X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobno wrzucam żeby się nie zgubiło.
    Ja przeciw kleszczowo planuje tego używać na kostki i wózek. Od dwóch sezonów sprawdza się na nas i na psie, więc mam nadzieje że nadal będzie fajnie działać.
    https://sklep.klaudynahebda.pl/odstraszacz-kleszczy/

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ale to zdjęcie jest ekstra! Nic tylko w ramkę. Do tego wygląda jak z komiksu, z dymkiem nad głową. Można by wstawić w tę chmurkę jakąś ciekawą myśl Ninki, np. "Dałabym mamie pospać, ale już niedługo odbiora mi cucusia na zawsze - będę się nim cieszyć całą noc, żeby wiedział jak bardzo go kocham!"

pilik, frezyjciada, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, już samo to, z jaką uwagą wybierasz kosmetyki dla Ani, świadczy o Twojej miłości. Myślę tak, jak Justyna - każde dziecko jest w jakiejś sferze wymagające (niektóre we wszystkich) i szczególnie przy pierwszym można zwariować :) Jeśli Tobie jako pierwsze trafiło się akurat takie bardziej wymagające, będziesz się mogła nacieszyć drugim, jeśli będzie miało bardziej ugodowy charakter. Ale niedługo wracasz do pracy i odpoczniesz psychicznie!

Justyna, u mnie jest odwrotnie. Zosia była wymagająca jakoś przez pierwsze 5 miesięcy - nigdy nie usnęła bez płaczu, wszystkie drzemki były na mnie bujającej się na pice itd. Ale nigdy nie było jakoś hardcorowo - powiedziałabym, że w skali od 0 do 10 było to takie 7. Chyba głównie dlatego, że mimo wielu pobudek wysypialiśmy się - ja zasypiałam w parę minut po podpięciu jej pod dystrybutor, a możliwe że nam się fazy snu zsynchronizowały - tak przynajmniej to sobie tłumaczę. Więc te noce były takim resetem po ciężkim dniu. Oboje z mężem uważaliśmy, że jest ciężko, ale spodziewaliśmy się, że będzie gorzej. Teraz to w ogóle jest super, bo wystarczy się nią cały czas zajmować i jest wesoła, zasypia zwykle bez płaczu i w max pół godziny.
    Moi teściowie od zawsze powtarzają, jak trudnym niemowlęciem był mój mąż. Historie o nim krążą w rodzinie od dawna, jak to płakał, nie spał, jak było ciężko. A kiedy poznali Zosię, stwierdzili, że mój mąż był w porównaniu z nią aniołkiem, że ona to dopiero jest straszna! I teraz to o niej krążą historie :P
    A my z mężem trochę nie możemy tego zrozumieć - doszliśmy do wniosku, że może po prostu zapomnieli, jak ciężko z nim było, a Zosia jest ‘na świeżo’ i wydaje się trudniejsza? Albo po prostu przesadzali z tym mówieniem o tym, że mąż był wymagający i mieli zwyczajne dziecko :D

Pilik, tak właśnie myślałam ostatnio o tej mieszance! U Was sprawdziła się w 100%? Wcześniej Twój pies łapał kleszcze? Ja muszę kupić koniecznie, bo budujemy dom pod lasem i już rok temu, jeszcze w ciąży, złapałam tam kleszcza. Teraz jestem dużo ostrożniejsza, bo wtedy to siedziałam w trawie w krótkiej, letniej sukience - idealna ofiara!
    Ależ piękne masz te zdjęcia!

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Ostatnio mnie tutaj było malutko z różnych przyczyn.
    Wpadam zostawić Wam moje małe cudo, którego też w pewnym sensie jesteście twórcami.
    Mikołaj urodził się dzisiaj ok go 10, ostatecznie przez cc. 3120g, 51cm i 10 punktów.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fefc776bf566.jpg

mi88, Yoselyn82, sliweczka92, Aga9090, bazylkove, Jeżowa, Patrycja20, Jadranka, Sarna84, Malgonia, pilik, KateHawke, Achia, summer86, JustynaG, emi2016, blue00, Cabrera, veritaserum, Kaczorka, frezyjciada, Rucola, moniśka..., Minnie89, Nadzieja22, reset, Karletka, Anna Stesia, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, przepiękny!

Od razu mi się skojarzył z tym wierszykiem:
    Little Boy Blue,
    Come blow your horn,
    The sheep's in the meadow,
    The cow's in the corn

Where is the boy
    Who looks after the sheep?
    He’s under the haystack
    Fast asleep.

KateKum, summer86, Rucola, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, wspaniały!
    Teraz czekają Cię najtrudniejsze dni w szpitalu! Jakby Ci było ciężko albo miała jakieś problemy, to pisz tutaj :) AnnaStesia już zaciera ręce, żeby pomóc z kp :D

sliweczka92, Jeżowa, Jadranka, KateKum, pilik, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum moje gratulacje!! Jest śliczny :*

KateKum lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wspaniały Mikołaj ❤️ powodzenia w nowej roli!

