Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna - miło że o mnie pamiętasz
mam się kiepsko - dlatego nie piszę... Jestem optymistką i nie lubię smecic a jednak nastrój coraz gorszy wiec wole sie jakos nie odzywac... Kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa... Oprócz rwy dokucza mi jeszcze w odcinku piersiowym - uszkodzilam w pracy. I tak sobie poleguję gdy tylko mogę co nie jest proste przy wiercipiętce Łucji. Właśnie ida jej 5 jest dramat, histeria przy zasypianiu katar z nosa i slina z buzi. Młody rosni i ma sie dobrze - nieźle kopie po wnętrznościach a ja wyglądam jak Buka
Nika - usciski dla imienniczki mojej lobuziary ! Czy nie uważasz,ze nieprzypadkowo Łucja i łobuz zaczynają się na tą samą literę ?
Kaczorka, Reset, Cabrera - z przyjemnoscią czytam o Waszych ciazach i gratuluję ostatnich wizyt! Reset - dziewczynki są cudowne, ale i Cabrera - gratuluję synka - chlopcy na pewno tez są wspanialiprzekonamy się już niedługo!
Dziewczyny - gratuluję kolejnych miesięcznic i roczku Gabi ! Cudowne są Wasze maluchy ! Zazdroszczę Wam możliwości spotkań - brakuje mi wyjścia do ludzi,rzadko udaje mi się wyjść i tęsknie za tym.
Szkoda, że coraz mniej osób się tutaj udziela. .. Tak jak pisały Dziewczyny,glupio tak wpadac i nie odniesc sie do wszystkich a to jest trudne wiec wole nie pisac. Dzis odezwalam sie bo zostalam wywołana.... Pozdrawiam Was i Wasze Maluchy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 14:00
Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Nie pamiętam czasów, żeby sensem tego forum było wpadanie, zostawianie wpisów o sobie jak w jakimś pamiętniczku i ewentualne polajkowanie jakiś postów. Ale może wchodziłam na inne forum przez kilkanaście ostatnich miesięcy. Ja pamiętam przede wszystkim dialog i wymianę informacji. Dzięki tej wymianie wiele z nas w ogóle zostało mamami.
Anna Stesia gratuluję postępów u synka! Ja nie jestem pewna czy chce żeby Agata zaczęła szybko chodzić, bo nawet jak pełza to ledwo za nią nadążam... Dzisiaj w ostatniej chwili powstrzymałam ją od wypicia wody ze spodeczka dla jeża 😂
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, a dla mnie sensem forum był pluralizm. To nie my jesteśmy administratorkami, nie mamy regulaminu itp. Korzystać może każdy kto nie łamie zasad dobrego wychowania. Nie każdy ma czas, ochotę, temperament, możliwości itp., żeby udzielać sie na co dzień. Nie każdy umie się odnaleźć w bieżącej produkcji postów. Nie wszystkim odpowiadają tematy (np. ja zazwyczaj nie biorę udziału w dyskusjach o urządzaniu mieszkań, kosmetykach, hybrydach itp., bo sie nie znam. Rzuccie tylko haslo 'kp' a przylatuje w podskokach
) Jeśli mierzilby mnie ktoś, kto robilby nie tak jak sie po nim spodziewam tobym go po prostu ignorowala. W swoim życiu tylko raz odpowiedziałam na post Panan, wcześniej zupełnie ignorowalam jej wpisy. I tyle.
A w ogóle zamiast dyskutować od czego jest forum po prostu bądźmy na forum. Czasem z przestojami, czasem bez porywajacych tematów i dyskusji, ale z wzajemnym szacunkiem i zrozumieniem.Karletka, Aga9090, emi2016, Lusesita, Cabrera, pilik, JustynaG, Achia, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEj no co Wy z tym odchodzeniem... Wydawało mi się, że tu nie ma kółka wzajemnej adoracji i możemy jak dorośli ludzie "być razem" mimo różnych poglądów. Wiem, że wiele z Was gdzieś tam się czai w czeluściach facebooka, ale akurat większości z Was (duuuuuzej większości) nie znam z imienia i nazwiska żeby odszukac i śledzić co u Was. Czuje się tu jak ryba w wodzie, w końcu mam z kim "porozmawiać" często to jedyna możliwość prawdziwej wymiany zdań- starszak nadal w 90% mówi w języku peruwiańskich Inków 😅 także wiecie! Ratujecie mnie od choroby psychicznej! Niech tak zostanie!
