X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! Jestem w szoku że tu taka cisza ale pogoda taka piękna (przynajmniej u nas) że nie ma co się dziwić :) My jesteśmy u moich rodziców ale zaraz po wczesnym obiedzie zapylamy do domku. Ogólnie święta zaliczam do udanych, nikt ciśnienia mi nie podniósł :) obzarlam się dosłownie ciast jak nigdy więc od jutra dieta :p Kate super że Nat mówi ma-ma, u nas od 2 miesięcy króluje ba-ba i jakoś nic nie wskazuje żeby miało się to zmienić :p

KateHawke, summer86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - u nas też było najpierw "baba", później "tata" a jak zaczęła "mamać", to czasami mam dosyć.. ;)

U nas święta w miarę spokojne. Przynajmniej na tyle, na ile młoda pozwoli. A niestety jakieś gorsze dni ma. Tylko cyc, cyc i cyc.. Już dziś mam nerwa. Wygoniłam właśnie Aluśkę z tatusiem na spacer a sama delektuję się spokojem i ciszą :)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, Achia, u nas wczoraj intensywny dzień, bo mieliśmy spotkania świąteczno-urodzinowe zarówno w mojej rodzinie jak i emka, ale wszystko się udało ogarnąć i nawet miło było. Ania w gościach była grzeczna, za to odreagowała wieczorem ;)
    Dziś już sobie siedzimy we trójkę, spacer poranny zaliczony a teraz będziemy leniuchować.

Achia, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Psik psik także ode mnie! 💦💦

Kate gratuluję "mamy" :D u nas od wczoraj "dada" i czasem zdarzy się "tata". I to "tata" załącza się jak widzi męża, więc może serio coś ogarnia? Kto to wie... 😀

Rucola ciasta pójdą w cycki! Ja też tyle zjadłam... Aż wstyd się przyznać ile serniczka zmieściłam 😂

U nas bardzo fajne święta, nie mam na co narzekać! Tutaj naprawdę odpoczywam, jakoś moja rodzina jest bardziej domyślna, jeśli chodzi o zabawianie Agatki czy coś, u męża zawsze muszę sama się prosić czy ktoś mógłby ją na chwilę przytrzymywać etc... Brat i ekipa wyjeżdżają zaraz po obiedzie, ale my zostajemy jeszcze do jutra :) mam nadzieję, że uda nam się zagrać w brydża wieczorem, oj tęsknię za dobrą partią!

Agatka wczoraj zjadła pierwszy prawdziwy obiad, czyli ziemniaki+mięso+jarzynka :D wciągnęła wszystko, apetyt na zdecydowanie po mamusi. Prócz tego polubiła ciągnąć mnie za włosy, ja tę aktywność lubię nieco mniej 😂
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68ac1855ae26.jpg

Pozdrawiamy :)

Kaczorka, summer86, Achia, Yoselyn82, sliweczka92, Rucola, Anna Stesia, Luna1993, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, Jadranka, pilik, Karletka, Cabrera, frezyjciada, Lusesita, Nadzieja22, Bunia86, Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od koleżanki 2 siatki ciuchów dla Oskarka, bardzo fajnych. Już są wyprane, od r.62 do 80 w związku z czym znosimy schowaną w garderobie komodę i Oskar będzie miał 2 ze swoimi ciuchami :p
    Przy okazji okazało się że wyrósł z paru rzeczy, oczywiście niektóre ani razu nie ubrane... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:29

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - u nas to samo, ja już mam spakowane jedno wielkie pudło rzeczy do oddania... Pajacyki sie u nas w ogóle nie sprawdziły. Tylko body + spodenki.

Jeżowa - ja to Cię podziwiam ze chodzisz w rozpuszczonych włosach przy Agatce. Ja od porodu mam związane, bo albo lecą małemu do oczu jak się nad nim pochylam albo zaplątuje w nie łapki i hyc!

U nas już po wszystkim, teściowie wyjechali. Chyba nie mam ochoty drugi raz się pisać na tak długą wizytę. Pomocy prawie zero, więc zapieprzalam co rano żeby przygotować wszystkim śniadanie, a potem oni jedli, a ja szłam karmić Milana :/ może jestem zołza, ale w nosie mam takich gości. Źle się czułam we własnym domu.

