X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- to ja chyba się przemogę i zaryzykuję z dziewczęcymi ubrankami, a najwyżej jak nam się dzieci pozamieniają płcią to będziemy sobie odsyłać ubrania ;) Chciałam bardzo kupić coś ładnego i unisex, ale albo mam pecha i nie widzę ładnych albo jak widzę ładne to półśpiochy za parę po 100 zł (jak to powiedziałam mojej mamie - to musiał być sklep dla zakochanych dziadków, bo tam sami ludzie po 60tce byli, więc widocznie ci, co kupują jeden ciuszek na prezent i cześć;)).

Kaczorka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, polecam na początku biel, beż, szarość i granat, pasuja niezależnie od płci. Ja tak kompletowałam wyprawkę w 80%, dopiero później dokupowałam już typowo dziewczęce ubranka. No i u nas sprawdziło się, że nie szalałam z sukienkami, przy takim maluchu to nie jest zbyt wygodne ubranie, wiec na początek po 2-3 sztuki to moim zdaniem max.

Rucola, Karma88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- o sukienkach w ogóle nie myślę, bo jakoś wydaje mi się, że byłoby mi niewygodnie leżeć w sukience, więc i córce tego nie zrobię ;) Podobnie jak nie rozumiem idei kapturów w ubraniach dla dzieci leżących (przecież to musi gnieść?) oraz guzików na plecach (wtf?).
    A właśnie wszystko, co widziałam w neutralnych kolorach było zepsute jakimś napisem/ naszywka itp. Już wczoraj miałam śliczne spodenki w ręce, odwracam, a tam na kieszonce z tyłu 'baby boy'. Nie no, jasne, jak szare to boy... Ech.
    I w ogóle to połowa rzeczy wydaje mi się pstrokata, zaś część gładkich do bólu poważna. O ile nie mam kalafiora, o tyle chyba na poziom zdecydowania hormony mi się rzucają ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka widzę że emek zadowolony z synka :) super !!!!
    Co do wyprawki zgadzam się z Summer :) nie ma co kupować na zapas, sama się na tym przejechałam ale ile przyjemności mi sprawiało kupowanie-tyle mojego :) ale chyba każdy dochodzi do takiego wniosku po fakcie :d
    My wyskoczyliśmy na miasto, zamówiliśmy jedzonko. Ja siedzę i czekam a emek z Młodym spacerują :)
    I chciałam ponowić pytanie. Czy któraś z Was chodzi/chodziła na jogę??

Kaczorka, Karma88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset mi się bardzo trudno kompletowało ubraniową wyprawkę dla Agaty, bo to, co było fajne i stonowane to zazwyczaj miało chłopięcy krój, a jak było w stonowanych kolorach dla dziewczynki to było horrendalnie drogie (np. newbie 😭😭). Ale generalnie tak jak Summer - kupowałam biele, szarości. Polecam zwłaszcza body kopertowe z h&m takie w dwupaku. Ja czułam się komfortowo jak gdzieś szłam bo było mi je jej łatwiej założyć u lekarza czy coś. I w sumie był to pierwszy zakup, razem z takim dresikiem z h&m. Kaptur, o ile go założysz na głowę w niczym nie przeszkadza, więc na wyjścia spoko, ale po domu to rzeczywiście bez sensu. Sukienki... No Agata ma dużo, więc w niedzielę nosi sukienki haha. I wbrew pozorom myślę że na początku to w tych sukienkach było jej najwygodniej, raczej teraz jak pełza to jest ciężej :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Rucola i Jeżowa kupowały w jakimś sklepie ciuchy jednokolorowe. Tylko nie pamiętam nazwy tego sklepu :(
    No i jeśli chodzi o wygodę to masz rację! Tak samo - zastanawiam się, po co takim maluchom buty?
    Ze swojej strony na początek polecam body kopertowe. Na początku bałam się przez głowę zakładać body.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się trochę nie mogę doczekać aż będę mogła znów przynieść z komórki kartony z ubrankami, żeby sprawdzić co i ile mam ;) pewnie z zakupami szaleć nie będziemy, ale coś nowego z chęcią nabędę :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- też polecam body kopertowe, aczkolwiek ja problemu z wkładaniem przez głowę nie miałam.
    Za to zgadzam się z tym, po co dzieciom kaptury! Ubieram młodemu bluze- kaptur, na to kurteczka- też kaptur. Dzizas ale mnie to wkurza :p

Rucola - ja byłam na jodze. Ale może tak na 2,3 zajęciach :p sama joga bardzo mi się podobała, ale trafiłam na jakąś zgraną grupę i nie mogłam "wsiąknąć", chciałam szukać innego miejsca, ale jakoś mi to się rozmyło niestety.