Rucola, JustynaG, Achia, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ale wiecie co - przynajmniej czuję się rozgrzeszona, że nie odpowiadam każdemu i nie każdemu "słodzę".. :p zdaję sobie świetnie sprawę, że odpisuję tylko na te tematy, które mi w danym momencie odpowiadają i zaczynałam się z tym źle czuć, gdy widziałam, że niejedna z Was odnosi się przynajmniej jednym zdaniem do wszystkich a ja nie.
Emi - współczuję problemów z kręgosłupem. Jeszcze 3 miesiące i będzie lepiej
Szybko Łucji piątki wychodzą! Ma już wszystkie pozostałe zęby?
Anna Stesia i Jeżowa - wbrew pozorom, odkąd Aluśka chodzi, to ja się z nią mniej męczę :p nosić nie trzebaemi2016, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaStesia całkowicie się z Tobą zgadzam!
To ja zmienię na chwilę temat u mnie jest burza, grad i ulewa jak ja mam iść do przedszkola z młodym 😭?
Wogóle zastanawiam się czy ktoś podmienił mi dziecko, młody w ciągu dnia jest absorbujacy, płacze przez sen, co chwilę chce cycka (matko jak mi je wymietolił, że aż mnie bolą) w nocy wstaje co 30 minut z płaczem no jakąś masakra...
A i przypomniało mi się co jadłam w dzieciństwie : kakao, kogel-mogel (z kakao też) z tego gorzkiego kakao robiłam polewe (taka jak się robi do ciast) i ja jadłam, była herbata granulowana, chleb w jajku, vibovit w saszetkach rodzeństwu wyjadałam, Kinder biovital (Jezu jakie to dobre było!) lubiłam też lane kluski polane jajecznicą (u mnie się mówi na to kluski bylejakie)
Mam dopisać, że przepraszam że tylko o sobie i do nikogo nie dam rady się odnieść?Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja, ja tam też czekam na zdjęcia
! I dla mnie zupełnie naturalnie jest, że jesteś aktualnie pochłonięta cudownym, maleńkim Synkiem
Emi, trzymaj się dzielnie, wyobrażam sobie, że jest Ci ciężko, ale jeszcze troszkę
I też wydaje mi się, że najlepiej, jeśli rozmawiamy na tematy, w których czujemy się dobrze (mnie tu mniej przy tematach związanych z pielęgnacją Maluchów, bo zwyczajnie nie mam w tej kwestii jeszcze doświadczenia). A jeśli jakaś kwestia/wypowiedź nam nie odpowiada, to czy nie prościej ją pominąć?
Ale za jakąś chwilę () zamierzam kompletować wyprawkę i meblować pokoik i nie wyobrażam sobie tego, bez Waszej pomocy
pilik, emi2016, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Kaczorka - tak, ma wszystkie 1, 2, 4 i teraz idą 5. Chociaz wedlug dentystki ma 1,2, 5 i teraz idą 4
nie znam się.
Nie chce wkladac kija w mrowisko ale szczerze mówiąc bywalabym tutaj czesciej gdybym mogla odniesc sie tylko do biezacych tematów raz na kilka dni,na wiecej nie wystarcza mi czasu i energii a jak juz zaczne pisac to zapominamciążowy budyn zamiast mózgu mnie pomaga...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 14:45
Karletka, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Apropo pogody w tym roku nie słyszałam ani jednego grzmotu, tym bardziej pioruna. Nie to co kiedyś, pamietam siedzieliśmy na tarasie i liczyliśmy z rodzeństwem sekundy od grzmotu do uderzenia pioruna. I brat tłumaczył nam na jakiej zasadzie to się odbywa...
Uwielbiam jak leje, to mnie wycisza, oczywiście jak nie spotyka mnie w drodze, Aga współczuje.
Emi współczuje... ❤
Nadzieja cały czas czekamy na Mikołaja 😍
Kiedy u Waszych dzieci zaczęły się zmieniać tęczówki w oczkach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 14:47
emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emi - hmm, no to u nas nie było wątpliwości, bo najpierw wyszły czwórki a zaraz po nich trójki i nie ma miejsca "pomiędzy", więc ewidentnie czekamy na piątki
Ciekawe jak faktycznie będzie u Łucji..
A co do odnoszenia się do bieżących tematów - myślę, że to świetny pomysł
Aga - ja za pół godziny wychodzę z domu a u nas dopiero zaczyna grzmieć!! Na szczęście idę sama.
I też uwielbiam burze, ale jednak w ich czasie wolę w domu siedzieć :pemi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Ojejujeju, skończmy ten temat wreszcieee...