Ale dziś już humor dopisuje! Mimo deszczu i braku spaceru. Ale jeszcze się nie poddajemy!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie u nas pajacyki do spania były. I są ;)

Najważniejsze że już po wizycie i możesz odetchnąć ! U nas dziś piękna pogoda, ale mały deszczyk też byłby spoko ;) mam nadzieję, że uda Wam się pospacerować. My właśnie wróciliśmy -Oskar już coś mi nie śpi na spacerach po 2h... Tylko pół godziny i oczy jak 5 zł...

No i u mnie też włosy związane non stop.. aż się zdziwiłam ostatnio jak je rozpuściłam i zobaczyłam jakie są już długie hehe :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:58

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku, męska część rodziny śpi a ja zastanawiam się co zrobić z wolnym czasem. Pasuje się rozpakować, ale nie mam ochoty.... to może kawka i serniczek?? :P Ja chyba nigdy nie schudnę....

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola koniecznie kawka i serniczek! Ja już co prawda serniczek wyjadłam do ostatniego okruszka, ale jest jeszcze jabłecznik :D

Minnie ja też mam zazwyczaj związane włosy, ale wiesz, wczoraj były święta to przez 15 minut pochodziłam w rozpuszczonych... Aż mnie zaczęły za bardzo denerwować i hyc, znowu je spięłam w kucyk :D

Rucola tak jeszcze w temacie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e16fdc3dd9f0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:38

summer86, Rucola, Anna Stesia, sliweczka92, Patrycja20, pilik, frezyjciada, Lusesita, mi88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Jeżowa serniczki wciskam na luzie. Gorzej ze spodniami na dupę :P

Anna Stesia, summer86, Jeżowa, pilik, Lusesita, Nadzieja22, mi88 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, u nas też poswiateczne dojadanie mazurków i babek. Dziś w końcu pierwszy raz od 2 lat sięgnęłam po prawdziwa kawę, bo noce z synem są ciagle hardkorowe, no i natychmiast sobie przypomniałam, dlaczego tego nie praktykuje. Palpitacje, migotanie przedsionków, szalony taniec do muzyki, której nie lubię, uderzenia gorąca... Menopauza w rozkwicie :-D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduję znad ciacha i słabej kawki. Nie jadłam słodyczy 7 tygodni, ale domowego ciacha sobie nie odmówię :D niech idzie w cycki lub tyłek :P

AnnaStesia, mam nadzieję, że wkrótce nastąpi u Was poprawa,czytałam gdzieś ostatnio, że często po roczku sen się poprawia.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłecznik mmm...ja polecam z tego przepisu, chyba lepszego w życiu nie jadłam. Tonie w jabłkach, ja jeszcze obowiązkowo daje cynamon a na górę daje tartę kruche ciasto zamiast paseczków. Mmm...
    https://www.mojewypieki.com/przepis/waniliowa-szarlotka

Od kilku dni przy myciu włosów wyciągam je garściami. Chyba wyłysienie niedługo :/

A tak z ciekawości - o której kładziecie wasze maluszki na noc do spania?

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie zależy jak nam się drzemki ułożą :p ale z reguły ok 20 zasypia tak na fest ;) wcześniej raczej nie da rady, co najwyżej później, z tym że nie zdarzyło nam się kłaść go pozniej niż 21.
    Dziś np za ok 20min będzie przebieranko w piżamę, cycek i pewnie zaśnie, czyli to będzie ok 20 właśnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 19:08

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nie odzywam się, bo u nas armagedon! Byłam na świętach u teściowej, przywiozłam turbo chorobę i dzisiaj zdycham! Klara dalej jak aniołek za to Staś chyba ma bunt 4 latka - gorsze niż facet z katarem!
    Minie, my chodzimy spać ok 19,spimy do 6 tu jest mleczko i dalej do 9 - stan się utrzymuje od 3 tygodni.
    Całujemy Was mocno, wrócimy jak się ogarniemy!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0371.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f7f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 11:12

