Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadłam na chwilę życzyć wam smacznego jajeczka i przespanych nocy. Sciskam was wszystkie i dzieciaczki.
summer86, KateHawke, Achia, Lusesita, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyMinnie- powodzenia i wszystkiego najlepszego dla Milana! Buziaki od e-cioci )
A Oskar sam przewrócil się na brzuch! Całkowicie! Akurat siedziałam nad nim z aparatem i powiedzmy że to uwieczniłam- bo nieostre ulubiona zabawka chyba była motywacją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 06:54
Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, Kaczorka, Lunaris, KateHawke, pilik, frezyjciada, Minnie89, Lusesita, Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Achia super!!! Gratulacje dla Oskara szybko chłopak ogarnął
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻyczymy smacznego jajka i mokrego poniedziałku z piękną pogodą
My nawet nie mieliśmy koszyka do święcenia
Wczoraj wróciliśmy późno do siebie i dzisiaj od rana gruntowne porządki. Nawet umyłam okno. Jedno bo w sypialni i tak nikt nie zauważy
A że idziemy jak zwykle na gotowe to mi bez różnicy.
Ja od miesiąca kombinuję jak ogarnąć kącik Oskara. Odkąd zniknął przewijak z łóżeczka i organizer a nosidło spod, to hula nuda.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a133d16206d.jpg
Tak więc Achia masz te naklejki z yokodesign? Jak z klejenie? Trzymają się? Ja ciągle je przeglądam i nie wiem czy pomalować ścianę w góry czy pójść na łatwiznę i kupić coś gotowego. Dzisiaj stanął regał koło łóżeczka i wyleciały cotton ballsy.
A w tamtym miejscu miało pierwotnie stać łóżko i nie zdążyło. Ale jak się wyprowadzimy to stanie, dlatego chyba chcę coś bardziej neutralnego a nie typowo dziecięcego...
Mam czas do majówki na ogarnięcie tego bo potem znowu Sz i odliczanie do statku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09d3fac2fdea.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e04dd151ee56.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/775eaa6dc44d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a2686af3ff5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 20:00
pilik, Lunaris, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia a chciałam Cię wywołać, bo też mam pytanie
ale najpierw Twoje- tak, naklejki mam z yokodesign. mam je co prawda dopiero 2 dni,ale się trzymają :p kleił mąż,ale mówi,że spoko naprawdę. najgorsze elementy to takie malutkie- jak piórka czy coś,ale i tak poszło mu bezproblemowo. na tą chwilę polecam
A jak Oskar? powiedz mi, kiedy on zaczął siadać? Bo mój w tym momencie jak jest w pozycji na plecach, czy półleżącej to podnosi głowę i górną część ciała jakby chciał się podnieść.i nie wiem czy to do siadania właśnie ćwiczy czy jak. jak coś to odp na priv, tylko daj znać, że napisałaś, bo rzadko tam zaglądam po zmianie grafiki forum :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 20:27
-
Dziewczyny, zdrowych i radosnych Świąt oraz dużo odpoczynku
Flowwer, cudownie, że zajrzałaś
Ania, mamy przeklejki z Yokodesign już pół roku i są w porządku. Olik chyba również je brała do pokoju malucha.
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnalazłam to zdjęcie bo chyba o tym mówisz.
Jest z 2.11 czyli niecałe 4 miesiące.
Mimo ogólnej krytyki i mojej paniki, to okazało się wtedy że jest to całkowicie normalne. Były konsultacje.
On nie robił tego w sumie jakoś bardzo długo, ale z tej pozycji siadania nie było.
A posadzony siedział stabilnie sam miesiąc później.
Ja natomiast żeby go tak nie pobudzać do usilnego podnoszenia tej głowy, korzystałam z takiej pozycji.
