X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za wszystkie wozkowe rady :)
    Mój rozsądek tez krzyczy ;), na razie nic nie kupuje, ale a noz w tego totka wygram...mam jeszcze trochę czasu :)

Wiecie, my mamy o tyle dobrze, ze większość odziedziczymy od rodzeństwa, która już swoje pociechy już odchowała. Mamy łóżeczko, mamy lżejsza spacerówkę...sporo kartonów ciuszków.
    Wiec sporo zaoszczędzimy :)

Kaczorka, mnie brzuch boli raczej @-wo, wielokrotnie pytałam lekarza, który nie widział nic niepokojącego. Uznaliśmy, ze się wszystko rozciąga, stad te bóle.
    Może spróbuj rzeczywiście z magnezem??

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Miałam dzisiaj dać Agatce ten makaron, a wyszło jak wyszło i dostała tylko ziemniaka i rybę w pomidorach :D byliśmy za to na basenie i syrena przepłynęła pod wodą przez hula hop :)

Mi88 pomysłowy Dobromir z Ciebie z tą piłeczką :)

Pilik ciesz się w takim razie dłuższymi drzemkami :) u nas też raczej krótkie i jak pośpi dłużej to zazwyczaj pada pytanie z moich ust lub ust męża "Ty, ona żyje jeszcze?" :D

Dziewczyny wiecie co Wam powiem? Dusza staraczki zawsze pozostanie duszą staraczki i choć naprawdę nie chciałabym być teraz w ciąży to mój mózg nagle dzisiaj zaczął sobie układać plan, a co by było gdyby...! To jest niedopuszczalne, jestem rozczarowana zachowaniem mojego mózgu, przez które jeszcze pewnie się zasmucę, gdy okres grzecznie się pojawi :/

Cabrera właśnie tak miałam Ci jeszcze napisać - jak będziecie mieć jakąś wolną gotówkę i stwierdzicie, że taki wózek to spełnienie marzeń to kupcie i się nie oglądajcie. Czasem trzeba zaszaleć. Ja często kupuję coś dla siebie lub Agatki co jest tańszą alternatywą i potem żałuję, że trzeba było jednak kupić to coś wymarzonego. Nie mówię, że zawsze i wszystko, ale czasem można. A tak jak ktoś napisał - akurat wózek łatwo sprzedać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 20:21

summer86, Rucola, Cabrera lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa a nie miałaś sikać pod koniec tyg? :>

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, przypomnij sobie jak to u Kaczorki z ciążą było ;)
    Edit. Gratulacje dla Agaty za nurkowanie! Ja tak nie potrafię!

Cabrera , my bardzo dużo rzeczy dostaliśmy w prezencie. Ale samo skompletowanie rzeczy aptecznych i pielęgnacyjnych to lekko 300zł. A jak doliczysz koszt wózka/fotelika/ ewentualnej bazy isofix, materac do łóżeczka itp itd to już Ci ładna kwota wychodzi.
    A przy tych dzieciowych rzeczach łatwo popłynąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 21:30

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer! Skąd ja to znam😂 jak Tysiek przespał pierwsze 45 minut ciągiem w swoim życiu- ok 7msc życia, to ze cztery razy sprawdzałam czy oddycha😂 hahahaha😂

Jeżowa... Cóż ja Ci mogę rzec... Takie myślenie to chyba już mamy w genach wykute, serio! Przynajmniej tak mi się wydaje, że kobiety tak mają. Sikasz na coś?

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, znasz moje podejście do drugiego dziecka, a jak mi się spóźniał okres na początku roku i testowałam to mi się smutno zrobiło gdy wyszedł negatywny ;) Nam staraczkom już chyba tak zostanie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja zawsze co 15 minut sprawdzam, czy Zośka oddycha? :D
    W ciąży wstrzymywałam oddech, żeby poczuć/zobaczyć ruchy i mieć pewność, że to nie mój oddech, teraz patrząc na kamerkę łapię się na tym, że też wstrzymuję oddech, żeby wyłapać te minimalne ruchy jej brzuszka!
    A dziś udało mi się ją odłożyć do jej łóżeczka, śpi już prawie pół godziny, ma monitor oddechu, a ja już dwa razy tam byłam, ryzykując, że się obudzi.

