X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! Jestem w szoku że tu taka cisza ale pogoda taka piękna (przynajmniej u nas) że nie ma co się dziwić :) My jesteśmy u moich rodziców ale zaraz po wczesnym obiedzie zapylamy do domku. Ogólnie święta zaliczam do udanych, nikt ciśnienia mi nie podniósł :) obzarlam się dosłownie ciast jak nigdy więc od jutra dieta :p Kate super że Nat mówi ma-ma, u nas od 2 miesięcy króluje ba-ba i jakoś nic nie wskazuje żeby miało się to zmienić :p

KateHawke, summer86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - u nas też było najpierw "baba", później "tata" a jak zaczęła "mamać", to czasami mam dosyć.. ;)

U nas święta w miarę spokojne. Przynajmniej na tyle, na ile młoda pozwoli. A niestety jakieś gorsze dni ma. Tylko cyc, cyc i cyc.. Już dziś mam nerwa. Wygoniłam właśnie Aluśkę z tatusiem na spacer a sama delektuję się spokojem i ciszą :)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, Achia, u nas wczoraj intensywny dzień, bo mieliśmy spotkania świąteczno-urodzinowe zarówno w mojej rodzinie jak i emka, ale wszystko się udało ogarnąć i nawet miło było. Ania w gościach była grzeczna, za to odreagowała wieczorem ;)
    Dziś już sobie siedzimy we trójkę, spacer poranny zaliczony a teraz będziemy leniuchować.

Achia, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Psik psik także ode mnie! 💦💦

Kate gratuluję "mamy" :D u nas od wczoraj "dada" i czasem zdarzy się "tata". I to "tata" załącza się jak widzi męża, więc może serio coś ogarnia? Kto to wie... 😀

Rucola ciasta pójdą w cycki! Ja też tyle zjadłam... Aż wstyd się przyznać ile serniczka zmieściłam 😂

U nas bardzo fajne święta, nie mam na co narzekać! Tutaj naprawdę odpoczywam, jakoś moja rodzina jest bardziej domyślna, jeśli chodzi o zabawianie Agatki czy coś, u męża zawsze muszę sama się prosić czy ktoś mógłby ją na chwilę przytrzymywać etc... Brat i ekipa wyjeżdżają zaraz po obiedzie, ale my zostajemy jeszcze do jutra :) mam nadzieję, że uda nam się zagrać w brydża wieczorem, oj tęsknię za dobrą partią!

Agatka wczoraj zjadła pierwszy prawdziwy obiad, czyli ziemniaki+mięso+jarzynka :D wciągnęła wszystko, apetyt na zdecydowanie po mamusi. Prócz tego polubiła ciągnąć mnie za włosy, ja tę aktywność lubię nieco mniej 😂
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68ac1855ae26.jpg

Pozdrawiamy :)

Kaczorka, summer86, Achia, Yoselyn82, sliweczka92, Rucola, Anna Stesia, Luna1993, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, Jadranka, pilik, Karletka, Cabrera, frezyjciada, Lusesita, Nadzieja22, Bunia86, Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od koleżanki 2 siatki ciuchów dla Oskarka, bardzo fajnych. Już są wyprane, od r.62 do 80 w związku z czym znosimy schowaną w garderobie komodę i Oskar będzie miał 2 ze swoimi ciuchami :p
    Przy okazji okazało się że wyrósł z paru rzeczy, oczywiście niektóre ani razu nie ubrane... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:29

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - u nas to samo, ja już mam spakowane jedno wielkie pudło rzeczy do oddania... Pajacyki sie u nas w ogóle nie sprawdziły. Tylko body + spodenki.

Jeżowa - ja to Cię podziwiam ze chodzisz w rozpuszczonych włosach przy Agatce. Ja od porodu mam związane, bo albo lecą małemu do oczu jak się nad nim pochylam albo zaplątuje w nie łapki i hyc!

U nas już po wszystkim, teściowie wyjechali. Chyba nie mam ochoty drugi raz się pisać na tak długą wizytę. Pomocy prawie zero, więc zapieprzalam co rano żeby przygotować wszystkim śniadanie, a potem oni jedli, a ja szłam karmić Milana :/ może jestem zołza, ale w nosie mam takich gości. Źle się czułam we własnym domu.