Fajnie załapał że ma stopy i hmmm jakby to nazwać, 'rozciągnął' się z czasem. Im częściej tak siedzieliśmy tym łatwiej było mu się zginać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d56f70141928.jpg
Dzięki za naklejki. Muszę się na coś zdecydować. Na AliExpress jest sporo bardzo ładnych wzorów ale niektóre ponoć odpadają. Także nie zaryzykuję. Ale korci mnie malowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 07:37
-
nick nieaktualnyAnia tak , o tym mówię. W tej pozycji co wrzucilaś też go sobie kladziemy, ale wtedy też tak się podnosi. Stopy póki co łapie rzadko i najczęściej jak już to na przewijaku, ale bardziej z przypadku niż "o mam stopy , to się teraz będę nimi bawił". Myślisz że powinnam to konsultować? Pediatry zapytam, choć pewnie to bardziej do fizjo uderzać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 07:05
-
Ania ja mam u synka w pokoju naklejki z yokodesign. Trzymają już 3 lata i nic się nie odkleja. Przy klejeniu nie było źle, ale tak jak Achia pisała małe i cienkie elementy wymagają cierpliwości. Dało radę też delikatnie oderwać naklejkę i przykleić ja ciut wyzej/nizej
Ania1003 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Achia a Wy nie macie fizjo? Ktoś tam był u Was z tego co pamiętam, chyba :p Utkwiło mi w głowie bo chyba miał zle zdanie o babybjorn :)U nas też się chwilę tak podciągał ale przeszło mu po jakimś czasie. Nie pamiętam dokładnie ile to trwało ale Mały do dziś usiadł sam tylko raz i to z raczków
Dziewczyny życzę Wam Wszystkim przede wszystkim zdrowych i wypełnionych miłością Świąt!!!!sliweczka92 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyAchia- jak chcesz to konsultuj. U nas podobnie jak u Rucoli nie trwało to długo i minęło samo bez szkody. Niestety po tym zaczął łapać za czyjeś ręce i się podnosić od razu na proste nogi do stania sztywny jak kłoda. To już stopowaliśmy.
Zaleciła mi wtedy fizjo (skoro się wyrywa), żeby go obracać na boczek. Rękę którą ma na górze trzymać i zachęcać do podniesienia się a tą pod tułowiem powinien się odepchać do siadu. Bardzo szybko załapał. Przy przewijaniu- raz jedna strona, raz druga.
Więc do siedzenia bardzo szybko się wyrwał.
Ale u nas wszystko i tak nie po kolei jest.
Najpierw zaczął wstawać przy czymkolwiek i chodzić przy meblach a potem raczkować. -
nick nieaktualnyRucola tak, mamy. Może zadzwonię do niego po świętach i zapytam bo fatygować go nie chce specjalnie, chyba że powie, że musi to zobaczyć ale może to taki etap, że dzieciaki tak robią, skoro piszesz że i Lewko też tak miał
Ania- nie po kolei, ale Wasz Oskar zdrowy i szczęśliwyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 07:49
-
nick nieaktualnyWow 24h i nikt nic nie napisał? To w boże narodzenie był tu większy ruch :p
Summer a jak Twoje mijają? U nas leeeniiiwieee. Nawet spotkanie z teściową było bardzo spoko, tylko cały czas powtarzała ,że Oskarowi idą na pewno zęby! Bo tak pcha te rączki do buzi, że tam się coś dzieje! Ale poza tym zakochana we wnuczku
No i Oskar powtórzył wczoraj obrót- był na macie na plecach, wracam, a on na brzuchu
KateKum-a co u Ciebie? Jak się czujesz?
Pięknego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 09:11
-
Witam w piękny poranek!
Psik!Psik! Śmigus Dyngus! 💧💧💧
Achia teraz już obroty to będą co chwilę. Gratulacje dla Oskarka 😊 i super, że fajnie wczoraj było i bez zbędnych nerwów.
Summer a jak u Was? Dla ciebie także udanego dnia 😘
My wczoraj u prababek Natalii od strony eMka a dziś jedziemy do prababek z mojej strony. Wczoraj Nat była tak wesoła i grzeczna, że w szoku byłam. Mimo 8,4kg noszona namiętnie przez ciotki 😊 a w zamian tak je czarowała i takie uśmiechy wysyłała, że z emkiem padaliśmy ze śmiechu 😁
A w sobotę się popłakałam - Nat pierwszy raz bez akompaniamentu płaczu i marudzenia powiedziała "Mama" 😭😍Rucola, Achia, Minnie89, JustynaG, Lusesita, Jeżowa, sliweczka92, pilik, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny