Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:A ja zagłodzę swoje dziecko.. zjadła śniadanie o 8. Po 10 był owoc. Później w międzyczasie pół ciastka i cyc. A teraz śpi już od 2h i nie jadła jeszcze obiadu..
Znowu zje obiad na kolekcję.. -
nick nieaktualnyZa to Oskar po raz 2 w tą piękną pogodę nie spał mi na spacerze za bardzo.. chyba świat go za bardzo interesuje, bo ewidentnie domagał się by złożyć mu budkę tym razem musiał zostać nakarmiony w lesie-a że wszędzie widziałam mrówki to karmiłam go na stojąco,a mąż stał i pomógł mi go trzymać nikogo nie było i dobrze! bo ktoś miałby niezły ubaw jakby nas widział ;p
ale to teraz jak będę męża samego wysyłać na spacer z Oskim to chyba bedę musiała odciągnąć mleko i dać im butelkę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 16:55
-
KateHawke wrote:Ja zawszę wtedy mówię "oj tam, oj tam" 😏 Nat dziś też mało coś miała seansów cycusiowych. Taka piękna pogoda że jedzenie nie jest tak ważne jak sen 😉 korzystaj Kochana z tej chwili wytchnienia!
Ja to mam często schizę, że zagłodzę swoje dziecko :p -
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Pjooona, mam to samo! Kończy się na tym, że wszystkie dzieci w rodzinie, mówią, że jestem jak babcia, bo ciągle im wtykam coś do jedzenia 😂
To mi mąż to wypomina :p że młoda ciągle coś podjada a ja tylko gadam, że ona głodna
A tymczasem śpi już 3h.. trochę ją chyba zmęczyliśmy dzisiaj.. -
hahahaha Kaczorka Ala Was zazwyczaj wykańcza to dziś potraktujcie to jako małą zemstę a jak będzie bardzo głodna to się z głodu obudzi, spokojnie Ale ja też co rusz podtykam Młodemu cycka, bo jak zaczęlismy rozszerzać dietę, to słabo z tym było. Teraz już jest naprawdę fajnie i przymierzam się do wprowadzenia trzeciego dodatkowego posiłku
Kaczorka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Luna w zasadzie bardzo fajna historia! Takich pięknych niespodzianek jak Tosia powinno być więcej
Rucola hmm to ja chyba daje Agacie za dużo zwykłego jedzenia... Znaczy no ona nie zjada jakoś strasznie dużo, ale codziennie rano je kaszkę, potem jakieś warzywo, a jak mi zależy, żeby coś wprowadzić/dać owoc to jeszcze je trzeci "posiłek". Natomiast muszę jej oddać, że za cyckiem nadal lata, a obecnie jak chce cycka to sapie tak jak pies 😂sliweczka92, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość
-
Hej Zgodnie z obietnicą daje znac po polowkowych. Wybaczcir ze do nikogo sie nie odniosę Mam nadzieję ze uda mi sie po Świętach.... ja już po wizycie,bedziemy mieli synka - sama nie moge w to uwierzyć, aż mi jakoś dziwnie z tym... Nastawilam sie na dwie dziewczynki ale oczywiscie tez sie cieszę Młody jest zdrowy,wszystko ok wazy 490 g Prawdopodobnie Michał
Achia, sliweczka92, Kaczorka, KateHawke, Karma88, Jadranka, Jeżowa, summer86, pilik, JustynaG, Lunaris, Luna1993, Rucola, Anna Stesia, Cabrera, Minnie89, Lusesita, ibishka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi gratuluję synka Michał to super imię
A my właśnie trochę udekorowaliśmy otoczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 21:11
KateHawke, emi2016, sliweczka92, frezyjciada, summer86, pilik, JustynaG, Lunaris, Luna1993, Rucola, Anna Stesia, Cabrera, Bunia86, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Emi gratulacje!
Achia pięknie a metryczka cudowna!
U nas były zaręczyny po trzech latach, ślub niespełna rok pozniej, za kolejne dwa lata ciąża. Za dwa tygodnie będziemy mieli ósmą rocznice poznania/bycia razem (jakoś się to zlało w jedno ;p) Ale ten czas leci...
