X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia. Nie chciałam "naciągać" na ojojanie, ale po prostu musiałam to z siebie wyrzucić.

W ogóle mam fioletowe usta jakbym się z jakimś żulem pod sklepem pobiła ;)

Justyna, czytałam trochę i u dzieci poniżej roku i nawet okolo roku, ciężko o skuteczne i bezpieczne środki na kleszcze. A znów te naturalne nie zawsze działają. Ja po przeczytaniu Pana Tabletki i Srokao zdecydowałam się na KomarOff, a na wózek lub koc będziemy psikać pewnie czymś mocniejszym.

Edit: co do filtrów, w tym roku postawiłam na Alphanova bebe w sprayu, mam nadzieję, że będzie szybciej i wygodniej niż w kremie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 09:58

mi88 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - jesteś super mamą i nawet nie próbuj myśleć inaczej! Po prostu trafił Ci się dość wymagający egzemplarz.

Pilik - u mnie @ wróciła na tydzień przed skończonym 11 miesiącem życia Aluśki ;) więc masz szansę też jeszcze się załapać :p tylko mi wcale nie zależało, żeby ona wróciła.. ;)

Achia - Twoja siostra i mama same sobie zapracowały na taką obojętność. Niestety tak to jest czasami, że rodzina nas zawodzi/rozczarowuje. Może jak siostra nie odczuje zainteresowania z Twojej strony to coś przemyśli?

Ogólnie fajnie się Was dziś z rana czytało :)

Niestety moją Aluśkę w nocy coś opętało i prawie całą przespała z cycem w buzi.. nie było mowy, żeby się od niej odsunąć :/
    Do tego jakieś zrywy miała, skakała, wstawała, kręciła się i od czasu do czasu powtarzała "oj, ojoj"..

summer86, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer! Ty wiesz ile razy ja mam ochotę otworzyć okno i przez nie wyskoczyć? Ile razy w miesiącu zamykam się w łazience, żeby sobie popłakać w spokoju? Ile razy sobie myślę "o durna babo, na kiego grzyba ci to było"? Ale czy to znaczy, że jestem złą mamą? Czy każdy musi tiutać nad swoim dzieckiem i chodzić w skowronkach 24h na dobę, 7 dni w tygodniu?
    Wymagające dziecko, to taka szkoła przetrwania dla matki, że potem to już NIC, zupełnie NIC jej nie zagnie, nie złamie, nie pogrąży w czeluściach smutku i rozpaczy, załamania etc.
    I podpisuje się pod tym co pisze Karletka, każde dziecko jest inne! Gdyby Tymek miał taki charakter jak Florian, to od razu byśmy starali się o rodzeństwo, a tak to niby szybko zaszłam w kolejną ciążę, ale mąż namawiał b.dlugo i w sumie cała ciążę żyłam w stresie, że od nowa czeka mnie ten armagedon. A tu miłe zaskoczenie! Zupełnie odwrotny charakter!
    Na fb jest grupa hajnidowa, znajdź nią, dołącz i zobaczysz jak dużo jest nas z hajnidami i takimi rozkminami. Od razu Ci będzie lżej, że nie jesteś z tym sama!

summer86 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, a ja powiem tak... gdyby Ci się trafił pierwszy "spokojny" egzemplarz to też byś była zmęczona, miała czasami dość i chciała wyjść i nie wrócić ALE ze względu, że masz porównanie i jego gorsze dni to NIC w porównaniu z lepszymi starszaka to inaczej do tego podchodzisz :)

Czasami sobie myślę, że Ania jest wymagającym dzieckiem (nie hnb) ale od rodziny usłyszałam, że wcale nie jest taka wymagająca, że mamy z nią super itp itd I boję się tego, że jeżeli w moim postrzeganiu jest TRUDNO (bo budzi się często w nocy, bo usypia tylko na rękach, bo trzeba ją dużo nosić) to co będzie gdy drugi egzemplarz trafi się naprawdę ciężki? To może wtedy docenię jak prosto było z Anią?

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :D

Summer dziewczyny już wszystko napisały, tule :*

Ja się dalej zastanawiam co się stało z moim aniolkiem, kto mi podmieniłem dziecko?!
    Kolejna noc z cyckiem w buzi i z milionem pobudek.. No nic trzeba to przetrwać..

Ale żeby nie było tylko marudzenia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdf6c5c84ce9.jpg
    Miłego dnia!

