Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nocna warta.. Ech, Ania sobie przypomniała, że oprócz częstych pobudek można jeszcze zrobić imprezę
-
Dobry wieczór,
Witam się z nocnej warty. Od 1:20 na nogach...
Dziś z rana wyjeżdżamy do rodziny na święta. Czy Wy też tak macie, że bagaż dziecka waży więcej niż ono samo? Czy po prostu ja coś źle robię?
Jakby któraś chciała robić jakieś badania to LM bruss wprowadził przez internet opcję "pakiet indywidualny", im więcej badań tym większa zniżka. Nawet do 25%.
Emi Przede wszystkim gratuluję! Twoje szczęście waży już prawie pół kilo! Toż to kawał chłopa.
Jeżowa Rozszerzaj dietę zgodnie z własną intuicją! Niektórzy zalecą by zaczynać od 2 posiłków. Nie wiem jak Agatka ale Aneczka to zje na raz 2 cząstki mandarynki albo nie więcej niż ćwiartkę startego jabłuszka. To nie są jakieś ogromne ilości przecież.
Pilik A jak podobała się eksploracja trawnika? Ubranka ubrudzone trawą? Myślę, że my w święta będziemy eksplorować piaskownicę
Rucola Moja Ania nie należy do bojaźliwych. Odkurzacz jest jej miłością. Jeśli mam dość noszenia to jedno jest pewne - mogę położyć Anię na podłogę i wyjąć odkurzacz. I nie ma płaczu tylko fascynacja. Wczoraj gdy robiłam ciasto to na czworakach dotarła do kuchni, zaczęła mi dawać znać, że chce na ręce bo przecież mama robi coś ciekawego chcę popatrzeć.
A jak robili nad nami remont i mocno hałasowali to na początku kilka razy zapłakała, ale dopiero jak hałas się kończył. A w trakcie - robiła wielkie oczy i nasłuchiwała.
Summer Ile miesięcy miała Ania jak zaczęły sięu Was problemy ze spaniem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 03:24
emi2016, Rucola lubią tę wiadomość
-
Justyna, spokojnej podróży i udanych świąt!
U nas problemy zaczęły się ok. 4,5 m-ca. U Ciebie też dziś Ania dała popalić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 07:28
-
nick nieaktualnyWspółczuję nocnych imprez... Aż za dobrze wiem co to oznacza... Dużo siły dla Was dziewczyny!
Ja się rozchorowałam, Florek ząbkuje, Tymek ma jakiś ostanio histeryczny czas, także no lekko nie jest, ale któż mówił, że będzie?
Upiekłam dwa ciasta, mięso, okna pomyte, firanki się piorą, ryż na sałatkę się gotuje, święconka gotowa. Po południu jeszcze ugotuję barszcz, zrobię sałatkę i CHYBA finito...
Także dziewczyny! Życzę Wam dużo zdrowia, cierpliwości, sił na pokonywanie przeciwności losu i odnalezienie w tym biegnącym świecie chwili spokoju i wytchnienia. Niech Zmartwychwstały zapali w Waszych życiach ogień miłości i ześle Wam wszystko to, czego potrzebujecie by być szczęśliwymi- nie tylko tu na Ziemi 😘sliweczka92, JustynaG, KateHawke, Cabrera, Anna Stesia, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Udało nam się dotrzeć do rodzinki chwilę po 22. Cała podróż zajęła nam więc około 8h, co uznaje za bardzo dobry wynik, zwłaszcza, że zaliczyliśmy korek, no i postoje. Generalnie Hania podróż zniosła bardzo dobrze dopiero około 20 zaliczyła mala histerię (fotelik jest be, a u mamy albo taty na rękach super), ale to już że zmęczenia chyba. Bardzo płakała, A jak na złość jechaliśmy autostradą, więc postoje tylko na MOPach. W końcu sie uspokoila i zasnęła, ale dopiero w momencie kiedy zniknelam jej z oczu...Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny!
Czytam Was na bierząco ale ostatnio jestem w jakimś totalnym niedoczasie ... moja mała była chora : katar, kaszel, gorączka - złapała od starszaka przez te wirusy nadal nie miała pierwszego szczepienia co mnie bardzo stresuje .
Frez duzo zdrówka Wam życzę !
Rucola zazdrosZcZe tej sesji
Summer WspolcZuje Ci tych nocek
Wszystkie dzieciaczki całuje !
A wy brzuchatki rośnijcie zdrowo ! I nie żałujcie sobie jedzenia w te święta
U nas dziś trzy miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 14:44
sliweczka92, Kaczorka, Achia, frezyjciada, Yoselyn82, KateHawke, Cabrera, Anna Stesia, Lunaris, Rucola, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia - a cholera ją tam wie, może i postanowiła pościć :p w każdym razie wstała po 17:30 i zjadła trochę obiadu a później kaszkę
A schizuję z tym jej jedzeniem, bo ona rzadko wola, że jest głodna.. ewentualnie dorwie się do cyca, ale to chyba dla niej teraz bardziej jak picie.