Ale dziś już humor dopisuje! Mimo deszczu i braku spaceru. Ale jeszcze się nie poddajemy!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie u nas pajacyki do spania były. I są ;)

Najważniejsze że już po wizycie i możesz odetchnąć ! U nas dziś piękna pogoda, ale mały deszczyk też byłby spoko ;) mam nadzieję, że uda Wam się pospacerować. My właśnie wróciliśmy -Oskar już coś mi nie śpi na spacerach po 2h... Tylko pół godziny i oczy jak 5 zł...

No i u mnie też włosy związane non stop.. aż się zdziwiłam ostatnio jak je rozpuściłam i zobaczyłam jakie są już długie hehe :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:58

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku, męska część rodziny śpi a ja zastanawiam się co zrobić z wolnym czasem. Pasuje się rozpakować, ale nie mam ochoty.... to może kawka i serniczek?? :P Ja chyba nigdy nie schudnę....

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola koniecznie kawka i serniczek! Ja już co prawda serniczek wyjadłam do ostatniego okruszka, ale jest jeszcze jabłecznik :D

Minnie ja też mam zazwyczaj związane włosy, ale wiesz, wczoraj były święta to przez 15 minut pochodziłam w rozpuszczonych... Aż mnie zaczęły za bardzo denerwować i hyc, znowu je spięłam w kucyk :D

Rucola tak jeszcze w temacie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e16fdc3dd9f0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:38

summer86, Rucola, Anna Stesia, sliweczka92, Patrycja20, pilik, frezyjciada, Lusesita, mi88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Jeżowa serniczki wciskam na luzie. Gorzej ze spodniami na dupę :P

Anna Stesia, summer86, Jeżowa, pilik, Lusesita, Nadzieja22, mi88 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, u nas też poswiateczne dojadanie mazurków i babek. Dziś w końcu pierwszy raz od 2 lat sięgnęłam po prawdziwa kawę, bo noce z synem są ciagle hardkorowe, no i natychmiast sobie przypomniałam, dlaczego tego nie praktykuje. Palpitacje, migotanie przedsionków, szalony taniec do muzyki, której nie lubię, uderzenia gorąca... Menopauza w rozkwicie :-D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduję znad ciacha i słabej kawki. Nie jadłam słodyczy 7 tygodni, ale domowego ciacha sobie nie odmówię :D niech idzie w cycki lub tyłek :P

AnnaStesia, mam nadzieję, że wkrótce nastąpi u Was poprawa,czytałam gdzieś ostatnio, że często po roczku sen się poprawia.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłecznik mmm...ja polecam z tego przepisu, chyba lepszego w życiu nie jadłam. Tonie w jabłkach, ja jeszcze obowiązkowo daje cynamon a na górę daje tartę kruche ciasto zamiast paseczków. Mmm...
    https://www.mojewypieki.com/przepis/waniliowa-szarlotka

Od kilku dni przy myciu włosów wyciągam je garściami. Chyba wyłysienie niedługo :/

A tak z ciekawości - o której kładziecie wasze maluszki na noc do spania?

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie zależy jak nam się drzemki ułożą :p ale z reguły ok 20 zasypia tak na fest ;) wcześniej raczej nie da rady, co najwyżej później, z tym że nie zdarzyło nam się kłaść go pozniej niż 21.
    Dziś np za ok 20min będzie przebieranko w piżamę, cycek i pewnie zaśnie, czyli to będzie ok 20 właśnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 19:08

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nie odzywam się, bo u nas armagedon! Byłam na świętach u teściowej, przywiozłam turbo chorobę i dzisiaj zdycham! Klara dalej jak aniołek za to Staś chyba ma bunt 4 latka - gorsze niż facet z katarem!
    Minie, my chodzimy spać ok 19,spimy do 6 tu jest mleczko i dalej do 9 - stan się utrzymuje od 3 tygodni.
    Całujemy Was mocno, wrócimy jak się ogarniemy!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0371.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f7f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 11:12

