X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu pada upragniony deszcz, więc na wyjście z domu nie ma opcji- nie mam na to sił. Zrobiłam sobie herbatę i zagryzłam ciastem drożdżowym- zdrowe odżywianie jak talala...

• reset Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    W końcu pada upragniony deszcz, więc na wyjście z domu nie ma opcji- nie mam na to sił. Zrobiłam sobie herbatę i zagryzłam ciastem drożdżowym- zdrowe odżywianie jak talala...

Na południu pada cały maj - nie padało przez dwa dni! Mam dość pogody, dziś wyszłam w zimowym płaszczu :( W domu wściekle zimno, dogrzewam się klimatyzacją, ale powietrze po niej w domu jest tak suche, że mam od razu podrażnione oczy i skórę. Drapię się nawet przez sen... Nie marzę o upałach, ale taki 20 stopni i słońce?

Dietę też dziś mam podobną do Ciebie - niby zaczęłam dzień zdrowo, od sałatki, ale teraz do kawy wcinam już ciasto z taty urodzin. I tak jeszcze pewnie dobre trzy dni będę na takiej diecie ;)

Jestem dziś pół -przytomna, a o 13 rozprawa. Nie wiem, jak ja tych świadków docisnę ;/

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Frez dużo siły! Mam nadzieje, że chłopaki będą dzisiaj spokojni w miarę.

Jezowa ej to skoro nie masz testow to tak nie do końca ten duch staraczi! Haha. Ja mam owulaki i ciążowe w szafce od kilku miesięcy 😂 jakoś tak mi wpadają zawsze do koszyka jak robię apteczne zakupy 🙈

Sliweczka ooo to pięknie pospałyście! U nas też paskudnie, ale spacer zawsze obowiązkowy bo z psem ;). Jeden był w nosidle, drugi pewnie będzie w chuście ;)
    Chociaż po kolejnej cyckowej nocy plecy odmawiają mi posłuszeństwa...

A ja poniosłam porażkę z samego rana. Nina od kilka dni ma fazę na klucze, ciagle staje i krzyczy żebyśmy dali. Nie dajemy oczywiście, ale dzisiaj już nie wytrzymałam bo stała, wyła, skakała na ścianę, no dramat... znalazłam jakieś nie używane, wyczyscilam, dałam breloka i niech ma swoje, mąż wróci to jej zawieszkę zrobi na nie na jej wysokości...

Reset powodzenia na rozprawie! Oby wstąpiły jakieś siły w Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:15

reset, sliweczka92 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - serio w środku nocy jesteś zmuszana do robienia kakao?! Dobrze, że Twój syn trafił na taką mamę jak Ty, bo ze mną by się chyba nie dogadał.. :p

Jeżowa - teraz to Ci jeszcze ciąży nie życzę. Po co się stresować tym czy nie za szybko. Ale tak za kilka miesięcy, to już będzie fajnie :)

Moje dziecko za to znowu się bawi w niemowlaka i non stop chce cyca.. nawet śniadanie miała w nosie, tylko pociamkała. I mnie molestuje.
    Nie mam pojęcia, jak ja bym miała ją od tego cyca odciąć..
    Tak sobie wymyśliłam ostatnio, że poczekam z tym, aż jej wszystkie zęby wyjdą. Zostały nam jeszcze 4.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co słońce. Ale też jest durna pogoda, bo jak już świeci, to zawsze przy okazji wieje zimny wiatr, więc i tak jest średnio przyjemnie.

A jak któraś ma za dużo ciacha to ja z chęcią przyjmę :p

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja mam, koleżanka wczoraj weselne przyniosła. :D

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Kaczorka, ja mam, koleżanka wczoraj weselne przyniosła. :D

Kurcze, że też u mnie nikt się nie hajta czy nie ma urodzin.. sama sobie będę musiała kupić tort niedługo :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha
    My w ten weekend komunia, za tydzień wesele i za dwa impreza pokroju wesela :D

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kurcze, że też u mnie nikt się nie hajta czy nie ma urodzin.. sama sobie będę musiała kupić tort niedługo :p

U mnie też właśnie nie :/ a ja oczywiście wciąż się odchudam "od jutra" 😂

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, ale jak tu się odchudzać jak u mnie co weekend impreza. Dodatkowo w tygodniu zawsze ktoś przynosi coś słodkiego... 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:46

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset przytulam! Oddaje Ci moje resztki sił, daj czadu na rozprawie!