JustynaG, sliweczka92, Patrycja20, Kaczorka, Jeżowa, Lusesita, Cabrera, Yoselyn82, summer86, emi2016, pilik, Rucola, moniśka..., Nadzieja22, Bunia86 lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja Was w nocy czytałam, ale nie miała siły odpisać. My byliśmy dziś na 8:30 na pierwszych basenowych zajęciach Hani w Parku wodnym. Było super! Naprawdę ogromnym plusem jest to, że może w nich uczestniczyć dwoje rodziców. Dodatkowo grupa Hani liczy 3-4 dzieci (dziś była Hania i Chlopiec), więc spokojnie możemy być obydwoje w wodzie i zamieniać się. :) Hania czuła się jak ryba w wodzie! No może miała troszkę kiepski początek, ale przyjechaliśmy na ostatnią chwilę, no i Hania była trochę rozespana, jak to po jeździe samochodem. Teraz już wiemy, żeby następnym razem przyjechać wcześniej. :)

Ja z racji, że chodziłam do Ogolnoksztalcoacej Szkoły Muzycznej, to nie było mowy, żeby grać w jakiekolwiek sporty, bo trzeba uważać na palce... U mnie na w-fie królował aerobik. I ten codzienny tekst: "No, dziewczęta, [klask!] Aeorbik" :D i kiedyś schowalysmy się wszystkie w takiej mikro wnece w szatni i babka nas nie mogła znaleźć 🤣 dodam,że szatnia był w mega mala 😂😂😂 i było to w liceum...😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 11:01

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym pytaniu AnnyStesi o kontakty Agaty z Hodorem, postanowiłam je zacieśnić. Żadna ze stron nie była jednak zbytnio zainteresowana :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c31ca0431718.jpg
    Agata oczywiście się ukłuła, ale harda z niej dziewczyna, bo się nie przejęła :)

Aga świetny Borys. Współczuję trudniejszego okresu, u nas koło 5 miesiąca też były trudne noce.

Kaczorka Tobie ciężkiej nocy także współczuję. Jak Ty się fizycznie czujesz (w sensie kręgosłup, nogi, ręce) po takiej nocy?

Justyna mnie też trochę to denerwuje, jak ktoś widzi Agatę przez godzinę i jest "grzeczna" to słyszę, że chyba łatwo być mamą i że na co ja narzekam. No, a jak raz dała popis przy szwagierce to kupiła jej kaszkę waniliową (z tych co to na drugim miejscu w składzie jest cukier, a na takich nie daje Agacie) i skomentowała, że może jak się tego naje to będzie spokojniejsza :)

sliweczka92, Kaczorka, Achia, frezyjciada, Lusesita, Cabrera, Aga9090, JustynaG, summer86, bazylkove, Patrycja20, Yoselyn82, pilik, emi2016, mi88, Rucola, moniśka..., Nadzieja22, Karletka, Bunia86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka - szacun, że o 8:30 już na basenie byliście!!

To mnie właśnie wkurza.. zanim poznałam męża, to potrafiłam w sobotę wstać rano, ogarnąć się i od rana gdzieś jechać, coś robić. A tymczasem jest godzina 11 a my dalej w piżamach! A miałam plany jechać na jakiś shopping.. jak dobrze pójdzie, to zaraz nas wieczór zastanie i tyle z tego wyjdzie :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Śliweczka - szacun, że o 8:30 już na basenie byliście!!

To mnie właśnie wkurza.. zanim poznałam męża, to potrafiłam w sobotę wstać rano, ogarnąć się i od rana gdzieś jechać, coś robić. A tymczasem jest godzina 11 a my dalej w piżamach! A miałam plany jechać na jakiś shopping.. jak dobrze pójdzie, to zaraz nas wieczór zastanie i tyle z tego wyjdzie :/
    tak!u nas tak samo!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - ja się czuję w miarę oki ;) moje ciało już się chyba przyzwyczaiło do Alusiowych nocnych akcji.. :p może tylko energii mi brak. No ale co się dziwić, jak dwa małe pasożyty (proszę tego źle nie odebrać, raczej żartobliwie) wyciągają ze mnie co tylko się da.. :p

summer86, pilik, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    tak!u nas tak samo!

Lekko to pocieszające, że nie tylko my tak mamy.. ;) niestety mam wrażenie, że mojemu mężowi to nie przeszkadza :/
    Achia, a może trzeba przestać zwracać na nich uwagę i robić swoje??! Może się dostosują?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dziś spamuję..

Ale chciałam pochwalić się, jak wdrażamy Aluśkę w to, że będzie miała rodzeństwo.
    Ściągnęłam taką aplikację i jak się klika na dzidziusia, to on się śmieje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87ab8ea2dd51.jpg

I Ala uwielbia to robić. I jej tłumaczymy, że taki dzidziuś jest u mamy w brzuszku. I nawet już pamięta! Bo jak pytamy, gdzie mama ma dzidzię, to pokazuje na brzuch i mówi "w brzusiu" ;)
    Za jakieś trochę kupimy jej książeczkę o rodzeństwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 11:22

Jeżowa, Cabrera, frezyjciada, Aga9090, summer86, JustynaG, bazylkove, Patrycja20, pilik, Minnie89, Rucola, moniśka..., Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i dziękuję za te kilka śmiesznych historyjek - osłodziły mi dzisiejszą kawę w pracy ;)