sliweczka92, summer86, Rucola, Patrycja20, Yoselyn82, frezyjciada, Lusesita, KateHawke, JustynaG, Minnie89, Lunaris lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Święta prawie się skończyły, co jakoś wyjątkowo mnie cieszy... nie był to nasz najlepszy czas. Z piątku na sobotę w nocy się rozchorowałam, wstałam w nocy z drgawkami, dreszczami i straszną gorączką. W domu był bajzel, nic nie zrobione, wszystko zaplanowane na sobotę bo eMek w domu, a ja ledwo wstałam z łóżka, nie miałam siły dziecka na ręce zabrać. Żeby nam nie było za lekko, Ninka wypadła z ketera. W mojej bezsilności (i bez myslnosci :() wsadziłam ją do fotelika i nie sprawdziłam, a nie zaskoczyła blokada, na szczęście był podnozeczk więc na pupie się zsunęła, no ale zawał (i obwinianie siebie całe święta) miałam i tak. Bolała ją nóżka po całym zajściu, na szczęście nie stało się nic poważnego bo ani nie spuchnięte ani nic. Dwa dni bała się stawać, a dzisiaj już coraz więcej stawała i zaczęła spowrotem chodzić przy meblach (choć bardzo ostrożnie).
    Wczoraj byliśmy u teściów, ja dalej nie przytomna z gorączką, zapomniałam o kremie i mi się dziecko opalilo. Nie jakoś mocno (byliśmy na ogrodzie od 15 dopiero) no ale jednak.
    Generalnie matka roku.
    A dzisiaj u mojej rodziny, zamieszanie straszne, a Ninke tak zęby męczą że cały dzień z podłym humorem. No ale koniec, jutro wracamy do codzienności spokojnej mam nadzieje.

Minnie Ninke kąpiemy koło 19 i 20-20.30 śpi na noc

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kurcze współczuję :( ja też kiedyś nie sprawdziłam blokady ale pierwsza oparłam się o blat i spadł mi w rękach, ale niewiele brakło żeby skończyło się jak u Was. Mam nadzieję że Ninka szybko wróci do pełnej sprawności a Ty wyzdrowiejesz. W ogóle podziwiam Ciebie, AnnaStesie i Summer że jesteście w stanie funkcjonować w miarę normalnie. Mi się czasami wydaje że mój Lewko jest mocno wymagający ale po tym co Wy piszecie to nie śmiem narzekać, serio.
    U nas Młody chodzi spać w okolicach 20, pobudka 6-7. Utrzymuje się to od dłuższego czasu, przy zmianie czasu troszkę były zawirowania ale finalnie znów się uregulowało :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry po Świętach :)

W temacie ciast, to tylko powiem, ze trzy moje serniki się rozeszły, ale prawdziwa furorę zrobiło „ciasto mech” udekorowane kurczaczkami - także znowu dziękuje Reset za przepis :)

Pilik i Fozzie, zdrówka życzę <3
    Moja infekcja również trwa, od jutra muszę inhalacje sterydowe włączyć :/

A tu dzisiejszy brzuchol :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:06

pilik, reset, Achia, summer86, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, sliweczka92, Jeżowa, frezyjciada, Lusesita, KateHawke, JustynaG, Minnie89, Patrycja20, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - śliczny brzusio i Ty też śliczna :) a robisz sobie zdjęcia brzuszka regularnie? Jak wrzucacie swoje zdjęcia to lubię wracać do moich i patrzeć jaki miałam wtedy kiedy pokazujecie swoje ;)

Minnie- tylko oczywiście mamy w nocy pobudki :p

Pilik- oj przykro mi .. ale mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej! A jak się czujesz dzisiaj? Zdrówka kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 21:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Cabrera - śliczny brzusio i Ty też śliczna :) a robisz sobie zdjęcia brzuszka regularnie? Jak wrzucacie swoje zdjęcia to lubię wracać do moich i patrzeć jaki miałam wtedy kiedy pokazujecie swoje ;)

Minnie- tylko oczywiście mamy w nocy pobudki :p

Pilik- oj przykro mi .. ale mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej! A jak się czujesz dzisiaj? Zdrówka kochana!

No właśnie w planach miałam robienie cyklicznych zdjęć (w podobnym ubraniu, żeby było widać różnice), ale w praktyce to staram się cyknąć fotkę raz na tydzień lub dwa tygodnie, ale pamietam, żeby ja opisać (który to tydzień) ;)

Ps. twoje zdjęcia pamietam :)

Achia lubi tę wiadomość

‹‹ 3217 3218 3219 3220 3221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