sliweczka92, summer86, Rucola, Patrycja20, Yoselyn82, frezyjciada, Lusesita, KateHawke, JustynaG, Minnie89, Lunaris lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Święta prawie się skończyły, co jakoś wyjątkowo mnie cieszy... nie był to nasz najlepszy czas. Z piątku na sobotę w nocy się rozchorowałam, wstałam w nocy z drgawkami, dreszczami i straszną gorączką. W domu był bajzel, nic nie zrobione, wszystko zaplanowane na sobotę bo eMek w domu, a ja ledwo wstałam z łóżka, nie miałam siły dziecka na ręce zabrać. Żeby nam nie było za lekko, Ninka wypadła z ketera. W mojej bezsilności (i bez myslnosci :() wsadziłam ją do fotelika i nie sprawdziłam, a nie zaskoczyła blokada, na szczęście był podnozeczk więc na pupie się zsunęła, no ale zawał (i obwinianie siebie całe święta) miałam i tak. Bolała ją nóżka po całym zajściu, na szczęście nie stało się nic poważnego bo ani nie spuchnięte ani nic. Dwa dni bała się stawać, a dzisiaj już coraz więcej stawała i zaczęła spowrotem chodzić przy meblach (choć bardzo ostrożnie).
    Wczoraj byliśmy u teściów, ja dalej nie przytomna z gorączką, zapomniałam o kremie i mi się dziecko opalilo. Nie jakoś mocno (byliśmy na ogrodzie od 15 dopiero) no ale jednak.
    Generalnie matka roku.
    A dzisiaj u mojej rodziny, zamieszanie straszne, a Ninke tak zęby męczą że cały dzień z podłym humorem. No ale koniec, jutro wracamy do codzienności spokojnej mam nadzieje.

Minnie Ninke kąpiemy koło 19 i 20-20.30 śpi na noc

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kurcze współczuję :( ja też kiedyś nie sprawdziłam blokady ale pierwsza oparłam się o blat i spadł mi w rękach, ale niewiele brakło żeby skończyło się jak u Was. Mam nadzieję że Ninka szybko wróci do pełnej sprawności a Ty wyzdrowiejesz. W ogóle podziwiam Ciebie, AnnaStesie i Summer że jesteście w stanie funkcjonować w miarę normalnie. Mi się czasami wydaje że mój Lewko jest mocno wymagający ale po tym co Wy piszecie to nie śmiem narzekać, serio.
    U nas Młody chodzi spać w okolicach 20, pobudka 6-7. Utrzymuje się to od dłuższego czasu, przy zmianie czasu troszkę były zawirowania ale finalnie znów się uregulowało :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry po Świętach :)

W temacie ciast, to tylko powiem, ze trzy moje serniki się rozeszły, ale prawdziwa furorę zrobiło „ciasto mech” udekorowane kurczaczkami - także znowu dziękuje Reset za przepis :)

Pilik i Fozzie, zdrówka życzę <3
    Moja infekcja również trwa, od jutra muszę inhalacje sterydowe włączyć :/

A tu dzisiejszy brzuchol :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:06

pilik, reset, Achia, summer86, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, sliweczka92, Jeżowa, frezyjciada, Lusesita, KateHawke, JustynaG, Minnie89, Patrycja20, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - śliczny brzusio i Ty też śliczna :) a robisz sobie zdjęcia brzuszka regularnie? Jak wrzucacie swoje zdjęcia to lubię wracać do moich i patrzeć jaki miałam wtedy kiedy pokazujecie swoje ;)

Minnie- tylko oczywiście mamy w nocy pobudki :p

Pilik- oj przykro mi .. ale mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej! A jak się czujesz dzisiaj? Zdrówka kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 21:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Cabrera - śliczny brzusio i Ty też śliczna :) a robisz sobie zdjęcia brzuszka regularnie? Jak wrzucacie swoje zdjęcia to lubię wracać do moich i patrzeć jaki miałam wtedy kiedy pokazujecie swoje ;)

Minnie- tylko oczywiście mamy w nocy pobudki :p

Pilik- oj przykro mi .. ale mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej! A jak się czujesz dzisiaj? Zdrówka kochana!

No właśnie w planach miałam robienie cyklicznych zdjęć (w podobnym ubraniu, żeby było widać różnice), ale w praktyce to staram się cyknąć fotkę raz na tydzień lub dwa tygodnie, ale pamietam, żeby ja opisać (który to tydzień) ;)

Ps. twoje zdjęcia pamietam :)

Achia lubi tę wiadomość

‹‹ 3217 3218 3219 3220 3221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