U nas pojawił się temat dziecka nr 2. Na początku chciałam zmienić pracę i potem zachodzić, ale tak gadamy, że chyba lepiej wrócić do starej, podpisać aneksy do umowy ( bo wiem, że były podwyżki :p) i od razu działać, zwłaszcza że mam prywatne ubezpieczenie, Luxmed(a tam moich sprawdzonych lekarzy) no i tak sobie myślimy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 18:50

Lunaris lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklep o którym pisze Justyna to mybasic.pl :)

Ja Was podziwiam za te body kopertowe. Dla mnie to horror! Zawsze się gubiłam w tych wszystkich zatrzaskach :p

Karma88 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mybasic poleciłam Rucoli, ona tam w stałym kontakcie ze sklepem teraz jest, ja póki co ze względów finansowych nie kupiłam tam nic. Czekam i czekam na jakiś rozmiar, który Agata dłużej ponosi i nie mogę się doczekać :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mignął mi temat frytek i majonezu uwielbiam to połączenie :D

Rucola ja chodziłam na jogę, ale od stycznia nie byłam na ani jednych zajęciach :(

Przeklejam fotki z Dinusiowego wątku :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a359331215.png

Tutaj nasza bryka (nie wiem czemu się dodaje bokiem):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4412f70a2cf.jpg

I bonusowo nasz boksio, którego powoli musimy oduczyć wchodzenia na łóżko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1261e1e2a736.jpg

Achia, sliweczka92, Kaczorka, JustynaG, Lusesita, Patrycja20, Cabrera, admiralka, frezyjciada, Karletka, Jeżowa, pilik, Nadzieja22, Minnie89, emi2016, Rucola, Anna Stesia, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body kopertowe mi na poczatku kompletnie nie podchodzily. Lepiej mi sie zakladalo przez glowe o dziwo.

Z ciuchami dla dziewczynek jest ten problem, ze 90% to w kolorze rozowym. :-)
    Sama kupowalam wszystkie ciuchy byle nie byly rozowe, a sporo ciuchow dostalismy w spadku i duzo z nich to roz, wiec wyrownalo nam sie w szafie.

Powodzenia w wyprawce, a takie zakupy to sama przyjemnosc.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wiesz, że dzieci pojawiają się nie od myślenia? :P
    Wrócić do pracy musisz na 3 miesiące, żeby Ci się nowe składki liczyły.

Jeżowa, myślę, że mybasic jest dobry na późniejsze czasy. A te pierwsze ciuszki to najlepiej dostać w spadku.

Karma, też kupowałam ciuszki unisex ale okazało się, że wtedy wszyscy myśleli, że Aneczka to chłopiec. Jak ubierałam ją w te różowe co dostała to wyglądała bardziej dziewczęco. I jakoś zaakceptowałam ten róż.

Bazylku, u Ciebie już prawie półmetek! Jeszcze pracujesz czy już L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 19:39

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Lubię jak piszesz albo jak zajrzy Agulineczka, bo wtedy wiem, czego się spodziewać za miesiąc. Ja postanowiłam zacząć rozszerzanie 1.06 - dam dziecku na dzień dziecka kawałek ziemniaka <3

Fajnie, że u Was dobrze :)

My daliśmy na imieniny :D
    Chętnie podpatrzę, jak u was pójdzie rozszerzanie :)

My jutro planujemy zrobić drugie podejście do brokuła, a w niedzielę spróbujemy coś nowego :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Admiralka może brokuł będzie u Was takim hitem, jak jest u nas! Ogólnie powodzenia z rozszerzaniem diety. Czasem zapominam, że nasze dziewczyny są tak zbliżone do siebie wiekiem :)

Kaczorka no to faktycznie byle do jesieni :D

Padam dzisiaj... Jak Agata z samego rana zaliczyła dwie godziny drzemki tak od tamtej pory hasa z dwiema bardzo krótkimi drzemkami na spacerach.

