X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ubezpieczenie koniecznie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania cieszę się, że inhalator się sprawdza, to jednak zawsze stres, że coś polecam a może się komuś nie spodobać ☺️ pokoik piękny

My jutro jedziemy na wycieczkę do Trójmiasta, nie mogę się doczekać, ale też czuję ogromny stres jak to będzie z moimi zołzami 😁 poznamy Anię i Oskara ❤️

pilik, Achia, JustynaG, mi88 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - udanej wycieczki i miłego spotkania :) z pewnością będzie super! :)

Rucola - apteczka obowiązkowo na wyjazd. No i pewnie spory zapas ubrań dla dziecka, bo maluchy lubią się brudzić. Pieluszki bym wzięła, ale bez wielkich zapasów - jeśli jedziecie w cywilizowane miejsce, to nie powinno być problemów z tym, żeby dokupić. A jednak w walizce zajmują sporo miejsca.

Reset - Twój brzuszek, jak i szyjka są imponujących rozmiarów ;)

Piękna pogoda dzisiaj. Szkoda nam było w domku siedzieć i już mamy za sobą 3-godzinny spacer :) mąż ma urlop, to chodzi z nami :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1626f074977.jpg

pilik, Achia, emi2016, Jeżowa, moniśka..., Yoselyn82, KateHawke, JustynaG, sliweczka92, Patrycja20, Rucola, Cabrera, Fozzie Bear, Minnie89, Bunia86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś lato. Wróciliśmy ze spaceru który był koszmarny. Oskar się darł, płakał i co tylko. Więc w końcu wzięłam go na ręce, a koleżanka pchała mi wózek. Zaszliśmy do przychodni, bo po drodze zero ławek(!) , Kumpela akurat musiała coś załatwić a ja nakarmilam Oskara. W końcu zasnął na ok 45min, a w drodze powrotnej znów ta sama historia- krzyk i płacz ... Nie wiem co się dzieje. Wróciliśmy i teraz leży grzecznie..na pewno nie było mu gorąco.. wyszlam w porze drzemki, myślałam że od razu zaśnie, a tu afera na całego . Zaczęłam się zastanawiać czy może faktycznie idą mu zęby, ale patrząc na to ,ze teraz jest grzeczny, to skłaniam się ku opcji że nie lubi lata i jak jest Gorąco :p czyli tak jak matka :D

Luna- mam nadzieję, że w związku z tym jutro jego humor będzie lepszy!!

• reset Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- u Ciebie mały Kaczorek też już widoczny <3
    A swoją drogą ile waży Aluśka? Ja ostatnio byłam na spacerze z przyjacielem i jego córką, która koniecznie chciała iść do mnie na ręce- wzięłam dwa razy na krótko, bo nie chciałam ryzykować (z własnym dzieckiem pewnie bym nie miała wyjścia), ale było mi naprawdę ciężko! Mimo, że Mała wcale nie jest jakaś pulchna - raczej typ Twojej Aluśki :)
    (btw. u nas ostatnio jedno z imion na tapecie to Alicja... jedno z dwóch w sumie :P)

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jak zawsze muszę to powiedzieć, ale po prostu Twój Oskar taki książkowy jest!
    Czwarty skok rozwojowy! Minie za dwa tygodnie do miesiąca 🙈

Kaczorka pięknie wyglądacie! <3
    I już widzę że z Ninki taki szczypior jednak nie będzie jak z Aluśki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 13:53

Kaczorka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Achia jak zawsze muszę to powiedzieć, ale po prostu Twój Oskar taki książkowy jest!
    Czwarty skok rozwojowy! Minie za dwa tygodnie do miesiąca 🙈

Kaczorka pięknie wyglądacie! <3
    I już widzę że z Ninki taki szczypior jednak nie będzie jak z Aluśki
    Pilik- to widzę że co skok rozwojowy będziesz mi tak pisać, bo z reguły po tych Twoich wiadomościach po pewnej chwili zaczyna się wszystko uspokajać :D więc mam nadzieję na 2 tyg a nie miesiąc,bo strach z nim wyjść na spacer :p
    Chustę mam, ale dosyć grubą, na dzisiejszą pogodę zdecydowanie za ciepła i byśmy się upocili w niej oboje.. poćwicze w weekend, bo na szczęście od poniedziałku ok 15st u nas tylko :D

Kaczorka- a ja też już widzę małego Kaczorka nr 2 który się chowa ;) wizyta już zaraz prawda?30go?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 14:01

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u nas spacery od kilku dni wyglądają tak samo, dodatkowo młoda nie chce spać w dzien za bardzo... Skok jak nic!

A z okazji, że teraz u nas 3 po 3 zostawiam Pucka!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a76f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 09:10

reset, sliweczka92, pilik, Kaczorka, Achia, summer86, Rucola, JustynaG, Cabrera, Yoselyn82, frezyjciada, Minnie89, KateHawke, mi88 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jakie na szczęście? Pogoda jest fantastyczna i taka może być do lata!

Fozzie, jaki Pucek? Klara wygląda obłędnie! Taki z niej słodziak, że hoho!

