Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAchia współczuję siostry i mamy... No nie pojmuję jak można tak różnie traktować swoje dzieci... Aczkolwiek u moich teściów podobnie, ale szkoda gadać. Ja jestem czarną owcą i tyle, przyzwyczaiłam się 😁
Lunaris Ty to kuźwa wieczna 18stka!😱 Co to za czary mary odprawiasz, żeby wiecznie taką młodą być? Też chcę!
Rucola pochwal się później zdjęciami!
My nie robiliśmy fotek na roczek itd, bo Tymek to żywe dziecko i on nie usiedzi na tyłku minuty. Pokusiliśmy się o zdjęcia na Boże Narodzenie i sesja trwała 2h a zdjęć takich względnych są może 3, bo on był nieokiełznany po prostu.
I szczerze od pierwszego porodu to ja nie mam za wiele zdjęć. Z dziećmi tym bardziej, bo to ja zazwyczaj latam z aparatem 😂 z chrzcin Florka jedynie mamy jakieś pamiątkowe.
Aaaa nie sory! Mam jedno swoje z wesela co byliśmy w sylwestra! Robione telefonem na rach ciach, tylko żeby dziewczynom na dinkach kieckę pokazać 😊 ooo i tyle 😂 ale ja mało fotogeniczna, to nie ma co się wyrywać 😅 -
Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa ale na co dzień to nie tak słodko-pierdząco. Na dowód zaraz Wam pokażę pozostałości po Stasiu ( lub nowo nabyte przez dietę drożdżówkową ).:
[
Ps Frez mój sekret to zjadanie ojców swoich dzieci hehehe czasem myślę że to przez to że jestem wredną babąWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:57
Yoselyn82, pilik, Patrycja20, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hehe, ta nasza roczkowa sesja to też była robiona "w biegu" :p mąż stał z jednej strony, ja z drugiej i tylko ją łapaliśmy
Ale fotografka uwielbia dzieci, ma do nich anielską cierpliwość i mega umiejętność łapania momentów :p
Justyna - daj mężowi wolną rękę. Może jak on nie będzie chciał, to chociaż Ty z Anulką zróbcie sobie sesję
Lunaris - nie będziemy młodej słać do przedszkola przed czasem. Raczej pójdzie od 09/2020. Boję się, że by mi zarazę do domu zaczęła znosić i to młodsze by często chorowało.
Chociaż wizja chwili spokoju kusi :p
Frez - taka już chyba rola kobiety, że biega z aparatem za dziećmi :p ja nie wiem czemu mężczyźni są tacy niekumaci, że ciężko im wziąć aparat do ręki i co jakiś czas cyknąć kilka fotek.. :p
Luna - Twoja teściowa to ciężki przypadek.. ale może faktycznie jakby ją Zuzia obrzygała, to miała by nauczkę :p
Moi teściowie ostatnio trują nam, byśmy na święta przyjechali, bo oni się za wnuczką stęsknili. Już im mąż dobitnie powiedział, że nigdzie się nie wybieramy i że jak tak bardzo chcą młodą zobaczyć, to sami mogą przyjechać.
Ale nie, im to nie pasuje. Bo my możemy się tłuc pociągiem z walizkami i wózkiem, ale im ciężko tyłek do samochodu wsadzić i przyjechać..
-
Pytanie do mam dziewczynek. Co zakladacie do sukienek z body?
Np coś takiego
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0709517001.html
Rajstopki, leginsy? Zastanawiam się czasem z czym to zestawic, bo ta część sukienkowa doczepiona do body jest zazwyczaj krótka. Jeśli jest z lekkiego tiulu to wszystko prześwituje. Przy rajstopkach np widac ich szew spod warstwy cienkiego tiulu i wyglada to średnio.
Próbowałam kiedyś zapiąć body na rajstopkach, a nie pod nimi. No nie wiemSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dzień dobry!
