Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka Alusia rzeczywiście ma straszny mamizm włączony, współczuję... To bankowo jakiś skok. A tak patrzę i Ala ma już 1,5 roczku! 😮 Dopiero jej składaliśmy życzenia na roczek, jak to szybko mija! Ale taka z niej śliczna dziewczyna że napatrzeć się nie mogę ❤️
Rucola myślę że możesz iść. Lewko nie ma przeziębienia żeby nie wychodzić gdziekolwiek więc nic mu nie będzie 😊 wybawcie się na zdrowie 😊
Luna w punkt. A tekst że mamy dziecko na codzień a oni rzadko mnie rozwala... A jeszcze bardziej rozwala mnie fakt że innych ludzi zdziwiło, że nie chcesz dać dziecka które dopiero jadło...Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
To ja Wam powiem ciekawostkę z naszego życia . Moja mama tak się zachowywała przy Franiu. Przeszliśmy gehennę alergiczną przez którą ona przechodziła razem z nami bo ja wróciłam do pracy po 1,5 roku i na nią spadło karmienie dziecka- była z nim codziennie i sama widziała co sie dzieje.
Teraz przy Stasiu jak napomknęłam o kaszy do mleka to od razu nakrzyczała na mnie : "a po co!" chyba ma traume po starszaku Także może przy kolejnych Babcie/Ciocie itp wyhamują z komentarzami?
Ps muszę tylko przyznać że ma tendencje do przekramiania. Dopiero teraz trochę przystopowała ale do tej pory wciskała mu butelkę jak tylko zapłakał "bo głodny jest"KateHawke, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Haha zanim skończyłam pisać posta Luna napisała coś zgoła odwrotnego w takim razie to tylko u nas przy drugim już spokój i przeświadczenie że jednak jako matka wiem lepiej.
Rucola podpisuję się pod Kate- to nie infekcja, Lewko nie zarazi innych dzieci , nie idzie na basen więc po co macie się kisić w domu.
Do Agenta oczywiście nie wytrzymałam więc dziś z playera będę odpalać. Jak sobie przypomne te bezsenne noce z ciąży to tak mi dobrze że teraz przed 21 wpadam w błogi sen (pewnie przez to że pobudka dziś była o 3.40).Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
W gdańsku piękny i słoneczny dzień. taki, w którym dziecko na spacerze nie potrzebuje czapeczki
Kaczorka- dobrze że dziadkowie przybyli z pomocą! Ale faktycznie lekko nie masz z taką hubą przyklejoną do siebie.. a kiedy masz jakąś wizyte USG coby pokazać nam małego Kaczorka nr 2?
Tak czytam Wasze historia i jestem ciekawa co nas czeka :p pewnie niewiele bo teściowa się jakoś specjalnie nie wtrąca. Tylko raz zapytała kiedy będę dawać mu coś więcej jeść. Jak usłyszała że ok 6mca to powiedziała, że bardzo dobrze.
Tylko dziwną minę zrobiła jak powiedziałam,że do picia planuje mu dawać tylko wodę.
Moja mama to oprócz jak Oskar, to o nic więcej nie pyta,za to z chęcią opowiada o mojej starszej siostrze, jej ciąży, i np tym jakie ma ładne ubranka i że jej te ubranka prasowała.. taaaa, a jak była u mnie w wakacje to nawet nie zajrzała do komody z ubrankami dla Oskara. Sorry, znów mi się ulało :pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:09
-
Achia ile razy piszesz o sytuacji z mama/siostrą tyle razy nie moge pojąć skąd takie zachowanie się bierze... W takiej sytuacji naprawdę fajnie, ze masz takiego super męża i ze mieszkacie tak daleko Jesli ktoś ma się wtrącać w toksyczny sposób to lepiej, że nie mieszka w pobliżu.
Dziewczyny macie rację, ubieram Młodego i lecimy, a co!!!! A nie wiem czy się chwaliłam wczoraj usypialiśmy Go z emkiem od 20-21.30 i skubany wstał o 6tej i totalnie nie wyglada na chore dziecko
Wszystkim życzę pięknego dnia!!!!Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lunaris to mama miała prawdziwą szkołę przerwania! 😁 Nie dziwię się że teraz cię nie denerwuje propozycjami jedzenia 😛
Achia niezmiennie podziwiam za cierpliwość do mamy... Ja bym już dawno wygarnęła co o tym myślę.