Kaczorka póki się Florek nie urodził, to zawsze te jego nocne wymysły gasiłam na samym początku "ok, zrobie jak słonko wstanie" i fakt była afera, ale nie aż taka jak bywa teraz. A, że mieszkamy w sumie w kawalerce, to jak już uda mi się uśpić juniora, to żeby ten go krzykiem nie obudził, to niestety, ale dajemy to co chce. Wiem, że nie powinno tak być, staram się negocjować-tak jak to robię w dzień, ale jak już widzę, że Florek jest na granicy wybudzenia, to po prostu ulegam :( kiepska matka ze mnie 😟
    Co do odstawienia Aluśki, to 3/4 dzieci odstawia się samo ok 7msc ciąży mamy :) na grupie wrześniowej na fb, na 10 które kp jeszcze WSZYSTKIE odstawiły ssaka-a tak na prawdę ssak odstawił się sam, do tego 7msc. Także może i u Was tak będzie...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - trzeba przestać się odchudzać ;)

Śliweczka - zdecydowanie za dobrze Ci.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - rozumiem, że wybierasz mniejsze zło :) ja to pisałam bardziej pod tym kątem, że chyba bym nie miała mocy tak w środku nocy wyczarowywać kakao :p
    Z tym co piszesz o samoodstawieniu, to mam nadzieję, że u nas też się tak stanie. Swoją drogą, to ciekawe dlaczego tak się dzieje.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam kiedyś o to cdl i mówiła, że najprawdopodobniej zmienia się smak mleka i nie każdemu dziecku ten smak się podoba i dlatego się odstawia.

Kaczorka lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie ciążowe - czy echo serca płodu jest obowiązkowe czy robi się je tylko jak coś na usg wychodzi nie tak? I kiedy to echo najlepiej zrobić?
    Była na imprezie u taty pani doktor z krakowskiego Prokocimia, która jest kardiologiem i koniecznie namawiała mnie na echo, wskazując na konkretne nazwisko jakiegoś krakowskiego specjalisty. I gdybym miała iść, to zapewne skorzystam z rekomendacji, ale jakoś nie kojarzyłam, by to wszyscy badali?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie robi się echa profilaktycznie,
    Tylko jak coś jest niepokojącego.
    Ja za to namawiam po porodzie żeby maluszkowi zrobić przed szczepieniami. Chociaż nie jest to rutynowa praktyka ;)

reset lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik- ja właśnie polegam w tej ciąży na tym, co zapamiętałam z lektury ex testerek przez lata ;) Ale tu chyba pani doktor w zakresie swojej działki jest bardzo uważna- to mniej więcej tak jak ja przy każdej, nawet drobnej reklamacji, gdzie bacznie zakreślam, że żądanie jest z rękojmi, a nie gwarancji itp.
    Staram się nie panikować i nie wyszukiwać potencjalnych problemów, a tu to echo zostało mi w głowie... Zastanawiam się jeszcze, na ile dziedziczne mogą być wady serca?
    Dobrze, że zaraz rozprawa to przynajmniej zacznę o czymś innym myśleć ;)
    Notabene, rozmawiałam z panią prezes zarządu, która ma być dziś na rozprawie, a której powiedziałam o ciąży (a że sama borykała się z niepłodnością to rozumie jak mało kto). I mi mówi: "niech się pani nie stresuje, najwyżej przegramy, ale teraz to pani nie może się denerwować" ;) Nie no, jasne... dwieście tysięcy w tą czy w tamtą :P Pomijam już moją własną ambicję oraz premię za sukces ;)

pilik, JustynaG, Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    a wiecie, że ja nadal nie nauczyłam się pić kawy?

Reset, a ja się pytam czemu nie wrzuciłaś na extesterki dzisiejszej historii z małą sąsiadką? Ubawiło mnie to z rana :)
    Dobrze, że młoda nie dodała, że nosisz obcisłe spódnice bo wtedy to nauczycielka miałaby zagwozdkę :D

Frez, współczuję przebojów ze starszakiem. Podziwiam Cię za cierpliwość! Ja bym już chyba nie dała rady...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 10:58

reset, summer86, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem znów i znów muszę od wstępu przeprosić za nieobecność, mam nadzieję, że nie jestem tą „z doskoku”, bo nie chciałabym Was opuszczać, tylko Franio zaczął chodzić i po prostu nie mogę z niego spuścić oka na sekundę :/

Przeczytałam całą burzę z Ania i jakoś mi było tak niefajnie, chyba jestem gdzieś pośrodku, nie lubie gowno burz i jak mi coś nie pasuje to czasem wole przemilczeć dla dobra atmosfery tutaj, ale tez rozumiem co dziewczyny miały na myśli mówiąc o wpadaniu tutaj Ani raz na jakiś czas - pamiętam ją z początków ciąży kiedy faktycznie tu była i wielu osobom świetnie doradziła np w spawie wózka, a późnej było jej coraz mniej i coraz bardziej egoistycznie.