Śliweczka - dobrze, że bezpiecznie dojechaliście
Justyna - Wam też bezpiecznej podróży życzę
Frez - zdrówka dla Was wszystkich!
Achia - Oskar będzie pewnie oczarowany swoim pokojem
Pilik - Ninka jak wielkanocny zajączek wygląda w tej trawie pięknie!
Summer - może Ania już świętuje, stąd ta nocna impreza
A tak serio, to współczuję.. u nas dziś Aluśka się rzucała na łóżku przez pół nocy i ja nie wyspałam się do końca..
A jak się Ani podobało podlewanie trawy?
Patrycja - dobrze, że już niunia zdrowa i jaka piękna
Emi - super, że będzie synek
Chyba też po cichu na to liczę :p
Chociaż miałam na początku jak Jeżowa - przed ciążą chciałam mieć samych synów. Jak się okazało, że będzie córka, to już później tylko córki chciałam. A teraz to chyba faktycznie taka parka by była spoko :p
Życzę Wszystkim miłego dnia
My niedługo zbieramy się do kościoła świecić "koszyczek"Patrycja20, Anna Stesia, emi2016, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPilik to przynajmniej pieseł będzie najedzony podejrzam,że jak Oskar dojdzie do tego etapu to Bajla będzie go ubóstwiać, na razie trochę zmiana frontu, przechodzi obok niego obojętnie,ale jak ja z nim do niej podchodzę, nóżkami ją smyram, czy coś to idzie sobie od nas ;p
ja dziś robię ciasto, mam nadzieję,że Oskarowi nie będzie hałas przezkadzał..ale z tego co piszecie,to raczej większe dzieci na takie dźwięki reagują? a co do płci, jeśli będzie u nas drugie dziecko, to oczywiście najważniejsze, by było zdrowe,ale po cichu marzę o drugim synku. jakkolwiek dziewczynki są urocze,to siebie jako mamę dziewczynki nie widzę. ale wszystko może się zmienić i zobaczymy co przyniesie los
Summer,Justyna współczuję słabej nocki. Justyna- mam nadzieję, że podróż będzie dla Was łaskawa! i że Aneczka też dobrze ją zniesie. Auto naprawione tak? zapomniałam Cie zapytać jak się widziałyśmy a co do bagażu- nie wiem, jeszcze nie pakowałam nigdzie Oskara,ale jak pamiętam przyjazd siostry to taaak, Michałowych rzeczy zawsze było najwięcej :p
Frez ZDRÓWKA! ale i tak dużo zrobiłaś! możesz trochę odpuścić ? buziaki dla chłopaków! a jak ostatecznie skończyła się Wasza rocznica? dałaś mężowi prezent? zrobiło mu się głupio?
Sliweczka uff,dobrze że dojechaliście cali i zdrowi czyli jesteście gdzieś w 3city tak?;p
Patrcyja oby u Was to był koniec chorób! gratulacje z okazji 3 mca! dużo buziaków dla Kajusi!
Pięknego weekendu dla wszystkich! zdrówa przede wszytkim! i oby żadne teściowe nie denerwowały i żebycie miło i przyjemnie spędziły czas w rodzinnym gronie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 09:54
Patrycja20, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia może kiedyś odpuszczę, ale na razie to nie ma takiej opcji... Nie chcę się w święta nasłuchać jak to wszyscy coś robili a ja nic... Co do rocznicy, to prezent dałam b.późnym wieczorem, jeszcze mi się oberwało, że pieniądze wydaje na drogie prezenty, jak tu dom do wykończenia, ale koniec końców podziękował. Czy zrobiło mu się głupio? Nie zauważyłam 😜 taki typ, nic nie poradzisz. Ja lubię robić prezenty i czy jemu to się podoba, czy nie, nie zamierzam z tego rezygnować. A synów mam zamiar wychować zupełnie inaczej, niż teściowie swoje dzieci, w sprawach typowo uczuciowych. Mam nadzieję, że mi się to uda i kiedyś synowe nie będą się miały na co skarżyć pod tym względem.
-
Dziewczyny ponieważ u nas już mocno świątecznie napięty grafik od wczoraj to wpadam na szybko (kopiuję z dinusiów). Chciałabym Wam życzyć obfitych, radosnych i spokojnych Świąt. Żebyśmy nie doświadczały przykrości przy stole od najbliższych (głupimi tekstami). Aby ten czas nastawił nas pozytywnie na kolejne miesiące: walki o swoje skarby, pracy która nas dopełnia oraz szukania siły do wychowania tych małych istot które już są i pochłaniają masę energii.