Luna, na jutrzejsze spotkanie bardzo się cieszę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 14:20

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - Aluśka waży teraz jakieś 10.5kg. Ogólnie jak masz niepowikłaną ciążę, to nie ma przeciwwskazań do podnoszenia takich ciężarów. Nawet ostatnio mamaginekolog o tym wspominała.
    A Aluśka to ostatnio przylepa i pcha się na ręce coraz częściej.. ;)
    No i imię polecam :) spoko się odmienia i jest po prostu ładne :)

Achia - dobrze pamiętasz - wizyta 30.04. Sama jestem ciekawa co usłyszę.. Dziwnie tak przez miesiąc nie być do końca świadomym co się dzieje we własnym brzuchu :p
    A co do skoku - z każdym kolejnym chyba są coraz mniej dokuczliwe ;) przynajmniej u nas tak było.
    Więc cierpliwości życzę :)

Pilik - a ile Ninka teraz waży? Powiem Ci, że u nas waga od jakiegoś czasu podobna a centymetry poszły w górę. Mocno Aluśkę wyciągnęło. Może i u Was tak będzie, że teraz młoda nabiera masy, żeby za jakiś czas się wyciągnąć :)
    Jak ostatnio oglądałam fotki z sesji roczkowej, to Aluśka też jakaś taka okrąglejsza była :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia niektóre dzieci łagodnie i prawie niezauważalnie przechodzą skoki! Inne mają tylko kilka gorszych dni więc oby tak było i u Was :)
    Ja ten skok wspominam koszmarnie 🙈...
    Ale u nas każdy kolejny gorszy mam wrażenie...
    A co do chusty ja się polubiłam z kółkową!

Klara jaka Ty jesteś urocza i dziewczęca cudownie! <3

Achia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara- sama słodycz z Ciebie <3 Fozzie przybijam piąteczkę. Gdybyś mieszkała w 3city mogłybyśmy siedzieć razem z dzieciakami i czekaz aż przestaną wyć :p :p

Kaczorka- to czekamy z Tobą na wizyte :)

Justyna- no bo ja nie lubię lata i upałów. Wolę wiosnę i maks 20st ;) ze słoneczkiem, ale czasem małą kłębiastą chmurką ;)

• reset Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Reset - Aluśka waży teraz jakieś 10.5kg. Ogólnie jak masz niepowikłaną ciążę, to nie ma przeciwwskazań do podnoszenia takich ciężarów. Nawet ostatnio mamaginekolog o tym wspominała.
    A Aluśka to ostatnio przylepa i pcha się na ręce coraz częściej.. ;)
    No i imię polecam :) spoko się odmienia i jest po prostu ładne :)

Bez ciąży to i tak 10.5 kg ciężko nosić ;) A małą kawałek poniosłam, ale musiałam jej wyjaśnić, że z ciocią to za rękę (notabene jest w podobnym wieku co Aluśka, bo z 24.10.2017) i zrozumiała. Inna sprawa, że ja mam uszkodzone 7 kręgów i staram się oszczędzać kręgosłup ile mogę :)

A imię podobało mi się już w LO, potem miała być Zośka, a teraz M. chce Zośkę, a ja nie wiem... Na szczęście a) mamy czas, b) może być chłopiec ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a Ty kiedy masz kolejne USG? Może już będzie wiadomo kogo nosisz pod serduchem;)

• reset Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Reset a Ty kiedy masz kolejne USG? Może już będzie wiadomo kogo nosisz pod serduchem;)

30.04 i 06.05 - oba prenatalne u dwóch lekarzy, więc może któryś coś wyłapie :) Obiecałam sobie, że jak po pierwszy usg będzie dobrze to idę po pierwsze zakupy dla Pączka <3

Achia, pilik, Rucola, Jeżowa, Cabrera lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wizytujecie razem z Kaczorką :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 15:34

• pilik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie gorący dzień w poniedziałek!

Kaczorka właśnie czytam Twój wpis dodany równo z moim i się śmieje jak zupełnie inaczej każde dziecko przechodzi skoki. U Was coraz lżej, u nas coraz intensywniej :p
    A wagowo szczerze, dość dawno nie ważyłam, myśle że może dobijać 9kg powoli 😱

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka cudowne rodzinne zdjęcia 😍 promieniejesz ❤️
    Mój starszy szczypior od 2 lat waży 13 kg ;)

Klara ale Cię mama pięknie stroi😍

Lecę pakować pół domu na jednodniową wycieczkę 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 16:05

• Rucola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę drugiego Kaczorka!!!! Nie da się ukryć ;)
    Reset ja też jestem zdania, ze imię Alicja jest piękne i takie ponadczasowe. Zawsze będzie "na czasie" :)
    To faktycznie gorący poniedziałek się szykuje!!! My w poniedziałek mamy fizjo, w sumie nie odczuwam wewnetrznej potrzeby pójścia na ta wizytę, ale obiecałam sobie, że musimy dobrnąć do raczkowania. Dziś Mały ogarnął zejście do parteru z siadu. Super sie patrzy jak dziecko sie tak pieknie rozwija :)
    Fozzie dla mnie Klara to nie pucek ale raczej modelka. Super stylizacja!!
    Pilik no to pięknie Ninka robi masę a patrzac na to jaka jest ruchliwa, musi naprawdę duuuuzo zajadać :)
    Achia współczuję przejść na spacerze, ale po jakimś czasie dziecko zdecydowanie mniej śpi i już nie można sobie tak wszystkiego zaplanować. Być moze to u Was skok a być moze Oskar dorasta i nieco zmienia przyzwyczjenia... U nas tez od niedawna tylko 2 drzemki w ciągu dnia i cięzko mi się przestawić na ten system ;/

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - no to Ninka faktycznie cięższa, bo u nas na rok było jakieś 8kg. Później nagle skądś jej się te dodatkowe 2kg wzięły ;)
    A ze skokami jak z dziećmi - są różne, bo i każdy jest inny :) u nas najbardziej popalić dał ten, który przypada w okolicach końca 2 miesiąca. Akurat wesoło mieliśmy na święta Bożego Narodzenia ;)

Luna - Tosia to faktycznie szczypiorek! Ale na fotkach wygląda dobrze :)

Reset - a o której masz wizytę 30.04.?
    Ja muszę do 13:20 czekać..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3226 3227 3228 3229 3230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