Stasiu miał sesje na roczek, wrzucam jedno ze zdjęć
Co do tesciowych - ahhh nasza nas zaprosiła na święta! Mamy być na 13 w niedzielę i zostać Maks do 18, bo później maja plany no cóż - nie powiem, wyjątkowo cieszy mnie ta wersja w tym roku!
Za to moja mama zaprosiła nas na sobotę i śniadanie w niedzielę wraz z noclegiem, ale stwierdziła, że nie wie gdzie będziemy spać, bo tyle ludzi! (rodzice, siostra z córką i my - a oni mają jedynie 5 pokoi )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d10.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 22:34
Kaczorka, sliweczka92, emi2016, Lunaris, Yoselyn82, pilik, Patrycja20, Cabrera, Bunia86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Justyna - ja czasami myślę że moja mama to po prostu mnie nie lubi bo wszystko robię inaczej niż ona i tak było zawsze. Kompletnie się różnimy. No i jest egoistką.
Achia - nie żebym broniła Twoją siostrę ale mój poród też trwał tylko 8 godzin i wszyscy mówią że to super krótko i w ogóle a ja go wspominam jak najgorszą traumę i do dziś nie mogę się przemóc żeby chcieć świadomie zrobić to drugi raz. Emocje porodowe są bardzo subiektywne i tolerancja na ból jest różna u każdego. U mnie najwyraźniej jest bardzo mała...
Co nie zmienia faktu, że przybijam piątkę i współczuję pokręconych rodzinnych relacji.
Śliweczka - Dziękuję za tipa odnośnie pisania głosem! Dzięki temu na spacerach mogę Wam odpisywać. Tylko jest problem z niektórymi pseudonimami, na przykład Achia jest "Ach ja'"
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Fozzie o taki plenerek właśnie mi się marzy
Twoja Teściowa wygrywa świąteczne przepychanki :]
Uciekam na spacer bo potem terapia Franka. Miłego dnia!Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinnie - ale tu nie chodzi o czas trwania porodu, ale ona ma pretensje np co do decyzji lekarzy. A one były właściwe, bo naprawdę ta znajoma położna dbała o nią i miała coś do powiedzenia. A poza tym ona cały czas nie miała zarzutów co do porodu, a teraz nagle coś wymyśla..
Ale jest tak jak pisałyście- mam już swoją rodzinę, cudownego syna i to ich strata , że nie mogą go podziwiać. Już się nie przejmuje raczej.
My byliśmy na spacerku , jest meeega ciepło a niektóre dzieci w śpiworkach i innych ciepłych rzeczach az mi było ich żal
I pierwsze publiczne karmienie w parku za nami!:pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:30
Rucola, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
My mamy się dobrze. Ubiegłej nocy znów Hania obdarowana nas długim, nieprzerwany karmieniem spaniem, bo 6,5h! Pogoda w Krakowie piękna, spacerujemy ile się da. Regularnie widujemy się z Mi i Zosia (O, np. Teraz jesteśmy w drodze do dziewczyn, bo zostawimy u nas kamizelkę, a przez święta może się przydać ta ulubiona ). Jutro jedziemy nad morze (do Trójmiasta), w moje rodzinę strony. mam nadzieję, że Hania dobrze zniesie podróż, bo ponad 600km przed nami. trzymajcie kciuki! A początkiem maja birsrmt się za rozszerzanie diety.
Lunaris, Fozzie, piękne zdjęcia z sesji! Lunaris, ja jestem 5,5 miesiąca po porodzie i chyba wyglądam gorzej.
Dziewczyny, współczuję Wam relacji rodzinnych i z Tesciami, bo ja nie mam na co narzekać. Kocham jeździć do jednych i drugich, serio!
Minnie, cieszę się, że ten patent Ci się spodobał i sprawdził.
Piękna Zuzia, słodka nasza forumowa padła Oskar i Ania.
I słodka Ninka.