Jeżowa, trzymam kciuki, żeby ułożyło się najlepiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 22:13

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa bo taka prawda że jakby wyszły dwie kreseczki to byście to jakiś zorganizowali i kochali jak własne! ;)

Mi88 szalona! Ja zerkam w kamerce nie raz czy oddycha, haha, ale wejść bym nie weszła gdybym nie miała wyraźnych wątpliwości ;p a w ogóle jak się kamerka spisuje?

O właśnie Cabrera, wpisz na listę „must have” wideo nianie. Serio, jedyne czego żałuje to że tak późno ją kupiłam! Niesamowity komfort psychiczny mi daje.
    Można zamówić z Aliexpress dużo taniej, ale wiadomo minimum miesiąc trzeba liczyć na czekanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 23:00

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!!
    Cabrera ja w temacie wózka moge napisać tylko, że jesli kogoś stać na drogi wózek to nie widze problemu :) ale mi stokke dupy nie urywają patrząc przez pryzmat ceny :) jestem bardzo zadowolona z typowo zimowej gondoli espiro next, spacerówka jest dla mnie zbyt "zimowa" na lato i dlatego kupiłam inną i myślę, ze warto też zwrócić uwagę na to, kiedy głównie będziesz jeździć gondolą a kiedy spacerówką. To tak ode mnie :)
    Jeżowa pokrętna logika nas staraczek nie jest mi obca :P Myślę, ze jestem w stanie sobie wyobrazić Twoją obecną konsternację. Myślę, ze w tym wypadku los wybierze najlepszy scenariusz dla Was na chwilę obecną:)
    Ja jesli chodzi o spanie Lewka jestem dość spokojna, przyznaję że niejednokrotnie wpatruję się w kamerkę i patrze czy oddycha ale robię to dużo rzadziej niż na początku :)
    Chciałam się pochwalić naszą wzrastającą trawką i stosunkowo równą działką nad która oboje z emkiem się mocno napracowaliśmy. Nasza latorośl dzielnie nadzorowała :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c10f718b9d18.jpg

Anna Stesia, JustynaG, pilik, Jeżowa, Cabrera, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Mi a jakie Wy macie kamerki? Bo na tej mojej z Ali to wątpię, że oddychanie bym sprawdziła :P dobrze, że jest monitor oddechu. Choć przez pierwsze pół roku tak miałam, że chodziłam i zaglądałam ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Pilik, Mi a jakie Wy macie kamerki? Bo na tej mojej z Ali to wątpię, że oddychanie bym sprawdziła :P dobrze, że jest monitor oddechu. Choć przez pierwsze pół roku tak miałam, że chodziłam i zaglądałam ;)
    Summer ja patrzę na tej z Ali i widać :)

mi88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, cieszę się, że się Wam impreza rodzinna udała. Faktycznie, wstrzeliliście się w okienko pogodowe :-D A co do pobierania moczu to pewnie wszystko robisz jak należy, ale napiszę, jak to jak robię, bo może się jeszcze komuś przyda. Otóż rano wskakuję pod prysznic i szoruję podwozie, cierpiąc katusze, żeby nie puścić sika. Potem kiedy już jest sucho pozwalam na mikcję, ale łapię nie pierwszy, lecz środkowy strumień do sterylnego opakowania. Przez całą ciąże miałam infekcje intymne, a w moczu nic nie wychodziło, więc moja metoda jest full-proof.

Rucola, summer86, mi88 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja mam baby monitor vb603 (btw identyczne sprzedaje kilka innych firm na polskim rynku w cenach od 300zl wzwyż...!). Ona po ciemku jest super i spokojnie mogę zobaczyć jak die skupie. W dzień ma gorszą jakość, ale rzadko używam w sumie.

