy mi się jakaś rodzinna w plenerze, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Bunia, rób jak najwięcej zdjęć z brzuszkiem.. Ja mam dosłowienie kilka i bardzo żałuję.

A ja jutro mam ginekokoga, mam nadzieję, że uda mi się zrobić cytologię, bo niedługo miną 2 latat od ostatniej. Na mojej zdrowotnej liście zostanie jeszcze do odhaczenia badanie krwi i usg piersi.

Jeszcze co do świąt, róbmy tak żeby był to dla nas miły czas. Jeśli coś nam nie pasuje, mówmy to wprost. Kaczorka, dobrze że odmówiłaś teściom. Wiedzą już o Twojej ciąży?
    My drugi dzien spędzamy we trójkę i nie ma mowy o żadnym łażeniu po chałupach czy odwiedzaniu nas. Teściowa oburzona, bo myślała, że na obiad przyjdziemy a i tak się widzimy w pierwszy dzień świąt na większym spędzie rodziny emka.
    Też chcemy mieć święta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:05

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a Ty pytalaś o parasolkę do wózka,? My kupiliśmy w smyku, zwykłą od Smiki i co prawda na razie tylko 2 spacery za nami ale daje radę
    Kciuki za cytologie!
    A co do mamy.. cóż, naprawdę "umiesz liczyć- licz na siebie" nabiera sensu jak widać jak urodzą się dzieci dla wielu z nas ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 16:56

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia rób zdjęcia, bo potem będziesz żałować! Ja żałuję, że w ciąży z Tymkiem nie zrobiłam brzuszkowej-sama tylko, bo mój mąż jest bardzo antyzdjęciowy. W ciąży z Florkiem już nie było tyle czasu i spokoju, bo musiałam pędem wracać do starszaka, ale dałam namówić się koleżance na szybki plener i mam piękną pamiątkę.
    To chyba moje najulubieńsze....
    [url

A dziś mamy 4 rocznicę ślubu! Uwielbiam wracać do zdjęć z pleneru...
    Moje ulubione [ur
    Aż dziwne, że przez tyle lat razem jeszcze się nie pozabijaliśmy😂 może dlatego, że mieszkamy razem od ślubu, a nie od początku związku- latem minie 11😱 lat. Bądź co bądź stary rzucił dziś rano "wszystkiego najlepszego" i chyba na tym będzie koniec.... A ja mam dla niego prezent i teraz kminie jak mu go dać, żeby choć ciut zrobiło mu się głupio, że on nic nie ma... Oooo wredna ja 😈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 06:52

Achia, emi2016, JustynaG, summer86, Jeżowa, Patrycja20, Kaczorka, Lunaris, pilik, Rucola, KateHawke, Anna Stesia, Lusesita, sliweczka92, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ! Duuużo zdrowia i miłości <3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez piękne te zdjęcia! Na ślubnym wyglądacie jak byś cie byli nad Morskim Okiem :) Twój Emek to powinien Cię na rękach nosić że ma taką piękną żonę co mu jeszcze dom i dzieci ogarnia! Ja też uwielbiam zdjęcia i wspominki. Wszystkie albumy w domu są wyklejane i wkładam w nie wszystko co się da: zasuszone rośliny z miejsc w których byliśmy, bilety, widokówki, kawałki materiału no i zdjęcia of course :) Jakaś taka sentymentalna jestem.
    Ps Jak Ci mąż nie da prezentu to załóż sexi ciuszki i powiedz że nie masz ochoty ;)

Achia super ten plakat! Miałam zamawiać kocyk z taką metryczką ale jakoś nie zrealizowałam planu.

Jutro jadę z mamą (i Staszkiem) cmentarze także wcześniej uderzam w poduchy. Życzę Wam spokojnej nocy!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Achia!😘

Lunaris bo byliśmy nad Morskim właśnie 😂 to był szalony plener, wyjechaliśmy w nocy żeby rano być w zakopcu, potem szybko na Kasprowy i z buta na morskie oko, później obiad i do domu 😂 szaleństwo! Ale warto było ;)

Sexi ciuszki powiadasz? Czy szlafrok jest dość sexi?😅 Już daaaaaawno zapomniałam co to są takie ubrania 😄 może jak doczekam się oddzielnej sypialni to w coś zainwestuje!

Lunaris lubi tę wiadomość

‹‹ 3211 3212 3213 3214 3215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