A co do picia wody to moja mama patrzy na mnie jakbym zwierzę chciałam karmić a nie dziecko - "ale jak to tylko woda! Herbatki jej daj! Takiej słomianej! Albo soczek!". Dla wyjaśnienia ta słomiana to czarna herbata lekko tylko zaparzona... Czarna.... -
Achia nie dziwię Ci się -każdemu by się ulało bo to po prostu przykre Kto jak kto ale mama powinna być neutralna i równo traktować obie córki z samego założenia że to MAMA A siostra się odzywa czy wsiąkła w swoim świecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:20
-
nick nieaktualnyLunaris moja mama akurat ogarnia i podchodzi do wychowania, opieki, karmienia tak jak ja, nic nie komentuje, tylko pyta co i kiedy dać małej, pyta czy Tosia może coś słodkiego. Szanuje mnie jako matkę po prostu ☺️ nawet babcię strofuje! Ale ona i teściowa są niereformowalne.
Kate mogłam jej w sumie dać małą, przynajmniej by puściła na nią wielkiego mlecznego pawia 😅KateHawke, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Mnie będzie trochę mniej przez najbliższe dni. Dziś przyjeżdżają teściowie (pierwszy raz!) i zostają do poniedziałku.
Z Mamą stoczyłam bitwę, której i tak do końca nie wygrałam. Plus jest taki, że jednak nie zwali mi się tu brat i bratowa. Minus - że zaprosiłam rodziców na konkretny dzień i konkretną godzinę, a oni i tak przyjadą w inny albo wcale. To tyle jeśli chodzi o szanowanie mnie jako gospodyni i faktu, że mamy małe dziecko.
Jak czytam Wasze opisy o biszkopcikach to już widzę w tym moja mame i jej złośliwe uśmiechy kiedy mi dziecko ukradkiem słodyczami nakarmi...
Alusia już 1,5 roku, a Staś od LUNARIS wczoraj miał 4 miesiące! Szok -
nick nieaktualnyAchia może nie mama a teściowa też zrobiła cyrk na chrzcinach. Zaczęła histeryzować, że dziecko jej córki płacze dobę po szczepieniu, nie ma gorączki, ale napewno coś jej jest złego skoro płacze. Zaczęła pytać wszystkich gości co teraz, a mnie czy Zuzia tak płakała. Odpowiedziałam, że nie przejmowałam się płaczem po szczepieniu, bo mamy na głowie o wiele gorsze problemy zdrowotne Zuzy. Także są równi i równiejsi, u Ciebie to dodatkowo przykre bo to mama
-
U nas nikt się nie wtrąca w to co je Ala. Może dlatego, że je wszystko? Słodycze też :p chociaż te dostała już po skończonym roku.
I na szczęście zęby też bez problemu daje sobie szczotkować.
Achia - kolejne USG mam 30.04. Nie ukrywam, że trochę zaczynam się "stresować" czy tam w środku aby na pewno wszystko jest ok i czy młode dalej rośnie. No ale przy Aluśce nie mam możliwości kombinowania z dodatkowymi wizytami, więc czekam
Co do Twojej mamy i jej zachowania - przykre trochę.. niestety nie za dużo chyba można z tym zrobić. Jedynie można wziąć przykład i w przyszłości postępować zupełnie odwrotnie.
Rucola - faktycznie, jeśli Lewko dobrze się czuje, to szkoda by było odpuścić fajną okazję do zdjęć może być super pamiątka
A w ogóle robicie/zamierzacie robić sesję swoim dzieciaczkom na roczek?
Pytam z ciekawości, bo chętnie bym jakieś takie fotki pooglądała :p
U nas chyba w październiku wyjdzie sesja urodzinowo/ciążowo/rodzinna
Rucola, KateHawke, Achia lubią tę wiadomość
-
Kaczorka my nie planujemy niczego "profesjonalnego" w sensie studio, gadżety i takie tam ale myślę, ze jakieś wyjatkowe fotki bedziemy chcieli zrobić. mamy znajomych z profesjonalnym sprzętem, moze się uda zgrać
Kaczorka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLunaris odzywa się, ale raczej bez zmian i tylko o sobie. Owszem, o Oskara pyta ale tak "podstawowo", bez pytań czy coś już umie czy coś... Albo czy coś nam brakuje, albo czy coś jest na tapecie aktualnie. Teraz non stóp gada że boi się porodu,bo pierwszy miała taaaki straszny. I go demonizuje, bo wcale nie miała strasznego, co więcej była z nami jej ówczesna przyjaciółka która jest położną i tam pracuje i krzywdy nie dała jej zrobić. A ona teraz nagle mówi,że poród za długo trwał, że zrobili źle to i to i to. Wkurza mnie to strasznie!