Rucola wielką macie działkę! Super!!

AnnaStesia do Twojego opisu jeszcze dodam, że najlepiej jeszcze sikać w kucki pod prysznicem/w wannie. Ja tak zawsze robiłam po myciu i wysuszeniu i też całą ciąże nie było zafałszowanych wyników.

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! My zaczęłyśmy dzień o 6 kolorową kupą (nie od kredek :P), kto da wcześniejszą godzinę? Biorę po 200 zł od każdej z drużyn i słucham państwa!

Zgadzam się co do sikania pod prysznicem z Pilik i co do cierpienia katuszy, aby się nie zesikać wcześniej z Anną Stesią :D

Achia miałam testować, żeby wywołać okres, ale a) nie mam na co sikać, b) chyba nie chcę oglądać bieli, nawet jeśli jest to opcja pożądana... @ powinna być jutro, ale mogłaby przyjść dzisiaj, nie pogniewałabym się.

Rucola świetna działka!!! Naprawdę duża i równa - Lewko bardzo dzielnie nadzorował i to z jakim dobrym skutkiem :D Trzymam kciuki za porost trwały :) co planujecie na tej działce urządzić?

EDIT: zapomniałam powiedzieć, że Agata przespała dzisiaj od 20 do 1 bez ani jednej pobudki. Jakiś cud :D szkoda, że ja z tego przespałam tylko dwie godziny, jakby tak jej się zachciało spać od 1 do 6 to byłoby już idealnie (dać palec a rękę wezmą, nie?) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 07:23

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzenie na ex testerkach przed ciąża się opłacało, bo próbkę pobieram idealnie wg instrukcji- z prysznicem, podmyciem i sikaniem pod prysznicem włącznie 😉🙈

Achia, pilik, Jeżowa, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - my nie śpimy od 5:45 ;) kupa była zwykła, zmieniona pielucha,a po 2 min słyszę, że idzie kolejna. Skąd on to bierze?:D
    Ale właśnie mąż go nosi i zaśniemy jeszcze pewnie na pół godzinki :p
    A dziś w planach Ikea :D

Ps. Jeżowa zawsze można kupić test, żeby mieć na co sikać ;)

Edit- młody w nosie ma drzemkę :p idę robić naleśniki zatem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 07:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc tragiczna. Starszak zasnął przed 23, o 1 już krzyczał, że chce "kaaaakaaaaałkoooo", o 2 już był w naszym łóżku. A od 3 do 4 nosiłam juniora, bo za nic nie chciał się położyć dalej spać i płakał. Dzień zaczęliśmy równo 4:45 i zaraz chyba położę go na drzemkę. Tymek wstał o 6 i nadal chodzi z gołym dupskiem. Do tego wszystkiego skończyła się kawa...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez tulę Cię mocno :( musisz być wykończona... Oby chłopaki Ci lepiej w ciągu dnia pospały. Brak kawy tylko pogarsza sytuację 😱

Achia już któryś raz w przeciągu kilku dni słyszę o naleśnikach, no i jak tu żyć? Też muszę zrobić :D może nie dzisiaj, ale na pewno w tym tygodniu.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez też tulę! Chłopaki dają Ci w kość.... A jest szansa na zakup kawy? Oby dzień był lepszy niż nocka !

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka chwilę przed 8, ale spać poszła dopiero z nami po 23... Teraz sobie leży i gada.
    Pogoda w Krakowie na chwilę obecną paskudna, pada i pada. Chyba nici ze spaceru... zobaczymy później. No a dzisiaj przeciez ponidzialek i kawa w Maku za 2 zł, to się już stało moja tradycja poniedziałkowa :D

Edit.

https://images90.fotosik.pl/180/3589519f61ac5e5a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:10

Achia, Yoselyn82, Patrycja20, Aga9090, Anna Stesia, JustynaG, Cabrera, Rucola, Nadzieja22, emi2016 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