No jestem bardzo ciekawa, jak to będzie z tym jej jedzeniem :) Ale jestem dobrze nastawiona i podchodzę do tego, jak do fajnej wspólnej przygody :D

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Haha, bardzo zabawne. 3mce spoko, wytrzymam :D

Admiralka- a jakieś foty przy jedzeniu były?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 19:50

JustynaG lubi tę wiadomość

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jestem już niestety na L4. Uwielbiam swoją pracę, ludzi i szefa, ale sam prezio powiedział że nie ma sensu się tak szarpać. Przychodziłam na trochę i potem szlam na zwolnienie i tak kilka razy. Mam spokojnie do porodu być na L4 i skupić się na sobie i cyt. „odcinamy pępowinkę” :)

No i mój doktor na ostatniej wizycie powiedział że skróciła mi się szyjka i łożysko jest przodujące. Tak więc nie miałam wyboru i mimo szczerych chęci musiałam zostać w domu.

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia dziękuje, na badania się wybieram od stycznia (aż wstyd, ale serio przecież styczeń był tydzień temu!), kryzys jednak typowo psychiczny więc nie zrzucam na karb zdrowia... czuje się ostatnio jak matka. Tak wiecie, kocham moje dziecko bardzo mocno, uwielbiam z nią przebywać, ale coraz częściej łapie się na tym że to 100% mojego życia, że zatraciłam gdzieś siebie i że mi brakuje bycia kobietą niezależną. Dzisiaj wyszłam na godzinę do sklepu i to była moja pierwsza godzina od miesiąca (jak nie więcej?) którą spędziłam sama... dobija mnie to powoli.

Rucola dzięki za tip z promocją na makaron! Kupiłam. Wprawdzie została słownie jedna paczka, z groszku, ale dobre i to na próbę.
    A na jogę chodziłam ponad rok bardzo regularnie. Jak masz jakieś pytania to pisz ;)

Justyna, a orientujesz się czy jak będę na urlopie wypoczynkowym i uzbiera się 3 miesiące to też przeliczają czy muszę być realnie w pracy? W sumie dla us to bycie na urlopie to jak bycie w pracy..? Dzisiaj się nad tym zastanawiałam.

A i jeszcze co do ubranek. Ja nie byłam anty róż, ale też nie szukałam różu. Teraz ubieram Ninke bardzo mieszanie. Często jej kupuje body z działu chłopięcego, ulubione dresy ma szare i grafitowe, gładkie. Jako że wiecznie pytają czy jest chłopcem, mam zasadę (swoją nie pisaną ;p), że jeden element ubieram dziewczęcy (np. Chłopięce body+różowe spodnie, hehe). Sukienek nigdy nie polubiliśmy, ale w ogóle mi do niej nie pasowały. Teraz już wyglada w takiej uroczo, ale co z tego jak przy raczkowaniu to sukienki totalnie do niczego.
    A co do kapturów - ja mam kilka bluz specjalnie z kapturami bo do chusty kaptur jest super. I teraz jak mi czapki ściąga to czasami kaptur sobie da chociaż ubrać. Czasami się przydaje :)

Bazylku nam nadzieje że miło Ci minie czas na zwolnieniu! Polecam seriale. Dużo seriali! I lody do tego <3

Minnie jadłam najpyszczniejszy majo wegański, mango. Nie smakował jak majo ale był bajecznie dobry. Wyjadalysmy z siostrą łyżeczką 🙈

Reset u mnie tak z miesiąca na miesiąc hemo spadała, niestety dieta nic nie dawała i konieczny był tardyferon który nie podniósł wyników zbyt, ale przynajmniej sprawił że przestały spadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 20:19

Anna Stesia, Minnie89 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, w te 3 m-ce wlicza się też chyba wykorzystanie zaległego urlopu. Fajnie, że jesteście gotowi na drugie.

Nie wiem co z nami jest nie tak, ale Ania chyba naprawdę zostanie jedynaczką :(

Pilik, podpisuję się pod Twoimi odczuciami.
    Edit: przy okazji chyba odpowiedziałam na Twoje pytanie ;)
    Nie wiem tylko jak jest ustalane wynagrodzenie za urlop, czy już na nowych warunkach czy jako średnia z wczesniejszych wynagrodześ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 20:46

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer urlop raczej zgodnie z podstawą umowy, przynajmniej tak powinno być na logikę. Tak liczę że jest szansa że mi się uzbiera te 3 miesiące...!

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3267 3268 3269 3270 3271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