Ps1 Emi gratulacje! czułam dokładnie to samo jak usłyszałam że drugi chłopiec... a teraz nie wyobrażam sobie żeby miało być inaczej
Ps2 Summer łączę się w bólu- chłopaki chyba postanowili zafundować mi Święta żywych trupów i od 3.30 obaj nie spali... nie wygląda też na to żeby mieli chęć pospać w dzień... zresztą ja mam tyle roboty że nawet jak zasną to nie ma szans się położyć. Dzięki za świątecznego Ciastka!!!
Ps3 Pati gratulacje 3 miesiąca! Kajusia rośnij zdrowo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 10:11
Patrycja20, emi2016, KateHawke, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia i pomoc. Dzisiaj ciut lepiej, dzięki przeciwbolowym tabletkom udało się przespać w miarę noc, a Ulcia w końcu dała mamusi odpocząć i miała tylko jedną pobudkę. Dzisiaj rano nawet pomalowalam jajka z synkiem, a myślałam, że odpuszczę już całkiem swieconke. Jutro jedziemy do teściów. Może zrobię sałatkę jarzynowa.
Jedyne czego się obawiam to to, że kolejny antybiotyk (Dopiero przecież skończyłam ten na bakterie jelitowe) całkiem wyjalowi mi zoladek i ciężko mi będzie dojść do siebie. Czuje głód, ale jak zaczynam jeść to jakoś nagle mi się odechciewa. Waze już 4,5 kg mniej niż przed ciąża i źle mi z tym. Wszystkie spodnie lecą z
...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Emi gratuluję synka! Ja zawsze chciałam mieć syna, zobaczysz, że będziesz szczęśliwa. Synkowie są wspaniali.
Oczywiście cieszę się też, że mam teraz też swoją księżniczkę
Frez ale Ty obrotna jesteś, brawo!
Achia piękne naklejki!emi2016 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Patrycja sto lat dla trzymiesięcznej Kai! Czwarty trymestr macie za sobą, teraz będzie już tylko łatwiej ☺️ piękną masz córeczkę ❤️
Summer i Justyna współczuję ciężkich nocy... Mam nadzieję, że chociaż dzień będzie nieco łatwiejszy ✊
My jesteśmy od wczoraj u moich rodziców, Agatka dość ładnie zniosła noc... Dzisiaj dojedzie brat j jego ekipa - rozniosą to mieszkanie na bank 😀Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jako że ze mnie ujowa pani domu to nie wiem jak z czasem więc teraz już życzę Wam dużo zdrówka, mega dużo szczęścia, pogody w serduszkach i za oknem i żeby Zajączek przyniósł Wam sen w nocy i energię w dzień ❤️❤️❤️
-
nick nieaktualnyEmi, gratuluje synka
Ps. Wcześniej lekarz nie widział płci? Pytam z ciekawości, bo wydawałoby się, ze jeśli dość długo płci nie widać, to raczej będzie dziewczynka...
Ja siebie sama nie poznaje, bo na początku rzeczywiście najważniejsze było dla mnie, żeby dziecko było zdrowe...nawet oburzalam się na pytania o preferencje dot. płci.
A teraz wychodzą chyba moje skryte marzenia , a mam przeczucie, ze będzie odwrotnie
No nic, będzie albo chłopiec albo dziewczynka
Dziewczyny, ja tez zmykam do pieczenia, czekają mnie trzy serniki i ciasto mech
Już teraz życzę Wam zatem wszystkiego dobrego, spokoju, radości i pociechy z Maluchów
No i w tym wszystkim troszke odpoczynku, mam nadzieje, ze spędzicie te Święta tak, jak lubicieemi2016 lubi tę wiadomość
-
Cabrera ja miałam przeczucie w ciąży, że będzie chłopak, choć skrycie pragnęłam mieć dziewczynkę i wiesz kiedy wszystko stało się najbardziej obojętne? Gdy siedziałam pod gabinetem przed badaniami połówkowymi... nagle z dużą mocą uderzyło mnie właśnie to uczucie "błagam, oby było zdrowe i rozwijało się prawidłowo". A że akurat okazało się, że dzidzia jest dziewczynką było po prostu wisienką na torcie
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Cabrera - Milan też się ukrywał do połówkowych aż. I też myśleliśmy że pewnie dziewczynka. A teraz za nic bym go nie wymieniła na dziewczynkę
Wesołych Świąt Dziewczyny
A mi życzcie żeby szybko zleciały. Teściowie są dopiero 2 dni a ja już mam dość. Dzisiaj dowiedziałam się, że w dzień usypiam dziecko "na siłę". Nie zrozumieli, że jest przebodźcowany i ma dość wszystkiego, i że "babcia ponosi" tu nie pomoże. Ech... Ale Mąż dzielnie ich prostuje.
A dziś nieproszeni przyjeżdżają moi rodzice, więc zostawimy ich we czwórkę, a my pójdziemy na zaległy spacer
PS w całym tym zamieszaniu bez echa przeszła nasza mała rocznica! 3 miesiące za namiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 13:48
Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny