X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilę życzyć wam smacznego jajeczka i przespanych nocy. Sciskam was wszystkie i dzieciaczki.

summer86, KateHawke, Achia, Lusesita, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- powodzenia i wszystkiego najlepszego dla Milana! Buziaki od e-cioci :))

A Oskar sam przewrócil się na brzuch! Całkowicie! Akurat siedziałam nad nim z aparatem i powiedzmy że to uwieczniłam- bo nieostre ;) ulubiona zabawka chyba była motywacją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 06:54

Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, Kaczorka, Lunaris, KateHawke, pilik, frezyjciada, Minnie89, Lusesita, Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje jestem jakieś 20 stron do tylu :(

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze <3

Życzę Wam wspaniałych świąt, dużo odpoczynku i przespanych nocek :*

sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia super!!! Gratulacje dla Oskara :D szybko chłopak ogarnął :D

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt spędzonych w rodzinnym gronie, dużo zdrowia, samych radosnych chwil ❤️

Przepraszam, że tak z doskoku, same rozumiecie ;)

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzymy smacznego jajka i mokrego poniedziałku z piękną pogodą

My nawet nie mieliśmy koszyka do święcenia ;)
    Wczoraj wróciliśmy późno do siebie i dzisiaj od rana gruntowne porządki. Nawet umyłam okno. Jedno bo w sypialni i tak nikt nie zauważy ;D
    A że idziemy jak zwykle na gotowe to mi bez różnicy.

Ja od miesiąca kombinuję jak ogarnąć kącik Oskara. Odkąd zniknął przewijak z łóżeczka i organizer a nosidło spod, to hula nuda.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a133d16206d.jpg

Tak więc Achia masz te naklejki z yokodesign? Jak z klejenie? Trzymają się? Ja ciągle je przeglądam i nie wiem czy pomalować ścianę w góry czy pójść na łatwiznę i kupić coś gotowego. Dzisiaj stanął regał koło łóżeczka i wyleciały cotton ballsy.
    A w tamtym miejscu miało pierwotnie stać łóżko i nie zdążyło. Ale jak się wyprowadzimy to stanie, dlatego chyba chcę coś bardziej neutralnego a nie typowo dziecięcego...
    Mam czas do majówki na ogarnięcie tego bo potem znowu Sz i odliczanie do statku :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09d3fac2fdea.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e04dd151ee56.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/775eaa6dc44d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a2686af3ff5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 20:00

pilik, Lunaris, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a chciałam Cię wywołać, bo też mam pytanie :)
    ale najpierw Twoje- tak, naklejki mam z yokodesign. mam je co prawda dopiero 2 dni,ale się trzymają :p kleił mąż,ale mówi,że spoko naprawdę. najgorsze elementy to takie malutkie- jak piórka czy coś,ale i tak poszło mu bezproblemowo. na tą chwilę polecam
    A jak Oskar? powiedz mi, kiedy on zaczął siadać? Bo mój w tym momencie jak jest w pozycji na plecach, czy półleżącej to podnosi głowę i górną część ciała jakby chciał się podnieść.i nie wiem czy to do siadania właśnie ćwiczy czy jak. jak coś to odp na priv, tylko daj znać, że napisałaś, bo rzadko tam zaglądam po zmianie grafiki forum :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 20:27

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrowych i radosnych Świąt oraz dużo odpoczynku <3

Flowwer, cudownie, że zajrzałaś <3

Ania, mamy przeklejki z Yokodesign już pół roku i są w porządku. Olik chyba również je brała do pokoju malucha.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam to zdjęcie bo chyba o tym mówisz.
    Jest z 2.11 czyli niecałe 4 miesiące.

Mimo ogólnej krytyki i mojej paniki, to okazało się wtedy że jest to całkowicie normalne. Były konsultacje.
    On nie robił tego w sumie jakoś bardzo długo, ale z tej pozycji siadania nie było.
    A posadzony siedział stabilnie sam miesiąc później.