Za to młodsza po wizycie u nas pisze codziennie pyta o Oskara, mówi ,że się w nim zakochała i w maju znów do nas przyjeżdża )
Minnie- przykro mi, że jednak mama nie szanuje Twojej decyzji. Miejmy nadzieję, że jednak się zreflektuje i przyjedzie dokładnie wtedy kiedy ją zaprosiłaś. -
Achia siostra chyba z tych co lubią żeby cała uwaga się w okół nich skupiała dobrze że masz drugą
Minnie u nas już tydzień temu 4 miesiące- ja nie wiem kiedy to leci! strasznie szybko. Pewnie dlatego że ciągle jest co robić.
Masz strasznie dużo cierpliwości bo ja bym się wnerwiła i pogoniła towarzystwo albo udawała że mnie w domu nie ma skoro przychodzą nie wtedy kiedy się ich prosi. I brawo za asertywność!
Kaczorka ja teraz planuję sesję z chłopakami na dzień matki. I co roku taką tradycję sobie zrobię. Zamówiłam na Ali koszule z myszką miki dla siebie i Frania a Stasio ma bodziak z takim samym motywem.
Franiowi robiłam na pół roku i roczek- o ile na pierwszej było spoko to na drugiej mega ciężko żeby się nie wiercił poszukam zaraz fotek
To z pół roczku:
A te z roczku:
Pierwsza sesja trwała 20 min i mam ze 30 fajnych zdjęć a druga 1,5h i te dwa tylko są jako takie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:41
Luna1993, Kaczorka, sliweczka92, Cabrera, Achia, Bunia86, emi2016, KateHawke, Yoselyn82, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna to 6 lat temu było ...a poza tym kto to mówi? Wy we trzy to do reklamy możecie iść śmiało, za kilka lat będą Ci mówić że jak siostra z dziewczynami wyglądasz
Wiecie że ja mam hopla na punkcie zdjęć. Teraz bym jakieś w plenerze strzeliła. Zobaczę co uda mi się ustawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:35
-
Lunaris - super fotki
U nas na roczkowej sesji jakoś udało się nad Aluśką zapanować. Ale co będzie w październiku?
Juz teraz nie ogarniam.. wyszłam na moment do kuchni i słyszę trzask. Co się stało? Aluśka zrzuciła z komody szklankę z sokiem. Szklanka rozbita w drobny mak, sok rozlany wszędzie a młoda siedzi i płacze.
Na szczęście tylko się tym sokiem oblała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:43
-
Achia Przykre jest to, że Twoja mama tak bardzo martwi się o starszą corkę zapominając, że ma wnuka, którego jeszcze nie poznała! To ja już Oskara 3 razy widziałam!
Luna No to teściowa dała popis. Pewnie Twoją uwagę o problemach zdrowotnych zignorowała...
Minnie Współczuję i podziwiam za cierpliwość! W takiej sytuacji miałabym ochotę po prostu zarezerwować weekend w hotelu i spędzić święta we troje będąc "na gotowym". Jak można tak się zachowywać w stosunku do własnej córki?
Kaczorka jak sobie przypomnę Waszą cudowną sesję na roczek Aluśki to bardzo bym chciała TAKIE zdjęcia. Nie wiem jednak czy emka uda się namówić. On jest sceptycznie nastawiony do tego typu rzeczy.
Lunaris Na tych zdjęciach wyglądasz jak SIOSTRA a nie mama. Ale Ty o tym wiesz bo wszystkie ciągle Ci to powtarzamy.Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka na pocieszenie powiem Ci że jak urodzisz to Ala będzie mieć już te 2 latka i (pomijając bunt 2 -latka) będzie Ci o wiele łatwiej bo ona będzie bardziej samodzielna a jak dobrze pójdzie to będziesz miała super pomocnicę przy dziecku Nie wiem czy planujecie przedszkole ale jeśli puścilibyście Alę w lutym 2020 to miałabyś trochę luźniej z 1 dzieckiem w domu. Luna coś wie na ten temat
Ps Czemu jeszcze Cię nie ma na brzuchatej liście? Hmm?