Na opuszczanie forum się nie zgadzam, Fozzie nie rób jaj ! Lubie Twój cięty niewyparzony jęzor :)

Kaczorka jak to możliwe, że to już 14 tydzień Twoje ciąży ? Aluśka jest świetna, mała łobuziara <3 Twoje kolorowanki naprawdę super dokładne

Reset chciałbym pracować dla takich ludzi, człowiek ważniejszy niż 200 tys, dobrze słyszeć, że jeszcze tacy są na świecie. Trzymam mocno kciuki i wysyłam Ci trochę energii (od Frania jak się da, bo z mojej to za wiele nie skorzystasz). Echo serca zalecić może ginekolog jeśli w wywiadzie są poważne wady serca w rodzinie, albo ginekolog robiący badanie prenatalne.

Pilik Ty wiesz jak uwielbiam Ninkę ! Mocny charakter :) zdjęcia macie cudne w tym rzepaku, samej mi się marzyło pójście z Franiem w pole, ale ta pogoda mnie dobija

Bunia trzymaj się tam dzielnie mamo i wracaj do nas w lepszym nastroju

Jezowa, Achia dobrze, że Was złapałam na insta i mogę pooglądać dzieciaki :) bardzo mi tego brakuje i mam nadzieję, że w końcu będę się łapać na foty tutaj

Anna Stesia na wakacjach super - wypoczęłam mega, Franio miał całą masę cioć i kuzynów wiec matka mogła zluzowac gacie :) poza tym, że trafiłam do Włoskiego szpitala z zatruciem na kroplówki to było świetnie :D

Summer co u Ani ? Jak z powrtem do pracy ? Jak relacje z mężem?

Frez nie grzesz mi tu tekstami, że jesteś złą mamą ! Po prostu dbasz o to, żeby oboje mogli się wyspać i wypocząć :) i o swoje zdrowie psychiczne co jest niemniej ważne

Wybaczcie, że nie do każdego się odniosę, ale moje małe tornado właśnie się budzi

U nas wszystko ok, Franio zaczyna chodzić, gada po chińsku i jest po prostu rozkoszny (poza momentami kiedy wciera jajecznicę w ściany i ściąga mi gacie jak gotuję) a ja byłam ostatnio i ginka i mamy zielone światło - póki co na tyle na ile jako anonimowa testoholiczka potrafię bez ciśnienia (u mnie, bo u męża jednak jakieś ciśnienie jest wskazane :D ) także mam nadzieję, że niedługo będę się tu chwalić kreskami na prawo i lewo

Nika współczuje tego długiego okresu bez sexow i rozumiem doskonale, bo miałam podobnie, ale muszę napisać, że warto się czasem zebrac w sobie i jednak coś tam podziałać :) u nas przynajmniej ma to bardzo pozytywny wpływ na relacje między nami

Kaczorka, Anna Stesia, sliweczka92, Achia, pilik lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaaaaaa! Dobrze Cię widzieć, tesknilam! :-D Zatrucie we Włoszech? Brrrr!! A juz nialam pytac, co tam dobrego jadlas. I jak wygladalo bwl. Mój syn też ściąga mi gacie, dobrze, że jest ciepło (w teorii)!

Justyna, ja też nie pije kawy. Witaj w klubie tych, którzy jak kawa to tylko w tiramisu!

Dziewczyny, czy używacie dzbankow filtrujacych do wody i możecie jakiś polecić? Najlepiej szklany! Mam trochę dość produkcji śmieci w domu i muszę ograniczyć zużycie plastiku do minimum. Co nie jest łatwe. Ostatnio przerzucilam nas wszystkich na bambusowe szczoteczki do zębów i poranily nam dziąsła :-(

‹‹ 3277 3278 3279 3280 3281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