Agulineczka, My ubieram albo rajstopy albo legginsy. Mamy też takie legginsy rajstopkowejakby, bez tych podwójnych szwów.
Trzymajcie się ciepło, choć dziś nietrudno, bo pogoda piękna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 13:04
-
hej ho!!!!
Achia polubiłam za pierwsze karmienie w parku
Lunaris niestety nie załapałam się na foty z Frankiem ale za to załapałam się na poporodowe. Myślę, ze każda z nas boryka się z jakimiś pociążowymi pozostałościami które prędzej czy później znikną. taką mam nadzieję
Summer co u Ciebie? Przegapiłam jakiegoś posta czy nic nie pisałas od rana???
My już po fitness i po spacerze Młody w świetnej formie, własnie ma drugą OSTATNIĄ drzemkę, bo wczoraj po trzeciej nie chciał nam zasnąć o 8 Jak dostanę zdjęcia to się oczywiście pochwalę
Minnie ja też swojego porodu dobrze nie wspominam, przeraża mnie ten ból i brak siły na partych takze nie jestes sama. Tulę Cię.Minnie89 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja ostatnio mówię do emka na spacerze: może byś mi zrobił jakieś zdjęcie, z brzuchem, tak na pamiątkę, na to on: przecież robiłaś w zeszłym tygodniu sobie przed lustrem Także ten tego
Mi się marzy sesja z brzuszkiem i taka po urodzeniu, ale zobaczymy co z tego wyjdzie emek na pewno skory nie będzie
Lunaris, Fozzie super te fotki i piękna pamiątka
Jeżowa lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualnyBunia- mój też nie był skory do sesji brzuszkowej ale jak już zrobiliśmy i mamy te zdjęcia to mówi, że super i mi dziękował że go namówiłam. Możesz to swojemu przekazać, może się skusi wtedy
Ale mój Emek jak mi robi zdjęcia to tak je zrobi że wyglądam najgorzej jak to tylko możliwe hehe :p
Sesji noworodkowej nie mieliśmy ,ale jakoś nie miałam takiej potrzeby. Ale na roczek już coś bym chciała:)
A jak Twoje samopoczucie ogólne Buniu?
Muszę zakupić ładną rameczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 21:11
pilik, Rucola, summer86, Jeżowa, Luna1993, emi2016, Lunaris, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Rucola, nadrabiałam forum spacerując rano i trudno mi było odpisać
U nas ok, Ania ma chyba jakiś kolejny skok, pogniewała się całkiem na jedzenie inne niż cyc i jak tylko napisałam wczoraj, że aktualnie nie budzi się co godzinę tylko co dwie, postanowiła wyprowadzić mnie z błędu. Dlatego właśnie zaliczyłyśmy 1,5 h wspólnego spania.
Cieszę się, że Lewko tak dzielnie znosi infekcje, nie mogę się doczekać zdjęć!
Lunaris, piękne zdjęcia dołączam do zachwytów nad Twoją urodą!
Fozzie, świetną sesję roczkową miał Staś
Minnie, Achia, współczuję relacji z mamami. U nas się trochę poprawiło, ale też bez szału.. Dziś rozmawiałyśmy o powrocie do pracy i moich rozterkach dot. opieki nad Anią, to konkluzja była taka, że to ja chcę do pracy wracać, więc muszę sobie poradzić i że w razie choroby mam brać L4, bo przecież oni mogą się zarazić
My myślimy o jakiejś sesji, nie wiem czy koniecznie o roczkowej. Marzy mi się jakaś rodzinna w plenerze, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bunia, rób jak najwięcej zdjęć z brzuszkiem.. Ja mam dosłowienie kilka i bardzo żałuję.
A ja jutro mam ginekokoga, mam nadzieję, że uda mi się zrobić cytologię, bo niedługo miną 2 latat od ostatniej. Na mojej zdrowotnej liście zostanie jeszcze do odhaczenia badanie krwi i usg piersi.