U nas dzisiaj piękna pogoda aż się lepiej robi mimo zmęczenia i wizji nieogarnięte niczego ;p
A co do jedzenia... ja jakoś w ogóle nie analizuje. Wychodzę z założenia, że jak będzie głodna to się upomni albo cycka znajdzie... ale ona z tych żarliwych ;p (chociaż dzisiaj na śniadanie najchętniej zjadała szczypiorek z kanapki, obiadem rzucała w psa, a na kolacje dziubnęła chleba z masłem).
A tu eksploracja trawnika
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc21e0eb040b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 21:15
sliweczka92, Jeżowa, Patrycja20, Lunaris, Luna1993, emi2016, Rucola, Achia, frezyjciada, KateHawke, Anna Stesia, JustynaG, Cabrera, Kaczorka, Bunia86, Minnie89, Yoselyn82, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Emi gratuluję synka! Ustrzeliłaś parkę ale chyba trochę Cię rozumiem, ja też jakoś oczami wyobraźni widzę siebie jako mamę tylko dziewczynek (co ciekawe nim dowiedziałam się, że Agata to dziewczynka to myślałam dokładnie odwrotnie). No ale tak naprawdę liczy się tylko to, by było zdrowe oczywiście!
Pilik o, to mnie uspokoiłaś, że też nie analizujesz jedzenia bo ja to w zasadzie podążam po prostu za eee głosem serca piękna Ninka (zawsze mi telefon zamienia na Ninja i muszę się pilnować!)emi2016, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emi, dołączam do gratulacji! Cudownie, że będziecie mieć parkę. Wydaje mi się, że podświadomie myślałaś o dziewczynce, bo już masz doświadczenie i znasz instrukcję obsługi, ale jestem pewna że super sobie poradzisz
Pilik, Ninka jest cudowna! śliczna opaska i sceneria
Też jestem z tych matek, ktore mają wrażenie, że zagłodzą dziecko.. a raczej, że ono samo się zagłodzi. Z jedzeniem innych posiłków u nas nadal masakra, choć była chwilowa poprawa a o cycka upomina się tylko jak jestem w zasięgu ręki, przytulając się do niego i szukając łapczywie. Gdy mąż się nią zajmuje i są np. w innym pokoju to nawet nie zakwili, że jest głodna/chce pić, więc trzeba o tym zawsze pamiętać.
Emek dziś debiutował z nosidłem, podlewał trawę (a raczej to co ma nią być za jakiś czas) razem z AniąRucola, KateHawke, Anna Stesia, Achia, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Emi ogromne gratulacje synka!!!! Po pierwszym szoku na pewno będziesz przeszczęsliwa!!! Ja w ogóle uważam Ciebie trochę za swój amulet i mam nadzieję, że Twoja ciąża przyniesie i nam wkrótce szczęscie
Summer super, ze emek zadebiutował z nosidłem, piękna sprawa!!! Myślę, ze się solidnie zaprzyjaźnią
Lewko na dobre zrezygnował z 3ciej drzemki, jest przez to dość marudny, ale spróbujemy się trochę "uregulować" W związku z tym emek chciał mu trochę urozmaicic popołudnie i zabrał Go na myjnię Młody ponoć siedział w aucie jak zaczarowany i patrzył co się dzieje a jak tylko emek skończył to zaczął się płacz... AAA i zapomniałam Wam napisać, że odkryłam, że jak tylko smarkam w chusteczkę, to Młody robi buxkę w podkówke i często płacze. Przy innych głośnych dźwiękach rzadko mu się to zdarza. jak to u Was wygląda?summer86, Anna Stesia, emi2016 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, tak, u nas płacz wywołuje kichanie, smarkanie, głośny kaszel.. Dziś musiałam przerwać robienie ciasta, bo mikser spowodował wybuch płaczu.
-
Rucola, u nas mikser i kaszel zawsze powoduje płacz. Odkurzacz za to jest wielką miłością i synek lata za nim jak mały psiak. Gdy kończymy odkurzanie zawsze uroni łzę.
Emi, gratuluję! Super, że wszystko z maleństwem jest w porzadku! Rosnijcie zdrowo! (mam nadzieję, że rwa Ci tak już nie dokucza)
Kaczorka, a może Alusia postanowiła pościć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 23:34
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Summer, AnnaStesia dziękuję, nie będę się więcej zastanawiać czy moje dziecko zachowuje się normalnie :p AnnaStesia dokładnie, może Alicja dziś pości nie wpadłam na to :p
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021