Ja natomiast żeby go tak nie pobudzać do usilnego podnoszenia tej głowy, korzystałam z takiej pozycji.
    Fajnie załapał że ma stopy i hmmm jakby to nazwać, 'rozciągnął' się z czasem. Im częściej tak siedzieliśmy tym łatwiej było mu się zginać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d56f70141928.jpg

Dzięki za naklejki. Muszę się na coś zdecydować. Na AliExpress jest sporo bardzo ładnych wzorów ale niektóre ponoć odpadają. Także nie zaryzykuję. Ale korci mnie malowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 07:37

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam wesołych świąt, duzo odpoczynku i radości z maluszków.
    Lece dalej szykować roczek. Nadrobie Was po wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak , o tym mówię. W tej pozycji co wrzucilaś też go sobie kladziemy, ale wtedy też tak się podnosi. Stopy póki co łapie rzadko i najczęściej jak już to na przewijaku, ale bardziej z przypadku niż "o mam stopy , to się teraz będę nimi bawił". Myślisz że powinnam to konsultować? Pediatry zapytam, choć pewnie to bardziej do fizjo uderzać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 07:05

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mam u synka w pokoju naklejki z yokodesign. Trzymają już 3 lata i nic się nie odkleja. Przy klejeniu nie było źle, ale tak jak Achia pisała małe i cienkie elementy wymagają cierpliwości. Dało radę też delikatnie oderwać naklejkę i przykleić ja ciut wyzej/nizej

Ania1003 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a Wy nie macie fizjo? Ktoś tam był u Was z tego co pamiętam, chyba :p Utkwiło mi w głowie bo chyba miał zle zdanie o babybjorn :)U nas też się chwilę tak podciągał ale przeszło mu po jakimś czasie. Nie pamiętam dokładnie ile to trwało ale Mały do dziś usiadł sam tylko raz i to z raczków :)
    Dziewczyny życzę Wam Wszystkim przede wszystkim zdrowych i wypełnionych miłością Świąt!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia- jak chcesz to konsultuj. U nas podobnie jak u Rucoli nie trwało to długo i minęło samo bez szkody. Niestety po tym zaczął łapać za czyjeś ręce i się podnosić od razu na proste nogi do stania sztywny jak kłoda. To już stopowaliśmy.
    Zaleciła mi wtedy fizjo (skoro się wyrywa), żeby go obracać na boczek. Rękę którą ma na górze trzymać i zachęcać do podniesienia się a tą pod tułowiem powinien się odepchać do siadu. Bardzo szybko załapał. Przy przewijaniu- raz jedna strona, raz druga.
    Więc do siedzenia bardzo szybko się wyrwał.
    Ale u nas wszystko i tak nie po kolei jest.
    Najpierw zaczął wstawać przy czymkolwiek i chodzić przy meblach a potem raczkować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tak, mamy. Może zadzwonię do niego po świętach i zapytam :) bo fatygować go nie chce specjalnie, chyba że powie, że musi to zobaczyć ;) ale może to taki etap, że dzieciaki tak robią, skoro piszesz że i Lewko też tak miał ;)

Ania- nie po kolei, ale Wasz Oskar zdrowy i szczęśliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 07:49

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jesteśmy w Wejherowie. :)

Pięknych Świąt Zmartwychwstania!

Achia, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny. Jak Wam mijają Święta?
    Życzę wszystkim udanego dnia <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 24h i nikt nic nie napisał? To w boże narodzenie był tu większy ruch :p
    Summer a jak Twoje mijają?:) U nas leeeniiiwieee. Nawet spotkanie z teściową było bardzo spoko, tylko cały czas powtarzała ,że Oskarowi idą na pewno zęby! Bo tak pcha te rączki do buzi, że tam się coś dzieje! Ale poza tym zakochana we wnuczku :)
    No i Oskar powtórzył wczoraj obrót- był na macie na plecach, wracam, a on na brzuchu ;)

KateKum-a co u Ciebie? Jak się czujesz?

Pięknego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 09:11

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny poranek!
    Psik!Psik! Śmigus Dyngus! 💧💧💧

Achia teraz już obroty to będą co chwilę. Gratulacje dla Oskarka 😊 i super, że fajnie wczoraj było i bez zbędnych nerwów.

Summer a jak u Was? Dla ciebie także udanego dnia 😘

My wczoraj u prababek Natalii od strony eMka a dziś jedziemy do prababek z mojej strony. Wczoraj Nat była tak wesoła i grzeczna, że w szoku byłam. Mimo 8,4kg noszona namiętnie przez ciotki 😊 a w zamian tak je czarowała i takie uśmiechy wysyłała, że z emkiem padaliśmy ze śmiechu 😁
    A w sobotę się popłakałam - Nat pierwszy raz bez akompaniamentu płaczu i marudzenia powiedziała "Mama" 😭😍

Rucola, Achia, Minnie89, JustynaG, Lusesita, Jeżowa, sliweczka92, pilik, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke- ojej ale to musiało być przeurocze <3 <3

KateHawke lubi tę wiadomość

‹‹ 3216 3217 3218 3219 3220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