Jeszcze co do świąt, róbmy tak żeby był to dla nas miły czas. Jeśli coś nam nie pasuje, mówmy to wprost. Kaczorka, dobrze że odmówiłaś teściom. Wiedzą już o Twojej ciąży?
My drugi dzien spędzamy we trójkę i nie ma mowy o żadnym łażeniu po chałupach czy odwiedzaniu nas. Teściowa oburzona, bo myślała, że na obiad przyjdziemy a i tak się widzimy w pierwszy dzień świąt na większym spędzie rodziny emka.
Też chcemy mieć świętaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:05
-
nick nieaktualnySummer a Ty pytalaś o parasolkę do wózka,? My kupiliśmy w smyku, zwykłą od Smiki i co prawda na razie tylko 2 spacery za nami ale daje radę
Kciuki za cytologie!
A co do mamy.. cóż, naprawdę "umiesz liczyć- licz na siebie" nabiera sensu jak widać jak urodzą się dzieci dla wielu z nas ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 16:56
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBunia rób zdjęcia, bo potem będziesz żałować! Ja żałuję, że w ciąży z Tymkiem nie zrobiłam brzuszkowej-sama tylko, bo mój mąż jest bardzo antyzdjęciowy. W ciąży z Florkiem już nie było tyle czasu i spokoju, bo musiałam pędem wracać do starszaka, ale dałam namówić się koleżance na szybki plener i mam piękną pamiątkę.
To chyba moje najulubieńsze....
[url
A dziś mamy 4 rocznicę ślubu! Uwielbiam wracać do zdjęć z pleneru...
Moje ulubione [ur
Aż dziwne, że przez tyle lat razem jeszcze się nie pozabijaliśmy😂 może dlatego, że mieszkamy razem od ślubu, a nie od początku związku- latem minie 11😱 lat. Bądź co bądź stary rzucił dziś rano "wszystkiego najlepszego" i chyba na tym będzie koniec.... A ja mam dla niego prezent i teraz kminie jak mu go dać, żeby choć ciut zrobiło mu się głupio, że on nic nie ma... Oooo wredna ja 😈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 06:52
Achia, emi2016, JustynaG, summer86, Jeżowa, Patrycja20, Kaczorka, Lunaris, pilik, Rucola, KateHawke, Anna Stesia, Lusesita, sliweczka92, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frez piękne te zdjęcia! Na ślubnym wyglądacie jak byś cie byli nad Morskim Okiem Twój Emek to powinien Cię na rękach nosić że ma taką piękną żonę co mu jeszcze dom i dzieci ogarnia! Ja też uwielbiam zdjęcia i wspominki. Wszystkie albumy w domu są wyklejane i wkładam w nie wszystko co się da: zasuszone rośliny z miejsc w których byliśmy, bilety, widokówki, kawałki materiału no i zdjęcia of course Jakaś taka sentymentalna jestem.
Ps Jak Ci mąż nie da prezentu to załóż sexi ciuszki i powiedz że nie masz ochoty
Achia super ten plakat! Miałam zamawiać kocyk z taką metryczką ale jakoś nie zrealizowałam planu.
Jutro jadę z mamą (i Staszkiem) cmentarze także wcześniej uderzam w poduchy. Życzę Wam spokojnej nocy! -
nick nieaktualnyDziękuję Achia!😘
Lunaris bo byliśmy nad Morskim właśnie 😂 to był szalony plener, wyjechaliśmy w nocy żeby rano być w zakopcu, potem szybko na Kasprowy i z buta na morskie oko, później obiad i do domu 😂 szaleństwo! Ale warto było
Sexi ciuszki powiadasz? Czy szlafrok jest dość sexi?😅 Już daaaaaawno zapomniałam co to są takie ubrania 😄 może jak doczekam się oddzielnej sypialni to w coś zainwestuje!Lunaris lubi tę wiadomość