Jeżowa - cudowny Jeż <3

Mój pies wczoraj wsadził swoje uszy w grunt, którym był pokrywany garaż (w ogóle uważał, że zabieranie wszystkiego eM., który tynkował ten garaż to najfajniejsza zabawa, biegał więc swawolnie z foliami, plandekami i pędzlami po ogrodzie) i teraz ma uszy do połowy "w tynku" ;)
    Mam nadzieję, że kiedyś ten tynk się wykruszy ;)

Summer - ja też uważam, że Ania lepszej Mamy nie mogłaby sobie wymarzyć! Mocno Ci kibicuję i mam nadzieję, że przez resztę dzieciństwa Ania będzie nieco łaskawsza :)

Ps. moje dziecie już regularnie urządza sobie imprezki w brzuszku <3

Pps. u Bazylkove ma być chłopak, kiedyś pisała o Franku :)

Kaczorka, Aga9090, pilik, Jeżowa, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka super aplikacja! I Aluśka jaka kumata <3
    My mieliśmy książkę "Czekamy na Dzidziusia". Bardzo fajna, dużo obrazków, nawet Tymek czaił o co chodzi. Są obrazki jak mama jedzie do lekarza, z usg, jak rośnie brzuszek itd.

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Lekko to pocieszające, że nie tylko my tak mamy.. ;) niestety mam wrażenie, że mojemu mężowi to nie przeszkadza :/
    Achia, a może trzeba przestać zwracać na nich uwagę i robić swoje??! Może się dostosują?
    No chyba trzebaby spróbować ;)

Jeżowa- super zdjęcie :))

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kleszczy to chyba niestety częste oglądanie dziecka i siebie. Niestety długie spodenki nic nie dają, a wręcz uważam że jeszcze pogarszają bo te bestie wchodzą pod spod i ich nie widać. Po tarzaniu w trawie dobrze też zmienić ubranko bo mimo wytrzepania mogą wejść gdzieś w szew i potem się wkłuć. Chemii na dziecku nie stosuję, na sobie z resztą też nie.
    Jak już kleszcz się wbije to w Diagnostyce jest opcja zbadania czy był zakażony. Trzeba przynieść go w słoiczku. Ale jest to droga opcja, wszystkie odkleszczowe choroby ok. 300 zł...

Co do @, u mnie wróciła po 11,5 miesiąca, pomimo nocnego wiszenia na cycku. Niestety jest jak na złość regularna, bo jak dla mnie mogłaby nie wracać jeszcze ze dwa lata.

Ja również czuję się tu swobodniej bez pisania litanii :)

P.S. Hodor jest słodki <3 Dla niego lepiej (bezpieczniej) że ma kolce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 12:11

summer86, pilik, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to obecnie Jadranka jesteś na szczycie @ listy. 11,5 m-ca to naprawdę niezły wynik!

Jadranka, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u nas siusiak póki co :) w czwartek idziemy na połówkowe zobaczymy czy się potwierdzi. Jeśli tak, to będzie Franio <3

Anna Stesia to całkiem możliwe ze wyjdzie jakieś cholerstwo, walczę z infekcja i już dwa razy miałam przepisany lek. Jednak to prawda, że jak coś się przyplącze to potem ciężko się tego pozbyć.

Hodor <3

pilik, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka, myślałam o Tobie! Cieszę się, że napisałaś.

JuicyB, jeśli zaglądasz daj znać co u Was.

Sarna, Madzik, Siwulec - Wy również.

Brakuje mi tu również Flo.

Jadranka, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie kiepski czas trwa.
    Ninka się chyba z Aluśką zmówiła i całuśką noc wisiała na cycku. Każda moja próba odsunięcia się i położenia obok kończyła się płaczem i usypianiem od nowa, a że ja z tych upartych i marzących o godzinie snu na plecach co pół godziny usypiałam i tak aż do 5.30, kiedy radośnie postanowiła wstać.
    Po 8 się zebraliśmy do teściow, eMek miał drobną rzecz w aucie naprawić i tacie balkon pomalować i oczywiście wyszła grubsza sprawa z autem i dopiero przed chwilą wróciliśmy do domu.
    Panienka zasnęła, jak wstanie idziemy na chwile na osiedlowy festyn, jest ulice obok więc z ciekawości się przejdziemy.

Jezowa uroczy ten Wasz jeż!

Aaa i wrzucam fotę. Testujemy taką piękną chustę 😍
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b80a5ec3de6.jpg

sliweczka92, Jeżowa, frezyjciada, Patrycja20, veritaserum, Achia, summer86, emi2016, Yoselyn82, StaraczkaNika, Minnie89, JustynaG, Cabrera, Kaczorka, Nadzieja22, Karletka, Bunia86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3272 3273 3274 3275 3276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