Ja się podpisuje pod postem Justyny i wywołuje resztęlubię czytać co u Was. Lubię, kiedy ktoś odpowiada na zadane pytania. Lubię forum. Lubię placki. Pozdrawiam.
Czy ktoś jadł wegański majonez i może mnie przekonać, że jest pyszny?Rucola, emi2016, Karletka, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
We Wrocławiu już była burza z piorunami jakiś czas temu! Uwielbiam burze o ile nie jestem w namiocie, wtedy panicznie się boją.
Kaczorka ja to póki co na razie jestem wymęczona, bo jak ona tak pełza, to wszystko z podłogi ląduje w jej buzi. Nawet na sekundę nie mogę się odwrócić... No i nagle się okazało że muszę codziennie odkurzać całe mieszkanie i myć podłogi, nie jestem przyzwyczajona to bycia taką dobrą panią domuAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla mnie dzisiaj zostały przekroczone granice, bo czuję, że mi można wrzucać do woli. Nienawidze dopowiadania i wkładania w moje usta słów, których nigdy nie powiedziałam, nie napisałam. Słowem nikt nie pisał, że powinno się odnosić do każdego, nie mam pojęcia skąd to wzięłyście 🙄 niemniej straciłam ochotę by tu pisać, bo i po co? Ja mam wszystkich szanować i złego słowa nie mówić, a czy to działa wobec mnie? Wątpię. Przykre to jest. Te złośliwości, ironie, fochy... To nie dla mnie, mimo że poświęciłam tu cale mnóstwo mojego czasu i moich dzieci
-
Minnie89 wrote:
Czy ktoś jadł wegański majonez i może mnie przekonać, że jest pyszny?Minnie89, Anna Stesia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyLuna... Ściskam Cię! Rozumiem Twoje zdenerwowanie... Będę Cię podglądać na Ig! Tak jak Achie 😍 och jaka to piękna kobieta 😍 choć po cichu mam nadzieję, że będziesz tu nadal....
Smutny dziś dzień...
Oddajcie mi ten deszcz i burze, bo u nas susza i ciągle mąż nocami podlewatakże nie dość, że za dnia sama z dziećmi to i nocą samotność
Achia lubi tę wiadomość
-
Ja mam taką propozycję, niech na forum wchodzi ten kto chce, i niech każdy pisze o czym chce i co mu w duszy gra
Ja ignoruję tematy lub posty osób które mnie nie interesują lub z różnych względów mam do tego powody.
Nika nie napiszę Ci, ze Cię nie lubię ale napiszę Ci, ze Cię lubię. I to bardzoKarletka, Aga9090, emi2016, pilik, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Minnie89 wrote:Ojejujeju, skończmy ten temat wreszcieee...
Ja się podpisuje pod postem Justyny i wywołuje resztęlubię czytać co u Was. Lubię, kiedy ktoś odpowiada na zadane pytania. Lubię forum. Lubię placki. Pozdrawiam.
Czy ktoś jadł wegański majonez i może mnie przekonać, że jest pyszny?
Luna przestań Ty wredotko 😍 w zasadzie to nie wiadomo kto ma do kogo pretensje, ją osobiście nigdy nie odczułam żeby ktoś do Ciebie sapał.
A że wczoraj napisałam tak a nie inaczej wzgledem Fozzie, napisałam to co czułam i czuje się z tym lepiej. Wiem że Ona ma twardy tyłek i bedzie potrafiła z tym żyć, bo jak by nie patrzeć fajna z Niej kobieta i matka. A jej teksty nie raz mnie rozsmieszały w pozytywnym tego słowa znaczeniu ofkors. 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 15:31
-
Nadrobiłam Was po łebkach w korkach, teraz muszę skończyć pilną umowę (a jednak po 3 godzinach snu i wczorajszym maratonie organizm żąda odpoczynku... nie ta forma), więc bardzo nieelegancko, ale tylko się pożalę na swój temat - rano robiłam badania i wpadam w anemię, hematokryt i hemoglobina lecą ostro w dół. No i w moczu liczne fosforany i bakterie- jutro powtórka i posiew
A mnie znów nic nie boli i nie piecze- czyżby kolejne bezobjawowe zapalenie?
Ale że z natury jestem optymistką to cenne jest to, że ponowiłam p/ciała toxo i cmv i nadal są ujemneZwłaszcza z cmv panikuję, bo dziadostwo można złapać wszędzie:/ Także resztę wyleczę, a te dwa wyżej plus tsh 1.8 mnie cieszą i tego się trzymam
Karletka, pilik lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.