Mi88 już kilka razy miałam to napisać, ale wiecznie zapominam - bardzo lubię jak piszesz o Zosi i o macierzyństwie ogólnie. Plasujesz się dla mnie na podium razem z Anną Stesią i Pilik jako osoby, które nawet jak jest ciężko to piszą to tak, że przebija przez to wszystko mega optymizm, wdzięczność i pełne zrozumienie dla dziecka. Mi takiego czegoś brakuje, naprawdę bardzo się staram, często biorę sobie Was za przykład i ponoszę klęskę.

KateKum, mi88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ogromne gratulacje ! Cudowny jest <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, eeee, nieee, po prostu tak jak psychopaci - opowiadam tak, że się wydaje, że jestem fajna i cierpliwa :D

A tak naprawdę w dobrych chwilach, czyli kiedy mąż siedzi z Zośką (jak teraz), myślę rzeczywiście tak, jak napisałam w poście, aby w chwili kryzysu rzycać przekleństwami w duchu i awanturować się z mężem (ot, choćby wczoraj w nocy doprowadziłam mojego cierpliwego skądinąd męża do cichej furii ciągłymi wyrzutami).
    Wiecie, jak ja mam czas na napisanie posta, to znaczy, że Zosia jest milutka - stąd też łatwiej o optymizm.

Ja z kolei u Jeżowej uwielbiam taką szczerość co do złych stron macierzyństwa - zawsze łatwiej w takiej gorszej chwili być z myślą, że inni też tak mają :)

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie tutaj jest wiele mądrych głów w tematyce KP.
    Ja dzisiaj dwie próby mam już za sobą. O dziwo nawet młody spał, więc coś musiało tam być. U mnie trudność polegała na tym, że mam małe piersi i przez to karmienie na leżąco jest utrudnione, bo po prostu się rozlewają

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje! Piękny synek <3

Nika haha, racja z tymi chmurkami! A z tymi cycusiami to Ona sobie ich prędko nie da odebrać.
    Teraz ma fazę taką że jak chce to mnie najpierwsz głaszcze po dekolcie i mówi daj. Jak nie dam to podnosi bluzkę i mówi daj. Jak dalej nie dam to zaczyna mnie szarpać i krzyczeć daj 🙈 (czasami wszystkie tezy dąży odbywają się w takim tempie że ja po prostu siadam, dopinam stanik i chce podnieść bluzkę a już jest faza krytyczna ;p do cierpliwych to moje dziecko jednak nie należy.)

Mi to u nas identycznie! Pierwsze pięć mieć było bardzo trudne. Potem się zaczęli zmieniać. Teraz w dzień mam najwspanialsze, wiecznie uśmiechnięte dziecko. Jedyny problem który pozostał to ze spaniem (a raczej z jego brakiem).
    Co do mieszanki - pies ma foresto obroże, ale i tak przynosi kleszcze nie raz. Jak pamietam o olejku to chyba raz znalazłam, ogólnie na pewno mniej. A jak siebie spsikiwalam to też komary i meszki odstraszl całkiem znośnie.

Jeżowa każdy ma inny charakter i poziom wytrzymałości, nie ma co porównywać! Ktoś może mieć dużo spokojniejsze dziecko a mieć z nim dużo większe problemy. A czy optymizm... ja bardziej staram się łapać te wszystkie chwile bo widzę jak mi umykają i jak mi się dziecko z dnia na dzień zmienia...!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Zdecydowanie tutaj jest wiele mądrych głów w tematyce KP.
    Ja dzisiaj dwie próby mam już za sobą. O dziwo nawet młody spał, więc coś musiało tam być. U mnie trudność polegała na tym, że mam małe piersi i przez to karmienie na leżąco jest utrudnione, bo po prostu się rozlewają
    KateKum a próbowałaś leżąc na boku? To była jedyna opcja dla mnie po cesarkach, w sumie do dziś tak karmie (przeważnie w nocy)

Rucola lubi tę wiadomość

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje <3

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę pogratulować.

KateKum ogromne gratulacje!!! ❤️❤️❤️ Mikołaj prześliczny! Od urodzenia fotogeniczny, takie Maleństwo 😍😍😍 Życzę udanego od pierwszych chwil KP i wiele radości na co dzień! 💝💝💝

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum - cuuuudo <3 gratulacje! Odpoczywaj, a Mikołaj niech rośnie zdrowy & szczęśliwy!
    Przed Tobą najpiękniejsza podróż jaką możesz sobie wyobrazić, ale nie zdziw się jak przed najbliższy miesiąc będziesz płakać z byle powodu i warczeć na męża - to minie ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, gratulacje Mamusiu <3 masz ślicznego synka!

KateHawke, Ty się nie wygłupiaj tylko wracaj tu do nas. Nie daj się prosić, bo naślę na Ciebie Kaczorkę lub Reset a ciężarnym nie wolno odmawiać ;)

Rucola, KateKum, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, to już? Naprawdę ciężko mi uwierzyć jak to szybko zleciało!
    Wszystkiego najlepszego! Odpoczywajcie i tulcie się :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, ogromne gratulacje ❤️❤️
    Cudowny Synek 🥰

Ale ten czas zleciał...normalnie w szoku jestem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum ogromne gratulacje. Śliczny ! Dużo zdrowia. Też mam małe piersi , próbuj na boku jeżeli można po CC. Dasz radę !

‹‹ 3273 3274 3275 3276 3277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